Sony HX800 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ειναι και το αλλο.Η 9705,δεν διαθετει απο 2D σε 3D.
Αν οντος θεωρηθει οτι αξιζει η λεγομενη θεαση,τοτε δεν υπαρχει θεμα μειονεκτιματος της philips 9705?

Η 9705 συμφωνα με αναφορες σε ξενα φορουμ εχει προβλημα με την εικονα 3D , συγκεκριμενα ειναι θολη λογω αρκετου crosstalk που υπαρχει.

Εχει ομως το πλεονεκτημα οτι εχει "αληθινο" local dimming και οχι ψευδο-dimming σαν την HX800 και την C8000.

Απάντηση: Re: Sony HX800 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η 9705 συμφωνα με αναφορες σε ξενα φορουμ εχει προβλημα με την εικονα 3D , συγκεκριμενα ειναι θολη λογω αρκετου crosstalk που υπαρχει.

Εχει ομως το πλεονεκτημα οτι εχει "αληθινο" local dimming και οχι ψευδο-dimming σαν την HX800 και την C8000.

Το οποίο "αληθινό local dimming", με τη σειρά του,πάσχει από λόξυγκες,σκοτοδίνες και φλασάρει ως disco-μπαλα.Φαινόμενα τα οποία δεν έχουν οι plasma οι οποίες όμως κλπ,κλπ,κλπ...... Φαύλος ....:nounder:

... στο fullhd οι εικόνες της ΣΟΝΥ ήταν σαφώς καλύτερες υπο γωνία χωρίς την "αύρα" που είχε η 9705..

Re: Απάντηση: Sony HX800 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

... στο fullhd οι εικόνες της ΣΟΝΥ ήταν σαφώς καλύτερες υπο γωνία χωρίς την "αύρα" που είχε η 9705..

Σε ποιες φωτογραφίες αναφέρεσαι;
Αν αναφέρεσαι σε αυτές τις 2:
P1010651.JPG

P1010294.JPG

Θέλει λίγο προσοχή. Είναι σημαντικό ότι η 9705 ήταν στα 235 nits σε chessboard, και η 800 στα 95. Η φίλιπς έβγαζε σχεδόν το τριπλάσιο φως, και είναι αναμενόμενο να έχει και πιο εμφανές clouding.
Αν είχα το δισκάκι, θα σας έβγαζα φωτογραφίες με την φίλιπς στα 95 nits, αλλά δυστυχώς δεν το έχω.
Αυτό βέβαια δεν αποκλείει την πιθανότητα η 800 να έχει λιγότερο halo από την 9705, απλά θέλει φωτογράφηση σε παραπλήσιες ρυθμίσεις για να έχει καλύτερα αποτελέσματα η φωτογράφηση.

Νομίζω ότι το νήμα του συγκριτικού έχει καλύτερες φωτογραφίες της 9705 υπό γωνία, με ρύθμιση 120 nits στα 75 IRE, αν θυμάμαι καλά...

Re: Απάντηση: Re: Sony HX800 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το οποίο "αληθινό local dimming", με τη σειρά του,πάσχει από λόξυγκες,σκοτοδίνες και φλασάρει ως disco-μπαλα.Φαινόμενα τα οποία δεν έχουν οι plasma οι οποίες όμως κλπ,κλπ,κλπ...... Φαύλος ....:nounder:

Οι οποιες ομως εχεις δωσει τα μισα λεφτα οποτε δεν τα κλαις.:p

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά!
Συγκριτικά με την Samsung C750 πως την χαρακτηρίζετε? (όσοι τις έχετε δει από κοντά και τις δυο)
Αξίζει το παραπάνω 500ευρο η Sony ? (Τη δίνουνε βέβαια με δώρο PS3.....)

Ή πιστεύετε ότι επειδή είναι νωρίς για 3D είναι καλύτερα μια λύση του στυλ Sony HX700 ??

Εγώ που είμαι ανάμεσα σε Sony HX800 3D LED-LCD 40'' και Samsung UE40C8000 3D LED TV 40'' τι λέτε;

Ξέχασα να πω ότι απο εβδομάδα θα βγαλουνε προσφορά την sony στο πλαίσιο 1550 μαζί με δώρο ps3.

Εγώ που είμαι ανάμεσα σε Sony HX800 3D LED-LCD 40'' και Samsung UE40C8000 3D LED TV 40'' τι λέτε;
Στα διάφορα τεστ έχει βγεί λίγο καλλύτερη η c8000, τώρα σύγκρινε και με τα μάτια σου, εικόνα και εμφάνιση, τα χρήματα που κοστίζει η κάθε μία και αποφάσισε.

Είναι όντως νωρίς για 3d. Και τι θα αλλαξει αργότερα?
Το τι θα αλλάξει αργότερα και πόσο αργότερα, κανείς δε το ξέρει, μόνο υποθέσεις κάνουμε.
Πάντως και τώρα το 3d στις καλές τηλεοράσεις είναι αξιόλογο. Πρός το τέλος του χρόνου θα είναι και πιο έυκολο να βρείς ταινίες 3d στην αγορά, οπότε τα πράγματα θα είναι ακόμη καλλύτερα από τώρα.
Όμως να σου πω κάτι , σε 40 ίντσες το 3d δε λέει και πολλά, εκτός και αν βλέπεις στο 1,5 μέτρο περίπου. Καλλύτερα λοιπόν ο γνώμονάς σου να είναι το όσο δυνατόν καλλύτερη εικόνα σε 2d και το 3d για συμπλήρωμα στη τηλεόραση.
Οι 2 τηλεοράσεις που αναφέρεις είναι πολύ καλές και θα σου έλεγα για τη c8000 που έχω σε 46 ίντσες είναι υπέροχη αν την ρυθμίσεις καλά. Για τη sony ξέρω οτι είναι πολύ καλή, δεν την έχω δει, αλλά μόνο από τεστ που έχω διαβάσει πολλά και για πολλές τηλεοράσεις, ξέρω οτι είναι εφάμιλη με τη c8000, αλλά λίγο πίσω, πόσο ακριβώς δε μπορώ να σου πω, αλλά πρέπει και αυτή να είναι πολύ καλή.

