Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Re: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Για την ακρίβεια χρειάζομαι περισσότερο το ζουμ και το σταθερό μεγάλο διάφραγμα, παρά την οξύτητα στα άκρα. Ούτως ή άλλως δύσκολα να δουλέψω τον φακό σε διάφραγμα μικρότερο του 2.8-4, οπότε μάλλον σε manual focus θα βρίσκομαι...

Απάντηση: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Ο 2470 f4 δεν σε βολεψε τελικα? Γτ θυμαμαι αυτον δουλευες.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Re: Απάντηση: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Τότε ήταν η μοναδική επιλογή για όσα έκανα. Τώρα έχω διευρύνει αρκετά τη θεματολογία μου και δεν με εξυπηρετεί ο συγκεκριμένος φακός. Είναι καλός στο κέντρο, με γρήγορη εστίαση ακριβείας αλλά το μέγιστο f/4 δεν μου είναι πλέον αρκετό. Ο Tamron 2470 f2.8 δίνει καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα διαφράγματα και εστιακά μήκη, χωρίς να έχω απαιτήσεις στην ταχύτητα του AF. Τοπία βγάζω πλέον με τον 1635.

Απάντηση: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Το να ειχες κανα 2-3 prime εστω και χειροκινητους το αποκλειειες εντελως? Αφου εχεις για ευρυγωνιο τον 1635 θα μπορουσες να εχεις και εναν 50-55 γρηγορο ακομα και legacy για κατι οικονομικο + εναν πχ 85αρη.

Re: Sony Alpha A7 - Α7 ΙΙ

Δεν είναι πρακτικό κάτι τέτοιο. Επίσης οι legacy δεν έχουν ιδιαίτερα καλή οξύτητα (πλην εξαιρέσεων).

Απάντηση: Sony Alpha A7 - Α7 ΙΙ

Καλα το πρακτικο ειναι σχετικο για τον καθενα αφου αλλος θα ελεγε πως δεν αντεχει τον ογκο-βαρος των ζουμ αλλα και την ποιοτητα τους σε εικονα σε σχεση με τους σταθερους. Τωρα για οξυτητα που λες αναλογως παντα και τον φακο αλλα σπανια υστερουν σε σχεση με ζουμ εκτος απο τις καλες εκδοσεις των 2.8 που κι εκει παιζεται. Τεσπα μακαρι να βρεις αυτο που θες αλλα νομιζω πως ξερεις κι εσυ καλυτερα πως ολα δεν μπορεις να τα εχεις ;) . Καπου θα χασεις καπου θα κερδισεις.

Re: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Για αντάπτορες δεν έχω δει να αναφέρονται προβλήματα με λάθος απόσταση από τον αισθητήρα. Αυτό που ψάχνω τελευταία είναι μία λύση μεσαίου ζουμ και μεγάλου διαφράγματος για την Α7. Ο Sony FE 2470GM είναι έξω από τις δυνατότητές μου και μετά από ψάξιμο είδα ότι ο Tamron 2470 f2.8 VC είναι καλή λύση με αντάπτορα (το DxO Optics Pro δίνει και έτοιμο προφίλ διορθώσεων για τον φακό αυτό πάνω στην Α7). Τώρα έχω έναν αντάπτορα της Commlite που υποστηρίζει και AF με τον συγκεκριμένο φακό. Μήπως ο Metabones IV θα έδινε καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα (ασχέτως ταχύτητας AF)?

