Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όσον αφορά τα περί καλιμπραρίσματος σε μια τηλεόραση δεν είναι ακριβώς τα ίδια πχ με έναν προβολέα ...
Όχι ότι δεν χρειάζεται αλλά στην περίπτωση της AF8 δεν χρειάζονται πολλά πράγματα τουλάχιστον όσα είδα στην δικιά μου και με τις ρυθμίσεις που προτείνουν στο εξωτερικό που είναι για τα πανηγύρια . .

Mακη δεν ξερω αν αναφερεσαι στο απο πανω σχολιο μου για ρυθμιση μαυρου.

Οσον αφορα πληρες καλιμπραρισμα εχεις δικιο. Οι σημερινες τηλεορασεις και προβολεις εχουν καποια Mode out of the box πολυ κοντα στην αναφορα με ενα dE κοντα ή κατω και απο το 3. Αντε να ρυθμισεις το rgb επιτακτικα αν εισαι απο αυτους που θελουν να κανουν λιγο τιουναρισμα. (ή full καλιμπραρισμα αν ετσι κι αλλιως ασχοληθεις)

Τωρα για τη σταθμη του μαυρου εξαρταται. Για παραδειγμα, στις νεες Oled η θεση 50 φωτεινοτητας του ρυθμιστικου απο οσο ξερω ειναι πολυ κοντα στη σωστη σταθμη. Στη δικη μου παλαιοτερη 1080p, το ρυθμιστικο πρεπει να παει περιπου στο 56, οποτε καταλαβαινεις οτι η χρηση black clipping pattern ειναι επιτακτικη.

Στις Oled συγκριτικα με τις lcd, θα ελεγα οτι οτι ολοι πρεπει να τρεχουν το πατερνακι. Ακομα και ενα κλικ παραπανω φωτεινοτητας μαυρου, ειναι ικανο να σου φωτισει το 16 και να γκριζαρεις το απολυτο σου μαυρο μιας Oled.

Επισης για θεαση σε σκοταδι και ημερησια, χρειαζονται δυο διαφορετικα Modes Με το καθενα διαφορετικη ρυθμιση μαυρου. (αν καλιμπραρεις βασικα χρειαζονται και τα υπολοιπα, αλλα εδω τωρα μιλαμε μονο για τη φωτεινοτητα μαυρου)

Δεν ειναι σπουδαια δουλεια ή κουραση. Τρεχεις το πατερνακι απο τον ενσωματωμενο Player και μετα φροντιζεις να περασεις την τιμη μαυρου σε ολα τα Presets και εισοδους εικονας. Για ακομα καλυτερα παιζεις πατερνακι με ημερα/ανοιχτα φωτα και βραδυ με συσκοτιση για διπλο mode θεασης.

Υ.Γ.
Λογω θεασης σε απολυτο σκοταδι, χρειαζονται πλεον και ειδικα σνακς που να μπορεις να τα τρως στο σκοταδι χωρις να χρειαζεται να τα βλεπεις, να μην λερωνουν κλπ. :p

Δεν διαφωνώ στα όσα λες το σχόλιο μου περισσότερο πήγαινε στα όσα γράφονται -ρυθμίσεις που δίνονται στο εξωτερικό .
Η πλάκα είναι ότι έτρεξα αυτές τις ρυθμίσεις και η εικόνα έγινε χειρότερη αποκρύπτοντας λεπτομέρεια σε σύγκριση με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις .
Αλλά είναι εκπληκτικό τα είσαι είδα με τα σωστά η όχι media dada που στέλνουν τα εξωτερικά player .
Σκέψου ακόμη οτι σε κάθε παιχνίδι χρειάζονται διαφορετικές ρυθμίσεις πχ το 4 .2 .2 δημιουργεί πρόβλημα στο pro του 2019με HDR.
Πόσο ακόμη με την εφαρμογή του Netflix.

Δεν υπαρχει calibrator που θα δωσει "ρυθμισεις" καλιμπραρισματος και θα νομιζει πως αυτες θα ταιριαξουν σε ολα τα διαφορετικα πανελ και εξωτερικο player του καθενος να δινει αλλο σημα.

Ειναι γνωστο οτι οι ρυθμισεις του ενος, μπορει να ειναι καταστροφικες σε εναν αλλον. Αν αναφερεσαι στο rtings οπου δινει τις ρυθμισεις που εκανε, δεν ξερω τι να πω επ αυτου.
Βασικα δεν εχω καταλαβει εαν τις δινει για να τις περασεις (λαθος που ουτε αρχαριος calibrator δεν κανει) ή τις δημοσιευει ετσι απλα για να δειξει πόσο χρειαστηκε να επεμβει στα ρυθμιστικα με την out of the box εικονα.

Ισως καποιος JL_? ή οποιος αλλος εχει αποψη επ αυτου, να μπορουσε να μας διαφωτισει γιατι δινουν τις ρυθμισεις καλιμπραρισματος.

Τις βαζουν και οι αδαεις που δεν γνωριζουν απο καλιμπραρισμα και νομιζουν οτι παιζουν καλιμπραρισμενα. Με εξωτερικους players τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα εννοειται.

Εδω καρτα γραφικων αλλαξα απο amd σε nvidia και επρεπε να ξανα καλιμπραρω προβολεα και τηλεοραση. Οι δυο καρτες αλλου για αλλου σε σημα.

Χα Χα έπιασες τα υπονοούμενα .
Εντάξει ο Γιάννης είναι περισσότερο γνώστης και έχει ασχοληθεί ...

Απάντηση: Re: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μπερδεύτικα...
τελικά τι πρέπει να κάνω; αν κ απ οτι καταλαβαινω είναι θεμα γουστου...
ειναι καποια βασικα πραγματα που πρεπει να γινουν μετα το συγκεκριμενο παττερν;

Απάντηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω για το burn-in και τις OLED...

Καλημέρα JL.Το πρωί της Παρασκευής έκλεισα την Xf9005 στα 1259 και το βράδυ αργά αντιλήφθηκα την προσφορά της ΑF8 στα 1350 αμφότερες από Κωτσοβολο. Όπως καταλαβαίνεις έχω φάει τις τελευταίες ώρες σε διάβασμα τόσο εδώ όσο και σε ξένα φόρουμ. Θέλω πολύ να πάρω την Oled αλλά κολλάω στo burn in και στη φωτεινότητα. Διάβασα όλες τις σελίδες αυτού του νήματος και έχω μια απορία που δεν την είδα να λύνεται μέχρι τώρα. Το temporary image retention είναι πρόβλημα σε κανονική θέαση; Δηλαδή πριν γίνει το cc αν βλέπω πχ δύο ώρες Σκαι και μετά θελήσω να βάλω ταινία νετφλιξ, θα βλέπω στις σκοτεινές σκηνές το λογότυπο του Σκαι; Επίσης η χρήση που κάνω στην τηλεόραση είναι ένα συνεχόμενο 7ωρο καθημερινές και πανω από 16 ώρες Σαββατοκύριακο. Αν δεν την κλείσω να κάνει μόνη της CC στο 4ωρο και το κάνει μετά θα έχω πρόβλημα; Δεν ξέρω αλλά πέρα από την αφηρημάδα μου, μου τη δίνει και λίγο το επιβεβλημένο κλείσιμο της συσκευής πιεζομενος από το ρολόι. Αρκετά πράγματα νιώθω ότι με πιεζουν καθημερινά, δεν θέλω να βάλω έναν έξτρα μπελά στο κεφάλι μου.Τι λες για τον τρόπο θέασης μου; Θα έχω πρόβλημα; Από την άλλη πάλι η Xf με έχει αγχώσει με το blooming ειδικά στους υπότιτλους. Είμαι σε αδιέξοδο, δεν έχω κλείσει μάτι και θέλω πολύ σοβαρή βοήθεια. Αλήθεια κάτι που δεν ξέρω, η af8 από vertical banding πως τα πάει; Πάντως οποία και να πάρω, ο φίλος από πάνω με αγχωσε με το support της Sony. Μετα τον πυρετό που είχα ένα μήνα εξαιτίας της Samsung, με κόβει κρύος ιδρώτας να συναντήσω ίδιο και χειρότερο after sales. Helpppp

Re: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω για το burn-in και τις OLED...

