Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Και μονο λόγω 4πλαισίου αισθητήρα... το τι μπορείς να ξεζουμισεις μετα απο αυτόν ειναι σε άλλο επίπεδο. Επίσης σε dof εχουν 2/3 στο διαφορά .... Οπως το θετεις όμως, γιατι να μην βάλεις και Άλλες προτάσεις, εαν δεν θέλεις να χτισεις σύστημα πραγματικά... σίγουρα όμως δεν θέλεις?

Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

απλα αναρωτιεμαι.. τα 2/3 DOF δε τα θεωρω σημαντικα.

Μιλαω πρακτικα... εγω πχ εχω μια gh3 με 12-35 + 35-100 f/2.8

Για να παρω κατι "καλυτερο" (ειδικα οσο αφορα την εκθεση ) με την Α7 , θελω οπωσδηποτε τους zeiss 24-70 kai 70-200 OSS f/4 .
Κοστος διπλασιο ... ογκος και βαρος , λογων φακων κυριως, τριπλασιο !

Θα εχω 1 στοπ περιπου κερδος DOF kai EV... :nounder: αλλα θα χασω σε φορητοτητα.

Επειδή ενδιαφέρει και εμένα η πιθανή αγορά, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι προτιμότερη η αγορά της Α7 (σκέτη ή R) με τον Sigma 35mm1.4 DG HSM αντί του native Zeiss 35mm f/2.8.

Υ.Γ είναι ρεαλιστικό να περιμένω πως το κόστος θα κυμαίνεται στα 2000 – 2500 ευρώ ανάλογα με το σώμα;

το θεμα , που αντιμετωπισα και με τις nex , ειναι κυρως οι φακοι.

Για να εχεις αντιστοιχο αποτελεσμα, δυστυχως, θελεις φακους ακριβους αλλα κυριως μεγαλους και βαρυς (και οταν υπαρχουν φυσικα)
Στις nex πχ , ενω μου αρεσαν πολυ τα σωματα τους και ο αισθητηρας τους, ειχα παντα προβλημα με την ελλειψη γρηγορων ζοομ και σχετικα αργης εστιασης.

Τωρα με τις sony a , η εστιαση βελτιωθηκε λιγο, αλλα δε φτανει τις καλυτερες m4/3 και οι φακοι ειναι ακομη μεγαλυτεροι !
Χανεις παλι το πλεονεκτημα δηλ. του πολυ μικρου σωματος, για να μη μιλησω για τιμες φακων.

Μπερδεμα....:ADFADF1:

Re: Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Ο sigma δε μπαινει κατευθειαν στις A7/r , θελεις ανταπτορα , που κοστιζει 350 ευρω περιπου (οταν ερθει) Sony LA-EA4.
Θα χασεις περιπου μισο στοπ (ο ανταπτορας εχει καθρεπτη μεσα), αρα θα γινει f/1.8 περιπου, και παλι θα εισαι πιο φωτεινος, αλλα πολυ πιο ογκωδης και βαρυς.

Kαπως ετσι θα εισαι δηλ...

Sony_A7r_85.jpg

Επειδή ενδιαφέρει και εμένα η πιθανή αγορά, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι προτιμότερη η αγορά της Α7 (σκέτη ή R) με τον Sigma 35mm1.4 DG HSM αντί του native Zeiss 35mm f/2.8.

Υ.Γ είναι ρεαλιστικό να περιμένω πως το κόστος θα κυμαίνεται στα 2000 – 2500 ευρώ ανάλογα με το σώμα;

Μάλλον ξεφεύγει πολύ σε όγκο, βάρος και πρόσθετο χρήμα.
Οπότε προσανατολίζομαι προς το φακό της μαμάς εταιρίας ή περιμένω την Sigma μήπως εμφανίσει Ε-mount έκδοση.

αν τη παρεις , πρεπει ομως να εχεις και καποιο φακο να βαλεις ... ο 35mm ειναι νομιζω ιδανικος γι αρχη , το ιδιο και ο 55mm 1.8

Κ. Σπύρου ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη.
Δεν είχα προσέξει την Ε-mount της 7Α.
Σε κάθε περίπτωση ξεφεύγει πολύ σε όγκο, βάρος αλλάζοντας χαρακτήρα και απαιτεί πρόσθετο χρήμα.

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Τωρα με τις sony a , η εστιαση βελτιωθηκε λιγο, αλλα δε φτανει τις καλυτερες m4/3 και οι φακοι ειναι ακομη μεγαλυτεροι !
Χανεις παλι το πλεονεκτημα δηλ. του πολυ μικρου σωματος, για να μη μιλησω για τιμες φακων.

Το έγραψα πολύ πιο πίσω, εάν μπεις στη λογική του συστήματος με ζουμ που καλύπτουν όλα τα εστιακά μήκη από 24 ως 200mm (τουλάχιστον) καλύτερα να πας σε Canon/Nikon.

Η Canon πχ έχει δύο οπτικά διαμάντια, 24-70 και 70-200, με εξαιρετική σταθεροποίηση, και τιμή κατώτερη των σονυ, και επιδόσεις και dof ανώτερο από m4/3. Στον δεύτερο φακό έβγαλε τώρα επίσης άριστο μηχανάκι και η Νίκον. Κάποιος που θέλει ζουμ (ειδικά εάν μιλάμε για κάποιον που θέλει οπωσδήποτε 2.8) δεν είναι για ακάθρεπτο.

Σε μικρούς σταθερούς, αλλάζει το πράγμα, αν κι εκεί όπως είπα, σε Canon/Nikon μπορείς με χαμηλά κοστολόγια σε φακούς να πάρεις άριστα αποτελέσματα δίχως ιδιαίτερα μεγάλο όγκο και βάρος (μια τριάδα σταθερών 24 ή 28, 40 ή 50 και 85)

για φωτογραφία μιλώντας πάντα

ειχα canon και τους αντιστοιχους φακους, κι εφυγα για το βαρος-ογκο και φυσικα το βιντεο (δε το βαζω στη συγκριση).

Δεν ξαναγυρναω σε τοσο μεγαλο συστημα... γι αυτο ψαχνομαι.
Αλλα δυστυχως , δεν υπαρχει (ακομη) η τεχνολογια για μικρους, φωτεινους ζοομ φακους... οποτε καλα ειμαι κι εδω!

ενας πενηνταρης φακος που εχω στην Pentax θα επαιζε εδω?

με τον αντιστοιχο ανταπτορα , ναι (για FF φακο φανταζομαι μιλας).
Εχει δαχτυλιδι εστιασης και διαφραγματος ?

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

ειχα canon και τους αντιστοιχους φακους, κι εφυγα για το βαρος-ογκο και φυσικα το βιντεο (δε το βαζω στη συγκριση).

Δεν ξαναγυρναω σε τοσο μεγαλο συστημα... γι αυτο ψαχνομαι.
Αλλα δυστυχως , δεν υπαρχει (ακομη) η τεχνολογια για μικρους, φωτεινους ζοομ φακους... οποτε καλα ειμαι κι εδω!

Μα και το FF mirrorless στα ίδια επίπεδα σχεδόν θα είναι. Τι, για την αμελητέα διαφορά στο σώμα μόνο? Με το FF σε mirrorless έκανα τη σύγκριση, προφανώς.

Εννοείται πως εκεί η λύση του μ4/3 είναι σοβαρή, αλλά βέβαια υποδεέστερη σε αποτέλεσμα. Μην κοιτάς που τώρα ήρθε ο 16ρης αισθητήρας στις Ολυ που δίνει ένα καλό πλέον αποτέλεσμα, πάλι υπολείπεται σημαντικότατα από το τελευταίο στο FF . Απλά πλέον με τη νέα όλυ και τους 12-35 & 35-100 παίρνεις ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα το οποίο οπωσδήποτε θα σε καλύπτει (και βέβαια με κόστος που μόνο αμελητέο δεν το λες... σχεδόν 4 χιλιάρικα αγγίζουν σώμα και φακοί).

Η γνωμη μου παντως ειναι , οτι οπως και με τις nex, οι νεες FF sony A7/r ειναι κυριως για σταθερους και φωτεινους φακους.
εκει δειχνουν τα δοντια τους και παραμενουν σχετικα μικρες κι ελαφριες (σε σχεση με τις αντιστοιχες DSLR).

