Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Η τσέπη τα κανονίζει αυτά.
.. πάρε τη ΙΙΙ

Πάντως για εμένα που ψάχνομαι να μπω σε full frame νομίζω η A7 iii πληροί όλες τις προδιαγραφές. Το θέμα είναι αν αξίζει να περιμένω λίγο να πέσει η τιμή της ή να πάω για τη ii

Εγώ προτείνω να πάρεις την iii σε λίγους μήνες που θα έχει πέσει η τιμή και θα μπορείς να την βρεις ξαι σε Grey market ακόμη χαμηλότερα.
Η τεχνολογία πια απαξιώνεται πάρα πολύ γρήγορα οπότε δεν αξίζει αν δεν καίγεσαι να πληρώσεις παραπάνω.
Αν έχεις τα χρήματα μην πας στην II η iii δείχνει που καλύτερη.
Επίσης άσε να κυκλοφορήσουν οι πρώτες φουρνιες να δούμε και τα πιθανά ελαττώματα τους που θα διορθωθούν, μην γινόμαστε beta testers επειδή το θέλουν οι εταιρείες.

Κάντε λίγη υπομονή,αφού ακόμη υπάρχουν τα grey market θα την πάρετε στα 1500 ευρώ σύντομα. Θυμηθείτε την σούπερ αγορά που είχε κάνει ο Βασίλης με την Α9.

Ναι θα περιμένω λίγο να δω αν βγάλει θεματάκια αν και συνήθως τις αγορές μου τις κάνω απο Ελλάδα που οι τιμές πέφτουν με πιο αργο ρυθμό

Είναι απίστευτο το πόσα έδωσε η Sony σε αυτή την μηχανή, σε σημείο που πέρα την ζημιά που κάνει στον ανταγωνισμό, ακυρώνει και δικές της άλλες μηχανές....
Επίσης τα πρώτα δείγματα που βλέπω είναι το λιγότερο εντυπωσιακά, απίστευτο iso και γενικότερα 3d εικόνες...καιρό είχα να δω σε νέα μηχανή τόσο καλά πρώτα δείγματα...jack pot η sony με αυτή την μηχανή, οι προπαρραγγελείες πάνω σφαίρα, ενώ σε ζήτηση που είχα την Παρασκευή στην δουλειά με 3-4 επαγγελματίες φωτογράφους/βιντεολύπτες, έχουν πάθει σοκ και αυτοί με την μηχανή.....

το σονυ δεν τη νοιαζει ο εσωτερικος ανταγωνισμος... πωλησεις θελει, και θα τις εχει.

Την α9 θα τη παρει ετσι κι αλλιως αυτος που ασχολειται κυριως με σπορ και action shooting... για το burst.

το σονυ δεν τη νοιαζει ο εσωτερικος ανταγωνισμος... πωλησεις θελει, και θα τις εχει.

Την α9 θα τη παρει ετσι κι αλλιως αυτος που ασχολειται κυριως με σπορ και action shooting... για το burst.

Δεν την νοιάζει άλλα σκέψου και τους δυσαρεστημένους πελάτες. Εχω και παράδειγμα με γνωστό που πήρε πρόσφατα την Α6500 στα 1.400 και τώρα ''βρίζει'' με την έλευση της της A7III...σκέψου και αυτούς πού πήραν την a7rII ή την α7rIII τι θα λένε τώρα???χαχα

Νίκο περιμένω την αγγελία σου...
Νομίζω πάντως ότι μεγαλύτερο χτύπημα θα το δεχτεί το 4/3 format.
Ανοίγει πολύ η ψαλίδα και τα λεφτά που ζητάνε ειδικά η olympus είναι υπερβολικά πια.

Δεν την νοιάζει άλλα σκέψου και τους δυσαρεστημένους πελάτες. Εχω και παράδειγμα με γνωστό που πήρε πρόσφατα την Α6500 στα 1.400 και τώρα ''βρίζει'' με την έλευση της της A7III...σκέψου και αυτούς πού πήραν την a7rII ή την α7rIII τι θα λένε τώρα???χαχα

ουτε αυτο (πρεπει) να τη νοιαζει...η σονυ το εχει δηλωσει εξ αρχης οτι κυνηγαει τις επιδοσεις και δε φοβαται τις αλλαγες.

Ο καθενας ξερει πια οτι το σωμα ειναι "αναλωσιμο" και καθε λιγο θα βγαινουν καλυτερα σωματα.

Ο επαγγελματιας επισης κανει τη δουλεια του με αυτο που εχει, οχι με αυτο που βγαινει καθε λιγο.

Σε λιγο πχ θα βγει νεα sony a7s iii και a6700 , αν καποιος κανει αγορα τωρα, σιγουρα πρεπει να το εχει στο μυαλο του.

Για μενα καλα κανει και δινει στα οικονομικα μοντελα οτι καλυτερο, ετσι θα φερει περισσοτερο κοσμο κοντα της...

https://www.youtube.com/watch?v=QfFxbFJ9jdM

Νίκο περιμένω την αγγελία σου...
Νομίζω πάντως ότι μεγαλύτερο χτύπημα θα το δεχτεί το 4/3 format.
Ανοίγει πολύ η ψαλίδα και τα λεφτά που ζητάνε ειδικά η olympus είναι υπερβολικά πια.

μμμ ποτέ δεν ξέρεις χαχα!!
Η αλήθεια είναι ότι πράγματι το m4/3 δέχεται το πιο μεγάλο χτύπημα με την a7III....οι τιμές στις ναυαρχίδες m4/3 έχει ξεφύγει λίγο (όπως είπες ειδικά η Olympus)....προσωπικά επειδή έχω την em1II, είναι φοβερή μηχανή άλλα δεν αξίζει τα 2Κ που ζητάνε, την πήρα εκμεταλευόμενος την προσφορά που έτρεχε για φωτογράφους με τον 12-40 και μου βγήκε πολύ φτηνότερη άλλα και πάλι για μένα είναι μηχανή των 1.300 - 1.400 ευρώ maximum (στις ίδιες τιμές που είναι η Fuji X-T2, Sony A6500, Nikon D7500 κλπ.). Τα αρχεία της δε είναι αρκετά καλά, άλλα βλέποντας τι μπορεί να ''βγάλει'' η a7III ε δεν έχει καμία σχέση....

Θα ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους Canon να μας πουν πως βλέπουν τους φακούς τους πάνω στην α7m3.
Μη και παίζουν άριστα; Βλέποντας το βίντεο που ανέβασε ο Ιωάννης τρελάθηκα πόσο μακρυά δούλευε η εστίαση σε μάτι.

Δουλεύω ακόμη την α6000 δε την έχω παροπλίσει συν α6500, όμως το ff σύστημα είναι άλλο φρούτο.
..Ιωάννη η ιστορία έχει δείξει το αν καθόσουν σε ένα σύστυμα:flipout:

παντως, ακομα κι αν ειχα τα χρηματα, θα περιμενα λιγο... να βγαλει πρωτα τις νεες a7s iii και a6700 ... και μετα θα κατεληγα (λεμε τωρα) :p

Πολύ σωστό, ας περιμένουμε να δούμε την a7SIII άλλα και την Α6700...και μετά αποφασίζουμε!!χαχα

Υ.Γ. Τα λεφτά πως θα βρούμε βέβαια!!!

Δουλεύω ακόμη την α6000 δε την έχω παροπλίσει συν α6500, όμως το ff σύστημα είναι άλλο φρούτο.
..Ιωάννη η ιστορία έχει δείξει το αν καθόσουν σε ένα σύστυμα:flipout:

Προσωπικά αν κάτσω σε σύστημα πάνω από 6 μήνες βγάζω σπυριά!!χαχα