Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Φίλε Παναγιώτη , όλα είναι σχετικά as you know. ..
Για έναν άσχετο με το forum μας, μεσο Έλληνα πολίτη, τα νούμερα που συζητάμε για την πιο απλή compact καμερα, αρχίζουν να του δημιουργούν ιλιγγο. 300 π.χ. για την πιο βασική φωτογραφική μηχανή είναι μισός (να μη σου πω κι ολόκληρος) μισθός ΠΟΛΛΩΝ συμπολιτών μας.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, ΠΑΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΨΩΝΙΣΜΕΝΟΥΣ θα μας πουν κάποιοι.
Ακόμα κι εσένα που όπως λες "στριμωχνεσαι" οικονομικά (πιστεύω να καταλαβαίνεις πως δεν είσαι μόνος σε αυτό :flipout: )
Άρα ας αφήσουμε τα νούμερα και τις προτάσεις να πέφτουν στο τραπέζι.
Όποιος θέλει και μπορεί , ας έχει ένα "μπούσουλα".

Ειναι αδυνατο να τα εχει κανεις ολα και στο επιπεδο μαλιστα που ο καθενας ελπιζει,και τρομερη φωτογραφικη και τρομερη βιντεοκαμερα στο ιδιο σωμα,ακομη δεν ειναι δυνατο,παρα με συμβηβασμους,οπως και σχεδον σε ολα τα πραγματα,ο ανθρωπος απλα σαν φυση ειναι απληστος και αυτη ειναι ολος ο αγωνας και η αγωνια του μαζι??? Τουλαχιστον στο συστημα σονυ εχεις την δυνατοτητα αναμεσα στην a6000 για παραδειγμα και στις a7,a7ii,a7s,a7r,και σε λιγο την a7rii,με απειρους μαλιστα φακους σε φουλ φρειμ??? Αυτο απλα,-δεν υπαρχει...
Υ.Γ. Αμα δουμε μαλιστα το καταγκρεμνισμα των τιμων στα μεταχειρισμενα σωματα,και τις ευκαιριες για μεταχειρισμενους φακους,νομιζω οτι οφειλουμε τουλαχιστον να νιωθουνε ευτηχεις... :award:

Kuros > όπως πάντα πλατιάζεις και δυσκολεύομαι να βγάλω νόημα.
Όχι δεν είμαι άπληστος λόγω της φύσης μου
τα θέλω μου είναι συγκεκριμένα.

Όσον αφορά τον χρόνο που διαθέτουμε στο 24ωρο, ένα καλό που έχει η α7s με φωτεινό σταθερό φακό είναι ότι επεκτείνει τον δημιουργικό χρόνο φωτογράφησης και μετά τη δύση του ηλίου....

Αυτό είναι αλήθεια και ειδικά για αυτούς που τους αρέσει η νυχτερινή, είναι ακόμα πιο σημαντικό.
Έχει ακουστεί κάτι για νέα a7s ;
Τη σκέφτομαι σοβαρά αλλά δεν τολμάω γιατί φαντάζομαι πως είναι καιρός να ανανεωθεί.

Kuros > όπως πάντα πλατιάζεις και δυσκολεύομαι να βγάλω νόημα.
Όχι δεν είμαι άπληστος λόγω της φύσης μου
τα θέλω μου είναι συγκεκριμένα.

Βασιλη, με εκανες και χαμογελασα, μου θυμισες δε τον τιτλο απο ενα εργο του Λουιτζι Πιραντελο,Ετσι εινα,αν ετσι νομιζετε... Αυτο ως προς το πρωτο σκελος τις παρατηρησης σου.Ως προς το δευτερο,-ολονων τα θελω, νομιζω, συγκεκριμενα ειναι...Οσο για την απληστια,θα συνφωνησω μαζι σου,οτι πραγματι,δεν ειναι λογω τις φυσης μας,αλλα τις αγωγης μας... Ετσι και εγω, αν μου δοθει η δυνατοτητα στο μελον να εχω σε ενα σωμα την a7s ιιι με την a7r iiii, δεν νομιζω οτι θα διστασω... Και δεν νομιζω επισης οτι θα ειμαι μονο εγω...:ernaehrung004:

Αυτό είναι αλήθεια και ειδικά για αυτούς που τους αρέσει η νυχτερινή, είναι ακόμα πιο σημαντικό.
Έχει ακουστεί κάτι για νέα a7s ;
Τη σκέφτομαι σοβαρά αλλά δεν τολμάω γιατί φαντάζομαι πως είναι καιρός να ανανεωθεί.

Τίποτε δεν έχει ακουστεί. Προέχει η κυκλοφορία της α7rII.
Κατά τα Χριστούγεννα υποθέτω θα βγει η α7sII, με καλή εποχή αγοράς τον Φλεβάρη-Μάρτη του 2016, όταν καταλαγιάσει η τιμή της.
Το σώμα ΙΙ με το IBIS θα είναι η διαφορά. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε συνταρακτική αναβάθμιση, όπως δεν είχαμε και από α7 προς α7ΙΙ.

Το όλα-σε-ένα δεν αποτελεί στόχο της Sony στη σειρά 7, αφού τις διαχωρίζει σε "r" και "s", δίνοντας και μια μέση λύση, την α7.
Μέση λύση είναι η α7, όχι όλα-σε-ένα.

Φήμες έχουν ακουστεί για pro μοντέλο "α9", μεγάλο, επαγγελματικό, βαρυφορτωμένο σώμα με όλα τα καλούδια και εσωτερικό 4Κ.
Πόσο θα κοστίζει όμως. Υπολογίζω αρκετά ακριβότερα από τις α7r+α7s μαζί.

Απάντηση: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Επειδή λίγο πολύ σήμερα αυτή την κουβέντα την άνοιξα εγώ, οφείλω να και να την κλείσω.
Στην εποχή μας τα τρία χιλιάρικα που αναφέρθηκαν πιο πάνω για το συγκεκριμένο σύστημα ακούγονται πάρα πολλά έως και τρέλα για κάποιους. Αλλά...
Υπάρχει και ένα αλλά.
Από μικρός πάντα έλεγα μια ατάκα (οι μικρές χαρές είναι που χρειάζονται και μερικές φορές μας γεμίζουν και την ζωή) για τις μεγάλες δεν το συζητώ.
Κατά την γνώμη μου όποιος μπορεί και δεν στερείται αλλά πιο σημαντικά πράγματα, καλά κάνει.
Πιστεύω επίσης ότι τις περισσότερες φορές ότι πληρώσεις παίρνεις.
Επί προσωπικού τώρα σκέψεις κάνω. Αλλά αν αποφασίσω να αλλάξω μηχανή και να πάω λίγο πιο βαθιά μάλλον αυτή την εταιρεία θα επιλέξω πάλι (Sony) γιατί φίλε Πάνο με τα λίγα που ξέρω και διαβάζω είναι η μοναδική τεχνολογικά που κάνει κάποια βήματα πιο μπροστά. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Μακάρι βέβαια και σύμφωνο μαζί σου να μπορούσα να αγοράσω χρόνο......
Σίγουρα όμως δεν είμαι αχάριστος γιατί ο χρόνος μου φεύγει καθημερινά στη μεγαλύτερη χαρά που μου έδωσε ο θεός και αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα.

"Superb lens" χαρακτηρίζει τον FE90 macro ο Roger Cicala από lensrentals, μετά από μια σύγκριση με 5DIII + 100/2.8L IS.

http://www.lensrentals.com/blog/2015/05/sony-fe-90mm-f2-8-g-oss-resolution-test

http://www.sony.gr/electronics/fakoi-gia-fwtografikes-mixanes/sel90m28g

sony_sel90m28g_fe_90mm_f_2_8_macro_1126140.jpg

Το περασμένο καλοκαίρι πήγαινα τακτικά πάρκο-α με την Sony A6000 και ήμουν πλήρες είχα τα πάντα .. γνωρίζετε τα καλούδια της...
έλα όμως όταν έπεφτε ο ήλιος εκεί με έπιανε θλίψη μες στη δροσιά να μην μπορώ πλέον να τραβήξω φωτογραφία.
Μη μιλήσω για τις συναυλίες και κάθε είδους εκδηλώσεις που ήταν απαγορευτικές.
Αποφάσισα και αγόρασα την Sony A7s :music-smiley-006:
Πλέον ήμουν μέσα σε όλα, μέρα και νύχτα σε δράση σε πορτραίτο στη φύση σ' ότι μου έκανε κέφι.
Ο απόλυτος μου συνδυασμός Μέρα και Νύχτα.

