Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r και Α7s Full Frame Mirrorless

ένα ωραιο άρθρο για τη σταθεροποίηση της sony στη νέα Α7ΙΙ , σε σχεση με αυτο της Oly ....

http://www.thephoblographer.com/201...sonys-5-axis-stabilization-work/#.VPAtNUL88yC

Sony-stabilization-other-680x376.png

Olympus-e-m1_image_stabiliser-680x429.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και μερικά δείγματα με διαφορους manual φακους ......

http://m.pantip.com/topic/33233225?

1423793821-1734JPG-o.jpg

Λέω κι εγώ, πώς κι έτσι ο etsap παρέθεσε link από review της Sony.
Μετά είδα στο review ότι τα πήγε καλύτερα η D750. :p

Ίδιο αισθητήρα με την αρχική α7 αφού έχει η α7ΙΙ νομίζω ότι δεν έχει τόσο ενδιαφέρον ως μοντέλο για τα 1700 που ζητάει. Το IBIS είναι το ατού της, αλλιώς στην ποιότητα εικόνας δεν προσφέρει ουσιαστική αναβάθμιση από την αρχική α7 του 2013.

Προσωπικά την προσπερνώ, περιμένοντας την α9 ή/και την α7sII με IBIS.

Μετά είδα στο review ότι τα πήγε καλύτερα η D750. :p

Ίδιο αισθητήρα με την αρχική α7 αφού έχει η α7ΙΙ νομίζω ότι δεν έχει τόσο ενδιαφέρον ως μοντέλο για τα 1700 που ζητάει. Το IBIS είναι το ατού της, αλλιώς στην ποιότητα εικόνας δεν προσφέρει ουσιαστική αναβάθμιση από την αρχική α7 του 2013.

Προσωπικά την προσπερνώ, περιμένοντας την α9 ή/και την α7sII με IBIS.

Πραγματικά η Α7ΙΙ έχει νόημα ως αναβάθμιση από την Α7 μόνο για τη σταθεροποίηση και πάλι ίσως μόνο σε βίντεο.

Αλλά!

Η δική μου εμπειρία έδειξε ότι η Α7ΙΙ υπολείπεται της Α7 τόσο σε ακρίβεια εστίασης, όσο και σε λεπτομέρεια και οξύτητα (πάντα με τον ίδιο φακό). Το πρώτο κομμάτι της Α7ΙΙ που παρέλαβα είχε πρόβλημα στο AF καθώς τουλάχιστον το 40% των λήψεων ήταν ανεστίαστες αν και έπαιρνα επιβεβαίωση focus. Αντίθετα όλες οι λήψεις με την Α7 ήταν ακριβείς. Απολύτως ίδιες ρυθμίσεις και στα δύο σώματα, με λήψεις από τρίποδο (χωρίς σταθεροποίηση) αλλά και χεράτες (με σταθεροποίηση). Παράλληλα, ακόμα και αυτές που βγήκαν εστιασμένες ποτέ δεν έφτασαν την Α7 σε οξύτητα και λεπτομέρεια, ειδικά στα backgrounds των τοπίων με μικρό διάφραγμα (f/11-f/16). Γύρισα πίσω τη μηχανή εντός 7ημέρου με το δεδομένο πρόβλημα και μου έστειλαν δεύτερο κομμάτι. Αυτή τη φορά η μηχανή δεν είχε πρόβλημα στην εστίαση αλλά πάραυτα η ποιότητα της φωτογραφίας ήταν φανερά χαμηλότερη τόσο σε λεπτομέρεια όσο και σε οξύτητα. Επίσης ποτέ δεν είδα το +30% σε ταχύτητα εστίασης ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες φωτισμού. Τέλος, η αυτονομία ήταν ακόμη πιο χαμηλή από την Α7. Τελικά την πούλησα κι επέστρεψα στην Α7.

Ξέρω ότι ξεκινάω πιθανό flaming αλλά αυτή ήταν η εμπειρία μου και μάλιστα μου κόστισε και αρκετά ευρώ...

Για να προλάβω οποιον FujiBoy σχολιάσει οτι η X-T1 έχει καλύτερο ISO6400 .. είναι κλασική περίπτωση κλεψιάς .. Sony f/8.0, 1/20 - Fuji f/8.0, 1/10 .. 1 στοπ διαφορά στην έκθεση.

Επίσης το ίδιο σε μικρότερο βαθμό (2/3 στοπ) με την 750D f/8.0, 1/13 vs 1/20

Κανονικά θέλει ενα χ..σιμο ο τυπος ..

Βέβαια αν συγκρίνει κανείς σωστά θα βρεί πάλι οτι οι A7, A7II είναι οι χειρότερες FF οσον αφορά τον θόρυβο σε χαμηλό φωτισμό (χάνουν ακόμα και απο την A7r) αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό απόσο δείχνουν τα εν λόγω δείγματα.

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Μετά είδα στο review ότι τα πήγε καλύτερα η D750. :p.

Δεν εύλογα τα γένια μου αφού ξέρω "τι πουλιά πιάνει" η 750.
Μου κάνει εντύπωση όμως το ότι η η ίδια η "μαμα" του σενσορα δεν καταφέρνει να τον εκμεταλλευτει όσο ο πελατης -ανταγωνιστής (Nikon)
Να μην πω ότι για κάποιο ανεξήγητο σε μένα λόγο, τον "κουτσουρευει " ηθελημένα.
Κι όταν έρχεται ένα (έστω αμφιλεγόμενο σε κάποιες λεπτομερειες) review να την κατατάσσει σαν ανταγωνιστή aps-c σωμάτων (!), τότε μάλλον δεν είναι ο γιαλός στραβός ...
Και δεν βάζω στην κουβέντα το σχόλιο του Anon που δείχνει από πρώτο χέρι την άποψη ενός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΎ χρήστη. (λόγω χρόνου και μόνο)
Πραγματικά θα μπορούσε να φτιάξει ένα σώμα killer με την Α7ΙΙ αν ήθελε.
Δεν θέλει όμως, παρόλο που ΣΊΓΟΥΡΑ μπορεί.

Αυτά και τέλος για σήμερα (έχω τα 50α μου γενέθλια να αντιμετωπίσω :flipout: )

Να τα διπλασιάσεις σου εύχομαι!

Εγώ καταλήγω στην άποψη ότι οι Ιαπωνικές εταιρίες αλληλοϋποστηρίζονται και δεν κατασπαράζει η μία την άλλη. Συμφέρον όλων τους θεωρούν η καθεμία να διαπρέπει κάπου αλλά όχι παντού.

Ενδοεταιρικά μιλώντας, το μοντέλο α7II θα έλεγα ότι είναι περισσότερο εισαγωγικό-μεταβατικό σε μια σειρά μηχανών με IBIS, με τη φημολογούμενη α9 να είναι στο άμεσο μέλλον το δυνατό τους χαρτί, και με αντίστοιχα υψηλό κόστος.
Αλλά κάτι θα βρουν και τότε να κόψουν, ώστε να αφήσουν και τη Nikon και τις άλλες εταιρίες να εκμεταλλευτούν καλύτερα τους αισθητήρες της. Δεν το αποκλείω να διατηρηθεί το 11bit raw και στην α9 για παράδειγμα.

Δε νομιζω.... Σα βιντεο dslr, που ειναι ετσι κι αλλιως, ειναι οτι καλυτερο υπαρχει!

Αυτα που εχουμε πει ισχυουν.... Καθολου moire, aliasing σε 1080, η καθαροτερη μηχανη αυτη τη στιγμη.
Το ιδιο και για το low light shooting, 2 στοπ τουλαχιστον καλυτερη απο τη canon 5d mark 3 , τη καλυτρεη μεχρι προτεινος.
Τι αλλο να θελουμε δηλ?
Αν βαλεις και το slog2-sgamut και το xavcs , δε χρειαζεται κατι περισοοτερο ο επαγγελματιας βιντεογραφος, και οχι μονο.
Αν βαλει και ibis , θα γινει, παλι, αναρπαστη.

"The Sony a7S shoots the best looking internally captured 1080p video of any current mirrorless or DSLR camera."

The low light performance of the a7S makes it unique, even around professional cinema cameras like the Sony F55 and Red Dragon. The small size of the camera is also an appealing aspect for filmmaking pros used to much larger rigs. If equipped with an equally small lens the a7S also becomes practical for professional drone use.

S-Log2 is a fantastic feature on the a7S for professional colorists. They will be able to match shots from the a7S to material shot with other professional Sony cameras like the F55. It makes a great small B-camera on a F55 or F5 shoot and also makes a good companion to the mid-range Sony FS7. S-Log2 is more challenging if you're a beginner. Experts will get on well with it.

Οταν η εικονα της συναγωνιζεται ανετα, κα ξεπερναει καποιες φορες μηχανες πολλων δεκαδων χιλιαδων ευρω.... δε το λες και θαψιμο!

το τελικό σχόλιο νομίζω τα λέει όλα...

The more you delve into the a7S, the more it becomes apparent that it was designed primarily for video. And it’s superlative in that context: producing clean, detailed video from its large sensor, even in low light. It’s less compelling as a stills camera, and its ergonomics aren’t a great match for videography, but if you’re serious about video, it’s seriously impressive.

Προσωπικά και σήμερα να διάλεγα υβριδική μηχανή, πάλι την α7s θα επέλεγα. Πρώτη φορά νιώθω τη μηχανή να με απελευθερώνει σε όλες τις χρήσεις και να μην έχω περιορισμούς, μέρα-νύχτα-φωτό-βίντεο-μικρές διαστάσεις,όγκος,βάρος-full frame-silent shutter.
Η μηχανή μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά ασχέτως φωτιστικών συνθηκών. Ούτε μένει σπίτι λόγω όγκου/βάρους, ούτε για εντός σπιτιού λήψεις απαιτεί φωτιστικά για φωτό/βίντεο κι όλα αυτά απολαμβάνοντας την προεπισκόπηση μέσω του εξαιρετικού EVF.
Ετοιμοπόλεμη κάθε στιγμή για κάθε χρήση.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές μηχανές που την ξεπερνούν σε μεμονωμένους τομείς, αλλά δεν γνωρίζω άλλη που να προσφέρει σε τέτοιο βαθμό το "όλα-σε-ένα".

Μακάρι να μείνει σε παραγωγή ακόμη και αργότερα με την έλευση των νέων μοντέλων ΙΙ, ΙΙΙ κτλ., ώστε να πέσει η τιμή της σε πιο προσιτά επίπεδα, π.χ. με την α7 να έχει πέσει κάποια στγμή στα 850, η α7s να είναι στα 1100.

1100 δε νομιζω να φτασει (καινουργια) , αλλα στα 1500 θα ειναι μια πολυ καλη τιμη, οταν βγει η επομενη.

Κι εγω τη βρισκω απιστευτα βολικη για τις δουλειες μου και απιστευτα καλη σ αυτο που κανει .
Ειναι με διαφορα οτι καλυτερο, ειδικα στο βιντεο, εχω πιασει στα χερια μου.
Αλλα και στη φωτο δε με απογοητευει, ειδικα με τους prime που εχω καιτη δουλευω.

απλα, λογω των prime περιμενω τη νεα εκδοση με IBIS για να τη δουλευω ακομα καλυτερα και αποδοτικοτερα...

ανακοινωθηκαν τελικά οι νέοι φακοί της sony , όπως και νέο firmware για τους παλιούς φακούς του FF συστήματος...

Firmware update:
Following lenses got a firmware update that reduces the startup time:

FE 35mm F2.8 ZA Carl Zeiss Sonnar T*
FE 55mm F1.8 ZA Carl Zeiss Sonnar T*
FE 24-70mm F4 ZA OSS Carl Zeiss Vario Tessar T*
FE 70-200mm F4 G OSS
FE 28-70mm F3.5-5.6 OSS

οι τιμές τσιμπημένες δυστυχώς, θα μείνω με τους manual prime ....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Bildschirmfoto-2015-03-04-um-07.24.10.jpg

φαρμάκι είναι υπομονή θα πέσουν οι τιμές.

Μια ενημέρωση σε παρακαλώ Γιάννη πως γίνεται η αναβάθμιση

περίμενε λίγο, ακόμα δεν έχουν βγει σε ευρωπαικο site..... και θα βγει κι άλλο στο τέλος του μηνα , οποτε περίμενε λίγο.

οι τιμές εδώ...

ZEISS® Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA full-frame wide angle prime (SEL35F14Z) will be available in April for about $1600

90mm F2.8 Macro G OSS lens (SEL90M28G) will be available in July for about $1100

Sony FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS lens (SEL24240) will be available in March for about $1000

Sony FE 28mm F2 wide angle prime (SEL28F20) will be available in May for about $450

Full-frame SEL075UWC Ultra-wide Converter and SEL057FEC Fisheye Converter will be available in May for about $250 and $300, respectively

VCL-ECU2 Ultra-Wide and VCL-ECF2 Fisheye APS-C converters will be available in May for about $160 and $180, respectively

εδώ ο steve huff me ton 35μμ 1.4
http://www.stevehuffphoto.com/2015/...y-fe-35-1-4-lens-samples-and-my-1st-thoughts/

κι εδώ μερικά πρώτα δείγματα του 28μμ f/2
http://pantip.com/topic/33320071

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

DSC06716.jpg

και για τον Sony 28-135mm powerzoom ζητάνε 2.499 Ευρώ, αλλά ήδη στο amazon.de τρέχει εδώ και μέρες στα 2.150 Ευρώ ("ευκαιρία!" :afro: )

οι street price ειναι ήδη μικρότερες για τους υπάρχοντες φακούς, φαντάζομαι σε λίγο καιρο και για τους νεότερους....