Καλησπέρα και από μένα. Γράφω πρώτη φορά στο "φωτογραφικό" μέρος του club. Πρωτομπήκα στο κόσμο της φωτογραφίας πριν από κάποια χρόνια με μια
SONY DSC-H2. Την εποχή εκείνη δεν ήξερα τίποτα περί φωτογραφίας οπότε αποφάσισα να μην πάρω κάποια SLR καθώς δεν ήθελα να πέσω κατευθείαν στα βαθιά και θεωρούσα πως δεν θα κατάφερνα να αξιοποιούσα της δυνατότητες μιας τέτοιας μηχανής και μέχρι να κατάφερνα να φτάσω σε ένα αποδεκτό επίπεδο η μηχανή αυτή θα ήταν ήδη ξεπερασμένη. Γι'αυτό και επέλεξα την DSC-H2 η οποία παρότι compact πρόσφερε (για την εποχή της) καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας απο της συνηθισμένες compact που κυκλοφορoύσαν και είχε όλες τις χειροκίνητες ρυθμίσεις (ISO, shuter speed, focus, f κλπ) που είχαν τα SLR μοντέλα.
Ο καιρός πέρασε, άρχισα να κατανοώ τι σήμαιναν τα διαφράγματα, ταχύτητες ISO κλπ και από ένα σημείο και μετά έπαψα να φωτογραφίζω στο αυτόματο mode και έπαιρνα αποτελέσματα πολύ καλύτερα απ'ότι να την χειριζόμουν στο αυτόματο.
Οπότε πιστεύω πως έχω φτάσει σε κάποιο επίπεδο και ήρθε η ώρα για μία πιο σοβαρή μηχανή. Σκέφτομαι πολύ τον τελευταίο καιρό την A580 καθώς τα αρνητικά που ακούω ( μικρή ποικιλία φακών σε προσιτές τιμές) δεν με πολυενοχλούν καθώς δεν νομίσω να χρησιμοποιήσω παραπάνω φακούς πέρα από του κιτ, έναν tele και έναν macro.
Και εδώ θα ήθελα την συμβουλή σας. Ποια θέματα πάνω στην μηχανή πιστεύετε ότι είναι αρνητικά με αποτέλεσμα να κοίταγα και άλλες μηχανές ( δεν έχω κανένα κόλλημα με κάποια εταιρία...) Επίσης έχω την εντύπωση πως δεν παίρνει συμβατικές μπαταρίες ( αν και πάντα προτιμούσα τις επαναφορτιζόμενες ΑΑ καθώς αν ξεμείνεις κάπου είναι πολύ εύκολο να βρεις ΑΑ) οπότε όσοι την έχετε χρησιμοποιήσει ουσιαστικά πόση αυτονομία έχει η camera τόσο σε photo όσο και σε video, πόσος χρόνος χρειάζεται για μια πλήρη φόρτιση και αν κυκλοφορούν κιτ μπαταρίας σε προσιτές τιμές.
Επίσης επειδή όπως έχω ήδη αναφέρει θα είναι η πρώτη μου SLR ποιος φακός θεωρείται αντίστοιχος με τον φακό που είχε η προηγούμενη μηχανή μου σε zoom ( η οποία με βάση
αυτό είδα ότι γράφει 36-432mm range ) αλλά είμαι σίγουρος πως τα νούμερα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα νούμερα που αφορούν τους φακούς της Α580.