Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Manos28684 δοκιμασες να εγκαταστησεις και να παιξεις την ταινια με VLC στην TV?

Έχω μπερδευτεί είναι η αλήθεια.
NETFLIX 4Κ χωρίς θέματα στους υπότιτλους θα μπορώ να βλέπω;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Όταν γίνεται εναλλαγή από σκοτεινά πλάνα , καί ξαφνικά αλλάζει σέ λευκό χρώμα , σε όλη την επιφανεια της οθόνης , τότε έχω την αίσθηση ότι γίνεται πολύ έντονο το λευκό , καί στραβωνομαι
Υπάρχει κάποιο setting γι'αυτό?

Έχω μπερδευτεί είναι η αλήθεια.
NETFLIX 4Κ χωρίς θέματα στους υπότιτλους θα μπορώ να βλέπω;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Βλέπω κανονικά Netflix τα πάντα. Που να έχεις θέμα;

4k μπορείς Dolby vision είναι λίγο θέμα.

Τι εννοείς ακριβώς;

Απάντηση: Re: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Όταν γίνεται εναλλαγή από σκοτεινά πλάνα , καί ξαφνικά αλλάζει σέ λευκό χρώμα , σε όλη την επιφανεια της οθόνης , τότε έχω την αίσθηση ότι γίνεται πολύ έντονο το λευκό , καί στραβωνομαι
Υπάρχει κάποιο setting γι'αυτό?
Δοκιμασε να μειωσεις ή και να απενεργοποιησεις εντελως το X-tended Dynamic Range. (Σε HDR περιεχομενο ισως χρειαστει να το εχεις ενεργοποιημενο και μαλιστα σε high )
Αυτη η ρυθμιση επηρρεαζει τα highlights και τους κανει boost για να δημιουργησει μεγαλυτερο δυναμικο contrast. (Αφου το native ειναι μικρο)
Επισης μπορεις να πειραματιστεις και με τη ρυθμιση auto dimming. Αυτο στον αντιποδα επηρρεαζει την φωτεινοτητα του μαυρου. Στο high θα σου δωσει οσο μαυρο μπορει στο πανελ, αλλα ενδεχεται να κρασαρει την πληροφορια και να χανεις καποιες λεπτομερειες στα σκοτεινα. Επελεξε off low mid high και βρες και σε αυτο τη ρυθμιση που σου ταιριαζει αναλογα το περιεχομενο που παρακολουθεις.
Σε συνδιασμο με το X-tended Dynamic Range δημιουργουν το τελικο dynamic contrast της συσκευης.

Αν το παρακανεις και με τα δυο, ισως χανεις πληροφορια στο μαυρο και εχεις το προβλημα στα λευκα που ανεφερες.
Μετριασε (off,low) την ενταση τους η δυναμωσε την εντελως (high) σε HDR περιεχομενο.
Γενικως πειραματισου για να φερεις την εικονα στα γουστα σου.

@ Werewolf
Καλημέρα σε όλους σας
Καταρχήν να αναφέρω ότι δεν έχω πηγή 4Κ
Βλεπω μόνο TV και κατεβασμενες ταινίες HD
Και βέβαια είναι συμπιεσμένο HD
Αλλά και πάλι η τηλεόραση είναι φοβερή και τρομερή όσον αφορά την χρωματική παλέτα
Φοβερό μαύρο και φοβερότερη φωτεινή διαύγεια
Το μόνο πρόβλημα είναι στην εναλλαγή μαύρου / άσπρου

Το X-extended dynamic range το έχω πάντα στο off
To auto dimming που το βρίσκω?
Δεν ξέρω αν έχεις την ίδια τηλεόραση, αλλά που ακριβώς το βρίσκω?
Ευχαριστώ για την απάντηση σου

Απάντηση: Re: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

@ Werewolf

To auto dimming που το βρίσκω?
Οχι δεν εχω sony. Δες στην παρακατω φωτο που βρισκεται το ρυθμιστικο. (μεσα στο advanced settings)

x900f-config-5-medium.jpg

τελικά ο player του παίζει υπότιτλους? έχω ξενερώσει απίστευτα.. βάζω kodi παίζει dolby to dts και μετά από λίγο κολλάει ο ήχος σπάει η εικόνα.. ότι νάνε.. από τον player του παίζει dts αλλά αν είναι 4κ ταινία μετά από λίγο πάλι κολλάει....

Παίζει κανονικότατα. Όποια ταινία κ αν έβαλα με ξεχωριστούς υπότιτλους έπαιξε. Απλά πρέπει να είναι ίδια ονομασία με την πηγη

Πάτα το action menu όταν παίζει η τάίνίά κ δεξιά θα δεις ρυθμίσεις για τους υπότιτλους

Καλησπέρα! Νέος κάτοχος της 49αρας και τελείως ανίδεος...Μπορει να σας φανει αστεια η ερωτηση αλλα πως κανουμε update στο firmware της tv? Ευχαριστώ εκ των προτερων!

Να ρωτήσω και κάτι άλλο;
Ανάμεσα στην XF9005 και την 49XF8577 οι διαφορές είναι μεγάλες; Τι υλικό θα κάνει έντονη την διαφορά;
Εδώ https://www.displayspecifications.com/en/comparison/7f024b095 έχει τις διαφορές σε λίστα (μικρές είναι η αλήθεια) αλλά αναρωτιέμαι στην πράξη τι σημαίνει.
Θα πάω να τις δω και τις δύο αλλά αμφιβάλω αν έτσι όπως στήνουν τις TV μπορείς να αντιληφθείς κάτι.
Ρωτάω γιατί τα Media έβγαλαν την 49XF8577 σε καλή τιμή και με προσφορά 20% της Eurobank επιστροφή και σε συνδυασμό με το ΦΠΑ στο τέλος του έτους που θα μειώσω είναι μια καλή ευκαιρία.

Πρόσεχε νομίζω ας γράφει αυτό το σαϊτ va πάνελ είναι κατά 99% ips. Να ρωτήσεις να είσαι σίγουρος πριν την πάρεις. Γνώμη μου ips μακρια

Βρήκα από σχόλια ότι ίσως μερικές 85xx σειρά έχουν και va panel. Να είσαι πάντως σίγουρος τι έχει πριν την πάρεις. Μαρκαλιζονται σαν την samsung μου φαίνεται panel lottery

VA panel έχει όπως νομίζω όλη η σειρά XF85. Επίσης, συγνώμη αν άνοιξα κουβέντα σε λάθος νήμα, ας μεταφερθεί.