Ο σονυ 15 και ο επσον 700 ηταν μες τις επιλογες μου τον Νοεμβριο του 07 οταν και αγορασα τον δευτερο μου προβολεα.Ειδα τον σονυ σε γνωστο φιλο και αμεσως με κερδισε με την απιστευτη ευκρινεια του και το αρκετα καλο μαυρο του για lcd προβολεα.
Καθοτι λοιπον το δωματιο που παρακολουθω ταινιες ειναι ενα υπογειο με ελαχιστο φως κουρτινες κ.τ.λ. δεν μπηκα καθολου στη διαδικασια να επιλεξω με βαση ποιος ειναι ο πιο φωτεινος.Γνωριζα οτι ο επσον ειναι πιο φωτεινος και ισως εαν ο χωρος θεασης ηταν ενα σαλονι με πολλα παραθυρα και φωτα να επαιρνα τελικα τον επσον.
Βεβαια αυτο που παρατηρησα ειναι οτι μολις εβαλα σε λειτουργια τον σονυ 15 το υπογειο γεμισε φως καταριπτοντας οτι ειχα ακουσει μεχρι τοτε για προβλημα φωτεινοτητας.Τωρα, με 165 ωρες στη λαμπα η αποδοση της εχει πεσει λιγο οπως αλωστε και σε ολους του προβολεις του κοσμου χωρις αυτο να μου δημιουργει καποιο προβλημα.Εξακολουθω να πιστευω οτι ο επσον με 750 ευρω ειναι best buy της κατηγοριας οπως ακομα οτι ο σονυ στα 1000 ευρω εχει την καλυτερη (με μικρες ή μεγαλες διαφορες)εικονα.
Οσον αφορα το κοτσετοσυρμα εαν υπαρχει καποιος που βλεπει πιο κοντα απο αποσταση 1,5 μετρο απο την οθονη προβολης,τοτε ας μην παρει τον σονυ.