Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Προσωπικά θα έπαιρνα τον Sony FE55 1.8 πριν καν την παραγγελία μιας α7r.

Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν τον έχεις υποψήφιο για αγορά;

Μονο για το f/1.8, ειμαι σηγουρος πως ειναι εξαιρετικος φακος αλλα θα πρωτιμουσα ενα φωτινο φακο οπως τις canon με το f/1,2, 1ον, ειναι πολυ καλος φακος o κορηφεος τις σειρας αν δεν απατομαι 2ον, εξαιρετικα φωτινος και 3ον, εχει AF, παρολο που με τον metabon markiii θα κανει περιπου 2¨ τουλαχιστον η φωτο θα βγει ,τουλαχιστον στατιστικα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων πιστευω. Τι αλλο να ζητησεις απο εναν 50ρη?
Εκτος απο τον otus 50mm f/1,4, σοβαρες εναλακτικες ειναι ο Sigma 50mm F1.4 DG HSM | ART Lens, μια ανασα πισω απο τον otus, o Sony SAL-50F14Z 50mm F1.4 ZA SSM PLANAR T*, και μετα, αναριθητες οσο και ποιοτικοτατες επιλογες απο χειροκινητους…
Απλα τον canon πλεον μπορω να τον αποκτησω απο 750 - 900 euro το πολυ.

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Εγώ πάντως συμφωνώ με τον _tzo_ Θα έπαιρνα τον Sony FE 55 F1.8 και νομίζω πως σε σχέση με τον Canon, μεταξύ του f/1.2 και f/1.8 δεν θα δεις τόσο μεγάλη διαφορά. Επίσης μη ξεχνάς πως σε τόσο μεγάλα διαφράγματα, το βάθος πεδίου γίνεται εξαιρετικά μικρό και αν όπως γράφεις σε ενδιαφέρει το AF, τότε η λύση είναι πάλι ο Sony FE 55 F1.8 (άσε που θα έχεις έτοιμο το προφίλ διορθώσεων του φακού).

ένα ωραίο συγκριτικό άρθρο ανάμεσα στον FE και τον παλιο Canon FD 1.2 υπάρχει στο http://verybiglobo.blogspot.gr/2014/03/sony-fe-55mm-f18-z-vs-canon-fd-50mm-f12.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

..... και ετοιμος για προτασεις...

Μετά από λίγο καιρό με την α7 (και αρκετές δοκιμές) έχω καταλήξει στο έξης σετάκι
(αλλά είμαι των ευρυγώνιων κυρίως)

• 21mm - Olympus OM f /3.5
  • 28mm - Olympus OM f /2.8 (και οι δυο με adaptor της Novoflex)
  • 35mm - FE f/2.8
  • 35mm - Leica Summilux FLE f/1.4
  • 55mm - FE f/1.8
  • 55mm Macro Nikon με adaptor.

Αυτοί οι φακοί υπερκαλύπτουν τις ανάγκες μου. :)

Στο συγκριτικό που έβαλες είναι στην α7, όχι στην α7r. Στην α7r θα ήταν ακόμη πιο εμφανής η υπεροχή του Sony.

Προσωπικά θα έμπαινα στο σύστημα A ακόμη και μόνο για χάρη του FE55.

Ο καλητερος 50ρης αυτη τη στιγμη εκτος του carl zeiss otus 50mm f/1.4, και οταν λεω εκτος, ενοω λογο των 3.500 euro που κοστζει, ειναι ο sigma 50mm f1.4 dg hsm art lens…
Εδω υπαρχει μια προσφατη κριτικη, www.slrlounge.com/head2head-sigma-50… και για αυτον τον λογο ειμαι αναμεσα σε αυτους τους δυο, ο sigma ειναι ενα πολυ μικρο κλικ, για μενα, πιο ποιοτικος, ο canon ενα κλικ πιο φωτεινος. Δεν ξερω… Στα ιδια λεφτα μπορω να τους αποχτησω και τους δυο. Φυσικα αν κατσει, μπορει στο παιξε γελασε να παρω και τον Otus…
Παντως ευχαριστω ειλικρινα ολους εσας για την αμεση ανταποκριση.

Re: Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Video review της a7S από τον Philip Bloom

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Oπως ανεφερα πιο πανω αγορασα για την sony a7r τον Canon FD 300mm F/2.8L, μηπως γνωριζει κανεις να μου πει αν οι συγγεκριμενοι extenders, (Canon 2xb Telekonverter für Canon FD Objektive bis 300mm ),μπορειται να χτηπησεται και τον κωδικο του (251588810358), καθως επισης και ο με κωδικο ( 281402347592), που
πωλουνται στο Γερμανικο ebay, κανουν για τον φακο μου ωστε να τους αγορασω???
Επισεις μπορει κανεις να μου προτεινει καποιον ανταπτορα για τον συγγεκριμενο φακο??? Αυτον που πρεπει,- δε θα κανω οικονομια τωρα στον ανταπτορα?

Ακυρη η δευτερη ερωτηση, μολις αγορασα απο το ebay τον (NOVOFLEX NEX/CAN ADAPTER CANON FD SSC OBJEKTIV AN SONY NEX + A7 A7R BODY NEUWARE), με κωδικο (390774206901). 125 euro με την αποστολη.
Με βοηθησε πολυ το link, Ultimate Guide to sony A7/A7R Lens Mounts Adapters…
Οσο για τους extenders εχω μαυρα μεσανυχτα και δεν διακινδυνευω να κανω λαθος.

Σκέφτομαι να κάνω μία αγορά pime υπερευρυγώνιου, κάπου μεταξύ 20-24mm, όχι πιο ανοιχτού. Το μεγάλο διάφραγμα ίσως παίζει δεύτερο ρόλο καθώς με ενδιαφέρει κυρίως η οξύτητα σε όλο το κάδρο. Υπάρχει κάποια πληροφορία για τέτοιο native φακό από τη Sony για τη σειρά Α; Αν όχι, πιο σετ φακού-αντάπτορα θα μου προτείνατε;

Σκέφτομαι να κάνω μία αγορά pime υπερευρυγώνιου, κάπου μεταξύ 20-24mm, όχι πιο ανοιχτού. Το μεγάλο διάφραγμα ίσως παίζει δεύτερο ρόλο καθώς με ενδιαφέρει κυρίως η οξύτητα σε όλο το κάδρο. Υπάρχει κάποια πληροφορία για τέτοιο native φακό από τη Sony για τη σειρά Α; Αν όχι, πιο σετ φακού-αντάπτορα θα μου προτείνατε;

Θα έλεγα να περιμένεις λίγο ο αντάπτορας δεν είναι και ότι καλύτερο

Ναι.
Έχουμε αγοράσει αρκετοί απο εκεί.
Δεν υπάρχει θέμα τελωνείου και το πολύ σε 7 μέρες θα εχεις την μηχανή.

Ενδιαφερον, ο συνδυασμος A7s+55F1.8 πως σας φαινεται?? :grinning-smiley-043