Sony Alpha A7 ,A7R, Α7s , Α7ΙΙ, Α7RII, A7sII Full Frame Mirrorless

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

ο Ταμρον δέν είναι καλύτερος απο το Σίγμα;

Επίσης, ερώτηση... Με τον Metabones Speedbooster απο Nikon mount + 24-70 θα δουλέψει (όπως κάνει με την APS-C Nex 5/6) ή όχι;

Εννοείς σε φφ? Θα δουλέψει, αλλα δεν θα καλύπτει τον κύκλο του τη πλέον, θα παιρνεις και μια υπεροχη φυσική βινιετα

Δηλ. σε crop mode θα δουλεύει;

Οι φωτο δεν ειναι τιποτα σπουδαιο, 'λαθραιες' ειναι με τον 28-70 αλλα στα ισο1250 τον θορυβακο μας τον εχουμε...
Βεβαια ακομα και με raw, ασφαλη συμπερασματα ακομα δεν μπορεις να βγαλεις γιατι τα δειγματα ειναι για τον....
Εχουν μεγεθος 35ΜΒ (Α7R)
Εαν εχει την αποδοση της d600 θα σαρωσει εαν οχι θα 'κουμπωσει' αρκετο κοσμο

Last edited:

Δεν καταλαβαίνω γιατι να βάλεις έναν φακο για φφ σε φφ με έναν focal reducer... για το 1 στόπ κέρδος στην έκθεση και μονο?

Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

απλα αναρωτιεμαι.. τα 2/3 DOF δε τα θεωρω σημαντικα.

Μιλαω πρακτικα... εγω πχ εχω μια gh3 με 12-35 + 35-100 f/2.8

Για να παρω κατι "καλυτερο" (ειδικα οσο αφορα την εκθεση ) με την Α7 , θελω οπωσδηποτε τους zeiss 24-70 kai 70-200 OSS f/4 .
Κοστος διπλασιο ... ογκος και βαρος , λογων φακων κυριως, τριπλασιο !

Θα εχω 1 στοπ περιπου κερδος DOF kai EV... :nounder: αλλα θα χασω σε φορητοτητα.

Γιάννη, οση είναι η διαφορά σε DOF (που δεν το θεωρείς σημαντικό .. επιτέλους ..) είναι και σε ποσότητα φωτός επομένως και σε θόρυβο θα είσαι 2/3 στοπ καλύτερος με την Α7.

Είμαι σίγουρος οτι και σε ευκρίνεια θα είσαι καλύτερος με Α7 και λόγω περισσότερων πίξελ και λόγω μικρότερων απαιτήσεων του FF αισθητήρα σε lp/mm.

Στην σύγκριση gh3 με 12-35 + 35-100 f/2.8 με Α7 + zeiss 24-70 kai 70-200 OSS f/4 είναι όπως το λές 1 στοπ διαφορά, εγώ αυτό το λέω μεγάλη διαφορά - πολύ καλύτερο (και χωρίς εισαγωγικά).
Και βέβαια η ευκρίνεια αναμένεται πάλι καλύτερη στο FF σετ. Αν δε σκεφτείς οτι για ίδιο DOF θα τραβήξεις π.χ. με f/2.8 στο m4/3 (το f με την χειρότερη ευκρίνεια) ενώ στο FF σε f/5.6 (το βέλτιστο διάφραγμα σε FF). ...

απλά αν στο βίντεο έχει όντως 422 ασυμπίεστο και είναι της προκοπής το line-skipping, με υπάρχοντα εξοπλισμό γίνεται δουλειά.

Re: Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

...

Ο λογος ειναι οτι για να παρεις την μεγιστη λεπτομερια-οξυτητα απο εναν αισθητηρα 36Μ (και βαση τις εμπειριας που ειχα απο την D800) θες ΤΡΙΠΟΔΟ..
Καλες οι υψηλες ταχυτητες καλες και οι σταθεροποιησεις αλλα σαν το τριποδακι δεν....
Και αυτο στο λεει καποιος που εχει σχετικη εμπειρια απο τηλεφακους και μεγαλα εστιακα μηκη και μια σχετικη τεχνικη στο κρατημα...(και ακομα δεν εχει παρκισον)
'Δυστυχως' ετσι ειναι..αρα ναι μεν τα 36Μ ακουγονται εντυπωσιακα αλλα στην ουσια ειναι πολυ δυσκολα στον χειρισμο τους ΧΩΡΙΑ που θες κορυφαιους φακους σε αναλυση και σε ποιοτητα. Το οποιο λαθος στην εστιαση ή οποια αδυναμια του φακου το τρως στην οθονη σου και 'τρελενεσε'...Χωρια που θες και δυνατο υπολογιστη & σκληρους...Πολλα μαζευτικαν....
ΑΝ ηθελα να παρω αρχειο 36Μ και με ολους τους καλους φακους που εχω αυτο θα ηταν με την D800E και για το autofocus, οτιδηποτε αλλο θα εχω εγω προβλημα, οποτε μενω στα 24Μ που ειναι και υπερ-υπεραρκετα αλλα και η μηχανη θα εχει και phase οποτε ΑΝ ποτε μου την καρφωσει και θελησω AF θα παρω κανεναν μαννισιο φακο.

Συγνωμη γραφω απο τηλ και λιγο βιαστικα, περισσοτερα το απογευμα

Λεων, συμφωνώ οτι πιθανόν "το τρως στην οθονη σου και 'τρελενεσε'..." αλλά αυτό είναι ψυχολογικό θέμα ...

