Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Προχωράω σε χειροκίνητη αναβάθμιση μέσω usb.
Για άλλη μια φορά μας αφήνει στο έλεος του θεού ...
Αυτόματη αναβάθμιση δεν υπάρχει καθυστέρηση λόγω server ?
Η αυτόματα γινόμαστε πειραματόζωα ,έχω εξηγήσει σε προηγούμενα μου post την κάθετη διαφωνία μου σε όλη αυτήν την διαδικασία .

Προχωρώ απλά διότι υπήρξε θέμα με την ARC ...
Για να δούμε τι θα δούμε .

Attachments

• 01BFE14E-8362-410F-9F97-C36DFB9CD53E.jpg
    01BFE14E-8362-410F-9F97-C36DFB9CD53E.jpg
    75.5 KB · Views: 229
Αυτόματη αναβάθμιση κλασικά όπως λέει χαρακτηριστικά η sony , next weeks.Την έβαλα λοιπόν την αναβάθμιση και το μικρό πρόβλημα που είχα στο volume up και down στην ηχόμπαρά μου,λύθηκε.Εύχομαι να λυθεί οριστικά και το πρόβλημα του Μάκη.Κατά τα άλλα, τα υπόλοιπα μου φαίνονται ίδια με την 58530.Δυστυχώς και σε αυτό το firmware για να γίνει όσο πιο smooth η εμπειρία χρήσης, πρέπει να κλείσει το bluetooth.

Μάκη περιμένουμε με αγωνία,μην ξεχάσεις να κάνεις επαναφορά στις εργοστασιακές μετά το update.

Λοιπόν όλα κύλησαν άψογα .
Κάποια πράγματα είναι και θέμα ρυθμίσεων αφού υπήρχε σχετική ρύθμιση για να μην υπάρχει ενεργοποίηση του AV όταν ανοίγω την τηλεόραση . Ρυθμίσεις -ήχος -προτεραιότητα συστήματά ήχου .
Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα πολύ αφού είχα επικεντρωθεί στις λειτουργίες του yamaha RXA -A 1070 και το πρωτόκολλο της Bravia sync.
Όλα μπορούν και δουλεύουν άψογα ακόμη και στις αυτοματες λειτουργίες που μας προσφέρει η HDMI αν και εφόσον το επιλέξουμε .Η εξυπηρέτηση που πήρα από την Sony ήταν άψογη .
Και όχι μόνο ...

Γνωρίζοντας ότι το codec dts είναι δύσκολο και δημιουργεί προβλήματα σε πολλές τηλεοράσεις μέσω ARC ...Επιτέλους έχουμε dts και στο Kodi εκτός από την εφαρμογή ARCHEOS ίσως και σε άλλες εφαρμογές δεν πρόλαβα να το ψάξω περισσότερο .
Ρυθμίσεις θα γράψω στο αντίστοιχο νήμα των media players .

Όσες φορές επιχείρησα να δημιουργήσω πρόβλημα στον ήχο μέσω ARC σε καμία περίπτωση δεν δημιούργησε πρόβλημα και διακοπές όπως είχαμε στην προηγούμενη έκδοση του λογισμικού .
Κανονικά ...υποστήριξη του Dolby vision -HDR στο Netflix όπως και του Dolby Atmos .

Γενικά παρατήρησα μια αύξηση της φωτεινότητας όλα αυτά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις .
Καν δεν σχολιάζω την ποιότητα της εικόνας είναι αυτονόητο .

ΥΣ. Για όσους περάσουν την ενημέρωση είναι καλό να επαναφέρουν τις εργοστασιακές ρυθμίσεις όπως σωστά ειπώθηκε από τον Πάρι.
Αλλά και να μπουν στην εφαρμογή του google play store ... Υπάρχουν πολλές ενημερώσεις του Android-εφαρμογές -σύστημα .

Attachments

• 3E3AAF5A-BAC7-457F-A023-9AC0CF07C8FA.jpg
    3E3AAF5A-BAC7-457F-A023-9AC0CF07C8FA.jpg
    145.5 KB · Views: 184
  • 06A58645-DF89-4971-BDAE-2A263820E7D7.jpg
    06A58645-DF89-4971-BDAE-2A263820E7D7.jpg
    171.6 KB · Views: 182
  • 0BC6D61D-E577-42F7-99EC-A31BF9CE6C1A.jpg
    0BC6D61D-E577-42F7-99EC-A31BF9CE6C1A.jpg
    101.9 KB · Views: 181
  • AAE33943-6C31-4A6B-BE7A-68248BD9E91E.jpg
    AAE33943-6C31-4A6B-BE7A-68248BD9E91E.jpg
    128.6 KB · Views: 182
  • A7D5EE4C-B256-498D-977F-E58EB1C45DF8.jpg
    A7D5EE4C-B256-498D-977F-E58EB1C45DF8.jpg
    167.1 KB · Views: 181
  • DC5BDCFE-2CC7-44CC-AFB5-019A90157325.jpg
    DC5BDCFE-2CC7-44CC-AFB5-019A90157325.jpg
    233.9 KB · Views: 183
  • 1DC37AC9-60F3-4B36-93F3-37A341C6CA43.jpg
    1DC37AC9-60F3-4B36-93F3-37A341C6CA43.jpg
    92.6 KB · Views: 181
  • 55E8C92A-7232-4676-87C7-879E58F225A3.jpg
    55E8C92A-7232-4676-87C7-879E58F225A3.jpg
    62.3 KB · Views: 181
  • DAB5948D-F472-4FA0-B592-35B65A81C13D.jpg
    DAB5948D-F472-4FA0-B592-35B65A81C13D.jpg
    23.3 KB · Views: 181
Καλησπέρα, Αν κάνουμε εργοστασιακές ρυθμίσεις δε θα ταλαιπωρήσουμε να τα επαναφέρουμε όλα όπως πριν; Σε περίπτωση που δεν προχωρήσουμε σε επαναφορά θα έχουμε κάποιο προβλημα;

Μολις ειδα την πρωτη ταινια που με ενοχλησε το θεμα με το ABL. Καλο rip 2160 πηγη απο pc, φοβερη εικονα φοβερη κινηση αλλα καθε 15'' η εικονα σκοτειναζε εκνευριστικά. Χαμηλωσα τo peak στο medium αλλα παλι το εκανε. Δεν μου το ειχε ξανακανει εως τωρα, χτες εκανα και το update δεν ξερω αν εχει να κανει. Δοκιμαζω κι αλλα και επανερχομαι

Καλησπέρα, Αν κάνουμε εργοστασιακές ρυθμίσεις δε θα ταλαιπωρήσουμε να τα επαναφέρουμε όλα όπως πριν; Σε περίπτωση που δεν προχωρήσουμε σε επαναφορά θα έχουμε κάποιο προβλημα;

Αν έχεις εγκαταστήσει apk πέρα από τις επίσημες εφαρμογές του play store και γενικά έχεις κάνει τύμπανο την τηλεόραση σαφέστατα και είναι πονοκέφαλος ...
Πάντοτε όμως μια καθαρή εγκατάσταση επιλύει προβλήματα αν και εφόσον προκύψουν και έχεις μια ξεκάθαρη άποψη για το λογισμικό .
Είναι πάγια τακτική όλων των εταιριών να σε ρωτούν αν έχεις προβεί σε αυτήν την διαδικασία αν απευθυνθείς στην τεχνική υποστήριξη .

Μολις ειδα την πρωτη ταινια που με ενοχλησε το θεμα με το ABL. Καλο rip 2160 πηγη απο pc, φοβερη εικονα φοβερη κινηση αλλα καθε 15'' η εικονα σκοτειναζε εκνευριστικά. Χαμηλωσα τo peak στο medium αλλα παλι το εκανε. Δεν μου το ειχε ξανακανει εως τωρα, χτες εκανα και το update δεν ξερω αν εχει να κανει. Δοκιμαζω κι αλλα και επανερχομαι
Υπάρχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις αν και εφόσον παίζεις από pc.
Αλλά και πάλι αναρωτιέμαι για ποιον λόγο παίζεις από pc ...Υπάρχουν εφαρμογές που παίζουν κανονικά τα βαριά ultra Hevc 4K αρχεία χωρίς κανένα πρόβλημα και τα σωστά media dada περνάνε αλλά και αυτόματα το HDR περνάει .

Δηλαδή ποιες είναι αυτές; Γιατί με βολεύει, είναι δίπλα της και την έχω και σαν οθόνη. Δεν μπλέκω καθόλου με δίσκους κτλ. Μόνο στην συγκεκριμένη ταινία το έκανε μόλις δοκίμασα και PS4. Ήταν και HDR η ταινία μπορεί να έχει να κάνει. Για μένα δεν έχω δει καλύτερη ποιότητα από εφαρμογή σε σύγκριση με ένα καλοστημενο player στο pc MPC με madvr κτλ. Το θέμα με το abl είναι γνωστό δεν νομίζω να έχει να κάνει με ρύθμιση νομίζω, μακάρι να κάνω λάθος βέβαια

Δηλαδή ποιες είναι αυτές; Γιατί με βολεύει, είναι δίπλα της και την έχω και σαν οθόνη. Δεν μπλέκω καθόλου με δίσκους κτλ. Μόνο στην συγκεκριμένη ταινία το έκανε μόλις δοκίμασα και PS4. Ήταν και HDR η ταινία μπορεί να έχει να κάνει. Για μένα δεν έχω δει καλύτερη ποιότητα από εφαρμογή σε σύγκριση με ένα καλοστημενο player στο pc MPC με madvr κτλ. Το θέμα με το abl είναι γνωστό δεν νομίζω να έχει να κάνει με ρύθμιση νομίζω, μακάρι να κάνω λάθος βέβαια
Εγώ παλι φίλε δεν νομίζω ότι φταίει το abl στην περιπτωση σου. Δεν έχεις στατικές εικόνες για να επέμβει και να ρίξει τη φωτεινότητα Δε μου έχει συμβεί ποτέ σε ταινία. Μόνο σε μπάλα, μπάσκετ και σε αντίστοιχα games.

Εγώ παλι φίλε δεν νομίζω ότι φταίει υπabl στην περιπτωση σου. Δεν έχεις στατικές εικόνες για να επέμβει και να ρίξει τη φωτεινότητα Δε μου έχει συμβεί ποτέ.

Μα στα ξένα φόρουμ που το συζητούν, εμφανίζεται στην θέαση αθλητικών πχ. Δεν έχει να κάνει με τις στατιστικές ή κινούμενες εικόνες το abl

Μα στα ξένα φόρουμ που το συζητούν, εμφανίζεται στην θέαση αθλητικών πχ. Δεν έχει να κάνει με τις στατιστικές ή κινούμενες εικόνες το abl

Έχει απόλυτη σχέση μπρο, η τηλεοραση ανιχνεύει τις καρτέλες των σκορ κλπ που είναι στατικές εικόνες και ύποπτες για burn in και ρίχνει τη φωτεινότητα όταν βλέπουμε αθλητικά. Σε ταινία δεν υπάρχει στατική εικόνα. Εμένα όπως σου ξαναείπα δεν μου έχει συμβεί ποτέ σε ταινία. Οι ταινίες είναι ουσιαστικά το μεγάλο όπλο της τηλεόρασης, δεν την ενοχλούν πουθενά και τις δείχνει τέλεια λόγω μαύρου και αντίθεσης. Το ιδανικό περιεχόμενο προβολής με λίγα λόγια για Oled. Κοίτα λίγο τα eco settings.

Τι εννοείς δεν μπλέκεις με δίσκους ;Τα αρχεία που τα έχεις ;
Πάντοτε υπάρχει το μέτρο σύγκρισης που έχει να κάνει να περνάμε σωστά και αυτόματα τα media dada .
Και ευτυχώς έχω αρχεία και με fake 😊HDR αλλά και σωστό HDR που όλα περνάνε αυτόματα αν διαβάσεις το νήμα του Xbox X θα αντιληφθείς πολλά που έχει να κάνει ακόμη και στην μετατροπή του HDR σε SDR αλλά και το πως συμπεριφέρεται στο Netflix.
Αυτό όμως δεν αναιρεί την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει στην TV στη συμπεριφορά της δηλαδή σαν media player αλλά προσθέτοντας δυνατότητες λόγω Android .

Θέμα με το abl δεν έχω σε όλες τις περιπτώσεις άμα θέλεις να πάρεις το μέγιστο από μια τηλεόραση την καλιπράρεις με επαγγελματία με ειδικό όργανο πάντα στο χώρο σου και όχι με τα νούμερα -αριθμούς που δίνει ο κάθε reviewer λες και είναι στο χώρο σου και μετράει ...

Τι εννοείς δεν μπλέκεις με δίσκους ;Τα αρχεία που τα έχεις ;
Πάντοτε υπάρχει το μέτρο σύγκρισης που έχει να κάνει να περνάμε σωστά και αυτόματα τα media dada .
Και ευτυχώς έχω αρχεία και με fake 😊HDR αλλά και σωστό HDR που όλα περνάνε αυτόματα αν διαβάσεις το νήμα του Xbox X θα αντιληφθείς πολλά που έχει να κάνει ακόμη και στην μετατροπή του HDR σε SDR αλλά και το πως συμπεριφέρεται στο Netflix.
Αυτό όμως δεν αναιρεί την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει στην TV στη συμπεριφορά της δηλαδή σαν media player αλλά προσθέτοντας δυνατότητες λόγω Android .

