Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

δε θα συμφωνησω... οχι και για τα σκουπιδια!
Ειναι καλος φακος για κιτ, εχει και σταθεροποιηση, ειναι πολυ ελαφρυς κι εχει μια χαρα εικονα.
Απλα ειναι σκοτεινος , μη το συγκρινεις με prime τυπου νικον 85 1.4....

Τεσπα... χρειαζεσαι εναν ανταπτορα nikon -> Sony nex .
Αν θελεις το καλυτερο , παρε ενα novoflex

Yπαρχουν κι αλλοι πιο φτηνοι , οπως αυτοι... http://www.enjoyyourcamera.com/Lens...on-F-Sony-NEX-E-with-aperture-ring::4528.html

κάποτε έπαιξα κι εγώ με τον jupiter. Είναι πολύ δύσκολος φακός λόγω του preset διαφράγματος. Έχει πολύ καλό bokeh (ξεφοντάρισμα) αλλά δεν είναι για χρήση κάθε μέρα. Είναι δύσχρηστος πώς να το κάνουμε.... Βρίσκω ότι καλύτερος και πιο εύχρηστος είναι ο cz 135 3.5 . Αλλά γι αυτά τα εστιακά μήκη πιστεύω ότι ο πιο κατάλληλος να μιλήσει είναι ο Τάσος που μάλλον διαθέτει κι όλους τους πιθανούς κι απίθανους χειροκίνητης εστίασης φακούς.

Ειναι καλος φακος για κιτ, εχει και σταθεροποιηση, ειναι πολυ ελαφρυς κι εχει μια χαρα εικονα.

Προφανώς έχω συνηθίσει σε φακούς Nikon
AF-S 24-70mm /2.8 G ED VR
85mm f/1.4G
28-300mm f/3.5-5.6G AF-S ED VR
Nikon AF-S 70-200mm f/4G ED VR

Εύχομαι να τους δω να παίζουν στην Sony 7R

Τεσπα... χρειαζεσαι εναν ανταπτορα nikon -> Sony nex .
Αν θελεις το καλυτερο , παρε ενα novoflex

Yπαρχουν κι αλλοι πιο φτηνοι , οπως αυτοι... http://www.enjoyyourcamera.com/Lens...on-F-Sony-NEX-E-with-aperture-ring::4528.html

εγώ θα συμφωνήσω με το νέο μας μέλος. Όταν έχεις εμπειρίες από τον 24-70 είναι επόμενο ότι κρίνεις τον 28-70 για τα μπάζα. Και μεταξύ μας από μικροκοντράστ δεν... καθόλου!!

Προφανώς έχω συνηθίσει σε φακούς Nikon
AF-S 24-70mm /2.8 G ED VR
85mm f/1.4G
28-300mm f/3.5-5.6G AF-S ED VR
Nikon AF-S 70-200mm f/4G ED VR

Εύχομαι να τους δω να παίζουν στην Sony 7R

Δηλ. Ο Sony 28-70 είναι χειρότερος απο Nikon 28-300 ??? !!! .. Tον έχεις δεί τον 28-300 σε αρχείο της D800 και είναι ανώτερο απο αυτό που βλέπεις με τον 28-70 στην Α7R ??.

[SUP][/SUP]μαλλον δεν κανεις κατι καλα!

Μονο βαλεις καποιο συγκριτικο στα ιδια φ στοπ , κεντρο και ακρα , σε τριποδι με χρονοκαθυστερηση κλπ , θα το πιστεψω....
Δηλωσεις τυπου "σκουπιδια" , χωρις αποδειξη , εγω τουλαχιστον, δε τη δεχομαι.

Αν κοιταξεις το νημα , θα δεις πολλα δικα μου παραδειγματα με πολλους φακους και συγκριτικα.
Μονο ετσι δεχομαι την αποψη καποιου....

Και εγώ δεν θα τον χαρακτήριζα σκουπίδι...

Προφανώς και δεν είναι 24-70, αλλά ούτε η ίδια η Sony δεν θα ισχυριζόταν κάτι τέτοιο.

Είναι ένας νορμαλ ζουμ, πλαστικής κατασκευής, ελαφρύς με σταθεροποίηση και αξιοπρεπή οξύτητα σε κλειστά διαφράγματα.