Καταρχήν θα σου πω ότι αν δεις oled στο σπίτι δεν θα δες να δεις ξανά άλλη τιβι. Όσον αφορά τη φωτεινότητα είναι ένα μεγάλο παραμύθι διότι όλες οι άλλες τιβι υπερφωτειζουν το παλεν με αποτέλεσμα να περνάει αλλοιωμένη εικόνα, οι oled δίνουν αυτό που πρέπει να απεικονιστεί θα το καταλάβεις όταν παρεις. Το service της sony μετά και από δική μου παλαιότερη εμπειρία δεν είναι και το καλύτερο ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ήταν το έλαβα υπόψη στην επιλογή μου και γι'αυτό πήγα στην lg. Τώρα όσον αφορά το burn in το βέλτιστο θα ήταν κλείνει στο 4 για 8 λεπτά. Αν πάλι αυτό δεν μπορεί να γίνει το καλύτερο θα ήταν να μην περνά το 6 όσο εγώ πχ φεύγω για λίγο από την τιβι και τότε την κλείνω.
Αυτά για μένα όταν θα δεις oled δεν θα δες να δεις τίποτα άλλο. Από τις άλλες μόνο οι qled μπορούν έστω και λίγο να ανταποκριθούν αλλά το θέμα με τους υπότιτλους είναι πολύ κουραστικό λες και ένα δωράκι και αναβοσβηνει

Κανένας αλλος
; Είμαι στο δρόμο για τον Κωτσο παιδιά.

Re: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω για το burn-in και τις OLED...

Σε ποιότητα εικόνας η OLED είναι άλλη κατηγορία.

Με τη φωτεινότητα και την απόδοση σε φωτεινό περιβάλλον δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

Όσον αφορά το cc, η "πιστή" τήρηση του 4ώρου αφορά κυρίως σε χρήση με μόνιμο στατικό περιεχόμενο (π.χ ως μόνιτορ υπολογιστή ή πολύωρο gaming ή συνεχόμενη θέαση του ίδιου καναλιού) για τη μέγιστη προστασία. Σε μικτό περιεχόμενο, δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν το κάνεις στις 5 ή και 7 ώρες κάποιες φορές.

Όσον αφορά το προσωρινό image retention, αν δεν το επιδιώξεις/ψάξεις για να το δεις, είναι αμφίβολο το αν θα έρθεις ποτέ αντιμέτωπος με το φαινόμενο...

Ευχαριστώ πολύ κύριοι. Την πήρα και τώρα ξεκινάω να την κρεμάσω :)

Καλησπέρα παιδιά την πήρα και ξεκινάω να την βάλω στον τοίχο. Οι βίδες μπαίνουν έτσι πάνω στο σασί της τηλεόρασης; Δεν χρειάζονται αποστάτες; Δεν έχει κάτι μέσα.

Χρειάζεσαι συγκεκριμένη βάση για να την κρεμάσεις ,δεν χρειάζεται τίποτα το ιδιαίτερο οδηγίες χρήσης και τηλ στην sony.
Αν και για μένα δοκίμασε να την βάλεις κοντά στον τοίχο με την βάση που σου δίνει αφού σχεδόν είναι αόρατη .
Καλορίζικη ...Να θυμάσαι ότι δείχνει τις πραγματικές δυνατότητες μετά από ώρες χρήσης .

Re: Απάντηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζω για το burn-in και τις OLED...

Ευχαριστώ πολύ κύριοι. Την πήρα και τώρα ξεκινάω να την κρεμάσω :)
Καλορίζικη και περιμένουμε εντυπώσεις.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ Μάκη.Κουμπωσα κατευθείαν πάνω τη generic φάση που είχα μια χαρά Έχει κάτι πατουριτσες πίσω στις τρύπες οπότε δεν χρειάστηκε κάτι άλλο. Πρώτες εντύπωσεις...Η φωτεινότητα δεν με ικανοποιεί. Στο τέρμα και δεν τη χαίρομαι. Πόσο μάλλον που πρέπει να το κατεβάσω πιο κάτω. Το τηλεοπτικό είναι κατώτερο από την Ks7000. To android μου φαίνεται μια χαρά. Η αντίθεση είναι το κάτι άλλο. Δεν είχα ποτέ ούτε πλάσμα ούτε Oled. Νομίζω πως θα μπω μέσα στην οθονη. Υπέροχο. Κοινώς τα συναισθήματα μέχρι τώρα είναι ανάμεικτα. Παιδιά υπάρχει τρόπος η τηλεόραση να κλείνει όποτε της πεις ακόμα και αν κάνεις κάτι, δηλαδή να μην περιμένει 4 ώρες χωρίς καμία ενέργεια;

*βάση όχι φάση.

Last edited by a moderator:
Ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους που αγόρασα την συγκεκριμένη είναι στην ικανότητα της λόγω επεξεργασίας στο SD και HD σήμα και κίνησης .
Όπως σου είπα τις πραγματικές δυνατότητες θα τις δεις μετά από πολλές ώρες στο κοντέρ ....Εγώ αυτό που διαπίστωσα είναι ότι έχει ξεπεράσει στο σήμα της digea την πολύ καλή Sony LCD 815 b που είμαι κάτοχος και αυτό έχει να κάνει με την ευκρίνεια την καθαρότητα και τον μεγαλύτερο λόγο αντίθεσης .
Για μένα σαν αρχή άφησε την στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και επέλεξε ανάλογα το υλικό που τρέχει ...την λειτουργία εικόνας δηλ κανονικό σινεμά pro παιχνίδι κτλ .
Ρυθμίσεις προφύλαξη οθόνης για αυτό που ρωτάς .
Έχω ξεπεράσει και τις 4 ώρες σε παιχνίδι αλλά και σε χρήση pc απλά έχω ενεργοποιήσει τα screensaver χωρίς να υπολογίζω τις ώρες θέασης απλά προσέχω να μην έχω στατική εικόνα για ώρες αλλά αυτό είναι προσωπικό .
Θέμα μέχρι στιγμής δεν έχω .

Ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους που αγόρασα την συγκεκριμένη είναι στην ικανότητα της λόγω επεξεργασίας στο SD και HD σήμα και κίνησης .
Όπως σου είπα τις πραγματικές δυνατότητες θα τις δεις μετά από πολλές ώρες στο κοντέρ ....Εγώ αυτό που διαπίστωσα είναι ότι έχει ξεπεράσει στο σήμα της digea την πολύ καλή Sony LCD 815 b που είμαι κάτοχος και αυτό έχει να κάνει με την ευκρίνεια την καθαρότητα και τον μεγαλύτερο λόγο αντίθεσης .
Για μένα σαν αρχή άφησε την στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και επέλεξε ανάλογα το υλικό που τρέχει ...την λειτουργία εικόνας δηλ κανονικό σινεμά pro παιχνίδι κτλ .
Ρυθμίσεις προφύλαξη οθόνης για αυτό που ρωτάς .
Έχω ξεπεράσει και τις 4 ώρες σε παιχνίδι αλλά και σε χρήση pc απλά έχω ενεργοποιήσει τα screensaver χωρίς να υπολογίζω τις ώρες θέασης απλά προσέχω να μην έχω στατική εικόνα για ώρες αλλά αυτό είναι προσωπικό .
Θέμα μέχρι στιγμής δεν έχω .

Παλεύω με τις ρυθμίσεις, το μόνο μου πρόβλημα είναι η φωτεινότητα. Όλα τα άλλα είναι τζάμι. Δυστυχώς όμως μου φαίνεται πολύ σκοτεινή ότι και να κάνω. Καλά στα dolby vision στο netflix δεν μπορεις να δεις τίποτα και το είχα διαβάσει κάπου αυτό...( και δυστυχώς τα πιο πολλά hdr είναι dv σειρές marvel κλπ). Υπάρχει κάποιος τρόπος η τηλεόραση να τα βλέπει ως hdr;

Re: Απάντηση: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παλεύω με τις ρυθμίσεις, το μόνο μου πρόβλημα είναι η φωτεινότητα. Όλα τα άλλα είναι τζάμι. Δυστυχώς όμως μου φαίνεται πολύ σκοτεινή ότι και να κάνω. Καλά στα dolby vision στο netflix δεν μπορεις να δεις τίποτα και το είχα διαβάσει κάπου αυτό...( και δυστυχώς τα πιο πολλά hdr είναι dv σειρές marvel κλπ). Υπάρχει κάποιος τρόπος η τηλεόραση να τα βλέπει ως hdr;

Για την φωτεινότητα ,αισθητήρας φωτός κλειστός και θα παίξεις με το ρυθμιστικό peak luminance (upper brightness threshold_ανώτερο όριο φωτεινότητας) και μετά με το Brightness.

Ρυθμιστικό peak luminance : Μενού εικόνας>Προηγμένες ρυθμίσεις>Φωτεινότητα>το τελευταίο κάτω .

Για SDR:

Peak luminance: off,περίπου 100 cd/m²
Peak luminance: low,135 cd/m²
Peak luminance: medium,213 cd/m²
Peak luminance: high ,320 cd/m²

Για HDR:

Peak luminance: off,περίπου 138 cd/m²
Peak luminance: low,214 cd/m²
Peak luminance: medium,430 cd/m²
Peak luminance: high ,660 cd/m²
source:[tweakers.net]

Peak Luminance: Disabled,completely eliminates the ABL intervention.ABL , an acronym for Automatic Brightness Limiter, a system that limits maximum brightness when viewing images with high APL (Average Picture Level), ie when the image tends to contain more light than with dark ones.

1.Ρυθμίσεις από flatpanelshd.com...post#1

2.Ρυθμίσεις από rtings...https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/a8f/settings

Power saving option to Off (Settings>Eco)

Brightness (OLED light) : 9 (100cd/m²)

Picture mode : Custom - Χρήστης ή Cinema Pro

Auto picture mode : disabled

Light sensor : turned off ,as we don't want the TV to change the luminance levels based on the ambient light

Color : 50

Advanced settings

Brightness:

Brightness (OLED light) : 9 (100 cd/m²)
Contrast (White level) : 90
Gamma : 0 (bright room),-1 (dim room),-2 (dark room)
Black level : 50
Black adjust : off
Adv. contrast enhancer: off
Peak luminance : High , so as to not limit the brightness (OLED light)of the TV.

Color:

Color : 50
Hue : 0
Color temperature : Expert 1,as this was closest to our calibration target of 6500K. If you find the color temperature to be too warm (reddish or yellowish) you can set it to a colder temperature.
Live Color : off

Clarity :

Sharpness :50,no added sharpness at 50
Reality Creation : off, but it could be turned on when watching older, low-resolution content
Resolution : manual ,up to 40,when watching older, low-resolution content ή Auto

Mastered in 4K:

Random noise reduction : off,but it could be turned on when watching older, low-resolution content
Digital noise reduction: off,but it could be turned on when watching older, low-resolution content
Smooth gradation:is especially useful if you see a lot of color banding with 8-bit content,it is used to improve posterization.

Motion :

Motionflow: off for the calibration process,
Motionflow: True Cinema (or off) for film and most TV content
Motionflow: Custom
Smoothness (algorithm for Frame Interpolatiom,MCFI):3 (video based sports),add Soap Opera Effect (SOE) to varying degrees, It will be a personal preference decision with MotionFlow for such content.
Clearness (B.F.I._black frame insertion):

CineMotion (Film mode):High

3.Ρυθμίσεις από avsforums.com/D-Nice...https://www.avsforum.com/forum/40-o...y-a8f-owners-only-thread-24.html#post56445064

Picture mode : Cinema Pro

Brightness Menu
Brightness: Max
Contrast: 90
Gamma: -1
Black Level: 50
Black ADJ: Off
ACE: Off
Peak Luminance: Low

Color Menu
Color Temp: Expert 1

Clarity Menu
Reality Creation: Off
Smooth Gradaion: Low

Motion Menu
Motionflow: True Cinema
CineMotion: Low

Picture mode : Cinema Pro HDR

Brightness Menu
Contrast: 90
Gamma: 0
ACE: Off
XDR: High

Color Menu

Clarity Menu

Motion Menu

Dolby Vision

Brightness Menu
Contrast: Max
Gamma: 1
ACE: Low
Peak Luminance: High

Color Menu

Clarity Menu

Motion Menu

Last edited:
Re: Απάντηση: Sony KD AF8 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ίσα ίσα θα έλεγα έχει δώσει την φωτεινότητα όσο χρειάζεται αυτό άλλωστε θα το διαπιστώσεις όταν μπορείς και την μετρήσεις ,χωρίς να χάνει την λεπτομέρεια στα σκοτεινά πλάνα .
Η εφαρμογή του Netflix έχει αναβαθμιστεί με την καινούργια έκδοση του Antroit-Oreo και το Dolby vision αλλά υπάρχουν θέματα με την arc ,περιμένουμε αναβάθμιση από την sony.
Το Dolby μπορείς να το απενεργοποιήσεις ρυθμίσεις -ειδοποιήσεις .

Όσον αφορά το Netflix δεν τρέχει παντού το ίδιο ...
Προσωπικά χρησιμοποιώ την εφαρμογή στο Xbox X όπου εκεί έχουμε το HDR και το Dolby vision ακόμη και στις παραγωγές με 1080 ανάλυση παντού και φυσικά και στα 2160.

Υ.Σ είναι τελείως διαφορετικό το γούστο στην εικόνα και άλλο το σωστό .
Για αυτό τον λόγο ορισμένοι κατασκευαστές προτιμούν το πουσάρισμα στην εικόνα φωτεινότητα ,χρωματική συμπεριφορά κτλ ονόματα δεν λέμε .