Sony DSLR A580

Από σήμερα κάτοχος του Tamron 70-300 f/4-5.6 Di USD. Πρώτα δείγματα φωτό, από το μπαλκόνι, ενθαρρυντικά.

Ακριβής, γρήγορη και αθόρυβη εστίαση, σχετικά καλή ποιότητα κατασκευής, οι πρώτες εντυπώσεις.

Ευτυχώς έρχεται Σαββατοκύριακο και μάλλον θα καταφέρω να βγω εκτός.

Δεν εχει σταθεροποιηση για τις Σονυ αλλα εχει τουλαχιστον φακο....
Για τις Πενταξ δεν προβλεπεται να βγει στην παραγωγη και αν βγει δεν θα εχει σταθεροποιηση ηταν η πολυ γρηγορη ομολογω απαντηση της Ταμρον Τζαπαν.
Μεγεια buck πολυ καλη επιλογη για 70-300 νομιζω.

Απο Ελλαδα τον πηρες και ποσο ?
Δυστυχως για το λογο που τον θελω , χρειαζομαι πιο φωτεινο φακο... θα επαιρνα τον 70-200 f/2.8 αν δεν ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ !

Στα 399 ευρώ από κατάστημα του κέντρου.

Όχι δεν έχει σταθεροποίηση, αν και έχει την ίδια τιμή, γι'αυτό τον λόγο αρχικά σκεφτόμουν τον αντίστοιχο της Sigma, αλλά διάβασα ότι είναι καλύτερος οπτικά ο Tamron.

Επίσης και ο αντίστοιχος Sony δεν έχει σταθεροποίηση και αν και θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος, στοιχίζει 800 ευρώ, τιμή πολύ αλμυρή.

Ο 70-200 είναι πράγματι βαρύς και δύσχρηστος ενώ ο 80-210 της Minolta που είχα βρεί θυμίζει μπουρί σόμπας και είναι και άσπρος...

Ευχαριστώ stgeo.

Συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση κύριε Σπύρου. Το κατάστημα είναι ο Γαλαίος στην Αριστείδου απ' όπου είχα πάρει και την μηχανή.

Τον Tamron τον δοκίμασα χθες στο σπίτι και όπως έγραψα πιο πάνω είναι γρήγορος, ακριβής και αθόρυβος. Περισσότερα - ελπίζω - το Σαββατοκύριακο.

Τον Minolta απλά τον έπιασα στα χέρια μου και...χάζεψα. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αρκετά καλή κατάσταση ( οπτικά ). Είναι όμως πολύ βαρύς ( 1300 gr ) και με μεγάλη... διάμετρο ( 72mm ). Μάλλον δύσκολος στη χρήση. Τιμή 990 ευρώ.

Μερικές ακόμη φώτο που έβγαλα σήμερα, ( απ'την ταράτσα αυτή τη φορά γιατί χθες αν και πήγα Χαλκίδα δεν πήρα μαζί την μηχανή ) επιβεβαίωσαν την πρώτη εντύπωση, ότι πρόκειται για αρκετά καλό φακό. Μου αρέσει που είναι αθόρυβος - ειδικά σε σύγκριση με τον Minolta 28-105 αλλά ακόμη και με τον 18-55 του κιτ.

Δυστυχώς, μετά από 20 και πλέον χρόνια με εγκατέλειψε το τρίποδο ( έσπασε μέρος της κεφαλής ) και δεν μπόρεσα να τον δοκιμάσω με αυτό. Σε χρήση λοιπόν χωρίς στήριξη και ενώ δεν φημίζομαι για την στιβαρότητα του κρατήματος μου, η συγκριτική πλειοψηφία των λήψεων ήταν σωστά εστιασμένη, πράγμα στο οποίο βοήθησαν και οι υψηλές ταχύτητες, που έπιανε το κλείστρο με f από 4 έως 11 που έκανα τις περισσότερες λήψεις.

