Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Απάντηση: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Είναι σημείο έντονου κοντράστ, έτσι φαίνεται απο την συμπίεση του jpeg.

Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Απολλωνα , νομιζω οτι υπερβαλλεις!
Για ποιο λογο να κατσει να κανει τοσο κοπο... ?

Αυτα ειναι artifacts απο τη συμπιεση και το resize.

Όσοι PSδες ας το κοιτάξουν και αυτοί.
Ως τοτε Το μέλλον θα δείξει λοιπον cow boy

Υ.Γ. Γιάννη για την καλύτερη μου κάμερα που κράτησα και κρατώ... προσωπική μου άποψη... θέλω το καλύτερο

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Όσοι PSδες ας το κοιτάξουν και αυτοί.
Ως τοτε Το μέλλον θα δείξει λοιπον cow boy

Υ.Γ. Γιάννη για την καλύτερη μου κάμερα που κράτησα και κρατώ... προσωπική μου άποψη... θέλω το καλύτερο

Άκου και τους πιο έμπειρους, δεν κάνει κακό.

ο φακος αυτος δεν ειναι "ο καλυτερος" ... εχει απλα ιδαιτερο χαρακτηρα, ειναι υπερφωτεινος και ως τετοιον πρεπει να τον αντιμετωπισουμε.

όχι ότι με ρώτησε κανείς,

μα εάν έβλεπα αυτή τη φωτο κάπου θα έλεγα ότι είναι φωτοσοπ του κερατά. είναι σαν να έβαλε καποιος τους τύπους πάνω σε μια θολή φωτό.

Δεν θα μου άρεσε το αποτέλεσμα ενός τέτοιου φακού. δεν προτιμω τις σουρεάλ φωτό, δεν τις δέχεται ο εγκέ μου, δεν ξέρω γιατί.

Καλημέρα. Υπάρχει για την Α7 διαθέσιμος φακός μεγάλου ζουμ (~7x) με σταθεροποίηση και λειτουργία AF; Χρειάζομαι περισσότερο ζουμ από το 2.9x του 2470Ζ.

ο μονος που υπαρχει ειναι 70-200 f/4 OSS...δεν υπαρχουν ετσι κι αλλιως αλλοι φακοι FE αυτη τη στιγμη, 5 ειναι ολοι κι ολοι.
Μετα, μπορεις να παρεις τον ανταπτορα LAEA4 και να βαλεις οποιο φακο θελεις απο το alpha συστημα me AF επισης.

Όντως σε Α mount έχει αρκετές επιλογές. Αν βάλω τον αντάπτορα, εκτός από μισό στοπ σε φωτεινότητα, χάνουμε και σε ταχύτητα AF σημαντικά?

δε χανεις μισο στοπ... περιπου 1/3 χανεις.
Ταχυτητα εχεις μεγαλυτερη λογω PDAF (αναλογα τους φακους βεβαια)... alla σε καθε περιπτωση κερδισμενος βγαινεις (σε ταχυτητα εστιασης εννοω).

Καλος , φτηνος και γργογορς φακος σε μεγαλα εστιακα μηκη ειναι ο Tamron 70-300mm USD

αν σου αρκουν τα 200μμ και θελεις κατι ακομα πιο οικονομικο υπαρχει ο περιφημος beercan Minolta, 70-210 f/4 kai φυσικα οι ακριβοι της sony 70-200 f/2.8 - sigma 70-200 kai tamron 70-200mm

Το πρόβλημα είναι ότι οι φακοί για την Α μοντούρα δεν έχουν σταθεροποίηση...

παλια υπηρχαν καποιοι sigma , οπως ο 17-70 με σταθεροποιηση (τον ειχα κι εγω ) , αλλα καταργηθηκε.
Μονο μεταχ/νο αν τον βρεις.

Αλλιως δεν υπαρχει τεοιος φακος σε μοντρουρα alpha.
Μονο αν βγαλει για την Α7 αργοτερα η sony.

Δυστυχως οι sigma kai tamron, δε βγαζουν πια τους φακους για sony me σταθεροποιηση :slapface:

δε χανεις μισο στοπ... περιπου 1/3 χανεις.
........

Γιάννη, το έχει μετρήσει κανένας αυτό ?? δωσε λινκ αν έχεις ..

Πάντως οταν η Sony πρωτοπαρουσίασε τον σταθερό καθρέπτη ανέφερε οτι κόβει 30% δηλ. απο τo φως στον αισθητήρα κατεβαίνει απο 100 σε 70. Αυτό είναι 1/2 στοπ
Για την ακρίβεια το 1/2 στοπ κάτω είναι στο 70.7%

το εχω μετρησει στο παρελθον Ηλια ... περιπου 10-15 % ειχα μετρησει χασουρα
δυστυχως δεν εχω πια τον LAEA4 για να το ξανακανω .

ΥΓ... δες κι εδω προσφατο review, http://phillipreeve.net/blog/sony-la-ea4/

The LA-EA4 uses Sony’s SLT technology, so a semitransparent mirror redirects a some of the light coming from the lens to a AF sensor.
This makes it possible to have liveview and fast phase detection AF at the same time.
The cost for this is that 1/3 stop of exposure is lost so you have to compensate with a longer shutter speed or higher ISO.

10-15% χασούρα είναι 1/6 - 1/4 στοπ !!

Βασίζόμενοι στις μετρήσεις της DxO για A580 vs SLT-A55 που έχουν ίδιο αισθητήρα και διαφέρουν μόνο στον κινητό vs σταθερό καθρέτη βλέπουμε στην καμπύλη SNR18% (είναι ο δείκτης που δείχνει καλά την αποδοτικότητα προσληψης φωτός .. αν και μια μέτρηση σε 5-10% θα ήταν πιο ακριβής ..)

H A580 είναι 1,5db πιο πάνω απο την A55. Σε στοπ η αντιστοιχία είναι 1 στοπ = 3db επομένως 1,5db = 1/2 stop

View attachment 103254

Attachments

• A55vsA580.png
    A55vsA580.png
    20.6 KB · Views: 2

δεν νομιζω να ειναι μισο στοπ Hlia...

Το εκανα το τεστ με την Α7 και LAEA4 το λενε και στα Review.
Η Α55 ηταν η πρωτη με mirror, οι τελευταιες και οι αντιστοιχοι ανταπτορες εχουν πιο νεο καθρεπτη .

δεν νομιζω να ειναι μισο στοπ Hlia...

Το εκανα το τεστ με την Α7 και LAEA4 το λενε και στα Review.
Η Α55 ηταν η πρωτη με mirror, οι τελευταιες και οι αντιστοιχοι ανταπτορες εχουν πιο νεο καθρεπτη .

Τα review συνήθως μπερδεύουν το -30% με το 1/3 στοπ .. συνήθως ;)

Μπορεί να άλλαξε ο καθρέπτης ..

τελευταία μοντέλα βρίσκω A58 vs α5000 .. πάλι στο 1/2 στοπ δείχνει να είναι συγκρίνοντας σε ίδιο "measured ISO" .. σε ονομαστικά ISO η Α58 κλέβει λίγο και η διαφορά φαίνεται μικρότερη.

View attachment 103255

Attachments

• a58-a5000.png
    a58-a5000.png
    20.6 KB · Views: 2