Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Ήρθε και ο Zeiss FE 2.8/35 τον παρέλαβα το απόγευμα.

Κάπου διάβασα για προβληματάκια του φακου με την Α7R, η επιλογή σου για το φθηνότερο μοντέλο φαίνεται εκτός απο πιο μετρημένη για εσένα και πιο σωστή (για την ώρα), αν και τα αρχεία της Α7R (με κάποιους φακούς) είναι αλλού.

τελικα ειχες δικιο αν και δε προσεξα κατι τετοιο !

Απο το support site της Sony.
NOTE:
Battery consumption is higher when Display Quality is set to High. The time required to auto focus may also be longer.

Aπο συζητηση που αφορούσε το update firmware φακού:

It's not the EVF refresh that is the thing here, it's the READ refresh off the sensor...that is, the sensor can read 240 times a second for image data, which can then use that data for focusing information. If the lens focus logic isn't designed to take advantage of the faster read rate, it would lose any benefit of the extra speed (operating at 120fps instead). It still works, just not as fast. It has nothing to do with the fact that the EVF also displays at the same refresh as the sensor read out.

η συζητηση ηταν για τη sony a7 ?
[/url]

Οχι αλλά πανω κάτω η τεχνολογία των EVF και της λειτουργίας - συχνότητας της εστίασης είναι παρόμoιες και επαληθευεται και απο αυτο που διαβασες στο εγχειρίδιο της Sony,

αντε μολις την μάθεις καλα ψωνίζω ένα αντάπτορα ΟΜ σε mount Sony και φέρνω τους ΟΜ φακούς μου για δοκιμές, εχω και τον peperr που ψηνεται να δοκιμάσει τους δικους του, σήμερα στην γιορτή του του έβαλα φωτιά στα μπατζάκια ...

έτσι και δουλευουν σωστα οι αγαπημένοι μου φακοί, θα ψωνίσουμε μια εκ περιτροπής και θα την μοιραζόμαστε, είναι της μόδας άλλωστε αυτές οι αλλαξοκ....ές τελευταία όταν οι τσέπες είναι άδειες. :Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Οχι αλλά πανω κάτω η τεχνολογία των EVF και της λειτουργίας - συχνότητας της εστίασης είναι παρόμoιες και επαληθευεται και απο αυτο που διαβασες στο εγχειρίδιο της Sony,

αντε μολις την μάθεις καλα ψωνίζω ένα αντάπτορα ΟΜ σε mount Sony και φέρνω τους ΟΜ φακούς μου για δοκιμές, εχω και τον peperr που ψηνεται να δοκιμάσει τους δικους του, σήμερα στην γιορτή του του έβαλα φωτιά στα μπατζάκια ...

έτσι και δουλευουν σωστα οι αγαπημένοι μου φακοί, θα ψωνίσουμε μια εκ περιτροπής και θα την μοιραζόμαστε, είναι της μόδας άλλωστε αυτές οι αλλαξοκ....ές τελευταία όταν οι τσέπες είναι άδειες. :Banane0:

Οποτε θες....

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Αλήθεια Αλέξη και Γιάννη η Α7 έχει το Panorama Mode που είχαν οι NEX? Δηλαδή πατώ το κουμπί και κάνει μόνη της πανόραμα; Κι αν ναι μόνο σε jpg ή και σε raw? Κι αν ναι, μόνο σε landscape ή και με τη μηχανή σε portrait και κατεύθυνση δεξιά, αριστερά;

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Το έχει κανονικά.
Μπορείς εσύ να διαλέξεις την κατεύθυνση (δεξια προς αριστερά, πάνω προς κάτω και τούμπαλιν, σύνολο 4), όπως και μεταξύ standart και wide που είναι ακόμα πιο ευρύ.
Βέβαια είναι μόνο σε JPEG και έχεις περιορισμένες δυνατότητες ελέγχου της έκθεσης.

Το έχει κανονικά.
Μπορείς εσύ να διαλέξεις την κατεύθυνση (δεξια προς αριστερά, πάνω προς κάτω και τούμπαλιν, σύνολο 4), όπως και μεταξύ standart και wide που είναι ακόμα πιο ευρύ.
Βέβαια είναι μόνο σε JPEG και έχεις περιορισμένες δυνατότητες ελέγχου της έκθεσης.

πολύ καλό. Δηλαδή μπορείς να τραβήξεις στο Μ (άρα με σταθερή έκθεση) και να πάρεις ένα αρχείο π.χ. 15.000Χ6000 πίξελς το οποίο θα καλύπτει μια ακτίνα π.χ. 150 μοιρών;

Οχι στο Μ. Έχει δικό του mode και η έκθεση είναι αυτόματη. Συγκεκριμένα έχει μια ταχύτητα κλείστρου 1/500 και ρυθμίζει iso και διάφραγμα (όταν έχει native φακό) ανάλογα. Μπορείς να ρυθμίσεις Exp.Comp αν θες. Αλλά το 1/500 (αναγκαίο λόγω του sweep) σε περιορίζει όσο να ναι.

Είναι σίγουρα χρήσιμο και εύκολο, αλλά αν έχεις το χρόνο και την όρεξη με μεμονωμένες λήψεις και ένωση μετά στο PC θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Η έκθεση είναι σταθερή για όλο το πανόραμα

Ένα πράγμα που με τσαντιζει πολύ είναι η απουσία κουμπιού για ενεργοποίηση-απενεργοποίησης του evf!
Μπορείς να προγραμματισεις κάποιο κουμπί για να ανοιγοκλείνει σ το monitor , αλλά όχι το evf.... Ώρες ώρες κάνει κάτι κουλα η sony!
Μπορείς μόνο απο το μενού, που η ρύθμιση είναι χωμένη κάπου .... Αλλά δεν είναι καθόλου πρακτικό και γρήγορο.

Γιάννη και η οθόνη δεν κλεινει ακριβώς. Απλά μαυρίζει. Νομίζω οτι μόνο όταν έχεις επιλέξει την οθόνη με τις ρυθμίσεις και την απενεργοποιήσεις κλείνει επαρκώς. Απο όσο μου λένε αυτό γίνεται και την ΡΧ1 οπότε δεν ελπίζω σε firmware solution.

Οντως δε κλεινει απλα μαυριζει.
Αυτο δε με πειραζει, αλλα το να μην εχει κουμπι για evf on/off ειναι περιεργο, και να πρεπει να πας στο μενου καθε φορα!

Το να μαυρίζει απλά είναι για μένα άχρηστο. Εγώ θα ήθελα να έκλεινε για να οικονομία στην μπαταρία.
Το EVF λειτουργεί μόνο όταν πας κοντά του. Αλλιώς μένει κλειστό.

Δυστυχως , με το τροπο που φωτογραφιζω, τη μηχανη χαμηλα δηλ. Κοντα στο σωμα, μου δημιουργει προβλημα η μεγαλη ευαισθησια του evf, που συνεχως ενεργοποιειται και κλεινει το μονιτορ!

Αν το κλεισω απο το μενου, μετα, οταν θελησω καποια στιγμη το evf , πρεπει να πανω στο μενου.... Τεσπα, δε γινεται αλλιως.

Κατάλαβα, ναι. Έτσι είναι όντως πρόβλημα. Στείλτο στην Sony στο customer services που ξέρεις, μπορεί να το βάλουν σε κάποιο μελλοντικό FU.

Στα U1&2 έχεις καταφέρει να σετάρεις και διαφορετικές ρυθμίσεις κουμπιών?

Ναι, αυτο ειναι το νοημα.
Ν αλλαζεις και setup κουμπιων.

Πχ οταν φωτογραφιζω με manual φακο, δεν εχει νοημα να εχω af area, af mode κλπ σε καποια κουμπια που τα θελω me ton af 28-75

Παιδια τα ιδια ακριβως παραπονα έχουμε και στην Ε-Μ1 με το EVF,LCD και τα 2 κλειστα δεν γίνεται απο οτι φαινεται, τουλαχιστον στην Ε-Μ1 έχουν βαλει ενα γρηγορο τροπο να απενεργοποιεις τον σενσορα κρατωντας παρατεταμενα πατημενο το πληκτρο αλλαγης οθονης ΕVF βγαινει ενα μενου και το βαζεις στο OFF τον σενσορα, μηπως παιζει και σε εσας η λυση αυτή?
στην περιπτωση αυτη μαυριζεις στην συνεχεια τελειως την οθονη (και στην πρωτη περιπτωση υπαρχει τροπος αλλα δουλευει το backlight και καταναλωνει διπλά) και έχεις το EVF αναμενο συνεχεια και οταν φωτογραφιζεις οπως ο Alex με την μηχανη πανω στο σωμα σου δεν μεταφερεται η εικονα στην LCD. Στην Ε-Μ1 θέλουν ολα αυτα πολυ ψαξιμο και δεν τα ξερουν πολλοι οποτε πιστευω οτι ετσι καπως θα ειναι και στην Σονυ.

Αλεξ πες μου αν εχεις βρει καποια site με τεστ των δυο Σονυ και φακους OM , υπάρχουν πολλοι απο εμας που εχουμε καλό γυαλί στο σύστημα αυτό και θελουμε να δουμε αν καποιοι αποδιδουν καλα και με ποιά.

Για την μπαταρια ξεχαστε την φιλοσοφια οτι το ενα καει το αλλο οχι, και τα δυο καταναλώνουν πολυ, ο μονος τροπος να αυξησεις την διαρκεια θα ηταν να τα εχεις κλειστα τελειως, εγω εχω βαλει Baclight LCD =5', sleep mode μηχανής =3 λεπτα (μακαρι να ηταν 1 λεπτο) και με ενα απλο πατημα στο κλειστρο μεχρι να την φερω στο ματι ανοιγει ακαριαια.
Εχω ψωνισει και 3 μπαταριες + 2φορτιστες στην τιμη της οριτζιναλ μπαταριας (και μου εχουν μεινει και ρεστα) που δουλευουν τέλεια και το έχω ξεχασει το θεμα της ενεργειας εδώ και 2 χρόνια (απο την Ε-Μ5 που δεν εβγαζε πανω απο 300 φωτό).

Εγώ φωτογραφίζω με την πίσω οθόνη να έχει τις ρυθμίσεις και κοιτώντας απο το EVF, οπότε το θέμα με την άμεση αλλαγή δεν με ενοχλεί τόσο πολύ. Κυρίως για εξοικονώμηση μπαταρίας το έλεγα, αλλά μάλλον όπως λές δεν έχει και πολύ νόημα. Έχω και μια δευτερη που είχα πάρει για την ΝΕΧ7, αλλά πρέπει να πάρω καναν εξωτερικό φορτιστή γιατί αυτό με την USB φόρτιση δεν βολεύει. Το μόνο καλό του είναι οτι μπορείς να φορτίσεις on the road ή με τους φορητούς USB chargers.

Μερικοί στο Alternative Gear Forum του Fred Miranda έχουν ανεβάσει δείγματα με Zuiko διαμαντάκια στην Α7. Δες το λινκ παρακάτω
http://www.fredmiranda.com/forum/topic/1258132

Αυτός έχει πολλές
http://www.flickr.com/photos/58521449@N00/

και αυτός
http://www.flickr.com/photos/guess_tsai/

Καλορίζικες σε όλους τους κατόχους. Ισχύουν οι τιμές που βλέπω στο skroutz; 1500 για τη μικρή μόνο σώμα, ή στα καταστήματα γίνεται κάτι καλύτερο;