Οι δοκιμές φυσικά θα συνεχιστούν. Αν κάποιοι γνωρίζουν κάποια τρικς που να φανερώνουν τις όποιες αδυναμίες ενός φακού, ή τι επιπλέον πρέπει να προσέξω είναι ευπρόσδεκτοι εάν επιθυμούν να βοηθήσουν.

Επίσης την βοήθεια σας θα ήθελα και για επιλογή τρίποδου, μιας και τα λίγα που διάβασα στο αντίστοιχο θρεντ με ψιλομπέρδεψαν.

Ο φακός πρέπει να είναι το μεγαλύτερο αστέρι στις εστιακές αποστάσεις 70-300 4.κάτι- 5.κάτι. Κι αυτό γιατί έχει όλα όσα χρειάζεται για να κάνει καριέρα στα χαμηλά, αλλά και απόδοση οπτική στα 24 μέγα στο FF πολύ καλύτερη από οποιονδήποτε ανταγωνιστικό φακό 70-300 συμπεριλαμβανομένων εκείνων της CANON και της ΝΙΚΟΝ . Καλοδούλευτος....

Από εκεί και πέρα πήγαινε στο θέμα με τα τριπόδια, πές μας τί θέλεις, για ποιό λόγο το θέλεις, πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις περίπου και θα έχεις προτάσεις...

αγορά νέας A580

Καλησπέρα και από μένα. Γράφω πρώτη φορά στο "φωτογραφικό" μέρος του club. Πρωτομπήκα στο κόσμο της φωτογραφίας πριν από κάποια χρόνια με μια SONY DSC-H2. Την εποχή εκείνη δεν ήξερα τίποτα περί φωτογραφίας οπότε αποφάσισα να μην πάρω κάποια SLR καθώς δεν ήθελα να πέσω κατευθείαν στα βαθιά και θεωρούσα πως δεν θα κατάφερνα να αξιοποιούσα της δυνατότητες μιας τέτοιας μηχανής και μέχρι να κατάφερνα να φτάσω σε ένα αποδεκτό επίπεδο η μηχανή αυτή θα ήταν ήδη ξεπερασμένη. Γι'αυτό και επέλεξα την DSC-H2 η οποία παρότι compact πρόσφερε (για την εποχή της) καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας απο της συνηθισμένες compact που κυκλοφορoύσαν και είχε όλες τις χειροκίνητες ρυθμίσεις (ISO, shuter speed, focus, f κλπ) που είχαν τα SLR μοντέλα.
Ο καιρός πέρασε, άρχισα να κατανοώ τι σήμαιναν τα διαφράγματα, ταχύτητες ISO κλπ και από ένα σημείο και μετά έπαψα να φωτογραφίζω στο αυτόματο mode και έπαιρνα αποτελέσματα πολύ καλύτερα απ'ότι να την χειριζόμουν στο αυτόματο.
Οπότε πιστεύω πως έχω φτάσει σε κάποιο επίπεδο και ήρθε η ώρα για μία πιο σοβαρή μηχανή. Σκέφτομαι πολύ τον τελευταίο καιρό την A580 καθώς τα αρνητικά που ακούω ( μικρή ποικιλία φακών σε προσιτές τιμές) δεν με πολυενοχλούν καθώς δεν νομίσω να χρησιμοποιήσω παραπάνω φακούς πέρα από του κιτ, έναν tele και έναν macro.

Και εδώ θα ήθελα την συμβουλή σας. Ποια θέματα πάνω στην μηχανή πιστεύετε ότι είναι αρνητικά με αποτέλεσμα να κοίταγα και άλλες μηχανές ( δεν έχω κανένα κόλλημα με κάποια εταιρία...) Επίσης έχω την εντύπωση πως δεν παίρνει συμβατικές μπαταρίες ( αν και πάντα προτιμούσα τις επαναφορτιζόμενες ΑΑ καθώς αν ξεμείνεις κάπου είναι πολύ εύκολο να βρεις ΑΑ) οπότε όσοι την έχετε χρησιμοποιήσει ουσιαστικά πόση αυτονομία έχει η camera τόσο σε photo όσο και σε video, πόσος χρόνος χρειάζεται για μια πλήρη φόρτιση και αν κυκλοφορούν κιτ μπαταρίας σε προσιτές τιμές.

