Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

καλησπερα στην παρεα...χαρουμενος κατοχος και εγω ...μια ερωτηση παιδια. Οταν αλλαζω καναλια ο ηχος απο μια τυπου ηχομπαρα καθuστερει λιγο να ερθει ( δεν εχει προβλημα sync απλα ερχεται πρωτα η εικονα απο ενα καναλαι και μετα απο λιγο ο ηχος) . Η ηχομπαρα ειναι αυτη και ειναι συνδεδεμενη με optical... Αν βαλω τον ηχο απο την τηλεορση εκει δεν υπαρχει αυτο το κενο. Καμια προταση?
https://www.crystalaudio.com/usd/cr...s-speaker-with-with-balanced-directivity.html

Και σε μένα το ίδιο κάνει, αργεί να πάει ο ήχος στην ηχομπάρα μόλις ανοίξει η τηλεόραση. Σύνδεση με HDMI, ηχομπάρα samsung.
Δεν με πειράζει καθώς με αυτή τη σύνδεση το on/off ανοίγει και κλείνει τόσο την τηλεόραση όσο και την ηχομπάρα.

Έχει δοκιμάσει κανείς να συνδέσει ασύρματο gamepad στην τηλεόραση;
Το Sony DualShock 4 συνδέεται σίγουρα αλλά θα ήθελα κάτι οικονομικότερο όπως π.χ. το Logitech F710 (55 vs 35 ).
Θα συνδεθεί ή θα έχω θέματα;

Συνδέεται κανονικά.

καλησπερα στην παρεα...χαρουμενος κατοχος και εγω ...μια ερωτηση παιδια. Οταν αλλαζω καναλια ο ηχος απο μια τυπου ηχομπαρα καθuστερει λιγο να ερθει ( δεν εχει προβλημα sync απλα ερχεται πρωτα η εικονα απο ενα καναλαι και μετα απο λιγο ο ηχος) . Η ηχομπαρα ειναι αυτη και ειναι συνδεδεμενη με optical... Αν βαλω τον ηχο απο την τηλεορση εκει δεν υπαρχει αυτο το κενο. Καμια προταση?
https://www.crystalaudio.com/usd/cr...s-speaker-with-with-balanced-directivity.html

Δοκίμασε και από την έξοδο ακουστικών της τηλεόρασης.Αυτή η έξοδος ήχου είναι ανεξάρτητη από τα ηχεία της τηλεόρασης.
Μπορείς και bluetooth (ενεργοποίηση A2DP),ανεξάρτητη και αυτή νομίζω.

Last edited:
Μήπως το κάνει γιατί ψάχνει να βρει το κατάλληλο format ήχου από τα υποστηριζόμενα της ηχόμπαρας για να παίξει;

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Καλορίζικη!

HDMI δεν μπορείς να συνδέσεις;

Στο δικό μου θέμα, έκανα reset την ηχομπαρα LG και ξανασυνδεσα και δούλεψε το ARC Hdmi3 για περίπου έναν μήνα..
Απο την Δευτέρα πάλι σταμάτησε να την αναγνωρίζει, ότι ειχε κάνει και παλιά! Έτσι ξαφνικά δεν δουλεύει!
Απόλυτη ξενερα, αν είχε κρατήσει καλύτερη τιμή και μπορούσα να την δώσω στα 700 πχ (55'') με την 5ετη που έχω θα την εσπρωχνα.
Λέω να κάνω μια τελευταία προσπάθεια με 2.1 καλώδιο.

