Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III - a7 IV

Δύσκολο , αν και θα ήταν καλή ιδέα να κάνει L mount ,μιας και υπάρχει συνεργασία σε αισθητήρες;

Δοκίμασα σήμερα στου φίλου την A7iii μία duropro μπαταρία για να δούμε αν έχει θέμα μετά την αναβάθμιση.
Άνοιξα τη μηχανή και μετά από μερικά δευτερόλεπτα βγήκε ένα μήνυμα σε ολόκληρη την οθόνη ότι η μπαταρία δεν είναι γνήσια και αν θέλω να συνεχίσω να δουλεύω τη μηχανή με αυτή, πάτησα οκ και το μήνυμα εξαφανίστηκε και συνέχισα να δουλεύω τη μηχανή απλά πια εμφανίζονται στη μπαταρία μόνο μπάρες και όχι το ποσοστό φόρτισης που απομένει, το οποίο πριν βγει το μήνυμα εμφανίζοταν.

Re: Απάντηση: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Ωραία, άρα περνάει το τεστ συμβατότητας η DuroPro. Δηλαδή δεν κλείνει η μηχανή από προστασία.

Μήπως πρόσεξες αν εμφανίζεται η προειδοποίηση και άλλες φορές από μόνη της χωρίς να κλείσεις τη μηχανή;

3-4 λεπτά τη δούλεψα και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά.
Θυμάμαι όταν την έκλεισα με την ξανάνοιξα με τη duropro δεν το ξαναέβγαλε το μήνυμα.

Α, δηλαδή μόνο όταν την πρωτοβάζεις την μπαταρία βγάζει το μήνυμα;
Ε τότε δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, ούτε επηρεάζει την ταχύτητα στη χρήση στο άνοιξε-κλείσε της μηχανής.

είχα ξεχάσει πόσο καλό dynamic range είχαν οι sony. A7iii + 16-35mm @16mm

Screenshot%202018-12-09%20at%2023.33.06_zpsjtlcweie.png

DSC03628_zpssroy0q6a.jpg

Notification on software updates for α7R III (ILCE-7RM3) and α7 III (ILCE-7M3) camera

https://www.sony.co.uk/electronics/support/e-mount-body-ilce-7-series/ilce-7rm3/articles/00204957

In rare cases, your α7R III or α7 III model may stop functioning while writing RAW data onto an SD card that has already been used multiple times.

Notes:
This may also cause abnormalities in the files managing the images, preventing the images from displaying on the camera.
No image data in the memory card will be corrupted or deleted aside from data that was being written at the time the interruption occurred.
If images no longer display on the camera, follow the steps below to use the "Recover Image DB" feature:
Select MENU → (Setup) → [Recover Image DB] → desired memory card slot → [Enter].
Then, take a picture, back up your data on a PC or other device, and format the memory card on your camera.

With the α7R III, taking a picture while using the Auto Review function may occasionally cause the camera to stop responding.

We will provide updated system software addressing the above issues in mid-December. Until then, please take the following precautions.
Note: while we are preparing to provide new system software, we will no longer offer the current system software as an update.

Before taking new pictures, back-up your data and format the memory cards in both slots on the camera, or use a new memory card.
Ensure the Auto Review function is off when taking pictures.

We would like to apologise for any inconvenience caused using the affected products and thank you for your understanding.

Επισης δοκιμασε κανεις το νεο firmware που αποσυρθηκε τελικα γιατι ειχε καποιο bug ?

Το firmware που αποσύρθηκε είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο, και είναι η V2.0. Δεν είναι κάποιο νέο Firmware. Φαντάζομαι πολλοί θα το έχουν ήδη βάλει από τον Οκτώβριο.

Εγώ είμαι με αυτό το FW από την πρώτη μέρα που βγήκε, και δεν μου έχει συμβεί κάποιο από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Βέβαια έχω από την αρχή το auto review απενεργοποιημένο. Ίσως εκεί να γίνεται κάποιο μπέρδεμα.

Βγήκε τελικά και το νέο update που διορθώνει το πρόβλημα με την εγγραφή των αρχείων που είχε παρουσιαστεί σε κάποιες περιπτώσεις v2.10 https://www.sony.gr/electronics/support/e-mount-body-ilce-7-series/ilce-7m3/downloads/00015676

Εδώ είναι και το change log:
Improves the following:
In rare cases, the camera may stop functioning while writing RAW data onto an SD card that has already been used multiple times
Notes:
This may also cause abnormalities in the files managing the images, preventing the images from displaying on the camera.
No image data in the memory card will be corrupted or deleted aside from the data that was being written at the time the interruption occurred.
Solves the problem caused by a specific third-party memory card, which would not be recognised by Sony cameras
Improvement of the overall stability of the camera

Το έχω βάλει ήδη και όλα φαίνονται ΟΚ.

Καλησπέρα παιδιά και καλές γιορτές εύχομαι! Μετά απο 4 χρόνια ενασχόλησης με την φωτογραφία έχοντας μια sony a6000 με τον sigma 30mm 1,4 και τον κιτ ήρθε η ώρα νομίζω να αναβθμίσω τον εξοπλισμό μου μιας και έχω ξεκινήσει να πηγαίνω και σε κάποια μυστήρια τον τελευταίο χρόνο. Όπως τόσες και τόσες φορές ξαναχρειάζομαι τις πολύτιμες συμβούλές σας καθώς και κάποιες απαντήσεις.
Αρχικά σκέφτομαι να πάω στην Α7 ΙΙΙ με τον tamron 28-75 2.8, μιας και χρειάζομαι έναν sharp και φθηνί φακό zoom. Οι σκέψεις γίνονται για το νέο έτος μή[ως πέσει και άλλο η τιμή της Α7 ΙΙΙ. Αυτό που παρατηρώ απ' τον Σεπτέμβρη που ψάχνομαι είναι οτι η τιμή της συγκεκριμένης μηχανής έχει πάει στα 1,735 στο e inifinity (grey market) σημειώνοντας κάποια πτώση στην τιμή, ενώ στο skroutz παραμένει στα 2.300 με τιμή αμετάβλητη.
1) Κάποιος που να την έχει αγοράσει πρόσφατα απο Ελλάδα?
2) Κάποιος που να έχει αγοράσει το οτιδήποτε απο e infinity και να είχε κάποιο θέμα εντός εγγύησης? Αν ήταν εντός εγγύησης το έστειλε πίσω και το έφτιαξαν ?Αν 'ηταν εκτός το πήγε σε κάποιον αντιπρόσωπο Ελλάδα και του το έφτιαξε, ρωτάω γιατί έχω διαβάσει αρκετά οτι δεν αναλαμβάνουν σέρβις grey market.
3) Την α6000 με τον 30αρη να την κρατήσω για 2ο σώμα η αξίζει να πουληθεί?
4) O 30αρης sigma είναι συμβατός με την Α7 ΙΙΙ?
5) Κάτι που με χάλαγε στην α6000 'ηταν η οθόνη. Όχι τόσο καλή ανάλυση και σε φώς μεγάλη δυσκολία. Απ' οτι βλέπω στα specs έχει ίδια χαρακτηριστικά με την οθόνη της Α7 ΙΙΙ. Υπάρχει το ίδιο θέμε με ανάλυση καθώς και ορατότητα σε φωτεινό περιβάλλον?

σας ευχαριστώ και με συγχωρείται για το μακροσκελές κείμενο.