Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια ξερουμε ποσες ζωνες εχει η 920?Εγω ΑΝ το εκανα σωστα μετρησα 112...Γιαυτο μου φαινονται υπερβολικα τα halos...Και μετα εκραζα την lg :P

Παιδια ξερουμε ποσες ζωνες εχει η 920?Εγω ΑΝ το εκανα σωστα μετρησα 112...Γιαυτο μου φαινονται υπερβολικα τα halos...Και μετα εκραζα την lg :P

112; Χμμμ... :chinscratch:

Η 46άρα, διαθέτει 72 τσιπ dimmer, που στέλνουν το σήμα τους στο τελάρο των LEDs με 4 καλωδιοταινίες των 21pins η καθεμιά. Αν τυχόν τα τσιπ ελέγχουν από 2 ζώνες το κάθε ένα και οι καλωδιοταινίες έχουν από ένα ακόμα ζεύγος pins από την κάτω μεριά της πλακέτας, οι ζώνες είναι 144, διαφορετικά είναι 72...

741721b5513558e0d9b7bda687ce63df.jpg

72?Το 14 στο οριζοντιο ειμαι σχεδον σιγουρος.Να ειναι 5 στο καθετο σχεδον το αποκλειω.Εγω πιστευα η 98 η 112 ετσι οπως το επαιξα λιγο αλλα με ημιφως.Δεν ειχα τερμα σκοταδι.Θα το δοκιμασω καποια μερα στη βδομαδα να δουμε.Βεβαια εγω εχω την 55 οχι την 46αρα...

Last edited:
Αν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά με τις ζώνες (είναι απλό να μετρηθούν με ένα υπολογιστή με μαύρο υπόβαθρο, και μετακινώντας το ποντίκι), μπορεί να κοιτάξει αν είναι direct led μόνο στο κέντρο, και edge led στα άκρα;

Για τις ζωνες ξερω πως το κοιτας αλλα για το αλλο που λες πως το καταλαβαινεις?

Για τις ζωνες ξερω πως το κοιτας αλλα για το αλλο που λες πως το καταλαβαινεις?
Αν βάζοντας το ποντίκι στο κατακόρυφο μέσο της οθόνης, ανάβει ολόκληρο τμήμα της τηλεόρασης από κάποιο άκρο (πάνω η κάτω) μέχρι το ποντίκι. (Αν η τοπολογία είναι κατακόρυφη).

Backlight test video with moving dots/moving diagonal line,
http://www.tcs-graphix.com/files/phil/index.html

Αν θέλουν και οι κάτοχοι ΗΧ820/ΗΧ720 και 46/55/60 ΝΧ720 να μας αναφέρουν ζώνες.

Το πιο πιθανό είναι η 46ΗΧ920=72,η 55ΗΧ920 γύρω στις 96 και η 65HX920=128. Φυσικά πάντα μετράει το αποτέλεσμα(picture quality).

Last edited:
Εγώ προτιμώ το ποντίκι για αυτά τα πράγματα. Τα βίντεο είναι λίγο γρήγορα, και τελικά χάνεις το μέτρημα... smile:

72?Το 14 στο οριζοντιο ειμαι σχεδον σιγουρος.Να ειναι 5 στο καθετο σχεδον το αποκλειω.Εγω πιστευα η 98 η 112 ετσι οπως το επαιξα λιγο αλλα με ημιφως.Δεν ειχα τερμα σκοταδι.Θα το δοκιμασω καποια μερα στη βδομαδα να δουμε.Βεβαια εγω εχω την 55 οχι την 46αρα...

Eίχα μείνει με την εντύπωση πως είχες την 46άρα, λόγω του νήματος αγοράς που είχες ανοίξει... -bye-

Για την 55άρα:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056217268&highlight=#post1056217268

Υποθέτω, πως μάλλον τελικά οι ζώνες θα είναι, ή 98 σε μία διάταξη 14x7, ή 90 σε διάταξη 15x6, ή 105 σε διάταξη 15x7. Aναμένουμε προσεκτική καταμέτρηση... :D

Αν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά με τις ζώνες (είναι απλό να μετρηθούν με ένα υπολογιστή με μαύρο υπόβαθρο, και μετακινώντας το ποντίκι), μπορεί να κοιτάξει αν είναι direct led μόνο στο κέντρο, και edge led στα άκρα;

Πώς φαντάζεσαι να λειτουργεί μία τέτοια διάταξη; Λες να έχει από 2 LED σε κάθε γωνία και ένα μικρότερο τελάρο full LED στο κέντρο; Θα πρέπει να ήταν εντελώς ηλίθιος ο μηχανικός που θα σκέφτονταν κάτι τέτοιο και ακόμα πιο ηλίθιος ο μάνατζερ, που θα το ενέκρινε για να μπει σε παράγωγη... :flipout:

Aν είναι όντως τέτοια διάταξη, δεν χρειάζεται τεστ για να το ελέγξεις, αρκεί μία οποιαδήποτε ταινία 2,35:1 ή 4:3 με φωτεινά πλάνα: το κέντρο των μαύρων μπαρών θα είναι πίσα, ενώ τα άκρα τους φωτεινά... :p

Last edited:
Verdict @ 55'' 15x7=105

Και στην αλλη ερωτηση οχι δεν εχει direct led μονο στο κεντρο.Παντου το halo ειναι μονο στη ζωνη που εχω το ποντικι και πουθενα αλλου.

@jl_ Ναι για 46 πηγαινα αλλα τελικα αλλαξα γνωμη και πηρα την 55 για να εχει νοημα η αλλαγη.Γιατι και πριν 46 ειχα...

Πώς φαντάζεσαι να λειτουργεί μία τέτοια διάταξη; Λες να έχει από 2 LED σε κάθε γωνία και ένα μικρότερο τελάρο full LED στο κέντρο; Θα πρέπει να ήταν εντελώς ηλίθιος ο μηχανικός που θα σκέφτονταν κάτι τέτοιο και ακόμα πιο ηλίθιος ο μάνατζερ, που θα το ενέκρινε για να μπει σε παράγωγη... :flipout:

Τι να κάνω και εγώ; Προσπαθώ να φτιάξω θεωρίες να ερμηνεύσω τα πειραματικά δεδομένα (clouding σε local dimming με SPVA πάνελ...).
Αν και έχουμε αρκετούς κατόχους, δεν έχω ακόμα καθαρή εικόνα του γιατί βλέπω αυτό που είδα σε 3 καταστήματα και το review του fullhd.gr.

Verdict @ 55'' 15x7=105

Και στην αλλη ερωτηση οχι δεν εχει direct led μονο στο κεντρο.Παντου το halo ειναι μονο στη ζωνη που εχω το ποντικι και πουθενα αλλου.

@jl_ Ναι για 46 πηγαινα αλλα τελικα αλλαξα γνωμη και πηρα την 55 για να εχει νοημα η αλλαγη.Γιατι και πριν 46 ειχα...

Ευχαριστούμε πολύ! :grinning-smiley-043

Αν μπορούσες να δοκιμάσεις και με τον σαμουράι, που τόση συζήτηση έχει γίνει μα αφορμή αυτή την φωτογραφία:

SAM_0116.JPG

Both Sony[HX920,EX720] and Samsung TVs UE46D7000 have been shown to spread the focus 3D 1080p perfectly.

The Philips 3D Active also displays very well the 1080 lines, but not the 1920 columns. Despite our manual settings, it always treats the image and stretches it slightly on the sides. This interpolation has been degrading over areas in parallel with the image on these areas, a significant loss of sharpness.

haut-de-gamme-3d-full-arc-4.jpg

Haut-de-gamme-3d-full-3.jpg

Sony displays perfect both 1920 and 1080 columns on the HX920 (degraded appearance of the first picture on the left is due to the complication of photographing these fine lines with a camera).

The Philips TV displays very well the 1080 lines, but degraded areas, the power plant for example, due to a slight interpolation width. This explains the degradation of segments of the circle of the previous image.

Sony
3D-full-HD-Sony-ex-hx-sam-d.jpg

Philips 9706
3D-full-HD-philips-9000.jpg

Passive
3D-full-HD-philips-7000.jpg

source:[lesnumeriques.com]...http://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/labo-big-bug-televiseurs-samsung-3d-actifs-a1467.html

tranlation fr to en

Γιατι εχουν τοσο διαφορετικους φωτισμους?Δεν ειναι το ιδιο σε ολα?

Είναι της σχολής hitech και οι Γάλλοι, η μία τηλεόραση ρυθμίζεται στα 250 nits με gamma S, η άλλη στα 50 nits με gamma 1.8 και τις θεωρούμε και τις δύο καλιμπραρισμένες... :p

καλησπερα σε ολους τους φιλους,

εχω παρει και εγω μια 55αρα hx920 εδω και 3 εβδομαδες, ενω την πρωτη εβδομαδα ολα τα 3d που εβλεπα ηταν με ελαχιστο crosstalk (παιζουν με το popcorn a-300) τις τελευταιες μερες
εχουν ολα εντονο crosstalk (ακομα και ταινιες που δεν ειχαν οπως το avatar),

οι ρυθμισεις ειναι οι εργοστασιακες και τοτε και τωρα, τα γυαλια και τα 2 δειχνουν το ιδιο και το ματι στην τηλεοραση για το 3d δεν εχει προβλημα,

ξερεις καποιος φιλος τι μπορει να συμβαινει?

ευχαριστω/γιωργος

Απάντηση: Re: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπερα σε ολους τους φιλους,

εχω παρει και εγω μια 55αρα hx920 εδω και 3 εβδομαδες, ενω την πρωτη εβδομαδα ολα τα 3d που εβλεπα ηταν με ελαχιστο crosstalk (παιζουν με το popcorn a-300) τις τελευταιες μερες
εχουν ολα εντονο crosstalk (ακομα και ταινιες που δεν ειχαν οπως το avatar),

οι ρυθμισεις ειναι οι εργοστασιακες και τοτε και τωρα, τα γυαλια και τα 2 δειχνουν το ιδιο και το ματι στην τηλεοραση για το 3d δεν εχει προβλημα,

ξερεις καποιος φιλος τι μπορει να συμβαινει?

ευχαριστω/γιωργος

Εάν δεν είναι πρόβλημα στα γυαλιά υπάρχει περίπτωση το μάτι να έχει αρχίσει να "εκπαιδεύεται", μιας και αναφέρεις ότι δεν έχει αλλάξει στις ρυθμίσεις σου,και να διακρίνεις πλέον το φαινόμενο.

φιλε gzoun δεν νομιζω γιατι ειναι αρκετα εντονο και τις τελευταιες μερες το ειδαν και αλλοι που εβλεπαν για πρωτη φορα,

φαντασου εαν γυρισω το κεφαλι μου πολυ λιγο αριστερα η δεξια με καθετη κινηση (δηλαδη το αυτι να ακουμπησει ωμο) η εικονα στην τηλεοραση
σχεδον χωριζεται στα 2 (δεν μιλαω για απλα λιγο crosstalk...)