Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Re: Sony A7 & A7r Full Frame - οι πρώτες φωτογραφίες ?

Όσοι τρέξετε να αγοράσετε :flipout::Banane0: πάντως, ετοιμασθείτε για μεγάλη πίκρα από μέτριους και "καλούληδες" φακούς... Ψυλιάζομαι ότι η "μπαταριά" με τους Zeiss ΔΕΝ είναι διόλου τυχαία...

"Zeiss" made under license εννοείται, μην το ξεχνάμε, έτσι? Τους ίδιους που έφτιαχναν rollei και kyocera στα ούτε μισά χρήματα. Φυσικό είναι βέβαια, οταν δεν έχεις δεκαετίες ολόκληρες στη κατασκευή φακών οπως ολυμπους πενταξ νίκον κανον, να ντρεπεσαι για το προϊόν σου. Αλλα οχι και να το χρεωνεις και χρυσό απο πάνω!

Re: Απάντηση: Re: Sony A7 & A7r Full Frame - οι πρώτες φωτογραφίες ?

"Zeiss" made under license εννοείται, μην το ξεχνάμε, έτσι? Τους ίδιους που έφτιαχναν rollei και kyocera στα ούτε μισά χρήματα.

Με έναν Zeiss 45mm Planar απο την Kyocera είχα πάθει την πλάκα μου όταν τον είχα στα χέρια μου δυο μήνες τον χειμώνα...

Re: Απάντηση: Re: Sony A7 & A7r Full Frame - οι πρώτες φωτογραφίες ?

"Zeiss" made under license εννοείται, μην το ξεχνάμε, έτσι? Τους ίδιους που έφτιαχναν rollei και kyocera στα ούτε μισά χρήματα. Φυσικό είναι βέβαια, οταν δεν έχεις δεκαετίες ολόκληρες στη κατασκευή φακών οπως ολυμπους πενταξ νίκον κανον, να ντρεπεσαι για το προϊόν σου. Αλλα οχι και να το χρεωνεις και χρυσό απο πάνω!

Γι αυτό ετούτος λογικά θα τους πάρει τα σώβρακα (όλων)... http://www.sigmaphoto.com/product/24-105mm-f4-dg-os-hsm-art ειδικά αν είναι στα επίπεδα ποιότητας και τιμής των τελευταίων δειγμάτων γραφής της Sigma

Re: Sony A7 & A7r Full Frame - οι πρώτες φωτογραφίες ?

οπως και με τις nex, αυτη εδω θα την προτιμησουν οσοι εχουν καλους φακους , κυριως manual .
Παιρνει τα παντα , λογω φλαντζας, οποτε αναμενεται να γινει η Leica των πολλων .

Σίγουρα, αλλά ο Τάσος έχει δίκιο, δεν είναι αυτό το κοινό που βασίζεται η Sony για το μεγάλο μέρος των εσόδων. Δεν μπορεί να σχεδιάζει μια κάμερα με σκοπό να βάζουν οι άλλοι αλλουνού φακούς.
Άλλο αν όλοι όσοι κάναν τέτοια χρήση και φακούς θα αγοράσουν. Διότι άλλο να δώσεις 3-4.000 (πχ Α7, με δυο απο τους 21/1.8 35/1.2 Nokton, Zeiss 50/2) για σώμα και φακούς και άλλο να δώσεις 7.000 μόνο για το σώμα (Μ240). Και 3000Ε για μεταχειρισμένο σώμα του 2009 (Μ9) δεν λέει.

Αλλά δεν μπορεί να βασίζεται ολόκληρη η πολιτική της σε αυτούς. Απο μένα δεν θα πάρει πέραν του σώματος άλλα λεφτά λογικά. Αυτή θέλει όμως να δώσει και τον 35αρη, και τον 50αρη και όλους τους υπόλοιπους.

δεν ειπα οτι βασιζεται εκει, αλλα σιγουρα και αυτοι δινουν καποια ωθηση στο συστημα.

ΥΓ... Επισης, προσεξε τι φακους θα βαλεις στην 7 (αυτην παρηγγειλες ?) γιατι μονο η 7r εχει Microlenses στα ακρα του αισθητηρα για καλυτερη αποδοση ευρυγωνιων φακων τριτων.
δες κιε δω.... http://www.dpreview.com/forums/thread/3561269 http://blog.sina.com.cn/s/blog_643b266c0102e29p.html

αυτο ακριβως αναφεουν και στο Luminus landscape .... http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/sony_a7r_hands_on.shtml

Using Leica M and Nikon Lenses
For some photographers (myself included) putting Leica M mount lenses on the Sony A7R may be reason enough to break out a bottle of Veuve Cliquot champagne and celebrate. Using an M to E adapter (I have a Metabones), virtually every Leica M lenses that I own works well on the A7R. Some of the ultra-wide and very wides do vignette, so be aware of this. There is no software correction for this, because we're mixing and matching. With other systems where the lens and camera are from the same company there's a lot of magic that can be done in firmware.

I had neither the time nor the full selection of lenses to test in detail what works and what doesn't, but I think it fair to say that most retrofocus design Leica M lenses will work on the A7R. When you consider that this camera has a high resolution EVF, focus peaking, intelligent Auto-ISO – so manual aperture lenses can be used in a semi-automated manner, and of course a 36 Megapixel sensor, this is hot stuff indeed.