Δοκίμασες D3x vs D800 σε ίδιο μέγεθος παρουσίασης (ρεσάμπλινγκ του αρχείου της D800 απο 36 σε 24 Mp ) οσον αφορά την ανάδειξη των προβλημάτων των φακών αλλά και την ποιότητα της εικόνας (οξύτητα -κοντραστ κλπ) ?.

Τη διαφορα τη ξερω... αλλα σκεφτομαι και τη διαφορα σε ογκο και βαρος!
Αυτο ηταν αλλωστε που με εκανε να φυγω πριν πολλα χρονια απο τετοια συστηματα (canon).
Αμα ειναι να ξαναγυρισω πισω....:p

Γιάννη, οση είναι η διαφορά σε DOF (που δεν το θεωρείς σημαντικό .. επιτέλους ..) είναι και σε ποσότητα φωτός επομένως και σε θόρυβο θα είσαι 2/3 στοπ καλύτερος με την Α7.

Είμαι σίγουρος οτι και σε ευκρίνεια θα είσαι καλύτερος με Α7 και λόγω περισσότερων πίξελ και λόγω μικρότερων απαιτήσεων του FF αισθητήρα σε lp/mm.

Στην σύγκριση gh3 με 12-35 + 35-100 f/2.8 με Α7 + zeiss 24-70 kai 70-200 OSS f/4 είναι όπως το λές 1 στοπ διαφορά, εγώ αυτό το λέω μεγάλη διαφορά - πολύ καλύτερο (και χωρίς εισαγωγικά).
Και βέβαια η ευκρίνεια αναμένεται πάλι καλύτερη στο FF σετ. Αν δε σκεφτείς οτι για ίδιο DOF θα τραβήξεις π.χ. με f/2.8 στο m4/3 (το f με την χειρότερη ευκρίνεια) ενώ στο FF σε f/5.6 (το βέλτιστο διάφραγμα σε FF). ...

Re: Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Δεν καταλαβαίνω γιατι να βάλεις έναν φακο για φφ σε φφ με έναν focal reducer... για το 1 στόπ κέρδος στην έκθεση και μονο?

E .. δεν είναι και λίγο 1 στοπ κέρδος .. αν υπήρχε .. αλλά δεν υπάρχει, οτι κερδίζεις απο το ανοιχτότερο διάφραγμα, το χάνεις απο το κροπάρισμα.

Απλά θα έχεις μικρότερα αρχεία λόγω κροπ.

Τη διαφορα τη ξερω... αλλα σκεφτομαι και τη διαφορα σε ογκο και βαρος!
Αυτο ηταν αλλωστε που με εκανε να φυγω πριν πολλα χρονια απο τετοια συστηματα (canon).
Αμα ειναι να ξαναγυρισω πισω....:p

Αν θυμάμαι καλά εφυγες απο 7D (aps-c, 800gr, dof & θόρυβος πολύ κοντα σε 4/3 (<=1/3 στοπ)) ενώ τώρα μιλάμε για FF 400 gr, dof & θόρυβος 2 stop καλύτερα απο 4/3.

Για πραγματικά μικρό-ελαφρύ και φθηνό FF zoom-set Θα χρειαστούν φακοί f/5.6 (ισοδύναμο με 4/3 f/2.8) .. δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και κάτι τέτοιο.

Απο την άλλη ήδη υπάρχει ο Metabones speed-booster που με ανεκτό κόστος - βαρος - ογκο δίνει 1 στοπ στο σύστημα 4/3

Ηλια οχι 'κλινικα'.
Απο την αλλη γιατι να εχεις μια μικρη μηχανη και εναν 'τεραστιο' ζοομ φακο κρεμασμενο; Νομιζω οτιμε μικρους σταθερους φακους καλυτερα, και ποιοτικα αλλα και λειτουργικα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

E .. δεν είναι και λίγο 1 στοπ κέρδος .. αν υπήρχε .. αλλά δεν υπάρχει, οτι κερδίζεις απο το ανοιχτότερο διάφραγμα, το χάνεις απο το κροπάρισμα.

Απλά θα έχεις μικρότερα αρχεία λόγω κροπ.

Στην έκθεση και μονο, γράφω. Εντός της βινιετας.

Mαζι με την καμερα δινουν και σετ γαντιων για να μην κοπεις στις γωνιες ?

Μα πως την πιανεις αυτην την καμερα ? :smash:

Απάντηση: Re: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

........

Θα δινουν και εναν ανταπτορα, απο μικρη, σε..'μεγαλη' :idea:

Mαζι με την καμερα δινουν και σετ γαντιων για να μην κοπεις στις γωνιες ?

Αυτό μας μαρανε τώρα! Το μόνο θέμα είναι που θα βρούμε τα λεφτά... Όχι πως θα τη πιάσουμε:p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Νέες Sony A7 & A7r Full Frame Mirrorless

Στην έκθεση και μονο, γράφω. Εντός της βινιετας.

Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτο που εγραψες και μάλλον δεν έπρεπε να σε κουοτάρω.

Απλά ήθελα να συμπληρώσω οτι το αποτέλεσμα του κροπαρισμένου με +1 στοπ έκθεση δεν είναι καλύτερο σε θόρυβο απο το ακροπάριστο FF με την νορμαλ έκθεση.

Με αριθμους ..
Σκετο FF + 100mm f/5.6, 1/100, ISO 200 (ή ISO100 + 1EV στην επεξεργασία) είναι ίδιο σε κάδρο-θόρυβο-DOF (και καλύτερο σε ευκρίνεια) με FF + 100mm + 1.41x speedbooster f/5.6 (που λόγω SB γίνεται f/4.0) 1/100 ISO 100.

Status
Not open for further replies.