Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγω παντως με "cast to device" απευθειας απο το PC με Ethernet καλωδιο ειχα απειρα σπασιματα σε εικονα και ηχο σε 4κ ταινια των 60GB.. :(

Υπαρχει καποια αλλη λυση?

Εντάξει θα το κάνω.
Δεν δουλεύω ασύρματες ζεύξεις, έχω την τηλεόραση συνδεδεμένη στο ethernet.
Επίσης, η υψηλότερη ανάλυση video που έχω στο Synology είναι 1080p. Αλλά με την έλευση της Sony θα κατεβάσω και 4κ αν βρω για να δοκιμάσω όλα όσα περιγράφεις.
Πάντως χθες μια χαρά στρίμαρε από Youtube 4k video (έχω VDSL 50Mb από OTEnet).
Από την πλευρά του Plex, έγραψα και πριν πως έπεσα πάνω σε video, το οποίο ενώ έπαιζε direct στην Samsung του 2012, στη Sony δεν έπαιξε καθώς έγραψε πως το video θέλει transcoding και πως το Nas είναι αδύναμο και δεν μπορεί να το κάνει.
Το ίδιο video έπαιξε με DS video αλλά με κολλήματα (έκανε transcoding το Nas).
Αυτό συνέβη με ένα στα δέκα video που δοκίμασα. Θα γράψω το format όταν το ξαναδώ, βασικά είναι .avi αλλά δεν ξέρω συμπιέσεις, codec κ.λπ.

Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγω παντως με "cast to device" απευθειας απο το PC με Ethernet καλωδιο ειχα απειρα σπασιματα σε εικονα και ηχο σε 4κ ταινια των 60GB.. :(

Υπαρχει καποια αλλη λυση?

Media player με χιλιάρα κάρτα;
Ασύρματη ζεύξη 802.11 n ή ac;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Media player με χιλιάρα κάρτα;
Ασύρματη ζεύξη 802.11 n ή ac;

Ναι.

Δεν δοκιμασα ασυρματα ακομα, θα δω μηπως υπαρχει βελτιωση με την μπαντα των 5Ghz, αν και δεν νομιζω να ειναι καλυτερο του Ethernet..

Παιζει να φταιει ο σκληρος που ειναι λιγο παλιος? Θα δοκιμασω εναν ποιο καινουργιο για να ειμαι σιγουρος.

Πάντως εδώ (support της Sony) βρήκα κάποιον που το έχει δοκιμάσει με μικρή βελτίωση.
Και σημειώνει πως υπάρχει θέμα μόνο με video 45-60gb 4k 24fps (40-60 Mbps).
Δεν ξέρω αν αυτό που ρωτάει (ethernet adapter over usb) υπάρχει.

"I have a kd75 xf9005 and I can watch online streaming 4k from netflix and amazon fine. However if I try and watch videos via my home network they judder and sometimes stop altogether. It only happens with large 45-60gb 4k 24fps (40-60 Mbps) movies. I have tried wired and wireless 5g, neither work very well. 5g is slightly better.
I don't want an external media streamer and the videos play fine when I put them on a usb 3.0 hdd and connect that to the tv.
I have read lots of other forums and people seem to have been having this problem with sony tvs for a few years. If only I had looked in to this before spending £2500 a few weeks ago.
Has anyone had any joy with usb to ethernet adapters, so a faster wired connection can be made?
I have hard wired Cat6a all round the house. I have tried having only my tv and pc connected to the router and nothing changes.
I have tried the sony video player, vlc player, plex media player/server and casting from windows 10. All work fine with lower bit rate movies and all struggle to with a good quality video.
Why didn't sony spend £5 more on a better network adapter? Given the cost of the tv, I'm really disappointed."

Μην το ψάχνετε και πεδευεστε τσάμπα. Επειδή το εχω εξαντλήσει το θέμα 4K streaming με οτι τρόπο σύνδεσης (ethernet, 5GHz wifi AC) και software υπάρχει, το mediatek SoC "ταβανιάζει" στα 70-80mbit αν θυμαμαι καλά στα jellyfish test που ειχα τρέξει, οπότε 4K σοβαρά αρχεία δεν θα παίξει.

Δεν φταίει το bandwidth του δικτύου, με AC ειχα πάρει πάνω απο 200mbit στο AC δικτυο μου σύμφωνα με το netperf.

τελικά πήρα ενα nvidia shield και ξεμπέρδεψα!

Σωστά όλα αυτά, λίγο πολύ συμφωνούμε.
Ελάχιστα NAS έχουν τη δυνατότητα να στριμάρουν 4Κ περιεχόμενο σωστά και αυτά που μπορούν το αναγράφουν και είναι τελευταίας διετίας.
Εξακολουθώ να θεωρώ μεγάλο φάουλ από πλευράς Sony, να κρατήσει σε μια smart TV αυτών των χρημάτων 10/100 ethernet input, το χιλιάρι θα έπρεπε να ήταν δεδομένο.
Είναι διαφορετικό το στριμάρισμα (youtube) 4K σε σχέση με την αναπαραγωγή 4Κ μέσω τοπικού δικτύου.
Μια γραμμή 50Mbit, με κλείδωμα στα 30...νομίζω σηκώνει άνετα τα 4Κ, δεδομένου ότι η δική μου ADSL που κλειδώνει στα 13, μου έδειξε από Youtube 4Κ αρχεία σε ανάλυση 1440p δίχως κοψίματα με σύνδεση 802.11ac (ούτε και εδώ δεν αναφέρει τη μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης που μπορεί να δώσει μέσω ac)

Νομίζω, όπως σωστά λέει το μέλος sfortis, ότι η μοναδική λύση για τη Sony είναι ένα καλό εξωτερικό media player για 4Κ υλικό αν και υπάρχουν και αντάπτορες ethernet to usb που υποστηρίζουν χιλιάρι πρωτόκολλο.

Τα NAS δεν εχουν κανένα θέμα, πίστεψέ με! (stremαρω 4K HDR απο το QNAP412 το οποίο ειναι 5ετίας+, και μαλιστα σε 2 συσκευές ταυτόχρονα χωρίς να ζορίζεται ιδιαίτερα...).

Η Sony εχει "χτίσει" την τηλεόραση για online 4K streaming κυρίως (youtube, netflix κτλ) οπου δεν απαιτεί ιδιαίτερα υψηλό bitrate. Το netflix με 15-20mbps σου δίνει 4Κ HDR full.

Απότι θυμαμαι οταν το ειχα ψάξει, adaptor lan δεν υποστηρίζει η τηλεόραση μιας και λείπουν οι drivers απο το λειτουργικό. Αλλα σου ξαναλεω οτι δεν ειναι αυτό το πρόβλημα.
Και ο gigabit adaptor να παίξει, πάλι θα φτάνεις στα ορια του mediatek και πάλι θα εχεις framedrops και σπασίματα.

Τα NAS δεν εχουν κανένα θέμα, πίστεψέ με! (stremαρω 4K HDR απο το QNAP412 το οποίο ειναι 5ετίας+, και μαλιστα σε 2 συσκευές ταυτόχρονα χωρίς να ζορίζεται ιδιαίτερα...).

Η Sony εχει "χτίσει" την τηλεόραση για online 4K streaming κυρίως (youtube, netflix κτλ) οπου δεν απαιτεί ιδιαίτερα υψηλό bitrate. Το netflix με 15-20mbps σου δίνει 4Κ HDR full.

Απότι θυμαμαι οταν το ειχα ψάξει, adaptor lan δεν υποστηρίζει η τηλεόραση μιας και λείπουν οι drivers απο το λειτουργικό. Αλλα σου ξαναλεω οτι δεν ειναι αυτό το πρόβλημα.
Και ο gigabit adaptor να παίξει, πάλι θα φτάνεις στα ορια του mediatek και πάλι θα εχεις framedrops και σπασίματα.

Πρέπει να έχεις δίκιο.
Από ότι κοίταξα για το Mediatek MT5891, υπάρχουν ποικίλα σχόλια, από τις θεωρητικές προδιαγραφές μέχρι και σε πιο απτά παραδείγματα.
Εδώ https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1519270866 στο μέσο έχει ένα πίνακα με δοκιμές από διάφορα αρχεία μέσω internet, φαίνεται ποια περνάει και σε ποια σφάλει.

Σε καποιες ταινιες δεν εχω καθολου υποτιτλους με το cast to device. Καποιες παιζουν κανονικα. Γνωριζει καποιος κατι?

δε το εχει δοκιμασει κανεις?

Γίνεται μέσω του es explorer. Έχω δοκιμάσει μόνο το cosmote σε άλλη sony tv και παίζει κανονικά αλλά από εικόνα πολύ μέτρια πράγματα, χειρότερη από τα κανάλια της digea.

παιδια υπαρχει καποιος τροπος να εγκατασταθει novago και cosmote go?

1.Κατέβασε το apk για έκδοση (android tv) tablet από pc ή μέσω chrome browser στην tv γιατί στο Google Play της tv δεν θα το βρεις.
2.Εγκατάσταση μέσω εφαρμογής Xplore(Google Play της tv) ή es explorer.
3.Αν οποιαδήποτε εφαρμογή εμφανίζεται σε portrait mode, κατέβασε το apκ Force landscape mode in Android TV Sony Bravia :Screen.Rotation.Android.TV-7.9.apk.
4.Εγκατάσταση μέσω εφαρμογής Xplore(Google Play της tv) ή es explorer.
5.Αν κάποιος θέλει συντομεύσεις apk να εμφανίζονται στο κεντρικό μενού τότε εγκαθιστά την εφαρμογή Tv App Repo (android tv),αλλιώς για να δεις όλες τις εφαρμογές θέλεις launcher όπως το sideload launcher.

Με Apple TV 4K δεν γίνεται να κάνεις streaming ότι έχεις σε PC μέσω airvideo plex ή άλλες εφαρμογές;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Περίεργα πράγματα. Η αναβάθμιση περνάει την έκδοση 6.6510
Εγώ έχω λογισμικό 6.5629
Θεωρητικά κάτι θα έπρεπε να κατέβει όταν κάνω αυτόματη ανανέωση αλλά γράφει πως είμαι πλήρως ενημερωμένος.

Επίσης, αναφέρει στο site της Sony 2 εκδόσεις αναβάθμισης:
"Για τους χρήστες που έχουν ήδη κατεβάσει το υλικολογισμικό v6.5830 (Android 8.0 Oreo)".
και
"Για χρήστες με αναβάθμιση πριν το υλικολογισμικό v6.5830, οι βελτιώσεις (που αναφέρονται παραπάνω) προστέθηκαν επίσης, μαζί με τα παρακάτω:
Οι παρακάτω λειτουργίες/θέματα θα προστεθούν, θα βελτιωθούν ή θα επιλυθούν μετά την αναβάθμιση σε Android™ 8.0 Oreo™"

Μα εγώ έχω Oreo και παράλληλα λογισμικό 6.5629

Κάτι δεν πάει καλά ή εγώ δεν καταλαβαίνω
Σε κάθε περίπτωση δεν κατεβάζω αρχείο για χειροκίνητη αναβάθμιση καθώς δεν καταλαβαίνω ποιο από τα 2 να κατεβάσω...

Διορθώνω τον εαυτό μου, έκδοση 7 έχω.
Να προχωρήσω σε χειροκίνητη αναβάθμιση ή να περιμένω;

Νομιζω το 5830 ήταν αυτό που είχαν μετά ανακαλέσει.

Στάλθηκε από το LG-H930 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk