Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τό πρόβλημα θεωρητικά λύθηκε
Καί λεω θεωρητικά γιατί επειδή είναι δύσκολο να βάζω-βγαζω το hdmi , τό αφήνω προς στιγμήν όπως είναι

Η λύση ?
Ρυθμίσεις - Εξωτερικές Είσοδοι- Διαχείριση εισοδων- και πιο κάτω έχει όλες τις εισόδους
Πήγα στο hdmi4 - Ρύθμιση προβολής- και ενεργοποίησα την επιλογή Εμφάνιση

Αυτό παραδόξως είχε πάει στην επιλογή Εμφάνιση( Αυτόματη Απενεργοποίηση )
Πιστεύω να επιλύθηκε τό πρόβλημα

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας

Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ερωτηση για το upscale. Αν βαλω ενα Video απο το youtube που εχει ανεβει σε 720p θα το κανει upscale για να χωραει στην οθονη σε 4k; Αλλιως αν το εδειχνε Native θα ειχα μια μικρη εικονα στο κεντρο και γυρω γυρω μαυρο. Ετσι δεν ειναι; Αυτο τι σημαινει ομως; Οτι το Video εγινε 4k ; Στο Info παραμενει 720p.
Στην περιπτωση τηλεοπτικου προγραμματος παντως βλεπω χειροτερη εικονα απο πριν με την 1080 sony.

και εγω στο τηλεοπτικο βλεπω χειροτερη εικονα απο αυτη που ειχα πριν.Μπορουμε να το αλλαξουμε αυτο?

Ερωτηση για το upscale. Αν βαλω ενα Video απο το youtube που εχει ανεβει σε 720p θα το κανει upscale για να χωραει στην οθονη σε 4k; Αλλιως αν το εδειχνε Native θα ειχα μια μικρη εικονα στο κεντρο και γυρω γυρω μαυρο. Ετσι δεν ειναι; Αυτο τι σημαινει ομως; Οτι το Video εγινε 4k ; Στο Info παραμενει 720p.
Στην περιπτωση τηλεοπτικου προγραμματος παντως βλεπω χειροτερη εικονα απο πριν με την 1080 sony.

Αυτός είναι και ο σοβαρότερος λόγος σε υλικό SD-HD σε τηλεοραση 4Κ που παίζει μεγάλο ρόλο η επεξεργασία που κάνει η κάθε τηλεοραση αλλά και η πηγή.

Εγώ πάντως στο Κερατσίνι , έχω την ίδια λήψη / εικόνα , με την προηγούμενη sony 48 705
Πολύ καλή εικόνα
Εγώ τα έχω βάλει όλα στο ( ζωηρό ) , καί ρύθμισα όλα τα υπόλοιπα
Μου έρχεται καλλίτερα στο μάτι

μα η σονυ καλη πολυ καλη επξεργασια.πως γινεται να μην δειχνει καλα?

Το αντίθετο λέω έχει τόσες ρυθμίσεις στην επεξεργασία που φέρνεις την εικόνα εκεί που πρέπει .
Ψάξιμο θέλει ,γνώσεις και όρεξη .

Απάντηση: Re: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μπορεί να γράψει κάποιος ρυθμίσεις που έκανε για θέαση προγραμμάτων από digea?

τι ισχυ εχεις στο σημα?
Εάν ρωτάς εμένα , δεν ξέρω
Έχω μια παλιά κεραία ημικυκλική , σαν αυτές που έχουν/είχαν τα πλοία , εδώ και 30-35 χρόνια
Καί νά φανταστείς ότι η κεραία δεν έχει άμεση επαφή με τις κεραίες/πομπού , αλλά βλέπει σε κενό που βλέπει ο δρόμος.

Πάρε μια καινούργια κεραία με 30-35 e
Εγώ στη Σαλαμίνα , στο εξοχικο πού ειναι δύσκολη περιοχή , και η κεραία πιάνει μόνο από Αίγινα , πήρα μια απλή καί χωρίς ενίσχυση , βλέπω τώρα τά πάντα καμπάνα

και εγω στο τηλεοπτικο βλεπω χειροτερη εικονα απο αυτη που ειχα πριν.Μπορουμε να το αλλαξουμε αυτο?

Τί μέγεθος είχαν οι προηγούμενες τηλεοράσεις σας και ποιές ήταν;

πολύ σωστή ερώτησις
Αν οι προηγούμενες ήταν 42-50 ", οι 55-65 είναι μεγάλη διαφορά όσον αφορά την ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ηταν μια sony KDL-40v42xx (δεν θυμαμαι ακριβως ποια) και επιγειο σημα επαιρνε απο τον δεκτη της Nova καθως δεν ειχε δικο της mpeg2.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ηταν μια sony KDL-40v42xx (δεν θυμαμαι ακριβως ποια) και επιγειο σημα επαιρνε απο τον δεκτη της Nova καθως δεν ειχε δικο της mpeg2.

Α, τόσο πρόσφατη... :p

Καλή συσκευούλα στην εποχή της με πολύ καλό vfm. Η επεξεργασία της ήταν σημαντικά πιο soft από την καινούρια σου (αν και εσύ ουσιαστικά, μάλλον παρακολουθούσες από το upscale του δέκτη της Nova).

Πέρα από το θέμα του μικρότερου μεγέθους που ευνοεί την παλιά, μπορείς να συνδέσεις τον ίδιο δέκτη και στην καινούρια και να συγκρίνεις έτσι σωστά, αν παίζει αυτός ή η καινούρια τα επίγεια καλύτερα... :rolleyes:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Α, τόσο πρόσφατη... :p

Καλή συσκευούλα στην εποχή της με πολύ καλό vfm. Η επεξεργασία της ήταν σημαντικά πιο soft από την καινούρια σου (αν και εσύ ουσιαστικά, μάλλον παρακολουθούσες από το upscale του δέκτη της Nova).

Πέρα από το θέμα του μικρότερου μεγέθους που ευνοεί την παλιά, μπορείς να συνδέσεις τον ίδιο δέκτη και στην καινούρια και να συγκρίνεις έτσι σωστά, αν παίζει αυτός ή η καινούρια τα επίγεια καλύτερα... :rolleyes:
Αν δεν καει , δεν αλλαζουμε TV :p

Η πρωτη μας μια sony στα 80s , αρκετες ιντσες για την εποχη της και με τα ηχεια να βγαινουν (θυμαμαι τον πατερα μου οταν την πηγαινε στο service αφηνε το κατω μερος της tv σπιτι..) μας κρατησε συντροφια 15 χρονια. (αν βρεις το μοντελο εισαι Θεος)
Η επομενη ηταν στις 28" αυτη https://img.class.posot.es/en_gb/20...-in-stand-and-remote-contr-20171218223631.jpg Την βαση την εχουμε ακομη . Πανω της βαλαμε την v40 και τωρα προσωρινα φιλοξενει την XF9005.

Στα 30 χρονια που με θυμαμαι αυτες ηταν οι τηλεορασεις μας. Δεν εχω μνημες για την ασπρομαυρη πριν το Eurobasket του 87.

Καλημέρα σε όλους! είμαι ευτυχής κάτοχος μίας 49xf9005 (49 λόγο χώρου) και θέλω να μοιραστώ τον προβληματισμό μου με εσάς.
Την τηλεόραση την έχω συνδεδεμένη με έναν ενισχυτή της pioneer vsx920 μέσο οπτικής.\
Το πρόβλημα μου είναι πώς όταν περνάω σήμα από ταινία (μέσο KODI γτ ο player της sony δεν μου παίζει ελληνικούς υπότιτλους) δεν κάνει pass through DTS παρά μόνο dolby digital.
Όποια ταινία με dts η κάτι παραπάνω p.x. dolby digital plus ο ενισχυτής το αναγνωρίζει σαν PCM με τα τραγικά αποτελέσματα ήχου.
έχω αλλάξει στις ρυθμίσεις την επιλογή στον ήχο να κάνει pass through αλλά τπτ... μία δε παίζει ο ήχος μία παίζει PCM... και στις ρυθμίσεις του KODI
Παρακαλώ όπως βοηθήσετε!

Δυστυχώς φιλε δεν περνάει μέσο kodi τον dts ηχο μόνο τον Dolby digital. Μέσω του ενσωματωμένου μπορείς ητον archos αν θυμάμαι καλα

Για θέαση δηλαδή μόνο από τη sony, δίχως ενισχυτή κλπ, να βάλω KODI? Ο ενσωματωμένος δεν παίζει ελληνικούς υπότιτλους; Δεν τον έχω δοκιμάσει καν. Μόνο netflix βλέπω προς το παρόν. Φαντάζομαι με το Kodi η tv εξακολουθεί να αναπαράγει αρχεία με dts, απλώς δεν τον περνάει στην έξοδο;