Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

... ειναι λιγο βαρυς (420 γρ), αλλα αξιζει το βαρος του και τον ογκο του!
Φοβερη κατασκευη, πολυ ωραιο και smooth δαχτυλιδι εστιασης, ακριβες δαχτυλιδι διαφραγματος, υπεροχο bokeh , λιγο βινιεταρισμα που ερχεται ευκολα στο post.
Tον βρηκα τυχαια μεταχ/νο , σε πολυ καλη τιμη, και τον τσιμπησα.
Αν ηταν και λιγο πιο μικρος (βλ. Leica) θα ηταν τελειος! :p

ενα μικρο δειγμα του υπεροχου αυτου φακου (το φως σ αυτο το μαγαζι ηταν ελαχιστο) !
Mοντελο στη φωτο, ο αλλος τυχερος κατοχος της A7 + Leica Summicron .

11314842173_94978e5a61_o.png

Αντε να ρθει και ο ανταπτορας , ελπιζω πριν τις γιορτες!

Γιαννη με γεια! Είναι ωραίος φακός, θα τον ευχαριστηθείς.
Πάρε κ έναν αντάπτορα με ελικοειδές γιατί αλλιως θα σε περιορίζει στην κοντινή εστίαση. Απο φυσικού του πάει μόνο μέχρι το 1μ

Μεγειά , περιμένουμε δείγματα!
Πόσο τον πήρες εάν επιτρέπεται;

... ειναι λιγο βαρυς (420 γρ), αλλα αξιζει το βαρος του και τον ογκο του!
Φοβερη κατασκευη, πολυ ωραιο και smooth δαχτυλιδι εστιασης, ακριβες δαχτυλιδι διαφραγματος, υπεροχο bokeh , λιγο βινιεταρισμα που ερχεται ευκολα στο post.
Tον βρηκα τυχαια μεταχ/νο , σε πολυ καλη τιμη, και τον τσιμπησα.
Αν ηταν και λιγο πιο μικρος (βλ. Leica) θα ηταν τελειος! :p

ενα μικρο δειγμα του υπεροχου αυτου φακου (το φως σ αυτο το μαγαζι ηταν ελαχιστο) !
Mοντελο στη φωτο, ο αλλος τυχερος κατοχος της A7 + Leica Summicron .

11314842173_94978e5a61_o.png

Αντε να ρθει και ο ανταπτορας , ελπιζω πριν τις γιορτες!

φαντάζομαι ότι αυτές οι χρωματικές αποχρώσεις, διότι δεν είναι εκτροπές, προέρχονται από το φωτισμό του χώρου και δεν είναι από το φακό έτσι δεν είναι;

ο φωτισμος ηταν "αναμεικτος" , φθορισμου, πυρακτωσεως, σποτ φωτακια , χριστουγεννιατικα λαμπακια κλπ.

Αλεξ, εχεις κανενα λινκ για τον ελικοειδες ανταπτορα για την A7 ?
To μονο του θεμα ειναι οτι εστιαζει στο 1 μετρο....

Για πολλους θεωρειται καλυτερος και απο τον αντιστοιχο Leica!
κερδιζει σε sharpness, xanei ligo se bokeh ...

εδω ενα review μεταξυ των 2 "τερατων" http://www.stevehuffphoto.com/2009/11/24/leica-noctilux-classic-f1-vs-voigtlander-nokton-1-1/

sideside.jpg

Αλεξ, βρηκα αυτον εδ τον ανταπτορα με ελικοειδες που ειχες πει, η verison 3 ειναι καταλληλη για τη A7...αλλα βλεπω εντονη βινιετα και μωβ ακρα.... τον εχεις δοκιμασει με τον 35mm kai 50mm Nokton που εχεις να μας πεις αν εμφανιζει τετοια προβληματα ?
Μ ενδιαφερει να τον παραγγειλω , αν τελικα ειναι οκ με αυτους τους 2.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

φαντάζομαι ότι αυτές οι χρωματικές αποχρώσεις, διότι δεν είναι εκτροπές, προέρχονται από το φωτισμό του χώρου και δεν είναι από το φακό έτσι δεν είναι;

χμ.... για αυτές που βλέπω κάτω από το μανίκι, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την προέλευσή τους. Για εκτροπές μου κάνουν.

δεν θα το ειχε τοτε σε ολο το περηγραμα του φουτερ?δηλαδη οχι μονο κατω απο την μασχαλη?

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Δεν τις ξέρουμε πάντα πού ξεπετάγονται οι εκτροπές. Κλασικά σε περιοχές υψηλού κόντραστ, στα άκρα των φακών. Σε φακούς με στοιχείο τόσο κοντά στον αισθητήρα, ένας λόγος παραπάνω.

οπως ειπα , στο ενα μαγαζι ειχε μεικτο φωτισμο, και μαλιστα πολυχρωμο (μπλε και μωβ σποτ, φωτακια Χριστουγεννιατικα κλπ).
Αλλο ενα δειγμα απο τον ιδιο χωρο, δυστυχως δεν εχω ανταπτορα για να κανω κι αλλες δοκιμες προς το παρον.Εχω φαει το κοσμο στην Αθηνα , αλλα δε βρηκα πουθενα ανταπτορα (leica m -> nex) και παρηγγειλα απο ebay.

Δειτε πχ το προσωπο του, απο αριστερα υπαρχει ψυχρος φωτισμος (μπλε και μωβ φως) και απο δεξια θερμος (πιο πορτοκαλι).

Δεν ειναι ενδεικτικες της ποιοττα του φακου, απλως 2 δειγματα σε περιεργο φωτισμο.

11323725864_781cd9b2f8_c.jpg

Hawk's Factory Helicoid adapter, έχω γράψει και μινι ρεβιου στο νήμα με τους legacy φακούς. Καλή κατασκευή.
Για τοπίο, που θες απόλυτη οξύτητα σε όλο το πεδίο και δεν σε νοιάζει το κοντινό φόκους, να προτιμάς απλό αντάπτορα, έχει μικρότερες αποκλίσεις.

Ο 50αρης Νοκτον είναι εξαιρετικός φακός. Ο Noctilux είναι όμως καλύτερος. Αλλά μέχρι 1000Ε δεν υπάρχει καλύτερος σε αυτό που κάνει.

Αυτό είναι σίγουρα flaring. (αριστερό μάτι, πηγούνι, και στα μαλλιά δεξιά (αριστερά όπως κοιτάμε) πάνω από τη φαβορίτα, οι μωβ αποχρώσεις.

οπως ειπα , στο ενα μαγαζι ειχε μεικτο φωτισμο, και μαλιστα πολυχρωμο (μπλε και μωβ σποτ, φωτακια Χριστουγεννιατικα κλπ).
Αλλο ενα δειγμα απο τον ιδιο χωρο, δυστυχως δεν εχω ανταπτορα για να κανω κι αλλες δοκιμες προς το παρον.Εχω φαει το κοσμο στην Αθηνα , αλλα δε βρηκα πουθενα ανταπτορα (leica m -> nex) και παρηγγειλα απο ebay.

Δειτε πχ το προσωπο του, απο αριστερα υπαρχει ψυχρος φωτισμος (μπλε και μωβ φως) και απο δεξια θερμος (πιο πορτοκαλι).

Δεν ειναι ενδεικτικες της ποιοττα του φακου, απλως 2 δειγματα σε περιεργο φωτισμο.

11323725864_781cd9b2f8_c.jpg

Και εδώ flaring δεν είναι στο πηγούνι και πάνω από τη φαβορίτα; Πρέπει να υπάρχει από δεξιά κάποιο έντονο μπλε φως φαίνεται στο παντελόνι.

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Παρόμοιο flare (κηλίδες χρωματος magenta) έχω δεί όταν υπαρχει υπο καποιες κλίσεις φωτιστική πηγή στην Olympus ΕΜ-5, Ε-Μ1 με τον ευρυγώνιο Panasonic 7-14mm (14-28mm) που το πίσω στοιχείο του ειναι παρα πολύ κοντά στον αισθητήρα (Sony) της μηχανής, σε συνδιασμό με τις ειδικές επιστρώσεις που έχει αυτός (κανονικά το flare θα πρεπει να είχε ουδετερο χρώμα), ο ιδιος φακός σε σώμα Panasonic δεν το παρουσιάζει σχεδόν καθόλου. Αν προσέξεις στην LCD - EVF μπορεις να το αποφυγεις αλλάζοντας γωνια, εδώ βεβαια η φωτεινη πηγή ήταν κάπου πίσω και πλάγια όπως δείχνει το παντελόνι κάτω δεξιά, περίεργο πως έδωσε flare.