Τυγχάνει να έχω και τους δύο αντάπτορες. Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής ο metabones είναι πολύ καλύτερος, το καταλαβαίνεις με το που θα τον πιάσεις στο χέρι σου. Σε ποιότητα στην φωτογραφία κάνοντας μερικά τεστ δεν είδα κάποια σημαντική διαφορά(λίγο στα άκρα με τον 16-35 αλλά όχι κάτι φοβερό) . Εκει που θα δεις την διαφορά είναι στο af και στην συμβατότητα με τους φακούς της Canon. Ο Commlite δυστυχώς δεν παίρνει update με αποτέλεσμα κάποιοι φακοί μα μην υποστηρίζονται σωστά. Στον Mp-65 που έχω το διάφραγμα ξεκίναγε από το 5.6(ο φακός είναι 2.8) και όσο αύξανες την μεγέθυνση αυξανόταν και το διάφραγμα επίσης, κάτι που τον έκανε ουσιαστικά μη λειτουργικό.Στον 100mm L macro USM δούλευε κανονικά το διάφραγμα και το stabilizer, στον 24-105 f/4 φίλου μου και εκεί είχε κάποιες ασυμβατότητες με τον δακτύλιο της εστίασης που άλλαζε το διάφραγμα. Σε άλλους φακούς που δοκίμασα κάποιοι δούλευαν μια χαρά και άλλοι όχι. Γενικά θα σου πρότεινα αν θες να πάρεις κάποιον φακό Canon να τον δοκιμάσεις πρώτα με τον αντάπτορα που έχεις ώστε να διαπιστώσεις οτι λειτουργεί καλά. Κατά τα άλλα όπως προ είπα δεν νομίζω να δεις σημαντική διαφορά στην ποιότητα της εικόνας και αν δεν σε ενδιαφέρει το af θα κάνεις άνετα την δουλειά σου.

Υ.Γ Στον Metabones όσους φακούς δοκίμασα δούλεψαν άψογα! Το af στους περισσότερους ήταν ακριβές και γρήγορο ώς πολύ γρήγορο.

Ο Commlite είναι συμβατός με τον Tamron 2470 τον οποίο απέκτησα προσφάτως (και πέτυχα και καλό κομμάτι όπως βλέπω). Δουλεύουν όλα τα διαφράγματα και η σταθεροποίηση. Απλώς το AF ειναι πολύ αργό και συχνά με λάθος εστίαση. Τον δουλεύω μόνο σε MF. Βέβαια εξίσου καλά δούλευε και ο Canon EF 50mm f1.4 USM αλλά τελικά τον έδωσα γιατί στα 50mm f2.8 (που κυρίως τους δουλεύω), ο Tamron έδινε καλύτερο αποτέλεσμα σε οξύτητα, χρωματικές αποκλίσεις κλπ (εκτός της βινιέττας που στον Tamron ήταν αρκετά έντονη). Επειδή δεν "καίγομαι" για ταχύτητα AF, θα κρατήσω τον Commlite. Ούτε εγω είδα κάποιο πρόβλημα στην εστίαση, απλώς πλέον η μοντούρα της Α7 κρατάει βάρος 1 κιλού, κάτι που δεν ενδείκνυται. Λογικά η Α7ii έχει πιο ανθετική μοντούρα και αυτός είναι άλλος ένας λόγος που ψάχνομαι για "αναβάθμιση".

Δεν σου κρύβω ότι και η μοντούρα ήταν και αυτός ένας παραπάνω λόγος για να παω προς την A7ii μιας και οι φακοί που χρησιμοποιώ με τα "παρελκόμενα" πάνω τους είναι περιπου στο κιλό +.
Ο Commlite με τους περισσότερους φακούς που δοκίμασα δεν με ικανοποίησε το af, σε αντίθεση με τον metabones .

Πρόκειται να δανεισω την Α7 μου μαζί με το flash, HVL-F32M, στην κόρη μου μα φωτογραφίζει στην χοροεσπερίδα του σχολείου της. Έχετε κάποιες βασικές ρυθμίσεις να προτείνετε για να μην βγουν τα πρόσωπα των συμμαθητών καμμένα, δεδομένου ότι θα είναι σχετικά σκοτεινο το μέρος και τα πλάνα;

Να μη ρίχνει κατάφατσα, ψηλά το φλας με το καρτελάκι σηκωμένο και ας ξεκινήσει με ταχύτατα 1/80 - 1/160 διάφραγμα f4 - f 8 iso 400 επίσης μην έχει απόσταση μικρότερη του 1.5 και μεγαλύτερη των 3 μέτρων... όσο πιο κοντά ανέβαζε διάφραγμα.
Κάνε δομικές στο σπίτι, το φλας χρειάζεται και αυτό την εμπειρία του.

