Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Ειναι καλος φακος ΓΙΑ ΚΙΤ !
Προφανως δε μπορω να συγκρινω εναν φακο που μου κοστισε 200 ευρω , με τον επερχομενο Zeiss 24-700 OSS που θα κοστιζει 1200... ολα ειναι σχετικα.
Αλλωστε γι αυτο τον εδωσα.

για τον φακο αυτο αλλωστε υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και παντου στο ινετρενετ. Εξαρταται λοιπον πως το βλεπει κανεις.
Εχω διαβασει απαξιοτικα σχολια , αλλα και πολυ "θετικες" αποψεις.

Οι δικες μου "μετρησεις" εδειξαν πολυ sharp εικονα στο κεντρο, ειδικα αν τον κλεισεις 1-2 στοπ και λιγοτερο στα ακρα.
Σε προσφατο μινι τεστ , με τον Sigma 35mm 2.8 , δυσκολευτηκα πολυ να διακρινω διαφορες μεταξυ τους σε 100%.
Προδοθηκε ελαφρως στα ακρα και ειναι λογικο... αφου μιλαμε για zoom vs prime.
Αυτο (σε μενα) δειχνει οτι ειναι καλος φακος για κιτ , πολυ "τιμιος" ειδικα στα λεφτα που τον παιρνει κανεις στο κιτ.
Εχει πολυ καλη σταθεροποιηση, ελαφρυς και βολικο ευρος (αν και θα τον ηθελα στα 24mm).

Εμενα δε μου εκανε φυσικα, οχι για την ελλειψη οξυτητας ή micro-contrast, αλλα κυριως γιατι ηταν σχετικα αργος στην εστιαση σε medium - low light και δεν ηταν φωτεινος για τα βραδυνα .
Ετσι κι αλλιως οπως ειπα η μηχανη αυτη "διψαει" για καλους και φωτεινους prime, γι αυτο και κατεληξα στους Nokton κυριως.

Γιάνννη δεν υφίσταται η έννοια κιτ για τις κορυφαίες μηχανές. Όταν αγοράζεις μια τέτοια μηχανή το κάνεις μόνο διότι θέλεις το καλύτερο, κι όχι γιατί τη βρήκες φθηνή. Έτσι δεν είναι;

Μα γι αυτο τον εδωσα... γιατι δεν με καλυπτε κι εμενα.
Υπαρχουν ομως καποιοι που μπορει και να τους αρκει, παραδειγμα ο συναδελφος μου, του φαινεται μια χαρα!

Αρα, ολα ειναι σχετικα,.... μη ξεχνας οτι η a7 kai a7/r κυκλοφορει και σωμα μονο.
Εγω τον πηρα να τον δοκιμασω, αφου τον βρηκα σε πολυ καλη τιμη, και μετα τον εδωσα ακριβως οσο τον πηρα.

το ιδιο ισχυει επισης για τον zeiss 35mm vs sigma 30mm ....πολυ θα ηθελα τον zeiss, αλλα για μενα, απο τα τεστ που εκανα , δεν δικαιολογουνται τα 800 ευρω του zeiss, αφου με 150 εκανα πολυ καλα τη δουλεια μου και με auto focus.
Και με τα υπολοιπα λεφτα που μου εμειναν πηρα τον Nokton 35mm 1.4 gia τα βραδυνα και 2 φακους Minolta για να τους δουλεψω με τον antaptora της sony με Phase detection.

προτεινω να ψηφισουμε οσοι παρακολουθουμε το νημα της φωτογραφιας, να διωξουμε τον Αλεξη και τον Γιαννη απο την παρεα...

δεν εχουν καλους σκοπους οι αθεοφοβοι... και εξηγω:

μας εβαλαν στο παρελθον και θα μας βαλουν και στο μελλον σε μεγαλα εξοδα... και πιθανον σε μπελαδες με τα ετερα ημισυ μας...

στο πυρ το εξωτερον, λοιπον...:ernaehrung004:

Τα έχουμε ξαναπεί.
2-3 "πλούσιοι" παρασύρουν και εμάς τους φτωχούς.
Πάντως έχω προαίσθημα ότι το καλοκαίρι θα τραβάω βίντεο με την rx10.

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Μπα!
Καπνούς και κουρνιαχτό θα τραβάμε!
Ή ότι τέλος πάντων θα έχει μείνει όρθιο σ'αυτή την χώρα.....

Τα έχουμε ξαναπεί.
2-3 "πλούσιοι" παρασύρουν και εμάς τους φτωχούς.
Πάντως έχω προαίσθημα ότι το καλοκαίρι θα τραβάω βίντεο με την rx10.

Το μόνο που μας παρασύρει είναι ο καταναλωτισμός και η gadgetομανία.
Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες (ειδικά για όσους δεν είναι επαγγελματίες ή δεν έχουν πολύ ειδικές αναγκες-απαιτήσεις)

Τραβάτε με και ας κλαίω δηλαδή...

Διακόπτω για λίγο τη πιο πάνω ενδιαφέρουσα συζήτησή σας.
Test No2: Leitz 50/2 + A7R
Για πείτε;

Attachments

• DSC00074DSC00074.JPG
    DSC00074DSC00074.JPG
    213 KB · Views: 9

Ρε? Θα με τρελάνεται? Έβαλα κανέναν να αγοράσει κάτι? Δεν πήρα και ποσοστό ρε γμτ να βγάλουμε τα έξοδα του Zeiss γιατί ούτε πλούσιος, ούτε "πλούσιος" είμαι...

Στα σοβαρά τώρα...

Όσα υποστηρίζει το DPReview δεν είναι κατ'ανάγκην λάθος, αλλά σίγουρα τραβηγμένα και λίγο υπερβολικά.
Το Jpeg σίγουρα δεν είναι το δυνατό σημείο της μηχανής όπως βγαίνει by default. Βέβαια αν αλλάξεις τις ρυθμίσεις του JPEG, βάλεις το Noise Reduction στο low, και προσαρμόρεις τα προφιλ όπως θες, μια χαρά είναι το JPEG.
Το RAW εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρεις ότι μπορεί η μηχανή να σου δώσει, αλλά και το JPEG που παίρνεις με αυτόν τον τρόπο είναι αρκετά καλό. Τα posterize που λέει στο review εγώ δεν τα έχω δεί πουθενά.
Και θεωρώ οτι είναι αστείο να υποστηρίζουμε οτι κάποιος που θα πάρει την Α7 και θέλει να τραβάει JPEG θα τραβάει με τις default ρυθμίσεις. Και αν το κάνει, δεν θα τον ενοχλούν αυτά...

Τα υπόλοιπα που λέει, ισχύουν επίσης. Η μπαταρία δεν είναι και πολύ μεγάλη. Εμένα μου κρατάει αρκετά λόγω του τρόπου που τραβάω αλλά αναγνωρίζω το πρόβλημα. Δεν γίνεται η ΝΕΧ7 και η Α7 να έχουν την ίδια μπαταρία.

Από τις πρωινές θέσεις μέχρι αυτές που ανέφεραν τώρα ο Γιάννης και ο Αλέξης υπάρχει τεράστια απόσταση. Είναι η διαφορά ανάμεσα στο θέλω το καλύτερο και δεν ξέρω τί να το κάνω και δεν με ενδιαφέρει να αφιερώσω χρόνο και φαιά ουσία για να το κάνω και στην ουσία της αγοράς εξοπλισμού για τη φωτογραφία.

Η δεύτερη θέση με βρίσκει σύμφωνο. Η πρώτη όχι.

Έκοψα το πόστ στα δυο γιατί έπρεπε να μπώ χειρουργίο.

Έλεγα λοιπόν οτι σε γενικές γραμμές, όσα λέει το DPReview για την μηχανή δεν είναι πολύ μακριά απο την πραγματικότητα, είναι η ερμηνεία τους που διαφωνώ.
Ναι η μηχανή είναι σχετικά αργή, αν το μετράμε με το πόσο γρήγορα "ξυπνάει" όταν την ανοίγεις.
Ναι η μπαταρία είναι μικρή σχετικά μιας και είναι η ίδια με τις μικρότερες ΝΕΧ.
Ναι το RAW είναι πολύ καλύτερο απο τα JPEG, ειδικά σε υψηλές ευαισθησίες.

Αλλά η βαρύτητα που δίνεται σε αυτά είναι αυτό που δεν συμφωνώ. Τουλάχιστον με βάση τα δικά μου κριτήρια και ανάγκες. Δεν μου συμβαίνει ποτέ να εμφανιστεί ξαφνικά μια φωτογραφική ευκαιρία που διαρκεί ενα δευτερόλεπτο μόλις και να την χάσω γιατί αργησε η μηχανή. Αν διαρκεί τόσο λίγο, αν δεν την έχω πάρει χαμπάρι αρκετά πιο πριν για να σκεφτώ ήδη το κάδρο μου, την έχω χάσει έτσι κιαλλιώς. Δεν είμαι ίσως run n gun τύπος, γιαυτό. Αν έχω μαζί μου μηχανή ή έχω βγεί για φωτογραφίες, έχω τις κεραίες μου σηκωμένες ούτως η άλλως και είμαι σε ετοιμότητα. Δεν μπορώ να φανταστώ δλδ το σενάριο που θα είσαι χαλαρός και ξάφνου θα εμφανιστεί η τρομερή ευκαιρία και αν η μηχανή ήταν σε ένα δευτερόλεπτο έτοιμη, θα την έβγαζες και θα ήταν και καλή...

Κατα τα άλλα όταν δουλεύει, μια χαρά γρήγορη είναι. Έχεις την έκθεση όλη στα δάκτυλα σου, η εστίαση είτε με AF είτε με MF είναι γρήγορη, και η οθόνη και το EVF είναι ακαριαία χωρίς καθόλου lag και βγάζεις ότι θες όταν το θες.

Η μπαταρία εμένα μου βγάζει άνετα 300 λήψεις πράγμα που υπερβαίνει κατα πολύ το ημερήσιο όριο μου. Ακόμα και στην Αυστρία στο βουνό που τραβούσαμε όλη μέρα βιντεο και φωτογραφίες δεν έμεινα ποτέ. Είχα και μια δευτερη που τις έκανα rotation ανα δυο μέρες στην ουσία. Οκ, μπορεί στην D600 να φτάνει η μπαταρία για 1000 λήψεις, αλλά την διαφορά δεν την αισθάνομαι. Και με τον USB φορτιστή μπορείς να φορτίσεις όπου και αν είσαι.

Για τα JPEG και τα RAW την είπα την άποψη μου. Ο σοβαρός χρήστης είτε θα τραβάει RAW είτε θα ρυθμίσει το JPEG έτσι ώστε να είναι καλό. Αυτός που δεν θα κάνει τον κόπο να το κάνει, δεν ενδιαφέρεται και για την ποιότητα. Εγώ προσωπικά έχω μείνει άναυδος απο την ποιότητα εικόνας που μου δίνουν τα RAW.

Έκοψα το πόστ στα δυο γιατί έπρεπε να μπώ χειρουργίο.

Έλεγα λοιπόν οτι σε γενικές γραμμές, όσα λέει το DPReview για την μηχανή δεν είναι πολύ μακριά απο την πραγματικότητα, είναι η ερμηνεία τους που διαφωνώ.
Ναι η μηχανή είναι σχετικά αργή, αν το μετράμε με το πόσο γρήγορα "ξυπνάει" όταν την ανοίγεις.
Ναι η μπαταρία είναι μικρή σχετικά μιας και είναι η ίδια με τις μικρότερες ΝΕΧ.
Ναι το RAW είναι πολύ καλύτερο απο τα JPEG, ειδικά σε υψηλές ευαισθησίες.

Αλλά η βαρύτητα που δίνεται σε αυτά είναι αυτό που δεν συμφωνώ. Τουλάχιστον με βάση τα δικά μου κριτήρια και ανάγκες. Δεν μου συμβαίνει ποτέ να εμφανιστεί ξαφνικά μια φωτογραφική ευκαιρία που διαρκεί ενα δευτερόλεπτο μόλις και να την χάσω γιατί αργησε η μηχανή. Αν διαρκεί τόσο λίγο, αν δεν την έχω πάρει χαμπάρι αρκετά πιο πριν για να σκεφτώ ήδη το κάδρο μου, την έχω χάσει έτσι κιαλλιώς. Δεν είμαι ίσως run n gun τύπος, γιαυτό. Αν έχω μαζί μου μηχανή ή έχω βγεί για φωτογραφίες, έχω τις κεραίες μου σηκωμένες ούτως η άλλως και είμαι σε ετοιμότητα. Δεν μπορώ να φανταστώ δλδ το σενάριο που θα είσαι χαλαρός και ξάφνου θα εμφανιστεί η τρομερή ευκαιρία και αν η μηχανή ήταν σε ένα δευτερόλεπτο έτοιμη, θα την έβγαζες και θα ήταν και καλή...

Κατα τα άλλα όταν δουλεύει, μια χαρά γρήγορη είναι. Έχεις την έκθεση όλη στα δάκτυλα σου, η εστίαση είτε με AF είτε με MF είναι γρήγορη, και η οθόνη και το EVF είναι ακαριαία χωρίς καθόλου lag και βγάζεις ότι θες όταν το θες.

Η μπαταρία εμένα μου βγάζει άνετα 300 λήψεις πράγμα που υπερβαίνει κατα πολύ το ημερήσιο όριο μου. Ακόμα και στην Αυστρία στο βουνό που τραβούσαμε όλη μέρα βιντεο και φωτογραφίες δεν έμεινα ποτέ. Είχα και μια δευτερη που τις έκανα rotation ανα δυο μέρες στην ουσία. Οκ, μπορεί στην D600 να φτάνει η μπαταρία για 1000 λήψεις, αλλά την διαφορά δεν την αισθάνομαι. Και με τον USB φορτιστή μπορείς να φορτίσεις όπου και αν είσαι.

Για τα JPEG και τα RAW την είπα την άποψη μου. Ο σοβαρός χρήστης είτε θα τραβάει RAW είτε θα ρυθμίσει το JPEG έτσι ώστε να είναι καλό. Αυτός που δεν θα κάνει τον κόπο να το κάνει, δεν ενδιαφέρεται και για την ποιότητα. Εγώ προσωπικά έχω μείνει άναυδος απο την ποιότητα εικόνας που μου δίνουν τα RAW.

μια πολύ πολύ ψύχραιμη τοποθέτηση επί του θέματος.

Καμμια μηχανη δεν ειναι τελεια και ο καθενας μας κρινει με βαση τις αναγκες του. Ενα σαιτ ομως, που θελει να αξιολογησει μια μηχανη, οφειλει να αξιολογησει τα... παντα, αφου απευθυνεται σε ολους (και στη διαρκεια, ας τα κατηγοριοποιησει στο στυλ "απευθυνεται σε αυτους", "δεν απευθυνεται στους αλλους" κτλ)...

Για τα jpg τωρα, εγω πχ. εχω καπου 70.000 ληψεις και τα jpg που εβγαλα πρεπει να φτανουν τα... 500 !!!!
Διαβαζω ομως στα σαιτ, μα σε ολα ομως, οτι η ταδε μηχανη δεν εχει raw converter ενσωματωμενο, η δεινα μηχανη εχει 40 φιλτρα ετοιμα, η παραλλη τραβαει bracketing μονο σε jpg και γενικως το jpg οχι μονο ειναι... πανταχου παρων στις κριτικες, αλλα γινεται και εκ των ουκ ανευ τελευταια, αλλοιως προς τι ο ενθουσιασμος για wi fi και διαδικτυακες συνδεσεις ? Oλα τα παραπανω σε jpg αναφερονται και ειναι και πολλα ακομη...
Και γιατι εγω λοιπον, να συμβιβαζομαι με μετριο jpg? Eπειδη θα το ανεβασω στο ινσταγκραμ? Ας το βγαλω εγω οπως το θελω και μετα, δικο μου ειναι, οτι θελω το κανω... μεχρι και 70kb...!!!!

Αρα, καθε νεα μηχανη, απο την αναμενομενη D4s Gti turbo μεχρι και την instax polaroid οφειλει να εχει jpg και μαλιστα σε καθε φουρνια και βελτιωμενο... και οχι σε μηχανη του 2014 να εχω πλαστικουρες, και θολουρες και ριγες μπλε...

Aλλα το εχω πει και παλιοτερα... για τις εταιρειες, πιο ευκολα ειναι οι χαντρες και τα καθρεφτακια, παρα τα βασικα... και αντε δεν τα βελτιωνουν αυτα, τα βασικα... ετσι και τα χαλανε ομως, τοτε κι εγω θα τους κραζω μεχρι εκει που δεν παει, ακομα και αν προκειται για... light leak :furious3::flipout:

Το οτι εβαλα τοσα λινκ που λενε το αντιθετο, και οι δικες μας αποψεις δηλ. δε μετρανε ?
Δεν ειναι τυχαια σιτε τα Imaging Resource και το Camera Labs!