Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless
Πολύ εύστοχα ερωτήματα.
Και θα συμπληρώσω ρωτώντας αξίζει πραγματικά τα χρήματα της η a7?
Γιατί κάποιος να την αγοράσει και να μην προτιμήσει μία δοκιμασμένη ff dslr?
Ποια λεπτομέρεια θα διορθώνατε στην διάδοχο της a7?
Πολλα τα ερωτηματα και σοβαρα....
Αν και δεν εχω δυστυχως ακομη δουλεψει οσο θα ηθελα τη μηχανη, εχω καποιες πρωτες απαντησεις.
Για μενα, η πρωτη sony nex 5 που επιασα στα στα χερια μου ηταν μια αποκαλυψη.
Με απελευθερωσε απο πολυ βαρος και ογκο (ειχα την κανον 7d), μου εδωσε αντιστοιχη εικονα σε πιο οικονομικο πακετο, και μου εδωσε τη δυνατοτητα να βαλω οτι φακο ηθελα πανω της. Επισης, μου εδωσε τη δυνατοτητα να φωτογραφιζω σε χαμηλο υψος , για θεματα που το απαιτουσαν (παιδια , σκυλια κλπ) και φωτο δρομου χωρις να ενοχλω το θεμα.
Ειχε πολυ καλη συμπεριφορα στα υψηλα iso, αλλα οχι τοσο οσο μια ff μηχανη.
Το βαθος πεδιου εντυπωσιακο, αλλα παλι ηθελα κατι παραπανω....
Επισης, με νευριαζε οτι καθε φακος δεν απεδιδε ακριβως οπως επρεπε, οπως ειχε σχεδιαστει... και οτι μετετρεπε καθε εσταικο μηλος σε 1,5χ.
Πηγα σε μ4/3 για να δοκιμασω κυριως το καταπληκτικο βιντεο της gh3, οπου πραγματικα ηταν μια ξεχωριστη εμπειρια.
Μολις ανακοινωθηκε η Α7 , καταλαβα οτι μαλλον ειχα μπλεξει (παλι)!
Ο ερωτας με τις νεξ ξαναφουντωσε και ομολογω οτι δεν το μετανοιωσα...
Μαζι με τους νοκτον και 1-2 ακομη φακους, θεωρωοτι εχω ακριβως αυτο που ηθελα (σε φωτογραφια τουλαχιστον).
Ανεση ν ανεβω αρκετα σε υψηλα ισο, υπεραρκετα ρηχο βαθος πεδιου, ωραιο κρατημα , πολυ καλυτερη εργονομια και μπολικα κουμπια για customize, τρομερο EVF, focus peaking kai focus magnification ακομα και στο βιντεο, και επιτελους τη δυνατοτητα να χρησιμοποιησω ολους τους φακους που ηθελα στη κανονικη τους εστιακη αποσταση.
Δεν ειναι τελεια, , απεχει αρκετα απ αυτο....
Λειπει η εσωτερικη σταθεροποιηση που θα εδινε αλλο αερα στους prime, η οθονη αφης για γρηγορη επιλογη σημειου εστιασης , καποιες επιπλεον δυνατοτητες παραματετροποιησης (θα ηθελα πχ να μπορω να βαλω ενα κουμπι σαν επιλογεα μεταξυ monitor-evf).
Ξερω επισης οτι η μηχανη δεν ειναι πολυ γρηγορη , δε κανει για φωτογραφηση σπορ, εντονης δρασης κλπ
Το βιντεο της ειναι παρομοιο με των προηγουμενων νεξ, με ολα τα καλα και τα κακα αυτων.
Θα ηθελα να μην εχει line skipping στο βιντεο, καλυτερο burst mode, γρηγοροτερη εγγραφη στη καρτα σε ριπη.
Μερικα απ αυτα γινονται με καποιο firmware update, κ;ποια αλλα οχι.... ισως σε επομενο μοντελο .
Γι αυτο αλλωστε κατεληξα σε διπλο συστημα, σονυ α7 κυριως για φωτο με σταθερους φακους και δυσκολες φωτιστικες συνθηκες και σονυ ρχ10 για βιντεο και οπου χρειαζεται μεγαλο ζοομ , χωρις αλλαγες φακων.
Αν εβγαζε η ολυ και η fuji μια ff μηχανη, δε θα δισταζα να τις δοκιμασω .... μεχρι τοτε, ελπιζω!