Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless
Όχι προσέξτε τα κτηρια δεξια
εγώ τη βλέπω όλη να γέρνει Αν αυτό εννοείς για παραμόρφωση
Όχι προσέξτε τα κτηρια δεξια
εγώ τη βλέπω όλη να γέρνει Αν αυτό εννοείς για παραμόρφωση
Στο wide άκρο, παραμορφώνει σαν φακός γενικότερα.
Τον θεωρώ γενικά υπερκεκτιμημένο...
Παιδιά φωτοσοπάς είμαι επίτηδες δεν την έφερα στα ίσα της
στο κέντρο παίζει σωστά στα άκρα δυο πουλάκια κάθονται και αυτό συμβαίνει σε όλες τις φωτογραφίες πλυν όταν τραβούσα άνω των 55mm
Σε τί μηχανή τον είχες πριν κ δεν έβλεπες τις παραμορφώσεις; FF ή κροπ;
Μήπως ήταν οι αυτόματες διορφώσεις ενεργοποιημένες;
Ο αντάπτορας ή η μηχανή δεν μπορούν να προσθέσουν παραμορφώσεις. Αυτές τις έχει ο φακός απο την μαμά του.
Μήπως ήταν οι αυτόματες διορφώσεις ενεργοποιημένες;
Ειδικά για τους μεσαίους ζουμ της ΝΙΚΟΝ. Ο 24-70 έχει το απολύτο εστιακό μήκος που χρειαζόμαστε, αλλά έχει σημαντικές παραμορφώσεις στο ευρυγώνιο άκρο όπως σχεδόν όλοι οι ζουμ σε αυτό το επίπεδο. Για πολλούς είναι μη αποδεκτή κατάσταση. Όμως η ΝΙΚΟΝ πριν τον 24-70 είχε κυκλοφορήσει έναν άλλο ζουμ τον afs 28-70 2.8 με καλύτερη συμπεριφορά στο άκρο. Βεβαια το καλύτερο ήταν στο 28 κι όχι στο 24.
εδώ υπάρχει και θέμα προοπτικής. Δηλαδή δεν έχεις κρατήσει τη μηχανή απολύτως κάθετα προς το έδαφος αλλά έγερνε μπροστά, γι αυτό και οι αντίστοιχες κλίσεις προς τα μέσα. Η καμπυλότητα είναι θέμα οπτικής απόδοσης του φακού στο ευρυγώνιο.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου ο δρόμος είναι ακριβώς όπως τον βλέπουμε εκτός και κάτι μου διαφεύγει.εδώ υπάρχει και θέμα προοπτικής. Δηλαδή δεν έχεις κρατήσει τη μηχανή απολύτως κάθετα προς το έδαφος αλλά έγερνε μπροστά, γι αυτό και οι αντίστοιχες κλίσεις προς τα μέσα. Η καμπυλότητα είναι θέμα οπτικής απόδοσης του φακού στο ευρυγώνιο.
Συμφωνούμε απόλυτα, ειδικά αν ο ορίζοντας είναι μακρυά μας.
Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε βελτίωση που έχουμε τον ορίζοντα πιο κοντά.
Σχεδόν απόλυτη με ότι περίμενα.
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.