Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Μετά μην αναρωτιόμαστε γιατί οι CanoNikon πουλάνε σαν ζεστό ψωμί. Εκτός από το όνομα έχουν λύσει τις παιδικές ασθένειες εδώ και χρόνια...

προσωπικα, δε ξερω κανεναν να εχει παρει canon - nikon τα τελευταια χρονια...

Θα ηθελα πολυ να ξερω τις πωλησεις στην Ελλαδα, αν υπαρχει καποια ερευνα.

Γιάννη όπου γυρίζεις Nikon βλέπεις ειδικά η σειρά d3@@@ έχει γίνει σούπα.
Νομίζω ότι οι Dslr πουλάνε πάρα πολύ ακόμη το avclub δεν είναι δείκτης της αγοράς.

Ισχύει, αλλά εκτός αυτού δεν νομίζω ότι η ψωροκώσταινα είναι κριτήριο (δυστυχώς)...

Κριτήριο είναι η μεγάλη αγορά της Αμερικής.
Πραγματικά δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο είδους πρόβλημα με όποιο μοντέλο της Sony έχω πιάσει στα χέρια μου. Αν κατάλαβα το πρόβλημα παρουσιάζεται με backlight σωστά;
...δε λέω ότι δεν υπάρχει για τυχόν παρεξήγηση.

Last edited:
δεν μιλαω για το avclub... στους χωρους που εργαζομαι - κυριως βιντεο φυσικα - κανεις δεν εχει παρει dslr εδω και χρονια.
Το αντιθετο συμβαινει μαλιστα...ολοι φευγουν απο nikon-canon, μαζικα .

Αν καποιος εχει παντως καποια ερευνα-στοιχεια για την Ελληνικη αγορα θα ηταν ενδιαφερον.

προσωπικά ούτε εγώ έχω παρατηρήσει αυτό το πρόβλημα σε πάνω από 60k καρέ με μηχανές sony - ίσως κάπου να υπήρχε και να μη το είδα, αλλά ποτέ δεν μου χάλασε κάποια φωτογραφία

το ίδιο γράφουν και πολλοί reviewers - φαίνεται να είναι σίγουρα υπαρκτό καθώς πολλοί μπορούν και το αναπαράγουν "τεχνητά" κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αλλά όχι τόσο σημαντικό που να δικαιολογεί το ντόρο που έχει γίνει...

το thread στο dpreview που συζητιέται το θέμα:

https://www.dpreview.com/forums/post/60869660

να πούμε επίσης ότι ένα μέλος που αναφέρει κάποια επιπλέον στοιχεία καθώς και μία λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα ευχαριστεί δημοσίως τον Ηλία Γιαρίμη ως συμβουλάτορα

@@@How it works. First, by "standing on the shoulders of giants". I used a lot of infrastructure and correction algorithms already available in RawTherapee, mostly developed by Emil Martinec and Ingo Weyrich (and possibly others). I also used a lot of info that was made available in the other thread (by users "Tons o Glass 0 Class", "Horshak", "JimKasson" and "bclaff" especially), and a lot of advice by Ilias Giarimis (user "dethis2" around here)@@@

αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το εξής:

αυτό το πρόβλημα έχει αναφερθεί εδώ και πολλές γενιές μηχανών (από a6000 και μετά) και φαίνεται πως μπορεί να υπάρξει λύση μέσω software - γιατί η sony δεν το έχει λύσει ακόμη με κάποια autocorrect λειτουργία?

Απάντηση: Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Μετά μην αναρωτιόμαστε γιατί οι CanoNikon πουλάνε σαν ζεστό ψωμί. Εκτός από το όνομα έχουν λύσει τις παιδικές ασθένειες εδώ και χρόνια...

Αντιθέτως τα τελευταία χρόνια όλες οι εταιρίες υπο τη πίεση να βγάζουν συχνά μοντέλα κάνουν σκόντο στο QC.
Θυμάμαι την ιστορία που είχε γίνει με το flare της D750, 6D και όχι μόνο...
https://www.imaging-resource.com/ne...es-why-and-what-to-do-about-them-its-not-lens

αντιστοιχο (οχι το ιδιο) θεμα με flare υπαρχει και σε fuji και σε Olympus, και δεν εχει γινει τιποτα (σχεδον).
Στις νεες fuji εχει βελτιωθει η κατασταση, αλλα κια παλι υπαρχει σε μικροτερο βαθμο.

https://www.dpreview.com/articles/3...igh-iso-improve-over-its-predecessor/1#retina

μεγάλη διαφορά στο δυναμικό εύρος (τουλάχιστον 1,5 stop από iso 800 και πάνω) σε σύγκριση με τη a7ii και παρόμοιες επιδόσεις με τις a7rii/a7riii...

επίσης πολύ μεγάλη διαφορά σε iso 25600 στο θόρυβο σε σύγκριση με a7ii και επίσης παρόμοιο αποτέλεσμα με τις 2 r

πάντως για landscape photography σε iso 100 λογικά δε θα υπάρχει καμία βελτίωση, σωστά?

προσωπικα, δε ξερω κανεναν να εχει παρει canon - nikon τα τελευταια χρονια...

Θα ηθελα πολυ να ξερω τις πωλησεις στην Ελλαδα, αν υπαρχει καποια ερευνα.

Ελα που δεν ξέρεις κανέναν!!!χαχα Δεν μιλάγαμε στο νήμα της Canon 800D....χαχα

Από τη δική μου εμπειρία μέχρι τώρα σε χώρους αρχάριων (σεμιναρια, σχολές κλπ.) ο κόσμος έχει Nikon σε συντριπτική πλειοψηφία.

Βέβαια γίνεται και το κατάλληλο promotion από τους "δάσκαλους" τόσο υπέρ των 2 μεγάλων όσο και υπερ των dslr εν γένει.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Κανεις.... :p

Το ωραίο είναι ότι οι επαγγελματίες του χώρου, που προσπαθούσα να τους πείσω μάταια, πολύ καιρό για τα καλά των mirrorleas, τώρα μου τα γυρνάνε και δεν θέλουν ν ακούνε για Dslr!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Ναι σε βίντεο υπάρχει ένα μεγάλο κύμα αλλαγής προς Sony A7 μεριά, σε φώτος πάλι και λόγω επαγγέλματος βλέπω και μιλάω με πολλούς φωτογράφους, όλοι με Dslr Canon είναι κυρίως, και κάποιοι με Nikon, τίποτα άλλο.

Ναι σε βίντεο υπάρχει ένα μεγάλο κύμα αλλαγής προς Sony A7 μεριά, σε φώτος πάλι και λόγω επαγγέλματος βλέπω και μιλάω με πολλούς φωτογράφους, όλοι με Dslr Canon είναι κυρίως, και κάποιοι με Nikon, τίποτα άλλο.

Ετσι ακριβως συμβαινει. Και λογω κοστους.

Ηλια για ριξε μια ματια και σε αυτην .....

8150397336.jpg

Κοιτα τις καθετες γραμμες δεξια στα highlights......αυτες ειναι διαφορετικες απο τις αλλες τις οριζοντιες....

Δηλαδή π.χ. για κάποιον επαγγελματία γάμου/βάπτισης ο οποίος χρησιμοποιεί εδώ και κάτι χρόνια 5D mark III γιατί η Canon δεν του έχει δώσει ακόμα σοβαρή αναβάθμιση, είναι μεγάλο το κόστος μιας A7 III + αντάπτορας για τους φακούς του?

Οχι βεβαια.

2000 εως 2200 αρχικη τιμη συν ενας ανταπτορας απο 250 εως 400 ευρω για να φορεσει τους φακους της canon και εισαι ετοιμος.

Αν λυθουν τα προβληματα αυτα που παρουσιαστηκαν και αν δεν ετοιμαστει καμια full frame mirrorless η Canon μεχρι το καλοκαιρι λογικα θα παρω και εγω μια .