[SUP][/SUP]μαλλον δεν κανεις κατι καλα!

Μονο βαλεις καποιο συγκριτικο στα ιδια φ στοπ , κεντρο και ακρα , σε τριποδι με χρονοκαθυστερηση κλπ , ..

..........

Kαλά λες, παίζει να έπεσαν οι λήψεις σε ευαίσθητη σε shutter shock ταχύτητα κλείστρου ..

Την τελική απόφαση έχοντας καταλήξει ότι χρειάζομαι δεύτερο σώμα την πήρα από σένα φίλε μου,
Μάλιστα κάπου σου έδωσα συγχαρητήρια για το βίντεο σου ... εκεί πήρα την απόφασή μου.....

Ένα δείγμα του Nikkor AS 24-300mm f/3.5-5.6G ED VR την πρώτη μέρα που τον αγόρασα για γενική χρήση, μ αρέσει η οξύτητα και το κοντράστ στις φωτογραφίες μου

http://farm6.staticflickr.com/5502/11073095774_8271a75322_o.jpg

Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ πρώτη μέρα που γράφτηκα στο φόρουμ
Επίσης την SONY A7R κάθε λεπτό που παίζω μαζί της την λατρεύω και όπως είπα ανυπομονώ να παίξω μαζί της με τους φακούς Nikkor που έχω.
Υ.Γ. Σήμερα χτύπησα και ένα μικρό φορητό φλασάκι για εσωτερικούς χώρους

ok... απλα καλο ειναι να προσεχουμε τι λεμε, γιατι επηρεαζουμε πολυ κοσμο εδω μεσα!
Προσπαθω παντα να δικαιολογω την αποψη μου και ειδικα σε θεματα φακων με δειγματα και αποδειξεις.
Καλο ειναι να κανουμε ολοι το ιδιο... τουλαχιστον οπου αυτο ειναι εφικτο.

Οταν εκανα ενα μινι συγκριτικο μεταξυ του Σονυ 28-70 και prime sigma 30mm 2.8, στην ιδια εστιακη αποσταση , διαφραγματα κλπ, δυσκολευτηκα να καταλαβω ποιος ειναι ποιος....
Το ιδιο και οταν εκανα ενα μινι τεστ sigma 30mm vs zeiss 35mm FE, με τεραστια διαφορα τιμης. Η εικονα του sigma πλησιαζε επικινδυνα αυτη του zeiss, και με τιποτα δε διακιολογουσε τη διαφορα αυτη. Δεν λεω φυσικα οτι προτιμω τον sigma απο τον zeiss....αλλα δε θα τον χαρακτηριζα "σκουπιδι" , ουτε καν μετριο φακο.

Τεσπα.... ποιο φλασακι πηρες?
Μ ενδιαφερει κι εμενα ενα μικρο για γενικη χρηση.
Αν εχεις καποιο δειγμα να βαλεις , θα το εκτιμουσα....

Καλωσήρθες βασικά!

Δεν παίζει θέμα αντιπαράθεσης, σε φιλικό κλίμα είμαστε εδω μέσα και σε αυτήν την βάση γίνεται και η όποια κουβέντα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, το χόμπυ μας κάνουμε εδώ οι περισσότεροι.

Καλορίζικη η μηχανή. Και εγώ την έχω χαρεί ως τώρα πάρα πολύ, είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω πιστεύω.

Ένα δείγμα του Nikkor AS 24-300mm f/3.5-5.6G ED VR την πρώτη μέρα που τον αγόρασα για γενική χρήση, μ αρέσει η οξύτητα και το κοντράστ στις φωτογραφίες μου

http://farm6.staticflickr.com/5502/11073095774_8271a75322_o.jpg

Τι επεξεργασία έχεις κάνει σε αυτή τη φωτογραφία; Σαν oil paint στο PS είναι.. Απλά δε μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα από εδώ.

Τραβηγμένη σε jpg δίχως επεξεργασία παρά μόνο Gaussian blur που έβαλα στα γρήγορα
Φωτισμός με φλας Sony HVL-F20M απόσταση στα τρία μέτρα ίσως κάτι παραπάνω

http://farm4.staticflickr.com/3831/11892835524_548978deb8_o.jpg

Υ.Γ. Ζητώ και πάλι συγγνώμη για ότι είπα, ο φακός είναι για γενική χρήση καλός ιδικά σε κοντινές αποστάσεις
Οπως προανέφερα συνηθισμένος σε άλλους πιό γρήγορους και φωτεινούς .......

Τι επεξεργασία έχεις κάνει σε αυτή τη φωτογραφία; Σαν oil paint στο PS είναι.. Απλά δε μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα από εδώ.

Κάθε άλλο, μόνο ελάχιστο High Pass
Συμπέρασμα δεν βγαίνει; προφανώς το βλέπουμε με αλλο βλέμμα :-)

Καλώς ήρθες Απόλλωνα αλλά μάλλον με κακή νοοτροπία μπήκες.
Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά την ενότητα με τα φωτογραφικά του avclub θα δεις ότι υπάρχουν "λίγοι και καλοί".
Και είναι πραγματικά καλοί αυτοί οι 5-6-10 που ανεβάζουν φωτογραφίες,κρίνουν,συγκρίνουν,διαφωνούν,απαντούν αλλά και ρωτούν για να μάθουν.
Όλοι αυτοί βοήθησαν και βοηθούν και εμένα να αναζητήσω τα φωτογραφικά και βίντεο μονοπάτια μου.
Και εγώ με τη σειρά μου είμαι πρόθυμος να βοηθήσω, να κρίνω αλλά και να κριθώ για αυτά που γράφω και παρουσιάζω,αλλιώς θα ζούσα στο μικρόκοσμο μου με την ψευδαίσθηση του ωραίου.
Δεν είναι facebook εδώ να μοιραστούμε like, ούτε instagram να ανεβάσουμε πόδια με νύχια βαμμένα και στο δίπλα "μαγαζί" (dpgr) πουλάνε γνώση και όχι μόνο.
Φιλικά Παναγιώτης (συλλέκτης φωτογραφικών εμπειριών).

Καλώς ήρθες Απόλλωνα αλλά μάλλον με κακή νοοτροπία μπήκες.
Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά την ενότητα με τα φωτογραφικά του avclub θα δεις ότι υπάρχουν "λίγοι και καλοί".
Και είναι πραγματικά καλοί αυτοί οι 5-6-10 που ανεβάζουν φωτογραφίες,κρίνουν,συγκρίνουν,διαφωνούν,απαντούν αλλά και ρωτούν για να μάθουν.
Όλοι αυτοί βοήθησαν και βοηθούν και εμένα να αναζητήσω τα φωτογραφικά και βίντεο μονοπάτια μου.
Και εγώ με τη σειρά μου είμαι πρόθυμος να βοηθήσω, να κρίνω αλλά και να κριθώ για αυτά που γράφω και παρουσιάζω,αλλιώς θα ζούσα στο μικρόκοσμο μου με την ψευδαίσθηση του ωραίου.
Δεν είναι facebook εδώ να μοιραστούμε like, ούτε instagram να ανεβάσουμε πόδια με νύχια βαμμένα και στο δίπλα "μαγαζί" (dpgr) πουλάνε γνώση και όχι μόνο.
Φιλικά Παναγιώτης (συλλέκτης φωτογραφικών εμπειριών).

Ευχαριστώ

Να σαι καλά.
Αναμένουμε λοιπόν και τις δικές σου εμπειρίες από τη φοβερή μηχανή που έχεις.

μηπως ειναι ευκολο να κανεις ενα μικρο τεστ με το φλας ?

Βγαλε το ιδιο θεμα με το φλας στραμμενο προς το θεμα και μια με το φλας στραμενο προς το ταβανι.

Ειδικά οι AlexTheodin και Γιάννης Σπύρου, έχουν δοκιμάσει δεκάδες διαφορετικές συνθέσεις των Sony NEX, και τώρα άρχισαν με τις Alpha A7, με πάρα πολλούς φακούς, δίνοντας πραγματικά συμβουλές και κατευθύνσεις, σε πάρα πολλούς που μπαίνουμε στο AVclub. Έτσι κάθε χομπίστας, ανάλογα με το budget του, έχει γλυτώσει πάρα πολλά χρήματα επιλέγοντας φακούς και σώματα, που κάνουν για τα συγκεκριμένες ανάγκες που έχει. Να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να χάσεις αν διαβάζεις εδώ.