Στάλθηκε από το LG-H930 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα σε όλους. Έκανα ενημέρωση λογισμικού στην τηλεόραση. Μια απορία: Πριν την ενημέρωση όταν πατούσα για λίγα δευτερόλεπτα το κουμπί "home" μου επέτρεπε να κλείσω τις όποιες εφαρμογές είχα ανοιχτές. Πλέον πατώντας το ίδιο κουμπί με βγάζει στις εφαρμογές, δηλαδή το ίδιο με το κουμπί "apps". Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κλείνω τις ανοιχτές εφαρμογές;

Καλημέρα σε όλους. Έκανα ενημέρωση λογισμικού στην τηλεόραση. Μια απορία: Πριν την ενημέρωση όταν πατούσα για λίγα δευτερόλεπτα το κουμπί "home" μου επέτρεπε να κλείσω τις όποιες εφαρμογές είχα ανοιχτές. Πλέον πατώντας το ίδιο κουμπί με βγάζει στις εφαρμογές, δηλαδή το ίδιο με το κουμπί "apps". Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κλείνω τις ανοιχτές εφαρμογές;
Όχι . Καταργήθηκε στο Android TV 8.

Δοκίμασε και από την έξοδο ακουστικών της τηλεόρασης.Αυτή η έξοδος ήχου είναι ανεξάρτητη από τα ηχεία της τηλεόρασης.
Μπορείς και bluetooth (ενεργοποίηση A2DP),ανεξάρτητη και αυτή νομίζω.
thx φιλε...εστρωσε με bluetooth

Σε Bluetooth σύνδεση Tv - LG soundbar μπορώ να ρυθμίσω ηχο με το τηλεκοντρόλ της Sony?
Κάνουν αυτόματα σύνδεση μετά την 1η φορα;
Υπάρχει κάποιο άλλο μειονέκτημα;

Στάλθηκε από το LG-H930 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα στην παρέα εχει κανείς την ηχομπαρα ht-xf9000 συνδεδεμενη στην τηλεόραση?

Καλημέρα. Παιδιά μια ερώτηση. Μπορεί να είναι και χαζή. Ας υποθέσουμε ότι το νέο ps5 θα μπορεί να δώσει 120 fps hdr 4k games. Η tv μας θα μπορεί να αποδώσει αυτά τα fps? Νομίζω ότι το panel της tv είναι 120 hz άρα θα μπορεί να αποδώσει τα 120 fps των games??? Η είναι θέμα θύρας hdmi??? Μπορεί να ρωτάω βλακεία... Όποιος ξέρει μου εξηγεί παρακαλώ!!!

Καλημέρα. Παιδιά μια ερώτηση. Μπορεί να είναι και χαζή. Ας υποθέσουμε ότι το νέο ps5 θα μπορεί να δώσει 120 fps hdr 4k games. Η tv μας θα μπορεί να αποδώσει αυτά τα fps? Νομίζω ότι το panel της tv είναι 120 hz άρα θα μπορεί να αποδώσει τα 120 fps των games??? Η είναι θέμα θύρας hdmi??? Μπορεί να ρωτάω βλακεία... Όποιος ξέρει μου εξηγεί παρακαλώ!!!

οχι δε μπορει μεχρι 1440p ειναι τα 120hz, το 4k ειναι μεχρι τα 60Hz

Ποιές είναι η καλύτερες ρυθμίσεις για να εξαφανισουμε το blooming σε HDR περιεχόμενο επειδή είναι πολύ σπαστικό

Απάντηση: Re: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ποιές είναι η καλύτερες ρυθμίσεις για να εξαφανισουμε το blooming σε HDR περιεχόμενο επειδή είναι πολύ σπαστικό
Δεν μπορεις να ριξεις τη γενικη φωτεινοτητα στο πανελ, γιατι μαζι με τους υποτιτλους θα μειωθει και το βασικο καδρο εικονας το οποιο θα ειναι ουτως ή αλλως σκοτεινο στο HDR.

Το μονο που μπορεις να κανεις οσον αφορα τις ρυθμισεις τηλεορασης για να αμβλυνθει το φαινομενο, ειναι να μειωσεις το local dimming απο high σε low για να μην εχουν ασχημη αισθηση φωτορυθμικου οι υποτιτλοι. (Θα εχεις ομως πιο μονιμο γκριζαρισμενο μαυρο)

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να προσπαθησεις να μειωσεις την φωτεινοτητα υποτιτλων αν μπορεις.

