Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εννοούμε να πατήσεις το πλήκτρο που σου δείχνει ποιές εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο.Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μετά την αναβάθμιση σε 8.

Same Sh1t...Different Day

Απάντηση: Re: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εννοούμε να πατήσεις το πλήκτρο που σου δείχνει ποιές εφαρμογές τρέχουν στο παρασκήνιο.Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μετά την αναβάθμιση σε 8.

Same Sh1t...Different Day

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να δεις ποιες τρέχουν στο παρασκήνιο μαζεμένες σε μια [καρτέλα].
Μπορείς να κλείσεις οποιαδήποτε εφαρμογή.

Και είναι τραγικό. Χτες έπαιζε το YouTube από πίσω και το Netflix ταινία ταυτόχρονα . Το ίδιο μου έχει συμβεί και με μια εφαρμογή ραδιοφώνου . Ή πας στις ρυθμίσεις να βρεις την εφαρμογή να την κλείσεις ή κάνεις restart .

Ποιες Εφαρμογές έχετε εγκαταστήσει στην Τηλεόραση ή ποιες αξίζει τα τις εγκαταστήσουμε ?

Παιδια εγω εχω προβλημα με την συνδεση αρκ στην τηλοεραση, και την ηχομπαρα που εχω
Μου ανεβαζει αποτομα τον ηχο απο μονη της μερικες φορες.Και δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταιει

Re: Sony 65XF9005 Video app freezes

Ερώτηση:

Kodi (και NovaPlayer ή VLC) σας βγάζει κανονικά πολυκάναλο ήχο σε συνδεδεμένο μέσω ARC ενισχυτη AV? Γιατί εγώ, όποια ρύθμιση και αν πείραζα σε Kodi & Nova & VLC, έπαιρνα ήχο ProLogic δικάναλο.

Καλησπέρα όταν την αγόρασα είχε android 7 και το movie player έπαιζε κανονικά! Απο τότε που έγινε η αναβάθμιση στο android 8 οι ίδιες ταινίες που πριν επαιζαν κανονικά καθώς και άλλες πλέον μετά απο 35-40 λεπτά παγώνει ο player και δεν αποκρίνεται! Αν κάνω hard reset και την ξανανοίξω πάλι παγώνει μετά απο 40 λεπτά περίπου! Έχω κάνει και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και πάλι τα ίδια!
Το πρόβλημά το έχω ψάξει στο forum της sony.uk και το έχουν και άλλοι το πρόβλημα!Έδωσα 1500ευρώ για να έχω τηλεόραση και να βλέπω ταινίες! Αυτό είναι απαράδεκτο
Με kodi δεν έχω πρόβλημα ! Αλλά αυτό δεν είναι λύση....

Καλημέρα και σε μένα μια από τα ίδια, μετά από τα 40’ κολλάει και σταματάει να παίζει.
Στο forum της Sony σε ένα γρήγορο ψάξιμο δεν είδα να το αναφέρει κανείς για την 9005.

Επιβεβαιώνω το πρόβλημα: άπαξ και android7--->android8, ο εργοστασιακός media player κολλάει μετά από ~30 λεπτά αναπαραγωγής. Το αρχείο δεν ξαναπαίζει (ακόμα και αν σβήσεις TV), θέλει restart και μετά επανέναρξη του αρχείου και fast forward στο σημείο που κόλλησε για να δεις τα επόμενα ~30 λεπτά, όπου φτου κι από την αρχή.

Μου είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει πρόβλημα με ταινίες που έχουν ήχο TrueHD. Παίζοντας το ακριβώς ίδιο αρχείο (ταινία) που κόλλαγε, αλλά με ξηλωμένο το TrueHD μέσω MKVToolnix, η ίδια ταινία έπαιξε κανονικότατα. Προσοχή, όταν κόλλαγε δεν άκουγα/χρησιμοποιούσα το TrueHD, απλά υπήρχε ενσωματομένο στο αρχείο.

Εγώ χρησιμοποιώ Plex client και εναλλακτικά VLC (έχω περάσει android 8). Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τον ενσωματωμένο player.
@kacey που είσαι εσύ; Έχω να σε δω πάρα πολύ καιρό, από εποχές petrolheads...

True Hd δεν περνάει ούτε το με το kodi πάντως. Το παίζει μόνο stereo, αν έχει το αρχείο δυο διαφορετικά format ήχου, αν το αλλάξεις από τις ρυθμίσεις του kodi παίζει κανονικά dts ή Dolby digital. Εννοείτε ότι τρώει τρελό κόλλημα με αρχεία 4K remux και Dolby atmos

Σύστημα:

Sony 49XF9005 ----> HDMI3 ARC ---> Pioneer VSX2021 ενισχυτής.

Ενω ο native player στέλνει πολυκάναλο ήχο (DD, DD+, DTS), στο ίδιο αρχείο ΚΑΙ με τους τρεις player που ανέφερα (VLS, Nova & Kodi) η τηλεόραση δεν έστελνε οτιδήποτε πολυκάναλο. Δεν μιλάμε για παραπάνω από 5.1 κανάλια.

Plex, VLS κλπ, εσείς παίζετε κανονικά σε πολυκάναλο ψηφιακό από ARC?

@soch
σταμάτησα να ασχολούμαι με φόρουμ καραγκιόζηδων τρολλατζήδων που σου λένε στη μούρη σου ότι σε μερικούς δεν εφαρμόζουν τους κανόνες του φόρουμ γιατί "έτσι γουστάρουν", σε σένα θα σου μοιράζουν ban γιατί δεν γουστάρουν αυτά που λες, και όταν εμφανίζεις print screen που αποδεικνύουν τα προηγούμενα, στα εξαφανίζουν και σε λένε και ψεύτη...

Έβαλα Kodi, Nova, MX.

Έχει αρχίσει να μου δημιουργείται η εντύπωση ότι κατά την αφαίρεση του TrueHD, "πειράζεται" με κάποιο τρόπο και το DTS και στο μεν native player έχει κολλήματα, στους άλλους τρεις είτε δεν το στέλνουν στον ενισχυτή, είτε αυτός δεν το "βλέπει". Το τελευταίο το λέω γιατί μερικές φορες, κατά την έναρξη αναπαραγωγής μου βγάζει πολυκάναλο (και ανάβουν και τα εικονίδια των 5.1 ηχείων στην οθόνη) και σε μισό δευτερόλεπτο γυρνάει σε prologicII

EDIT: Υπάρχει περίπτωση αν τα δύο audio tracks που έχουν μέινει στο αρχείο να είναι DTS-HD MA και κάτι άλλο (πχ απλο DD), το καλώδιο HDMI αν δεν είναι αρκετά γρήγορο/καλό να μη μπορεί να μεταφέρει όλη τη πληροφορία και για αυτό το DRS_HD MA είτε να κολλάει είτε ο ενισχυτής να το βλέπει στιγμιαία ως πολυκάναλο αλλά μετά να γυρνάει σε prologicII?

Έβαλα Kodi, Nova, MX.

Έχει αρχίσει να μου δημιουργείται η εντύπωση ότι κατά την αφαίρεση του TrueHD, "πειράζεται" με κάποιο τρόπο και το DTS και στο μεν native player έχει κολλήματα, στους άλλους τρεις είτε δεν το στέλνουν στον ενισχυτή, είτε αυτός δεν το "βλέπει". Το τελευταίο το λέω γιατί μερικές φορες, κατά την έναρξη αναπαραγωγής μου βγάζει πολυκάναλο (και ανάβουν και τα εικονίδια των 5.1 ηχείων στην οθόνη) και σε μισό δευτερόλεπτο γυρνάει σε prologicII

EDIT: Υπάρχει περίπτωση αν τα δύο audio tracks που έχουν μέινει στο αρχείο να είναι DTS-HD MA και κάτι άλλο (πχ απλο DD), το καλώδιο HDMI αν δεν είναι αρκετά γρήγορο/καλό να μη μπορεί να μεταφέρει όλη τη πληροφορία και για αυτό το DRS_HD MA είτε να κολλάει είτε ο ενισχυτής να το βλέπει στιγμιαία ως πολυκάναλο αλλά μετά να γυρνάει σε prologicII?

Άκυρα και τα δύο παραπάνω,

α) το κάνει με όλα τα καλώδια που έχω.
β) Επίσης δεν "πειράζεται" το DTS γιατί κατάφερα να το πάιξω με Nova Player. Βέβαια ο ενισχυτής είδε το DTS HD-MA ως απλό DTS, και που και που έκανε όρισμένα γυρίσματα σε prologicII. Kodi, MX, VLC, το βλέπει μόνο ως prologicII και ο native παίζει με κοψίματα.

Θελω να συνδεσω απευθειας ledoταινια στην usb της τηλεορασης. Εβγαλε κανεις τελικα ακρη με την usb της τηλεορασης γιατι αποτι εχω διαβασει δεν κλεινει η usb στο stanby.

Εχω βαλει λεντοταινια αλλα δυστυχως αναβει ανεξαρτητου χρονου μολις βαλω την τβ σε αναμονη και ετσι αναγκαστικα κλεινω απο το off της λεντοταινιας το κοντρολερ

Απάντηση: Re: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τι ledοταινία έχετε βάλει; Λευκό θερμό, λευκό ψυχρό ή RGB; Ποιο φως νομίζετε είναι το καλύτερο για να παρακολουθείς μια ταινία το βράδυ; Η ένταση του φωτός της ledoταινίας γνωρίζετε αν μπορεί να ρυθμιστεί;

Λοιπόν

Σύστημα:

εσωτερικός HDD sata3 --> USB3.0 dock --> USB3.0 in με σωστό καλώδιο --> Sony 49XF9005 ----> HDMI3 ARC ---> Pioneer VSX2021 ενισχυτής. (ο οποίος σύμφωνα με προδιαγραφές του, "ακούει" TrueHD και DTS-HD MA)

το ίδιο ακριβώς αρχείο 1080p για να μην έχουμε θέματα ταχύτητας διαμεταγωγής με υψηλά bit rate

α) με TrueHD και DTS-HD MA παρόντα, ο native player δεν βλέπει κάν το TrueHD και παίζει με σπασίματα το DTS HD MA, ο Nova "τσιρίζει" το TrueHD και πάιζει το DTS HD, και όλοι οι άλλοι players (Kodi, VLC, MX) παίζουν PRologicII
β) με TrueHD ξηλωμένο και DTS-HD MA παρόν, ο native player παίζει με σπασίματα το DTS HD MA, ο Nova κανονικά και οι υπόλοιποι PrologicII

όπου έχει επιλογή για audio passthrough είναι ενεργοποιημένη.
Ακόμα και στις περιπτώσεις που ο Nova παίζει DTS-HD MA, ποτέ δεν ανάβει η αντίστοιχη ένδειξη στον ενισχυτή, μόνο απλό DTS.

ΥΓ Σε μια ταινία μόνο, ο native έπαιξε το DTS-HD MA ενώ ο Nova "τσίριζε" τα ηχεία. Το ΑΝΑΠΟΔΟ δηλαδή από ότι συμβαίνει στις άλλες.

Δοκίμασες εκτός από το HDMI να έχεις και οπτικό από την tv στον avr;

όχι, δεν έχω οπτική (καλώδιο)

Έχετε συχνά αποσυνδέσεις από WiFi. Εγώ σε ένα μήνα έχω 2.

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πάνω κάτω το ίδιο setup έχουμε.
Με τον vsx930 και την 65 Xf9005 με το οπτικό θα εχεις τουλάχιστον dts αν το ψάξεις και με άλλους players ( ίσως κάποιους που είναι από πληρωμή) να σου παίξουν και true hd/ dts hd ma.
Διαφορετικά με εξωτερικό tv box (αν και με τη shield 2017 εγώ δεν κατάφερα να δω 4κ remux Dolby atmos χωρίς σπασίματα αλλά δεν το έψαξα περισσότερο)