Να μη ρίχνει κατάφατσα, ψηλά το φλας με το καρτελάκι σηκωμένο και ας ξεκινήσει με ταχύτατα 1/80 - 1/160 διάφραγμα f4 - f 8 iso 400 επίσης μην έχει απόσταση μικρότερη του 1.5 και μεγαλύτερη των 3 μέτρων... όσο πιο κοντά ανέβαζε διάφραγμα.
Κάνε δομικές στο σπίτι, το φλας χρειάζεται και αυτό την εμπειρία του.

Εννοείς να το έχει στο manual ή TTL?

Προσωπικά με εξυπηρετεί TTL σε Godox Ving V860IIS σε Nissin manual.
Δεν έχω δουλέψει της Sony φλας για να σου πω με ασφάλεια, δοκίμασε τι σε εξυπηρετεί.

Υπάρχει κάποιος με την Α7ii σε περιοχή της Θεσσαλίας ή κεντρικής Μακεδονίας για να δοκιμάσω το σώμα με κάποιους φακούς; Είμαι προς "αναβάθμιση" από Α7 και θέλω να δω αν αξίζει να το κάνω.

Επειδή δεν βλέπω ανταπόκριση, αν μπορεί κάποιος να γράψει αν με την Α7ii με χρήση φακών τρίτων εταιρειών με αντάπτορα (έχω τον Metabones IV) έχει ταχύτερη και ακριβέστερη αυτόματη εστίαση σε σχέση με την Α7.

μπορεις να κοιταξεις σε ξενα φορουμ, θα βρεις αρκετες πληροφοριες

Επειδή δεν βλέπω ανταπόκριση, αν μπορεί κάποιος να γράψει αν με την Α7ii με χρήση φακών τρίτων εταιρειών με αντάπτορα (έχω τον Metabones IV) έχει ταχύτερη και ακριβέστερη αυτόματη εστίαση σε σχέση με την Α7.
Με δύο φακούς Canon που δοκίμασα σε Α7 γνωστού μου με metabones mark IV μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι η Α7II ήταν γρηγορότερη και είχε ακριβέστερη εστίαση.
Οι φακοί που δοκίμασα ήταν Canon 100mm f2.8 L usm και Canon 17-40 f4.Για άλλους Canon και sigma δεν μπορώ να εκφέρω άποψη αλλά νομίζω ότι στο θέμα της εστίασης η A7II με metabones είναι κοντά με την A7RII .

Αναμένω να μου έρθει η Α7ΙΙ. Μετά από τη νέα αναβάθμιση που βγήκε για τον Metabones IV, θεωρώ ότι η αυτόματη εστίαση θα είναι ακόμα πιο αξιόπιστη.

Για Νικον βγήκε τέτοιος ανταπτορας η ακόμα; θυμάμαι ότι είχαν μόνο μανουαλ πριν λίγο καιρό.

οποιος θελει να βελτιωσει χρωματικα τις sony στο βιντεο , ο Andrew Reid (EODHD) εβγαλε ενα colour profile που προσωμειωνει τα χρωματα της Canon.
Πιο ζεστα χρωματα , καλυτερα skin tones, λιγοτερο clipping στa highlights.
Κοστιζει 14$

http://www.eoshd.com/2016/11/eoshd-pro-color-samples-shot-sony-a7s-ii/

H διαφορα για καποιον που δεν εχει ωρα-ορεξη να ασχοληθει με slog και Post ειναι εμφανης.

https://www.youtube.com/watch?v=iT8iv4AziEo