Πράγματι η Α7s είναι καλύτερη μηχανή από την Α6000 άλλα κάνει και τα τετραπλά χρήματα, ενώ μην μιλήσουμε για τους φακούς....επίσης χάνεις σε βάρος/όγκο, χάνεις σε caf και tracking και τέλος έχεις και ποιο μικρή ανάλυση.....χοντρικά η α6000 κάνει το 90% από αυτά που θα κάνεις με την Α7s με το ένα κλάσμα του κόστους της....για να πάρεις αυτό το 10% επιπλέον απλά σκάς πολλαπλάσια χρήματα....για άλλους αξίζει αυτή η χαοτική χρηματική διαφορά για άλλους όχι.....είναι θέμα αναγκών....πάντως value for money δεν την λες την A7s....είχα για λίγο την απλή Α7 μαζί με την Α6000 και ομολογώ ότι συνολικά μου άρεσε περισσότερο η Α6000...ήταν τόσο αργή στην εστίαση η Α7 ενώ και τα αρχεία της ε δεν είδα και χαοτικές διαφορές σε σχέση με την Α6000.....δεν είναι τυχαίο ότι η Α6000 είναι best seller model Και το πρώτο σώμα σε πωλήσεις mirorless παγκοσμίως....πάντως για απλούς ερασιτέχνες και για άτομα που δεν φυσάνε το χρήμα είναι λίγο υπερβολική αγορά η Α7s...βέβαια όπως είπα είναι θέμα γούστου και αναγκών....άλλος π.χ. τρώει κάθε μέρα φασολάδα για να πάρει το νέο iphone 6 που θα το πετάξει τον επόμενο χρόνο...τι να λέμε τώρα...άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!! Πάντως να την χαίρεσαι την μηχανή και καλές λήψεις...ειδικά σε Low light δεν έχει αντίπαλο....

Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

"Superb lens" χαρακτηρίζει τον FE90 macro ο Roger Cicala από lensrentals, μετά από μια σύγκριση με 5DIII + 100/2.8L IS.

Σίγουρα ο Sony φακός θα είναι πολύ καλός…
Η σύγκριση όπως την κάνει δεν είναι σωστή...
Μετράει ανάλυση σε δυο σώματα το ένα με ανάλυση 22MP και ΑΑ φίλτρο και το άλλο με 36MP και χωρίς ΑΑ φίλτρο. Η διαφορά στην ανάλυση του αισθητήρα επηρεάζει το αποτέλεσμα, θα έπρεπε να συγκρίνει και τους δυο φακούς με ένα σώμα πχ. a7R ή για να είναι ποιο δίκαιη η σύγκριση 5DIII με a7 ή a7II.

Re: Απάντηση: Re: Sony alpha A7 - A7r, Α7s και Α7ΙΙ Full Frame Mirrorless

Aπαντήθηκε στα σχόλια από τον Cicala:

I agree, but the main goal of the test was to see how good the lenses were which meant stressing them with the A7r body. I got the lenses for a few hours from Sony for that express purpose. My bad was thinking the Canon lens was so great it would 'close the gap' so to speak. The A7 or A7II would have been a better comparison but I didn't have time to do both. In retrospect, the Nikon D810 and 105mm Micro would have been a closer comparison than the Canon probably.

...Of course I'll be repeating the test with the 5DS R.

karamela θα συμφωνήσω μαζί σου όπως έγραψα πιο πάνω την A7s την χρειάζομαι για όταν πέφτει ο ήλιος σε συναυλίες εκδηλώσεις και μυστήρια θα προσθέσω για το βίντεο της.
όποιος πιάσει στα χέρια του την A6000 δεν υπάρχει περίπτωση να μην την ερωτευτεί.

Ultimate Sony FE 35mm Lens Comparison

Καλογραμμένο συγκριτικό μεταξύ: FE35/2.8, Zeiss Loxia 35/2, FE28/2, FE35/1.4

http://backgroundblur.com/#!/article...1317ac11f1f945

Πραγματι Γιαννη πολυ καλογραμενο αρθρο,[απορο που μου ξεφυγε],θα συνφωνησω 100% με τα συμπερασματα που εβγαλε, θα ηθελα ομως περισσοτερα κροπ, αλλα το κυριο και αδιαμφισβητιτο συμπερασμα απο αυτο το τεστ ειναι οτι απλα,οσο και καθαρα, οτι σε ολες τις κατιγοριες ο 35 1.4 ειναι σε αλλο επιπεδο. H φωτογαφια με τον γατο δε ειναι για να μπει σε κορνιζα. Η ευχαριστη [για μενα] εκπληξη ειναι το υπεροχο μποκεν του loxia. Αφου το σκεφτομαι,λες λεω να παω σε 35αρι???