Γιαννη εγω απλα δεν ξαναγυρνω σε τιποτα αλλο περα απο FF ._
Απο κει και μετα ομως εχω ενα αριστο συστημα (νικον) και σε φακους ζουμ αλλα και σε 2 σταθερους.
Τωρα ΑΝ θα παρω την Α7 θα ειναι μονο και μονο για σταθερους φακους, υπαρχουν διαμαντια για ολα τα βαλαντια και ολες τις αναγκες & χρησεις απλα με τον καταλληλο ανταπτορα και σε mf εστιαση αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα 'μεγαλο' (πιστευω) γιατι οι φακοι αυτοι ειναι φτιαγμενοι για manual χρηση οποτε τα δακτυλιδια εχουν την σωστη αισθηση και μεγαλη διαδρομη και η μηχανη για οσους εχουν θεματα ορασης εχει το focus peaking που βοηθαει τα μεγιστα..
Εδω θελω την βοηθεια του Αλεξ που ως κατοχος ΝΕΧ μπορει να μας διαφωτησει....
Τωρα στο θεμα A7 ή Α7R τελικα ψηφιζω την απλη με αυτα που ξερουμε μεχρι τωρα... (δηλαδη τιποτα)
Υπο την αιρεση οτι οι επιδωσεις θα ειναι οι ιδιες εξηγω...
Ο λογος ειναι οτι για να παρεις την μεγιστη λεπτομερια-οξυτητα απο εναν αισθητηρα 36Μ (και βαση τις εμπειριας που ειχα απο την D800) θες ΤΡΙΠΟΔΟ..
Καλες οι υψηλες ταχυτητες καλες και οι σταθεροποιησεις αλλα σαν το τριποδακι δεν....
Και αυτο στο λεει καποιος που εχει σχετικη εμπειρια απο τηλεφακους και μεγαλα εστιακα μηκη και μια σχετικη τεχνικη στο κρατημα...(και ακομα δεν εχει παρκισον)
'Δυστυχως' ετσι ειναι..αρα ναι μεν τα 36Μ ακουγονται εντυπωσιακα αλλα στην ουσια ειναι πολυ δυσκολα στον χειρισμο τους ΧΩΡΙΑ που θες κορυφαιους φακους σε αναλυση και σε ποιοτητα. Το οποιο λαθος στην εστιαση ή οποια αδυναμια του φακου το τρως στην οθονη σου και 'τρελενεσε'...Χωρια που θες και δυνατο υπολογιστη & σκληρους...Πολλα μαζευτικαν....
ΑΝ ηθελα να παρω αρχειο 36Μ και με ολους τους καλους φακους που εχω αυτο θα ηταν με την D800E και για το autofocus, οτιδηποτε αλλο θα εχω εγω προβλημα, οποτε μενω στα 24Μ που ειναι και υπερ-υπεραρκετα αλλα και η μηχανη θα εχει και phase οποτε ΑΝ ποτε μου την καρφωσει και θελησω AF θα παρω κανεναν μαννισιο φακο.

Συγνωμη γραφω απο τηλ και λιγο βιαστικα, περισσοτερα το απογευμα

συμφωνω κι εγω σ αυτο... αν θες 36Mp τοτε πρεπει να βαλεις βαθια το χερι στη τσεπη για ΚΑΛΟΥΣ φακους.
Ειναι κριμα να εχεις τετοιο διαμαντι και να μην εχεις τους καταλληλους φακους.

ΑΝ επαιρνα καποια , αυτη θα ηταν η απλη 7 (και για το γρηγορο AF) .

γιατι οι φακοι αυτοι ειναι φτιαγμενοι για manual χρηση οποτε τα δακτυλιδια εχουν την σωστη αισθηση και μεγαλη διαδρομη και η μηχανη για οσους εχουν θεματα ορασης εχει το focus peaking που βοηθαει τα μεγιστα..
Εδω θελω την βοηθεια του Αλεξ που ως κατοχος ΝΕΧ μπορει να μας διαφωτησει....

Μα μαζί είμασταν. Με το σκόπευτρο της ΝΕΧ και το focus peaking είχα πάθει την πλάκα μου.