SONY Bravia W4000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: SONY Bravia W4000

Ερώτηση αναποφάσιστου.....

Θα έχει μεγάλη διαφορά η w4000 με την A656 στη θέαση ποδοσφαιρικών αγώνων μέσω sd, nova και hd δορυφορικών με dreambox 800. Θα φανεί η έλλειψη των 100hz?

Σε τηλεοπτικό σήμα ποια υπερτερεί (με δεδομένο ότι έχω πάρα πολύ καλή λήψη);;;

Για βοηθείστε να αποφασίσουμε και να τελειώνουμε. Ούτε αμάξι να πέρναμε....

Ps. από κάποιο φίλο είχα την α656 στο σπίτι δυο ημερες και έπαιζε καμπάνα. Φοβερή εικόνα..ακόμα και στα SD, αλλά με χαλάει το κόκκινο design. H sony θα είναι το ίδιο καλή ή καλύτερη;;;

Το 5:5 κάνει όλα τα φιλμ να δείχνουν λες και είναι τραβηγμένα με βίντεο. Θέμα γούστου είναι θα μου πεις, αλλά προσωπικά προτιμώ την παραδοσιακή κινηματογραφική αίσθηση.

δεν ετυχε να δω :nounder:

εχω δει την την LX508, αλλα αλλου ηταν το μυαλο μου φυσικα.

Last edited:

δεν ετυχε να δω :nounder:

Έχεις δει το Blairwitch Project ? Ε κάπως έτσι είναι, η όλη ταινία δείχνει λες και είναι τραβηγμένη με κάμερα χειρός ... δείχνει ρεαλιστικό αν μη τι άλλο, αλλά όχι σαν το κλασικό φιλμ. Η LX δεν κάνει 5:5 στα 120Hz, αλλά 3:3 στα 72Hz.

Αν θυμάσαι είχε ξενίσει αρκετούς πέρσι που κοίταζαν για την F86 η οποία ήταν από τις πρώτες τηλεοράσεις που έκανε 5:5.

Το πρόβλημα είναι ότι η κίνηση είναι τόσο καλή και λεπτομερής, που η εικόνα φαινόταν σαν να βλέπεις τηλεταινία και όχι κινηματογραφική ταινία. Προφανώς εδώ κολλάει το 24fps σύστημα. Άλλους μπορεί να τους ξενερώνει αυτό, άλλοι να το γουστάρουν.

http://www.avclub.gr/forum/newreply.php?do=newreply&p=265783

Νομίζω πώς όλες οι τελευταίες τηλεοράσεις κάνουν καλή δουλεία στο pulldown και δεν έχουμε judder.

Κι όμως δεν νομίζω πως οφείλεται σε "καλύτερο" pulldown. Υπάρχει και εύκολος τρόπος να το επιβεβαιώσει κάποιος. Στείλε από PS3 ή PC πρώτα 1080/60 και μετά 1080/24. Αν πάρεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα τότε μάλλον η τηλεόραση κάνει 3:2, αν στην δεύτερη περίπτωση δεις λιγότερο judder τότε αναπαράγεται σε πολλαπλάσια Hz. Όποιος δεν βλέπει judder με 1080/60 δεν χρειάζεται να το ψάξει περισσότερο, είναι τυχερός :D

Edit: Διαβάζοντας πάλι το ποστ μου συνειδητοποίησα πως μάλλον το παρακάνουμε με τα 5:5, 3:3, 3:2 :flipout: Σε δουλειά να βρισκόμαστε :D

Last edited:

τελικα πιο ειναι το σωστο σε γενικες γραμμες να βλεπεις σε 96hz
η στα 72hz εαν ετυχε να δεις απο κοντα?

edit:αφουν πολλοι αναφερουν προβληματα τι να κανουμε!!!!:flipout::flipout:

Last edited:

τελικα πιο ειναι το σωστο σε γενικες γραμμες να βλεπεις σε 96hz
η στα 72hz εαν ετυχε να δεις απο κοντα?

edit:αφουν πολλοι αναφερουν προβληματα τι να κανουμε!!!!:flipout::flipout:

Το judder του 3:2 δυστυχώς το παρατηρώ. Μόνο στα 120Hz έχω δει αυτό το video look, στις υπόλοιπες "σωστές" συχνότητες (48, 72, 96) δεν μπορώ να διακρίνω διαφορά.

Re: Απάντηση: SONY Bravia W4000

Ερώτηση αναποφάσιστου.....

Θα έχει μεγάλη διαφορά η w4000 με την A656 στη θέαση ποδοσφαιρικών αγώνων μέσω sd, nova και hd δορυφορικών με dreambox 800. Θα φανεί η έλλειψη των 100hz?

Σε τηλεοπτικό σήμα ποια υπερτερεί (με δεδομένο ότι έχω πάρα πολύ καλή λήψη);;;

Για βοηθείστε να αποφασίσουμε και να τελειώνουμε. Ούτε αμάξι να πέρναμε....

Ps. από κάποιο φίλο είχα την α656 στο σπίτι δυο ημερες και έπαιζε καμπάνα. Φοβερή εικόνα..ακόμα και στα SD, αλλά με χαλάει το κόκκινο design. H sony θα είναι το ίδιο καλή ή καλύτερη;;;

τουλαχιστον το ιδιο καλη,απο κει και περα εντάξει στην κινηση όμως και παλι η W4000 πολυ καληειναι απλα η Α656 είναι ελαφρως καλυτερη

Κι όμως δεν νομίζω πως οφείλεται σε "καλύτερο" pulldown. Υπάρχει και εύκολος τρόπος να το επιβεβαιώσει κάποιος. Στείλε από PS3 ή PC πρώτα 1080/60 και μετά 1080/24. Αν πάρεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα τότε μάλλον η τηλεόραση κάνει 3:2, αν στην δεύτερη περίπτωση δεις λιγότερο judder τότε αναπαράγεται σε πολλαπλάσια Hz. Όποιος δεν βλέπει judder με 1080/60 δεν χρειάζεται να το ψάξει περισσότερο, είναι τυχερός :D

Edit: Διαβάζοντας πάλι το ποστ μου συνειδητοποίησα πως μάλλον το παρακάνουμε με τα 5:5, 3:3, 3:2 :flipout: Σε δουλειά να βρισκόμαστε :D

Αν δεν βλέπεις judder στα 1080/60 τρία τινά συμβαίνουν:

1. Ή δεν βλέπεις 24άρι
2. Ή βλέπεις 24άρι με επεξεργαστή εικόνας που κοστίζει όσο 4 τηλεράσεις...
3. Ή δεν ξέρεις τι είναι το judder (το δεύτερο πρόσωπο δεν πάει σε σένα Γιώργο, μιλάω γενικά)

Γιώργο μου, και λίγα τα λες.....αυτά τα 3:3,4:4,5:5 μας έχουν φάει τη ψυχή!!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Που είναι το ευλογημένο PAL??????????

Re: SONY Bravia W4000

Λοιπόν παιδιά οι μέρες ατελείωτες είναι χωρίς το παιχνίδι μου...είμαι στο "περιμένει" για τελευταία φορά, αύριο-μεθαύριο παραλαβή!
θα ήθελα να ευχηθώ στον Γιάννη καλή δύναμη να κάνει το σωστό!
όχι τίποτα άλλο αλλά θα έχουμε και αξιόπιστη πηγή να τη ρυθμίσουμε σωστά χε χε ...

My joy expressed in mashine language:
W W W WW W WWW W W W WW W W W WWW W W WW W

Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

Αν πηγαινα για παραπανω θα επαιρνα την 50PG6000 αλλα επειδη η τηλεοραση θα μπει σε γωνιακο επιπλο στο σαλονι (εκει που τωρα ειναι η 40D3000) τελικα η 50αρα θα ηταν too much.

Mια εκ των αλλων δυο θα παει για σκοτωμα. Ηδη ενας ξαδερφος μου ενδιαφερεται για την 32S2010 και μαλλον θα την παρει με 400 ευρω και δωρο ενα επιπλακι που μου περισσεύει για να την βαλει πανω.

Γιώργο στο 5:5 pulldown δεν βλέπεις κάτι παράξενο στην κίνηση, αφου δεν δημιουργούνται ψευδο-frames.
Αυτο που λές το βλέπεις μόνο όταν έχεις ενεργοποιήσει το MCFI.

Απάντηση: Re: SONY Bravia W4000

Γιώργο στο 5:5 pulldown δεν βλέπεις κάτι παράξενο στην κίνηση, αφου δεν δημιουργούνται ψευδο-frames.
Αυτο που λές το βλέπεις μόνο όταν έχεις ενεργοποιήσει το MCFI.

και εγω αυτο διαβασα καπου αλλα δεν θυμαμαι λινκ
μαλιστα ειχαν και την λιστα των τηλεορασεων με απενεργοποιημενο το MCFI
τεσπα.
αν θυμαμαι καλα ηταν και η sony w4100 μεσα σε αυτην

Ναι η Sony W4100 έχει MCFI (MotionFlow).

Κάπου είχα διαβάσει πως μερικές ακόμα και όταν το σβήνεις το MCFI εξακολουθεί να λειτουργεί (κάποια verion της F86). Ισως αυτό να γίνεται.

Διαφορετικά το 5:5 χωρίς mcfi πρέπει να παίζει άψογα και χωρίς κάτι ψεύτικο.

Αυτό είναι αρχαίο, και τα μοντέλα είναι αμερικάνικα.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως η V4100 , που είναι η αντίστοιχη W4000 σε εμάς δεν αναφέρει 24p true cinema.
Οπότε το θεωρώ πιθανό να κάνει 3:2 pulldown τελικά.

μπορείτε να μου πείτε που θα βρω τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για τη W4000 εδώ στο φόρουμ?