ο τυπος οπλοφορει ή ηταν φακος αυτος ...? πωπω ξενερωσα
και το μοντελο που χρησιμοποιει ...
Πες μας και ποιό είναι το τριπόδι σου...
Παιδιά αν κι έχω εδώ και αρκετό καιρό την Α7 και γενικά είμαι ευχαριστημένος, σκέφτομαι αν αξίζει να κάνω μία "αναβάθμιση" στην Α7R. Συνοπτικά, τα φωτογραφικά θέματα που ασχολούμαι έχουν να κάνουν με τοπία φύσης και πόλεων, με οικήματα και ενίοτε με σχετικά κοντινές λήψεις από στοιχεία της φύσης. Κατά 75% φωτογραφίζω με τρίποδο και 25% χωρίς. Δεν ασχολούμαι καθόλου με φωτογράφηση σπορ, με πορτραίτα, με φωτογραφία δρόμου κλπ. Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις στην ταχύτητα του focus αλλά θέλω να έχω καλή λεπτομέρεια στις λήψεις, ιδίως σε αυτές που περιλαμβάνουν φύλλα δέντρων κλπ, όπου η λεπτομέρεια παίζει ρόλο.
Γενικά όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την Α7R αν είναι να τη χρησιμοποιήσεις για τοπία αλλά έχουν αναφερθεί και κάποια προβλήματα όπως:
- Πιθανότητα να βγουν οι φωτογραφίες κουνημένες αν δεν έχεις απόλυτα σταθερό χέρι ή αν αρχίσει να μεγαλώνει ο χρόνος του κλείστρου.
*Οταν προσαρμοστεί το χέρι δεν υπάρχει πρόβλημα
- Ο αισθητήρας των 36ΜΡ γενικά δεν συγχωρεί λάθη στην εστίαση (εδώ δεν εμπλέκεται ο χρήστης) και το παραμικρό σφάλμα στο focus θα είναι εμφανές.
*Πέρνεις τη καλύτερη λεπτομέρεια όμως
- Λόγω των περισσότερων ΜΡ σε σχέση με την Α7, ο θόρυβος θα είναι περισσότερος. Το θέμα είναι αν ισχύει και από ποιο ISO και πάνω.
*Έχει καλύτερο iso από την Α7
- Χρειάζονται φακοί ικανοί να αξιοποιήσουν την επιπλέον ανάλυση της Α7R. Εδώ η Sony έχει θέμα με τους native φακούς αλλά διαβάζω πως ο Zeiss FE 2470Z τα πάει καλά με την Α7R.
*Σε όλες τις εταιρίες οι 24-70 δουλεύουν άψογα άνω των 30mm
- Το κλείστρο έχει το γνωστό πρόβλημα του shutter shock και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα θολούρας.
*όταν μάθεις και σε μάθει η κάμερα δεν υπάρχει πρόβλημα
Έχετε κάποια εμπειρία και από τα δύο σώματα; Αξίζει να κάνω την αναβάθμιση;
Ναι, προφανώς, απλώς εγώ ρωτάω αν έχω το ίδιο διάφραγμα σε 2 διαφορετικά εστιακά μήκη (πχ 24mm), η λεπτομέρεια που θα πάρω είναι η ίδια και αν όχι, εξαρτάται από τον φακό ή από το σώμα;Κανενας φακος δεν αποδιδει τα μέγιστα σε τετοια διαφραγματα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.