προσωπικά ούτε εγώ έχω παρατηρήσει αυτό το πρόβλημα σε πάνω από 60k καρέ με μηχανές sony - ίσως κάπου να υπήρχε και να μη το είδα, αλλά ποτέ δεν μου χάλασε κάποια φωτογραφία
το ίδιο γράφουν και πολλοί reviewers - φαίνεται να είναι σίγουρα υπαρκτό καθώς πολλοί μπορούν και το αναπαράγουν "τεχνητά" κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αλλά όχι τόσο σημαντικό που να δικαιολογεί το ντόρο που έχει γίνει...
το thread στο dpreview που συζητιέται το θέμα:
https://www.dpreview.com/forums/post/60869660
να πούμε επίσης ότι ένα μέλος που αναφέρει κάποια επιπλέον στοιχεία καθώς και μία λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα ευχαριστεί δημοσίως τον Ηλία Γιαρίμη ως συμβουλάτορα
@@@How it works. First, by "standing on the shoulders of giants". I used a lot of infrastructure and correction algorithms already available in RawTherapee, mostly developed by Emil Martinec and Ingo Weyrich (and possibly others). I also used a lot of info that was made available in the other thread (by users "Tons o Glass 0 Class", "Horshak", "JimKasson" and "bclaff" especially), and a lot of advice by Ilias Giarimis (user "dethis2" around here)@@@
αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το εξής:
αυτό το πρόβλημα έχει αναφερθεί εδώ και πολλές γενιές μηχανών (από a6000 και μετά) και φαίνεται πως μπορεί να υπάρξει λύση μέσω software - γιατί η sony δεν το έχει λύσει ακόμη με κάποια autocorrect λειτουργία?