Το κακό είναι ότι νομίζω το αντίθετο... :flipout:
Δεν είμαι ιδιοκτήτης καμίας από τις 2, αλλά νομίζω ότι σύμφωνα με το fullhd, η ΗΧ800 είναι λίγο καλύτερη. Έχει μεγαλύτερη ANSI αντίθεση, μικρότερο λάθος στην κλίμακα του γκρι και λίγο ακριβέστερα χρώματα...
Φοράνε εντελώς διαφορετικά πάνελ φέτος η σάμσουνγκ με την σόνυ...

Το κακό είναι ότι νομίζω το αντίθετο... :flipout:
Δεν είμαι ιδιοκτήτης καμίας από τις 2, αλλά νομίζω ότι σύμφωνα με το fullhd, η ΗΧ800 είναι λίγο καλύτερη. Έχει μεγαλύτερη ANSI αντίθεση, μικρότερο λάθος στην κλίμακα του γκρι και λίγο ακριβέστερα χρώματα...
Φοράνε εντελώς διαφορετικά πάνελ φέτος η σάμσουνγκ με την σόνυ...
Ναι έχεις δίκιο, φίλε Γιώργο, το fullhd δε το είχα δει τώρα τελευταία, βλέπεις λέω να ηρεμήσω κάπως με τις τηλεοράσεις και τις εξονυχιστικές μετρήσεις τους. Όμως c8000 = 92,6 και HX800 92,8 δεν είναι σπουδαία διαφορά γαι να με μαλώνεις! χα! χα! χα!
Πάντως στο hi tech που ξέρουμε πόσο σονάκιας είναι, δίνει :
c8000 : εικόνα 2d = 9,5 & 3d = 8,8
HX800 : >> >> = 9,4 & >> = 8,2
Πάντως το είχα διαβάσει και αλλόυ δεν έχω όμως τα στοιχεία να σου τα πω. Τέλος πάντων δεν έχει και πολύ σημασία, δε νομίζω οτι οι δυό τους έχουν μεγάλες διαφορές, πιστεύω πως και οι 2 είναι πολύ καλές και ισοροποιμένες σε εικόνα.

Last edited:
Επίσης φίλε Γιώργο να συμπληρώσω οτι η μέτρηση της c8000 είχε γίνει το Μάρτη στο fullhd που όπως έλεγαν το μοντέλο που είχαν στα χέρια τους δεν είχε εξελιθχεί πλήρως και θα επανερχόντουσαν, αυτό όμως δεν έγινε.

Ναι έχεις δίκιο, φίλε Γιώργο, το fullhd δε το είχα δει τώρα τελευταία, βλέπεις λέω να ηρεμήσω κάπως με τις τηλεοράσεις και τις εξονυχιστικές μετρήσεις τους. Όμως c8000 = 92,6 και HX800 92,8 δεν είναι σπουδαία διαφορά γαι να με μαλώνεις! χα! χα! χα!

Δεν σε μαλώνω σε καμία περίπτωση, απλά επισημαίνω μερικές μετρήσεις.
Με την C8000 με ανησυχεί η χαμηλή μετρούμενη αντίθεση, και συστήνω προσοχή. Η τελική βαθμολογία δεν με αφορά καθόλου, κοιτάω τα επιμέρους στοιχεία και τα διαγράμματα. Δεν ξέρω τι πραγματικά ισχύει, έχω δει και τις 2 σποραδικά...

Πάντως στο hi tech που ξέρουμε πόσο σονάκιας είναι, δίνει :
Μπα, εξαρτάται τις διαφημίσεις της περιόδου... :flipout:
c8000 : εικόνα 2d = 9,5 & 3d = 8,8
HX800 : >> >> = 9,4 & >> = 8,2
Πάντως το είχα διαβάσει και αλλόυ δεν έχω όμως τα στοιχεία να σου τα πω. Τέλος πάντων δεν έχει και πολύ σημασία, δε νομίζω οτι οι δυό τους έχουν μεγάλες διαφορές, πιστεύω πως και οι 2 είναι πολύ καλές και ισοροποιμένες σε εικόνα.

Ναι, αλλά το χάι-τεκ έγραψε και αυτά: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1402977#post1402977
Επειδή τα θεωρώ μη σοβαρά, θα αφήσω την γνώμη του χάι-τεκ και θα πάω παρακάτω... -bye-

Επίσης φίλε Γιώργο να συμπληρώσω οτι η μέτρηση της c8000 είχε γίνει το Μάρτη στο fullhd που όπως έλεγαν το μοντέλο που είχαν στα χέρια τους δεν είχε εξελιθχεί πλήρως και θα επανερχόντουσαν, αυτό όμως δεν έγινε.

Ναι, το ξέρω. Αλλά δεν είμαι τόσο ευκολόπιστος... :flipout:
Η τιμή της αντίθεσης που δίνει το χάι-τεκ, δεν είναι τόσο διαφορετική.
Όταν μέτρησε ο Μανώλης την δική σου, τι τιμή αντίθεσης μέτρησε; (Αν μέτρησε, γιατί στην πραγματικότητα δεν αποτελεί μέρος του καλιμπραρίσματος μια τέτοια μέτρηση. Αν το μέτρησε, θα ήταν από περιέργεια...)