Επίσης επειδή όπως έχω ήδη αναφέρει θα είναι η πρώτη μου SLR ποιος φακός θεωρείται αντίστοιχος με τον φακό που είχε η προηγούμενη μηχανή μου σε zoom ( η οποία με βάση αυτό είδα ότι γράφει 36-432mm range ) αλλά είμαι σίγουρος πως τα νούμερα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα νούμερα που αφορούν τους φακούς της Α580.

Re: αγορά νέας A580

Καλησπέρα και από μένα. Γράφω πρώτη φορά στο "φωτογραφικό" μέρος του club. Πρωτομπήκα στο κόσμο της φωτογραφίας πριν από κάποια χρόνια με μια SONY DSC-H2. Την εποχή εκείνη δεν ήξερα τίποτα περί φωτογραφίας οπότε αποφάσισα να μην πάρω κάποια SLR καθώς δεν ήθελα να πέσω κατευθείαν στα βαθιά και θεωρούσα πως δεν θα κατάφερνα να αξιοποιούσα της δυνατότητες μιας τέτοιας μηχανής και μέχρι να κατάφερνα να φτάσω σε ένα αποδεκτό επίπεδο η μηχανή αυτή θα ήταν ήδη ξεπερασμένη. Γι'αυτό και επέλεξα την DSC-H2 η οποία παρότι compact πρόσφερε (για την εποχή της) καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας απο της συνηθισμένες compact που κυκλοφορoύσαν και είχε όλες τις χειροκίνητες ρυθμίσεις (ISO, shuter speed, focus, f κλπ) που είχαν τα SLR μοντέλα.
Ο καιρός πέρασε, άρχισα να κατανοώ τι σήμαιναν τα διαφράγματα, ταχύτητες ISO κλπ και από ένα σημείο και μετά έπαψα να φωτογραφίζω στο αυτόματο mode και έπαιρνα αποτελέσματα πολύ καλύτερα απ'ότι να την χειριζόμουν στο αυτόματο.
Οπότε πιστεύω πως έχω φτάσει σε κάποιο επίπεδο και ήρθε η ώρα για μία πιο σοβαρή μηχανή. Σκέφτομαι πολύ τον τελευταίο καιρό την A580 καθώς τα αρνητικά που ακούω ( μικρή ποικιλία φακών σε προσιτές τιμές) δεν με πολυενοχλούν καθώς δεν νομίσω να χρησιμοποιήσω παραπάνω φακούς πέρα από του κιτ, έναν tele και έναν macro.

Και εδώ θα ήθελα την συμβουλή σας. Ποια θέματα πάνω στην μηχανή πιστεύετε ότι είναι αρνητικά με αποτέλεσμα να κοίταγα και άλλες μηχανές ( δεν έχω κανένα κόλλημα με κάποια εταιρία...) Επίσης έχω την εντύπωση πως δεν παίρνει συμβατικές μπαταρίες ( αν και πάντα προτιμούσα τις επαναφορτιζόμενες ΑΑ καθώς αν ξεμείνεις κάπου είναι πολύ εύκολο να βρεις ΑΑ) οπότε όσοι την έχετε χρησιμοποιήσει ουσιαστικά πόση αυτονομία έχει η camera τόσο σε photo όσο και σε video, πόσος χρόνος χρειάζεται για μια πλήρη φόρτιση και αν κυκλοφορούν κιτ μπαταρίας σε προσιτές τιμές.

