Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Για φωτογραφία ο 55 είναι ό,τι καλύτερο για το σύστημα, ειδικά με AF.

Για βίντεο κάποιοι προτιμούν τον 24-70, για τον σταθεροποιητή, την ευκολία του zoom, και το πιο ομαλό AF στο βίντεο.
Δεν είναι optimized για βίντεο ο 55.
Αν δίνεις μεγαλύτερη έμφαση στο βίντεο, πιστεύω θα σε εξυπηρετήσει καλύτερα ο 24-70.
Αν η χρήση είναι 50-50, τότε κερδίζει ο 55 λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης.

Πολλοί στα fora αναρωτιούνται μήπως και "χαραμίζεται" o 55 στην α7s, και ζητά την ανάλυση της α7r για να δείξει τα δόντια του.
Το σίγουρο είναι ότι θα εξαντλήσει την ανάλυση του αισθητήρα της α7s.

Για φωτογραφία, το σετ α7 + 55 στην τιμή της α7s σκέτης είναι σοβαρό αντιδέλεαρ.

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

ο τυπος οπλοφορει ή ηταν φακος αυτος ...? πωπω ξενερωσα

και το μοντελο που χρησιμοποιει ...

Ο τύπος μπορεί να το έκανε για να δώσει μια κινηματογραφική νότα στην "κόντρα" του συγκριτικού, ή απλά να είναι στρατόκ@υλος. Δεν μας αφορά αυτό.

Πάντως έκανε σοβαρή δουλειά και το συγκριτικό είναι το καλύτερο που έχει γίνει στις δύο μηχανές, με διαφορά. Κατανοητά και παραστατικά εξήγησε όλα τα συν και πλην κάθε μηχανής.

Με ενδιαφερει καθαρα η φωτο, οποτε σκεφτομαι αν η Α7s θα ειναι "υπερβολη" ή οχι...πιο πολυ πορτρετα, και λιγοτερο πορτρετα... Το video ειναι ενας τομεας που δεν εχω ασχοληθει ακομη..

Τότε το σετ α7 + 55 1.8 σίγουρα θα σε καλύψει. Οι τιμές εξάλλου σε αυτά έχουν καταλαγιάσει, ενώ της α7s όχι ακόμη.

Το σημαντικό έξτρα κόστος της α7s δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου να το επιβαρυνθείς, αν δεν ασχολείσαι σοβαρά με το βίντεο.
Εκτός και αν με πορτρέτα εννοείς και φωτογραφία δρόμου, όπου το δυναμικό εύρος, ο χαμηλός θόρυβος στα πολύ υψηλά ISO και το αθόρυβο ηλεκτρονικό κλείστρο αποκτούν βαρύτητα υπέρ της α7s.

Παιδιά αν κι έχω εδώ και αρκετό καιρό την Α7 και γενικά είμαι ευχαριστημένος, σκέφτομαι αν αξίζει να κάνω μία "αναβάθμιση" στην Α7R. Συνοπτικά, τα φωτογραφικά θέματα που ασχολούμαι έχουν να κάνουν με τοπία φύσης και πόλεων, με οικήματα και ενίοτε με σχετικά κοντινές λήψεις από στοιχεία της φύσης. Κατά 75% φωτογραφίζω με τρίποδο και 25% χωρίς. Δεν ασχολούμαι καθόλου με φωτογράφηση σπορ, με πορτραίτα, με φωτογραφία δρόμου κλπ. Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις στην ταχύτητα του focus αλλά θέλω να έχω καλή λεπτομέρεια στις λήψεις, ιδίως σε αυτές που περιλαμβάνουν φύλλα δέντρων κλπ, όπου η λεπτομέρεια παίζει ρόλο.

Γενικά όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την Α7R αν είναι να τη χρησιμοποιήσεις για τοπία αλλά έχουν αναφερθεί και κάποια προβλήματα όπως:
- Πιθανότητα να βγουν οι φωτογραφίες κουνημένες αν δεν έχεις απόλυτα σταθερό χέρι ή αν αρχίσει να μεγαλώνει ο χρόνος του κλείστρου.
- Ο αισθητήρας των 36ΜΡ γενικά δεν συγχωρεί λάθη στην εστίαση (εδώ δεν εμπλέκεται ο χρήστης) και το παραμικρό σφάλμα στο focus θα είναι εμφανές.
- Λόγω των περισσότερων ΜΡ σε σχέση με την Α7, ο θόρυβος θα είναι περισσότερος. Το θέμα είναι αν ισχύει και από ποιο ISO και πάνω.
- Χρειάζονται φακοί ικανοί να αξιοποιήσουν την επιπλέον ανάλυση της Α7R. Εδώ η Sony έχει θέμα με τους native φακούς αλλά διαβάζω πως ο Zeiss FE 2470Z τα πάει καλά με την Α7R.
- Το κλείστρο έχει το γνωστό πρόβλημα του shutter shock και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα θολούρας.

Έχετε κάποια εμπειρία και από τα δύο σώματα; Αξίζει να κάνω την αναβάθμιση;

Παιδιά αν κι έχω εδώ και αρκετό καιρό την Α7 και γενικά είμαι ευχαριστημένος, σκέφτομαι αν αξίζει να κάνω μία "αναβάθμιση" στην Α7R. Συνοπτικά, τα φωτογραφικά θέματα που ασχολούμαι έχουν να κάνουν με τοπία φύσης και πόλεων, με οικήματα και ενίοτε με σχετικά κοντινές λήψεις από στοιχεία της φύσης. Κατά 75% φωτογραφίζω με τρίποδο και 25% χωρίς. Δεν ασχολούμαι καθόλου με φωτογράφηση σπορ, με πορτραίτα, με φωτογραφία δρόμου κλπ. Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις στην ταχύτητα του focus αλλά θέλω να έχω καλή λεπτομέρεια στις λήψεις, ιδίως σε αυτές που περιλαμβάνουν φύλλα δέντρων κλπ, όπου η λεπτομέρεια παίζει ρόλο.

Γενικά όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την Α7R αν είναι να τη χρησιμοποιήσεις για τοπία αλλά έχουν αναφερθεί και κάποια προβλήματα όπως:
- Πιθανότητα να βγουν οι φωτογραφίες κουνημένες αν δεν έχεις απόλυτα σταθερό χέρι ή αν αρχίσει να μεγαλώνει ο χρόνος του κλείστρου.

*Οταν προσαρμοστεί το χέρι δεν υπάρχει πρόβλημα

- Ο αισθητήρας των 36ΜΡ γενικά δεν συγχωρεί λάθη στην εστίαση (εδώ δεν εμπλέκεται ο χρήστης) και το παραμικρό σφάλμα στο focus θα είναι εμφανές.

*Πέρνεις τη καλύτερη λεπτομέρεια όμως

- Λόγω των περισσότερων ΜΡ σε σχέση με την Α7, ο θόρυβος θα είναι περισσότερος. Το θέμα είναι αν ισχύει και από ποιο ISO και πάνω.

*Έχει καλύτερο iso από την Α7

- Χρειάζονται φακοί ικανοί να αξιοποιήσουν την επιπλέον ανάλυση της Α7R. Εδώ η Sony έχει θέμα με τους native φακούς αλλά διαβάζω πως ο Zeiss FE 2470Z τα πάει καλά με την Α7R.

*Σε όλες τις εταιρίες οι 24-70 δουλεύουν άψογα άνω των 30mm

- Το κλείστρο έχει το γνωστό πρόβλημα του shutter shock και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα θολούρας.

*όταν μάθεις και σε μάθει η κάμερα δεν υπάρχει πρόβλημα

Έχετε κάποια εμπειρία και από τα δύο σώματα; Αξίζει να κάνω την αναβάθμιση;

*Όχι δεν αξίζει η αναβάθμιση εφόσον ήδη έχεις την A7 θα πάρεις λίγο καλύτερα αποτελέσματα μόνο. Περίμενε για νεότερο μοντέλο και επένδυσε σε φακούς όπως τον καταπληκτικό 70-200mm

Ευχαριστώ για τις συμβουλές! Ίσως κάποιες φορές να φταίει και το επιλεγμένο διάφραγμα. Γενικά στα τοπία διαλέγω κλειστό διάφραγμα, f/13-f/16 αλλά ενδέχεται να φτάνω και στα όρια του diffraction, οπότε θα ξαναδοκιμάσω με διάφραγμα μεγαλύτερο του f/13. Η λεπτομέρεια έχει σχέση με το εστιακό μήκος ή όχι; πχ, ένα διάφραγμα f/13 αποδίδει το ίδιο στα 24mm σε σχέση με τα 55mm?

Κανενας φακος δεν αποδιδει τα μέγιστα σε τετοια διαφραγματα...
Ναι, προφανώς, απλώς εγώ ρωτάω αν έχω το ίδιο διάφραγμα σε 2 διαφορετικά εστιακά μήκη (πχ 24mm), η λεπτομέρεια που θα πάρω είναι η ίδια και αν όχι, εξαρτάται από τον φακό ή από το σώμα;

VIDEO REVIEW: MOVCAM CAGE FOR SONY A7S – THE BEST YET?
http://www.newsshooter.com/2014/08/25/video-review-movcam-cage-for-sony-a7s-the-best-yet/

sony-a7s-cage-9516-600x438.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Sony A7s | fe 70-200mm

Πρώτο απόγευμα σχεδόν σούρουπο , πολλές ριπές επέλεξα τη παρακάτω φωτό να ποστάρω.
όχι sparpen μόνο της κάμερας
τα χρώματα απίστευτα η εστίαση άνω της A7R και κάτω της A6000
στις ριπές επιλογή spd priority, γαζώνει και η μπάφερ δεν χαμπαριάζει, απίστευτη

στο αθόρυβο ... μάλλον κουφάθηκα εντελώς .. δεν ακούω απολύτως τίποτε.

Μου λείπουν τα 24mp

δε το συζητώ εκτός από τα 36mp, τώρα υπάρχει πρόβλημα grop
μα εχει επιπλέον πολλά προτερήματα εκτός το iso