In my opinion, anyone who owns a set of (or even a few) high quality M series Leica optics should seriously look at the Sony A7R. They make for a killer combination, and the Sony costs less then a third of an M240 camera. Just test that the lenses that you plan on using work as you expect before taking the plunge.

I also tried several of my Nikon lenses using a Novoflex adaptor (with aperture control ring) and they too worked just fine, including the superb 14-24mm Nikkor. There is some chromatic aberration visible on some lenses at some apertures, but a trip to the Lens Correction tab in Lightroom or Camera Raw / Photoshop makes short work of this.

Overall, I can not recommend the A7R highly enough for anyone looking to find a new body for their Leica lenses, and who find the price of an M240 a bridge too far, as I did last year. And for those of you with M8, M9 or M240 bodies, the A7R makes a relatively inexpensive second body as well.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A7 & A7r Full Frame - οι πρώτες φωτογραφίες ?

Με έναν Zeiss 45mm Planar απο την Kyocera είχα πάθει την πλάκα μου όταν τον είχα στα χέρια μου δυο μήνες τον χειμώνα...

Βρε δεν αντιλέγω. Κι εγώ έχω. Αλλά δεν τους πλήρωνες χρυσούς όμως τότε.

δεν ειπα οτι βασιζεται εκει, αλλα σιγουρα και αυτοι δινουν καποια ωθηση στο συστημα.

Συμφωνώ για την ώθηση, απολύτως. Κι εγώ θα τη σκεπτόμουν..... μην πω ότι την σκέπτομαι, καθώς είμαι χωρίς ΦΦ!

Αλλά αυτό δεν εξηγεί την τιμολογιακή πολιτική.... 1500 ευρώ street πρώτη τιμή για μηχανή γοήτρου είναι πολύυυ πιο χαμηλά από το αναμενόμενο.

Οι φακοι της Minolta θα δουλεύουν εδω; Και τι απόδοση να περιμένουμε;

Απάντηση: Sony A7 & A7r Full Frame - οι πρώτες φωτογραφίες ?

Όπως γράφει ο Γιάννης παραπάνω, χωρίς μικροφακούς στις άκρες τα πράγματα θα είναι ζόρικα... να το πούμε ευγενικά.

Για τοπίο δλδ η "r" είναι προφανώς μονόδρομος.

send said:
Αλλά αυτό δεν εξηγεί την τιμολογιακή πολιτική.... 1500 ευρώ street πρώτη τιμή για μηχανή γοήτρου είναι πολύυυ πιο χαμηλά από το αναμενόμενο.

Τασο, σε 'χαλαει'?:music-smiley-005:
Εδω αρχισα να την σκεφτωμαι εγω....
Καμια σχεση με τις ΑΗΔΙΕΣ της d610 της ΝΙΚΟΝ:7SFGSFG:

kai ποιος δετη σκεφτεται δηλ.
Ιδια τιμη με την Oly EM1, ιδιο βαρος και ογκος περιπου... αλλα FF !

Einai πιο μικρη κι ελαφρια απο την δικη μου GH3 !!!

Γιάννη δεν είδα πουθενά να λέει οτι μόνο η A7R έχει τους μικροφακούς. Συγκεκριμένα, δεν λέει πουθενά οτι δεν τους έχει η Α7.
Λογικά και λόγο των μεγαλύτερων pixel η Α7 αν έχει τους μικροφακούς, θα έχει καλύτερη συμπεριφορά με τους ultra wide απο ότι η μεγάλη.
Τάσο, τα χριστούγεννα που θα έρθω θα την δείς, για να παραγγείλεις και εσύ με την σειρά σου μετά χωρίς τύψεις... χεχε

το βρηκα... δεν ειδες μαλον τα βιντεο της παρουσιασης που εβαλα πριν.
Κοιτα στο 16-17 λεπτο και μετα ...το λεει καθαρα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Χμ.... έχεις δίκιο, δεν το είχα δει.
Με τους 50αρηδες δεν θα έχω πρόβλημα λογικά, αλλά στα 21mm? Το καλύτερο AF της Α7 δεν μου λέει κάτι είναι η αλήθεια. Και βλέπω οτι έχει και λίγο καλύτερο σώμα η A7R με magnesium alloy και μπροστά...

Μπαίνω σε σκέψεις... γμτ...

αμα δε σε νοιαζει η πιο γρηγορη εστιαση , τοτε βουρ για την 7r.
Ειδικα αν θες να βαλεις kai manual ευρυγωνιους φακους.

αν καποιος θελει καλους και φτηνους manual φακους για τις nees sony... η Samyang ετοιμαζεται ηδη!
http://www.sonyalpharumors.com/miracle-five-primes-for-the-a7-a7r-coming-in-two-months-form-samyang/

Samyang 14mm f/2.8 ED AS IF UMC
Samyang 24mm f/1.4 ED AS IF UMC
Samyang T-S 24mm f/3.5 ED AS UMC
Samyang 35mm f/1.4 AS UMC
Samyang 85mm f/1.4 AS IF UMC

απο το παρακατω βιντεο επισης, εχουμε τελικα 10bit 4,2,2 uncompressed HDMI out!
Aυτο κι αν ειναι ειδηση για τους βιντεαδες!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.