Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Μεγειές.
Στη φωτογραφία που πόσταρες έχεις θολώσει τον ντελιβερά αλλά την Ασιάτισα μαμά με τον μικρό όχι.
Δεν μας είπες αν θες από που και πόσο.

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Απολλώνιε Τυανεύ καλορίζικη και....καλοτάξιδη στον κόσμο της φωτογραφίας.
Μια μικρή παρατήρηση, εκτός θέματος.
Βλέπω ότι στις εικόνες που ανεβάζεις χρησιμοποιείς το χρωματικό προφίλ της οθόνης σου, ήτοι DELL U2713H Color Profile,D6500.
Θα ήταν προτιμόμερο να επιλέξεις το sRGB που είναι το στάνταρ για το web.
Ίσως εκεί να οφείλεται μια ιδέα cyan χροιάς μαζί με έντονο κορεσμό που έχουν οι φωτογραφίες σου.
Για δοκίμασε -αν θές- να το αλλάξεις για να βλέπεις και να βλέπουμε αυτό που βλέπεις! :Banane0:

Μεγειές, στην επόμενη συνάντηση θα έχω μαζί μου SD προς λήψη και εξέταση δειγμάτων... :ernaehrung004:

Σήμερα στο πάρκο Αντώνης Τριτης στο μικρό θεατράκι, θα γινει ακδήλωση για τη Μ. Ααία.
Καλώς να ορίσετε

View attachment 106480

Attachments

• masia.JPG
    masia.JPG
    145 KB · Views: 4

Να το ομολογήσω; Το λέω ξεκάθαρα.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε στο πάρκο τους παρακάτω...

Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Πάνος Βιτζηλαίος, Τάσος Γκρους, Γλυκερία, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστας Καζάκος, Βασίλης Λέκκας, Στέλιος Μαγαλιός και οι Soundpark, Ησαΐας Ματιάμπα, Γιώργος Μεράντζας, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Δημήτρης Μπάσης, Νατάσα Μποφίλιου, Δημήτρης Μυστακίδης, Γιώτα Νέγκα, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σοφία Παπάζογλου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Σκουλάς, Μύρωνας Στρατής, Υπεραστικοί, Νίκος Φάκαρος, Λάκης Χαλκιάς, Afaza, Kollektiva, Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και Μουσικό Σύνολο «Ρωμιοσύνη».

Υ.Γ. Έχω μείνει κατενθουσιασμένος η κάμερα δεν παίζεται.

Σήμερα ανακάλυψα ότι στο αθόρυβο ... πω πω τέλειο.. δεν έχουμε λειτουργία flash εκτός της επιλογής auto. ... κουφό....

Άσχετο ίσως : η G5 μου επίσης στο ηλεκτρονικό κλείστρο (αθόρυβο) επίσης δεν έχει δυνατότητα λειτουργίας flash. Άρα είναι μάλλον περιορισμός των ηλεκτρονικών ...

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

το ιδιο και η GM1 νομιζω, οταν βαζεις φλας πηγαινει υποχρεωτικα σε μηχανικο κλειστρο, αν ειχαν λυθει ολα τα προβληματα (και το banding με το αθορυβο κλειστρο σε κλασσικο φωτισμο λαμπας) θα ειχαν ολοι βαλει ηλεκτρονικο κλειστρο που δεν δινει και και shutter shock.

Στη παρακάτω φωτογραφία έχω αφαιρέσει το 70% περίπου από το θόρυβο και δεν την έχω επεξεργαστεί πέραν του γκρι του λευκού και του μαύρου .. ελάχιστα ...
Sarpening δεν υπάρχει πάνω της, η μεγάλη οξύτητα οφείλεται στη υπεροχή της Sony A7s που είναι η αρχόντισσα της νύχτας, στην άνετη εστίαση της, στον υπέροχο fe 70-200mm και στην σμίκρυνση του αρχείου.
Λεπτομέρειες στο flicr

Να είσαι καλά Ηλία
εξαρτάται τη περίπτωση αν είναι μέρα νύχτα ντάλια ήλιο , σήμερα με άλλη κάμερα δεν θα είχα καμμένα μα μόνο μαύρα σκοτάδια.
Εδώ στη συναυλία ηταν καλή περίπτωση από μισοσκόταδο άναβε που και που κανα προβολέας εγχρωμος έτσι έπαιξα αρκετά με τη ταχύτητα, το διάφραγμα και το iso
Τράβηξα και με την A6000 με φλας, το ενσωματωμένο, μα το αποτέλεσμα ήταν δραματικό.
κάποια στιγμή θα βάλω συγκριτικό.
Η Α6000 αγαπημένη μου κάμερα για τη ταχύτητα εστίασης και την επιτυχία αυτής με έχει εντυπωσιάσει, τη νύχτα; δράμα.
Η Α7s ? Δύναμη με απόλυτη άνεση.
Επίσης στις λειτουργίες της όπως το άνοιγμα της κάμερας η εγγραφή στη κάρτα η άμεση παρουσίαση σ ότι τραβώ μου θυμίζει dslr.
Η Κυρία της νύχτας είναι απίθανη και ακόμη παίζω μόνο με τη φωτογραφία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στη παρακάτω φωτογραφία ο κύριος με τη κιθάρα ήταν σχεδόν στα σκοτεινά, με γυμνό μάτι δεν ξεχώριζα τίποτε παρά μόνο τη φιγούρα του.
ανέβασα iso και ταχύτητα λόγο κιθάρας.
.. το παράκανα λίγο με την αποθορυβοποίηση ... όταν την μάθω όμως τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.
Δείτε το exif.

Στη παρακάτω φωτογραφία ο κύριος με τη κιθάρα ήταν σχεδόν στα σκοτεινά, με γυμνό μάτι δεν ξεχώριζα τίποτε παρά μόνο τη φιγούρα του.
ανέβασα iso και ταχύτητα λόγο κιθάρας.
.. το παράκανα λίγο με την αποθορυβοποίηση ... όταν την μάθω όμως τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.
Δείτε το exif.

https://farm4.staticflickr.com/3908/15219930422_b605d69c63_b.jpg

Θέλω να πώ (και το φέρνω γύρω-γύρω) οτι τα ψηλά ISO = καμμένα φωτεινά. Και επειδή η Α7s αλλάζει mode στα ISO3200 (πάει σε mode με μειωμένο ηλεκρικό θόρυβο) και έπειτα δεν αλλάζει κατι ανεβάζοντας ISO, θα έλεγα οτι είναι καλύτερα να είσαι ενα στοπ κάτω σε ISO για να γλυτώνεις καψίματα. Δηλ f/4.0 1/1000 ISO25600 στο τελευταίο παράδειγμα. Αυτο εφόσον δεν σε κατεβάζει κάτω απο ISO3200 και τραβας RAW οποτε την φέρνεις μετα όπως θέλεις.

Εντυπωσιακη αποδοση σε τοσο υψηλα ISO. Ωστοσο οι φωτογραφιες τραβηχτηκαν τοσο ψηλα για λογους τεστ ή χρειαζοσουν τοσο υψηλο shutter speed?

Δοκιμές έγιναν μα υπήρξαν περιπτώσεις που ήθελα ταχύτητα ασφαλείας παράδειγμα στον κιθαρίστα όταν πετούσαν τα χέρια του ή στη τραγουδίστρια σε άλλη φωτογραφία όταν έπαιζε ντέφι. Εδω λοιπόν δεν σκεφτόμουν το iso που τυχόν θα χρειαζόμουν.