Πράγματι η Α7s είναι καλύτερη μηχανή από την Α6000 άλλα κάνει και τα τετραπλά χρήματα, ενώ μην μιλήσουμε για τους φακούς....επίσης χάνεις σε βάρος/όγκο, χάνεις σε caf και tracking και τέλος έχεις και ποιο μικρή ανάλυση.....χοντρικά η α6000 κάνει το 90% από αυτά που θα κάνεις με την Α7s με το ένα κλάσμα του κόστους της....για να πάρεις αυτό το 10% επιπλέον απλά σκάς πολλαπλάσια χρήματα....για άλλους αξίζει αυτή η χαοτική χρηματική διαφορά για άλλους όχι.....είναι θέμα αναγκών....πάντως value for money δεν την λες την A7s....είχα για λίγο την απλή Α7 μαζί με την Α6000 και ομολογώ ότι συνολικά μου άρεσε περισσότερο η Α6000...ήταν τόσο αργή στην εστίαση η Α7 ενώ και τα αρχεία της ε δεν είδα και χαοτικές διαφορές σε σχέση με την Α6000.....δεν είναι τυχαίο ότι η Α6000 είναι best seller model Και το πρώτο σώμα σε πωλήσεις mirorless παγκοσμίως....πάντως για απλούς ερασιτέχνες και για άτομα που δεν φυσάνε το χρήμα είναι λίγο υπερβολική αγορά η Α7s...βέβαια όπως είπα είναι θέμα γούστου και αναγκών....άλλος π.χ. τρώει κάθε μέρα φασολάδα για να πάρει το νέο iphone 6 που θα το πετάξει τον επόμενο χρόνο...τι να λέμε τώρα...άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!!! Πάντως να την χαίρεσαι την μηχανή και καλές λήψεις...ειδικά σε Low light δεν έχει αντίπαλο....

φιλε καραμελα η a6000 παιρνει ff φακους? γιατι εχω ψιλο χασει την μπαλα

...να παω σε 35αρι???

O 50άρης Loxia θεωρείται ένα κλικ καλύτερος, αλλά είναι σχετικά αυτά, αφού είναι διαφορετικές σχεδιάσεις, o 50άρης Planar και ο 35άρης Biogon. Εξάλλου είναι και πιο εύκολο κατασκευαστικά να είναι καλύτερος ένας 50άρης από έναν 35άρη.
Όποιον Loxia και να πάρεις, λάθος δεν θα κάνεις. Ταιριάζουν γάντι με τις α7, ειδικά με το μικρότερο σώμα της σειράς I, αλλά και με τη σειρά ΙΙ λόγω IBIS.

Προσωπικά δεν χαλάλισα 1150 για τον 35άρη Loxia και προτίμησα τον 50άρη Loxia, που είναι κάπως λιγότερο φωτιά και λάβρα, στα 850 .

Να θυμίσω το αντίστοιχο συγκριτικό των 50άρηδων FE55/1.8, Loxia50/2, Mitakon 50/0.95:

http://www.backgroundblur.com/#!/articles/547cd671f2cdc6e12bf4cdee

O 50άρης Loxia θεωρείται ένα κλικ καλύτερος, αλλά είναι σχετικά αυτά, αφού είναι διαφορετικές σχεδιάσεις, o 50άρης Planar και ο 35άρης Biogon. Εξάλλου είναι και πιο εύκολο κατασκευαστικά να είναι καλύτερος ένας 50άρης από έναν 35άρη.
Όποιον Loxia και να πάρεις, λάθος δεν θα κάνεις. Ταιριάζουν γάντι με τις α7, ειδικά με το μικρότερο σώμα της σειράς I, αλλά και με τη σειρά ΙΙ λόγω IBIS.

Προσωπικά δεν χαλάλισα 1150 για τον 35άρη Loxia και προτίμησα τον 50άρη Loxia, που είναι κάπως λιγότερο φωτιά και λάβρα, στα 850 .

Να θυμίσω το αντίστοιχο συγκριτικό των 50άρηδων FE55/1.8, Loxia50/2, Mitakon 50/0.95:

http://www.backgroundblur.com/#!/articles/547cd671f2cdc6e12bf4cdee

Συμφωνο απολυτος, εχω την ιδια αποψη,γι`αυτον τον λογο αν θα παω, για 50αρι θα παω.Αστειευομενος το ειπα πριν,αλλα για να πουμε και του στραβου το δικιο,ο 35 1.4 που μαλιστα [τυχερε] κατεχεις τωρα πια, ειναι [μαζι με τον 50αρι 1.8],το κοσμημα τις σειρας.Μακαρι να συνεχισει να βγαζει και αλλους τετοιους φακους σε αυτο το επιπεδο.

Δεν παρέλαβα ακόμη τον 35/1.4, αύριο ή μεθαύριο.

"Μακάρι"; Σύντομα κυκλοφορούν 90/2.8 OSS macro, Zeiss Batis 25/2 και 85/1.8 OSS.
Τα μακάρι άστα για το apsc, που η Sony έχει παραμελήσει όσον αφορά την κυκλοφορία νέων φακών.

Δεν παρέλαβα ακόμη τον 35/1.4, αύριο ή μεθαύριο.

"Μακάρι"; Σύντομα κυκλοφορούν 90/2.8 OSS macro, Zeiss Batis 25/2 και 85/1.8 OSS.
Τα μακάρι άστα για το apsc, που η Sony έχει παραμελήσει όσον αφορά την κυκλοφορία νέων φακών.

Σωστο και αυτο...