Θέμα με το abl δεν έχω σε όλες τις περιπτώσεις άμα θέλεις να πάρεις το μέγιστο από μια τηλεόραση την καλιπράρεις με επαγγελματία με ειδικό όργανο πάντα στο χώρο σου και όχι με τα νούμερα -αριθμούς που δίνει ο κάθε reviewer λες και είναι στο χώρο σου και μετράει ...

Εννοώ ότι δεν έχω εξωτερικούς δίσκους όπως το παίρνω παίζουν ταυτόχρονα από εκεί. To eco είναι οκ, τώρα βλέπω μια ταινία πολύ μικρότερου όγκου και δεν το έχει κάνει καθόλου. Μπορεί να έχει να κάνει με το HDR δείτε κάτι γρήγορο από την lg που βρήκα. https://www.google.com/amp/s/amp.reddit.com/r/OLED/comments/99u88f/strange_oled_abl_behavior/ . Η ταινία που το παρουσίασε είναι 48 GB 2160 Atmos να είναι fake; Αν θέλετε το μοιραζόμαστε και το βλέπουμε αν είναι θέμα αρχείου. Επίσης η λογική δεν έχω πρόβλημα εγώ άρα δεν έχει κανείς δεν στέκει πουθενά Μάκη.

Απάντηση: Re: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μάλλον είναι θέμα ταινίας-player-laptop. Δεν νομίζω ότι φταίει το hdr. Που τα βρίσκετε τέτοια αρχεία ρε μάγκες 48 gb, θέλω και γω :(

Μάλλον είναι θέμα ταινίας-player-laptop. Δεν νομίζω ότι φταίει το hdr. Που τα βρίσκετε τέτοια αρχεία ρε μάγκες 48 gb, θέλω και γω :(

Θα δοκιμάσω ένα παρόμοιο αύριο και θα δούμε. Εγώ πιστεύω είναι λάθος αντίδραση της τηλεόρασης στα αυξημένα nits που ζητάει το HDR

Εννοώ ότι δεν έχω εξωτερικούς δίσκους όπως το παίρνω παίζουν ταυτόχρονα από εκεί. To eco είναι οκ, τώρα βλέπω μια ταινία πολύ μικρότερου όγκου και δεν το έχει κάνει καθόλου. Μπορεί να έχει να κάνει με το HDR δείτε κάτι γρήγορο από την lg που βρήκα. https://www.google.com/amp/s/amp.reddit.com/r/OLED/comments/99u88f/strange_oled_abl_behavior/ . Η ταινία που το παρουσίασε είναι 48 GB 2160 Atmos να είναι fake; Αν θέλετε το μοιραζόμαστε και το βλέπουμε αν είναι θέμα αρχείου. Επίσης η λογική δεν έχω πρόβλημα εγώ άρα δεν έχει κανείς δεν στέκει πουθενά Μάκη.
Γενικά με τα αρχεία που δεν είναι γνήσια να κρατάς μικρό καλάθι ...
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία αν και εφόσον υπάρξει πρόβλημα ,έχω εξηγήσει τον τρόπο .
Σχολιάζω πάντα το λογισμικό αφού έχω προβεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες .

Θα δοκιμάσω ένα παρόμοιο αύριο και θα δούμε. Εγώ πιστεύω είναι λάθος αντίδραση της τηλεόρασης στα αυξημένα nits που ζητάει το HDR

Τα αρχεία που έχω είναι κοντά 40,50 ,60 ,70 ,80 και 100GB ultra 4K HEVC με HDR.
Τα διαβάζει κανονικά με το arc heos και Kodi 18.2 το HDR το περνάει αυτόματα δίχως κανένα πρόβλημα .

Στα 48 GB είναι ο τύπος ?:flipout:

Last edited by a moderator:
Γενικά με τα αρχεία που δεν είναι γνήσια να κρατάς μικρό καλάθι ...
Σε κάθε περίπτωση υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία αν και εφόσον υπάρξει πρόβλημα ,έχω εξηγήσει τον τρόπο .
Σχολιάζω πάντα το λογισμικό αφού έχω προβεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες .

Τις ρυθμίσεις για υπολογιστή θα ήθελα αν τις έχεις πρόχειρες