Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Ε όλο και κάποια προσφορά θα βρεις.
Γενικά Day 1 τίποτα δεν αξίζει για αγορά σε λίγους μήνες όλα τα τεχνολογικά προϊόντα πάνε στη σωστή τους τιμή και μετά από 1-2 χρόνια είναι ευκαιρίες.

Ε όλο και κάποια προσφορά θα βρεις.
Γενικά Day 1 τίποτα δεν αξίζει για αγορά σε λίγους μήνες όλα τα τεχνολογικά προϊόντα πάνε στη σωστή τους τιμή και μετά από 1-2 χρόνια είναι ευκαιρίες.

Θα βρω άλλα δεν έχω ούτε ένα φακό και όπως ξέρεις οι φακοί sony δεν είναι και φτηνοί!!!χαχα
Ναι day one πράγματι δεν αξίζουν τα περισσότερα και την olympus em1II εξαρχής την ήθελα άλλα μόνο όταν βρήκα προσφορά ύστερα από 1+ χρόνο από την κυκλοφορία της την πήρα και ακόμα με ''τσούζουν'' τα χρήματα που έδωσα!!!
Τέλος το Of topic.

Μπα δεν με παίρνει!!! Δεν μπορώ να δώσω 2.000 για σώμα και δεν έχω και ούτε έναν φακό sony, θαυμάζουμε μεν άλλα δεν αγγίζουμε δε!!χαχα

Υ.Γ. Την em1II την πήρα φτηνά για αυτό και την απέκτησα, αλλιώς ούτε και αυτή θα την έπαιρνα.

Η φτήνεια τρώει τον παρά!

Αποδώ και αποκεί διαβάζω οτι η αρχική τιμή στην ευρώπη θα είναι 2300 !! .. δεν έκανα προσπάθεια διασταύρωσης ..

Τα γνωστά Sony_PDAF_stripes όταν υπάρχει back lit φωτισμός .. https://4.img-dpreview.com/files/p/TS4000x6000~sample_galleries/6769434587/1483060898.jpg .. το ίδιο προβλημα που έχει ο Πάνος με την a6000 ..
https://4.img-dpreview.com/files/p/TS4000x6000~sample_galleries/6769434587/1483060898.jpg

Τώρα μπήκε και η σίγμα και η ταμρον στο παιχνίδι...οπότε σε λίγο θα βρίσκεις καλούς και οικονομικούς φακούς πιο εύκολα, για full frame πάντα.
Ήδη βγαίνει ο ταμρον 28-75 που σαφώς θα πουλήσει πολύ αν έχει καλή τιμή.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Αποδώ και αποκεί διαβάζω οτι η αρχική τιμή στην ευρώπη θα είναι 2300 !! .. δεν έκανα προσπάθεια διασταύρωσης ..

Τα γνωστά Sony_PDAF_stripes όταν υπάρχει back lit φωτισμός .. https://4.img-dpreview.com/files/p/TS4000x6000~sample_galleries/6769434587/1483060898.jpg .. το ίδιο προβλημα που έχει ο Πάνος με την a6000 ..
https://4.img-dpreview.com/files/p/TS4000x6000~sample_galleries/6769434587/1483060898.jpg

Αυτό με τη διαφορά τιμής στις Sony το είδαμε και με την Α9 και είναι πάγια πια τακτική.
Απαράδεκτο για τους πελάτες της στην Ευρώπη αλλά ευτυχώς υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι αγοράς εκτός Ευρώπης.

Τώρα μπήκε και η σίγμα και η ταμρον στο παιχνίδι...οπότε σε λίγο θα βρίσκεις καλούς και οικονομικούς φακούς πιο εύκολα, για full frame πάντα.
Ήδη βγαίνει ο ταμρον 28-75 που σαφώς θα πουλήσει πολύ αν έχει καλή τιμή.

πράγματι έτσι είναι απλά τους 3d party φακούς δεν του εμπιστεύομαι και πολύ όσον αφορά την εστίαση και ο Tamron 28-75 μόνο και μόνο που ξεκινάει από τα 28mm και όχι 24mm απορρίπτεται κατά την γνώμη μου.
Αλλα σίγουρα η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά σε σχέση με το παρελθόν!!

H καλύτερη αγορά είναι αυτή που καλύπτει τις ανάγκες μας!

Πλέον στο 2χίλιαρο οι εταιρίες καλύπτουν φωτογραφική + βιντεοκάμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γι αυτό και οι τιμές έχουν ανέβει.

Οι sony λόγω του καλού τους βίντεο νομίζω κυρίως έχουν να ανταγωνιστούν τις Panasonic. Οπότε λογικό ήταν να δώσουν στην Α7ιιι καλούδια. Ναι, δεν σου δίνω 10bit και 60p όπως η GH5, αλλά έχεις καλύτερο φωτογραφικό αρχείο, FF σένσορα και HDR (που αν και δεν αντικαθιστά το 10μπιτο αρχείο στο χρώμα, ωστόσο είναι μια επιπλέον δυνατότητα τουλάχιστο όσον αφορά το δυν εύρος)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

η Χ-Η1 ειναι apc-s κ. Σταθη... τσπ αφου θελεις ανταγωνισμο με κροπ αισθητηρα ,ηδη απο την xt1 τρωει σφαλιαρες η σονυ-bye-

Χαχα!
Όλο τρώει, να μη ρίξει και καμία; :tongue:

Να δούμε και στην πράξη βέβαια γιατί από specs χορτάσαμε.

Αυτή Γιάννη θα είναι.... cinema camera μεταμφιεσμένη σε φωτογραφική! Όπως είναι και η GH5s... Για φωτογραφική κυρίως χρήση και περιστασιακό βίντεο λίγοι θα την προτιμήσουν...

Μαλλον η επομενη αγορα μου (πρωην κατοχος A7II :flipout:) για να δουμε ποσο θα ερθει Ελλαδα και γενικα Ευρωπη...

Αν έπαιρνα κι εγώ μια μηχανή για όλες τις δουλειές, προφανώς θα έπαιρνα την a7 III.

Αν πάντως η a7s III ανεβάσει λίγο τα Mpixels, στα 16 πχ, δεν θα δίσταζα να τη πάρω για υβριδική...αν είχα τα λεφτά βέβαια.
Φανταζομαι ότι και σ αυτήν θα τα δώσουν όλα...καλή μπαταρία, joystick, touch screen , καλό AF.

Προς τι η έκπληξη;
Πάντα η αμερικανική launch price είναι χωρίς φόρους.
Στην Ελλάδα στα 2000 δολάρια +500 θα είναι το ΦΠΑ.
Λογικό είναι να ξεκινήσει στα 2300 ευρώ στη Γερμανία με το ΦΠΑ στα 19%.

Μαλλον η επομενη αγορα μου (πρωην κατοχος A7II :flipout:) για να δουμε ποσο θα ερθει Ελλαδα και γενικα Ευρωπη...

Ευτυχώς την ξεφορτώθηκες έγκαιρα την α7ΙΙ. Ποτέ μου δεν το συμπάθησα αυτό το μοντέλο. Μεταβατικό πασάλειμα.

2300 ευρώ στη Γερμανία η α7ΙΙΙ.
https://www.calumetphoto.de/product...era/SONA7III?tracking=|searchterm:Sony|a7 iii

Ως entry level all around FF είναι η καλύτερη επιλογή σε σχέση με Canon και Nikon .Έτσι όπως το πάει η Sony ,η επόμενη a6**** παίζει να έχει καλύτερα χαρακτηριστικά από την a7iii σε βίντεο

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Προς τι η έκπληξη;
Πάντα η αμερικανική launch price είναι χωρίς φόρους.
Στην Ελλάδα στα 2000 δολάρια +500 θα είναι το ΦΠΑ.
Λογικό είναι να ξεκινήσει στα 2300 ευρώ στη Γερμανία με το ΦΠΑ στα 19%.

Αυτές τις εξυπνάδες με τις τιμές μόνο η Sony τις κάνει;

Η Canon Μ50 που ανακοινώθηκε πρόσφατα έχει 780$, 539£, 699 .
Η Fuji Χ-Η1 1899$, 1699£, 1899 .
Η Sony a7III 1999$, 1999£, 2299

Γιατί έτσι; Οι άλλοι δεν πληρώνουν φόρους;