Επίσης επειδή όπως έχω ήδη αναφέρει θα είναι η πρώτη μου SLR ποιος φακός θεωρείται αντίστοιχος με τον φακό που είχε η προηγούμενη μηχανή μου σε zoom ( η οποία με βάση αυτό είδα ότι γράφει 36-432mm range ) αλλά είμαι σίγουρος πως τα νούμερα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα νούμερα που αφορούν τους φακούς της Α580.

H δυνατότητα της μηχανής να δουλεύει με battery pack πιστεύω ότι αυξάνει τη λειτουργικότητα και την αυτονομία της καθώς πλέον σπάνια μια τέτοια μηχανή θα βγάλει λιγότερες από 600 φωτογραφίες (χωρίς φλας) με μια φόρτιση. Αν τώρα δεν φορτίζεις τις μπαταρίες σου και θέλεις να βγάλεις 400 φωτογραφίες στη σειρά... τί να πώ!!!

Από εκεί και πέρα... ο SONY 18-70 είναι πολύ κακός φακός και πρέπει να τον αποφύγεις πάση θυσία. Ειδικά οι χρωματικές εκτροπές είναι απαράδεκτα υψηλές. Δες και http://www.photozone.de/sony-alpha-...0mm-f35-56-dt-review--lab-test-report?start=1 . Ο 18-55 SAM DT είναι σαφώς καλύτερη επιλογή. Δες και http://www.photozone.de/sony-alpha-aps-c-lens-tests/573-sony1855f3556 .

Από εκεί και πέρα για κανονικό φακό θα πρότεινα έναν από τους ZEISS 16-80 3.5-4.5, TAMRON 17-50 2.8, SIGMA 17-70 2.8-4.0. SONY σε λογικά χρήματα δεν υπάρχει. O SONY 16-105 που μάλλον έχει μέτρια προς κακή απόδοση (δες και http://www.photozone.de/sony-alpha-aps-c-lens-tests/384-sony_16105_3556 ) παίζει στα 550 ευρώ, πολύ υψηλή τιμή γι αυτή την απόδοση. Ta 400 ευρώ του SIGMA ή τα 300-320 ευρώ του TAMRON είναι πολύ καλύτερη επιλογή.

Για τηλεφακό πάλι θα κινηθείς εκτός SONY. Βλέπεις ο SONY 70-300 παίζει στα 800 ευρώ και ο 70-400 SSM παίζει πάνω από 1400 ευρώ. Αντίθετα πολύ λογική και πολύ καλή οπτικά λύση είναι ο TAMRON 70-300 VC ο οποίος παίζει κάτω από τα 350 ευρώ.

Καλησπέρα,
όντας κάτοχος της α580 από τον Φεβρουάριο και μετά από εκτεταμένη χρήση το τελευταίο δεκαήμερο στις διακοπές δεν έχω βρεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ή αδυναμία της.
Στα πλαίσια της ερασιτεχνικής χρήσης νομίζω ότι ανταποκρίνεται απόλυτα ικανοποιητικά, έχοντας ένα πολύ καλό αισθητήρα ενώ είναι ελαφριά και γρήγορη.
Τα παραπάνω με την προϋπόθεση ότι η τιμή αγοράς παραμένει στα 500 ευρώ. Αν υπάρχει αύξηση στην τιμή υπάρχουν και άλλοι παίκτες.

Για το θέμα φακών οι τρεις - τέσσερεις που θα χρειαστείς λίγο πολύ μπορούν να καλυφθούν και από άλλους κατασκευαστές. Ο κιτ 18-55 είναι πολύ καλός για τα χρήματα που ζητάει. Ο 16-80 που αναφέρει και ο κύριος Βλασίδης είναι πολύ καλός ( αν και ελαφρά σκοτεινός ) αλλά πολύ ακριβός στα 715 ευρώ.

Προσωπικά έχω τον κιτ 18-55, έναν 50αρη 1.8, τον Minolta 28-105 και τον Tamron 70-300 VC που αποδεικνύεται εξαιρετική επιλογή στην κατηγορία, ( στα μάτια μου τουλάχιστον ) όντας αρκετά οξύς, γρήγορος και αθόρυβος. Ο ιδανικός για μόνιμη σχεδόν χρήση πάνω στην μηχανή, θα ήταν ο 16-105 της SONY αλλά είναι μέτριος και ζητά πολλά χρήματα ( ίσως μεταχειρισμένος να είναι καλύτερη επιλογή σαν αξία για τα χρήματα του ).

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με τον κιτ φακό ή ακόμη καλύτερα με τον 17-70 της Sigma και τον 70-300 της Tamron και αργότερα να προσθέσεις όποιον πιστεύεις ότι θα σε καλύψει.

Για το θέμα της μπαταρίας έχω αγοράσει και 2η. Δεν χρειάστηκε ουσιαστικά να την χρησιμοποιήσω αν και έβγαλα περίπου 700 φωτογραφίες. Αν την - τις φορτίζεις το βράδυ δεν υπάρχει θέμα.

Αργότερα ένα φλας και ένα γκριπ για καλύτερο πιάσιμο και συνεχίζεις.

Καλή αρχή και ακόμη καλύτερη συνέχεια.

ΟΚ λοιπόν. Οπότε μου προτείνετε ως πιο αξιόλογη σε σχέση πάντα με την τιμή αρχικά την αγορά του κιτ με τον 18-55 και επιπλέον έναν Tamron tele πχ 70-300 VC.
To πρόβλημα είναι πως από ένα skroutzάρισμα που έκανα η μηχανή δεν παίζει κάτω από τα 800 αλλά και μερικές επισκέψεις που έκανα σε ορισμένα μαγαζιά η μηχανή αυτή δεν υπάρχει ή οι τιμές είναι αρκετά πιο πάνω. Αν γνωρίζετε κάποιο κατάστημα που παίζει στο 500άρικο ακούω προτάσεις αλλιώς όπως προτείνετε και εσείς θα πρέπει να κοιτάξω για άλλες μηχανές...

Όταν την αγόρασα εγώ υπήρχε μία προσφορά στα 500 ευρώ. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που την προτίμησα. Στα 800 ευρώ είναι ακριβή. Άσε τον τσιγκούνη και τηλεφώνησε ή ακόμη καλύτερα πήγαινε σε ειδικά καταστήματα για φώτο. Αν δεν την βρεις πήγαινε για canon nikon pentax.

Στα ~ 700 υπαρχει και η Νικον 5100 που εχει τον ιδιο αριστο αισθητηρα , με την διαφορα οτι θα εχεις καλυψη "Νικον" σε περιφερειακα οπως φακοι ,φλας κλπ. για ολα τα γουστα και βαλαντια .

Στα ιδια περιπου χρηματα θα προτιμουσα την Νικον χωρις δευτερη σκεψη , οχι επειδη θα ειναι καλυτερη μηχανη αλλα κυριως γιατι δεν θα σε προβληματισει μετα την αγορα.

Αν βρεις ομως με 500 την α580 δεν ειναι να το σκεφτεσαι πολυ.... ιδιαιτερα αν σκοπευεις να αναβαθμισεις τον κιτ με εναν Ταμρον 17-50/2.8 και να κλεισεις με τον νεο 70-300 VC της ιδιας εταιρειας χωρις αλλες απαιτησεις .
Τωρα πια με τους φθηνους φωτεινους σταθερους οπως ο 35/1.8 καλυπτεται ενα μεγαλο φασμα για τον απαιτητικο ερασιτεχνη.

Νομίζω πως ναι. Δες και στο μάνιουαλ της μηχανής στο Sony site.
Εγώ έχω ένα 8αρι Memory stick pro hg duo Sony.