Στο netfilx θα συνδεθεις μεσω browser και στις ρυθμισεις υποτιτλων θα επιλεξεις ημιδαφανους υποτιτλους.

Σε τυχον αναπαραγωγη απο pc και μεσα απο τις ρυθμισεις του οποιου player (π.χ. mpc hc) στις ρυθμισεις υποτιτλων, θα τους χαμηλωσεις την φωτεινοτητα οσο θες.

Δεν μπορεις να ριξεις τη γενικη φωτεινοτητα στο πανελ, γιατι μαζι με τους υποτιτλους θα μειωθει και το βασικο καδρο εικονας το οποιο θα ειναι ουτως ή αλλως σκοτεινο στο HDR.

Το μονο που μπορεις να κανεις οσον αφορα τις ρυθμισεις τηλεορασης για να αμβλυνθει το φαινομενο, ειναι να μειωσεις το local dimming απο high σε low για να μην εχουν ασχημη αισθηση φωτορυθμικου οι υποτιτλοι. (Θα εχεις ομως πιο μονιμο γκριζαρισμενο μαυρο)

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να προσπαθησεις να μειωσεις την φωτεινοτητα υποτιτλων αν μπορεις.

Στο netfilx θα συνδεθεις μεσω browser και στις ρυθμισεις υποτιτλων θα επιλεξεις ημιδαφανους υποτιτλους.

Σε τυχον αναπαραγωγη απο pc και μεσα απο τις ρυθμισεις του οποιου player (π.χ. mpc hc) στις ρυθμισεις υποτιτλων, θα τους χαμηλωσεις την φωτεινοτητα οσο θες.

Σε περιεχομενο ΗDR η τηλεοραση (οχι μονο αυτη, αλλα γενικα) τερματίζει την φωτεινότητα της απο μόνη της;

Σε περιεχομενο ΗDR η τηλεοραση (οχι μονο αυτη, αλλα γενικα) τερματίζει την φωτεινότητα της απο μόνη της;
Ναι. Γιατι πρεπει να μπορει να αποδωσει ολο το φως που μπορει για να πετυχει τα highlights του HDR.
Αυξανεται μεν τερμα ο οπισθιος φωτισμος, αλλα το γενικο καδρο παιζει μονο καπου στα 100-200 nits. (Γιατι ετσι εχουν δωσει το σημα)
Τα highlights ομως οταν απαιτηθει θα πρεπει να δωσουν το max 700-800nits, ή οσα μπορει να δωσει η tv.
Aρα οταν η tv κλειδωσει σε σημα HDR πηγαινει και ανεβαζει τον οπισθιο φωτισμο στο τερμα.

Και για καποιο λογο στα studio εχουν επιλεξει οι υποτιτλοι να παιζουν σε πολυ υψηλα nits φωτεινοτητας. Πραγμα που προκαλει και το προβλημα blooming γυρω απο αυτους αφου τοπικα ο οπιθιος παιζει στο max οπου ανιχνευσει φωτεινα αντικειμενα σαν τους υποτιτλους.

Οπως προανεφερα αντιμετωπιζεται εν μερη με το να μειωσουμε εμεις την φωτεινοτητα υποτιτλων απο οπου μπορουμε.

Είναι φισιολογικο αυτό? https://imgur.com/a/hcDtwrg
Εάν αναφέρεσαι στο light bleeding της οθόνης σου, δυστυχώς είναι χαρακτηριστικό μειονέκτημα των lcd/led panels. Βέβαια δε ξέρω εάν είναι τόσο οξύ όσο φαίνεται στη φωτογραφία ή ο φακός του κινητού το αποθανάτισε έτσι.

Πως βλέπουμε την έντασηκαι την ποιότητα του σήματος στα ψηφιακά κανάλια

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk