Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Επιτέλους! Και πολύ άργησες. Καλοδούλευτη!

Ωχ, ωχ, ωχ, το βλέπω το νήμα των α7 να φτάνει τώρα το νήμα-μαμούθ των Nex! :flipout:

I4jp4A.jpg

με γειά κι από μένα! επειδή άρχισε να με ενδιαφέρει κι εμένα, ήθελα να ρωτήσω αν πέρα από το θόρυβο υπάρχουν άλλα χαρακτηριστικά που συνηγορούν υπέρ της Α7s και όχι της Α7ιι? Θέλω να πώ, έχουν σημαντική διαφορά στο βίντεο σε συνθήκες με καλό φως?
Λες να κάνει καμιά έκπληξη το γερμανικό άμαζον αύριο 1:00 το μεσημέρι? κάτι έχει πάθει τελευταία και βγάζει όλα τα κορυφαία μοντέλα σε προσφορές. έχει μέχρι και d750kit & xt1+18-135 στο μενού

Η Α7s έχει 4Κ output που η Α7ΙΙ δεν έχει.
Επίσης έχει full senior readout ενω η Α7ΙΙ όχι... αυτό σημαίνει εικόνα με μεγαλύτερη οξύτητα, πιο καθαρή, λιγότερο θόρυβο, και λιγότερο moire-aliasing.

Σε συνθήκες καλου φωτισμού ο θόρυβος δεν θα κάνει μεγαλη διαφορα , αλλα σε οξύτητα και λεπτομέρεια ναι.

Για το βίντεο φυσικά, θα είναι πολυτιμη η βοήθεια του σταθεροποιητή κι ελπίζω η sony να βγάλει μια αντίστοιχη A7sII .

Εγώ πάντως δε καίγομαι προς το παρόν , γιατί οι φακοί που θα χρησιμοποιήσω έχουν σταθεροποίηση .
Θα δουλέψω κυρίως με τον 50mm 1.8 OSS για APSC, τον 10-18mm και τον 18-105mm που είναι με σταθερό διάφραγμα (βασικό αυτό στο βίντεο) και με σταθεροποίηση όλοι.

Οι samyang θα είναι κυρίως σε cage - rig με follow focus , αλλα σε πιο "σταθερή" κατάσταση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κάτι απίστευτα χρήσιμο, που δε θυμάμαι να το είχαν οι A7 kai A7r, είναι ότι μπορείς να δεις Live video ενώ κανεις REC και να κανεις start-stop στο tablet - smartphone ,για το βίντεο...!!! :SFGSFGSF:

το πρώτο νομίζω το εκανε η Α7, το δεύτερο σίγουρα όχι, αλλά ίσως το πρόσθεσαν με update του playmemories

Καλορίζικη κ. Σπύρου και να την χαρείς, εύχομαι τούτη να την κρατήσεις ως την 7sii

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

Εύχομαι καλορίζικο το καινούργιο εργαλείο. Είναι σίγουρο ότι θα πιάσεις τα όρια του και θα βοηθήσεις και πιθανόν υποψήφιους αγοραστές.(με τις γνώσεις που έχεις γενικά με το αντικείμενο)

Γιάννη μεγειά το καινούργιο εργαλείο.
Να την ευχαριστηθείς πραγματικά, μέχρι να βγεί η Αs II , οπότε θα τα πούμε εκεί στην παρουσίαση της... :firstprize:

Ψάχνω μη και βρω κανα tutorial για επεξεργασια slog μα δεν εχω βρει
αν το θελησετε περιμένω τα φωτα σας

Μεγειές Γιάννη, καλοκλίκωτη! Αλλά βιάστηκες, που θα βρω λεφτά να την πάρω όταν την πουλήσεις? :flipout:

p.s. Να σαι πάντα καλά να την χαρείς, εκκρεμεί το ραντεβού μας για το συγκριτικό GM1 κ.λ.π. :SFGSFGSF:

ουσιαστικά αυτό που θα μπορούσες να μας μεταφέρεις, εφόσον έχεις κρατήσει και δείγματα από τις υπόλοιπες, θα ήταν η άποψη σου αναφορικά με τις δυνατότητες σε βίντεο:
α6000, lx100, a7, a7s. Με ποια σειρά και γιατί;
Π.χ. σε crop mode - σε συνθήκες που δεν εξαρτώνται από το τρελό ISO της a7s - έχει τρελή διαφορά από την a6000?

Επίσης επειδή ασχολείσαι με grading, θεωρείς ότι όντως το slog σου δίνει μεγάλο προβάδισμα με τα φλατ αρχεία (-3,-3,-3) που μπορείς να πάρεις από τις υπόλοιπες?
Δηλαδή πλησιάζει RAW video σε δυνατότητες grading?