Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

αφου δεν εχεις χρονοδιακοπτη,οντως κατι αλλο τρεχει..
γιατι και εμενα στην 43αρα χωρις android,μονο τοτε αναβει πορτοκαλι..
δεν θυμαμαι αλλη περιπτωση..

Όταν το LED φωτισμού αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα.
Μετρήστε πόσες φορές αναβοσβήνει (ο χρόνος του διαστήματος είναι
τρία δευτερόλεπτα).
Επανεκκινήστε την τηλεόραση αποσυνδέοντας το καλώδιο τροφοδοσίας
για δύο λεπτά και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την τηλεόραση.
Εάν το πρόβλημα παραμένει, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας
και επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπό σας ή το
κέντρο σέρβις της Sony με το πόσες φορές
αναβοσβήνει η λυχνία LED. "

αφου δεν εχεις χρονοδιακοπτη,οντως κατι αλλο τρεχει..
γιατι και εμενα στην 43αρα χωρις android,μονο τοτε αναβει πορτοκαλι..
δεν θυμαμαι αλλη περιπτωση..

Όταν το LED φωτισμού αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα.
Μετρήστε πόσες φορές αναβοσβήνει (ο χρόνος του διαστήματος είναι
τρία δευτερόλεπτα).
Επανεκκινήστε την τηλεόραση αποσυνδέοντας το καλώδιο τροφοδοσίας
για δύο λεπτά και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την τηλεόραση.
Εάν το πρόβλημα παραμένει, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας
και επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπό σας ή το
κέντρο σέρβις της Sony με το πόσες φορές
αναβοσβήνει η λυχνία LED. "

Δεν αναβοσβήνει, σταθερό είναι (πορτοκαλί στις άκρες και cyan στο κεντρο).

δεν ξερω ρε φιλε...
ισως ειναι κατι πολυ απλο και δεν παει το μυαλο.
κανε κανα ψαξιμο στο νετ μηπως και...
εαν δεν,μιλα απο Δευτερα με το service να σου πουν.

δεν ξερω ρε φιλε...
ισως ειναι κατι πολυ απλο και δεν παει το μυαλο.
κανε κανα ψαξιμο στο νετ μηπως και...
εαν δεν,μιλα απο Δευτερα με το service να σου πουν.

Της έκανα factory reset και περιμένω.

Της έκανα factory reset και περιμένω.
Όλα είναι πλέον όπως πριν, ήθελε να με βάλει Σαββατιάτικα να κάνω reset και να στήνω από την αρχή όλες τις ρυθμίσεις μάλλον.

Γειά και χαρά...
Για δώστε τα φώτα σας παρακαλώ...
Αν έχω καταλάβει σωστά για να σου βγάζει 4k ανάλυση στις hdmi πρέπει να συνδεθείς στις θύρες 2και 3 και ασφαλώς να ενεργοποιήσεις από το μενού την επιλογή.
Το χω κάνει προφανώς. Έλα όμως που έχω ήδη συνδέσει οτε ott box και ps4 pro αντίστοιχα και τώρα μου ήρθε φλασια ότι δεν έχω που να βάλω το home cinema που κυρίως λόγω της εμπειρίας ήχου θέλω να πάρω...
Τι κάνουμε τώρα;
Αν υποθέσουμε ότι θα υποτιμήσω συνειδητά του μπλου ρει και βάλω το home cinema στη θύρα 1 ας πούμε θα έχω θέμα με τον ήχο;
Ρωτάω γιατι κάτι θυμάμαι νσ λέει για την 3η θύρα ότι βγάζει κάτι στον ήχο αλλά έχω κολλήσει εντελώς.
Ευχαριστώ πολύ

Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

geovrettos:

Ένα από τα HDMI είναι ARC. Δηλαδή μπορείς να πάρεις ηχο της τηλεόρασης από εκει. Αν πχ βλέπεις netflix και έχεις βάλει τον ενισχυτή (που υποστηρίζει ARC) σε αυτή την θύρα τότε μπορείς να πάρεις ήχο Dolby Digital.

Αν πάρεις έναν av receiver, μπορείς να βάλεις όλες τις συσκευές σου πάνω στον ενισχυτή, και να τις ελέγχεις από εκει. Ο av receiver θα έχει έξοδο HDMI που θα την βάλεις σε μια θύρα που έχει ARC και ταυτόχρονα υποστιρίζει 4Κ. Δηλάδη το ps4 , ote tv, media player και ότι άλλο έχεις.

Αλλά και στην τηλεόραση πάνω να τα βάλεις το ίδιο κάνει. Και πάλι ο ήχος θα περάσει στον ενισχυτή γιατί τον έχεις βάλει στο ARC HDMI (εκτός και αν θες dolby atmos)

geovrettos:

Ένα από τα HDMI είναι ARC. Δηλαδή μπορείς να πάρεις ηχο της τηλεόρασης από εκει. Αν πχ βλέπεις netflix και έχεις βάλει τον ενισχυτή (που υποστηρίζει ARC) σε αυτή την θύρα τότε μπορείς να πάρεις ήχο Dolby Digital.

Αν πάρεις έναν av receiver, μπορείς να βάλεις όλες τις συσκευές σου πάνω στον ενισχυτή, και να τις ελέγχεις από εκει. Ο av receiver θα έχει έξοδο HDMI που θα την βάλεις σε μια θύρα που έχει ARC και ταυτόχρονα υποστιρίζει 4Κ. Δηλάδη το ps4 , ote tv, media player και ότι άλλο έχεις.

Αλλά και στην τηλεόραση πάνω να τα βάλεις το ίδιο κάνει. Και πάλι ο ήχος θα περάσει στον ενισχυτή γιατί τον έχεις βάλει στο ARC HDMI (εκτός και αν θες dolby atmos)

Μάλιστα.. Ευχαριστώ πολύ αρχικά..
Οπότε, αν κατάλαβα σωστά, με δεδομένο ότι η τρίτη θύρα hdmi είναι αrc, συνδέω εκεί τον ενισχυτή και μετά σε αυτόν τις συσκευές μιας και αυτή την στιγμή και οι δύο συσκευές απαιτούν 4k κάτι που οι υπόλοιπες hdmi θύρες της τβ δεν παρέχουν

Ναι αρκεί ο ενισχυτής που θα πάρεις να υποστηρίζει 4Κ/HDR/Dolby Vision κλπ αλλά σήμερα όλοι σχεδόν το κάνουν αυτό.

Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

...και οι δύο συσκευές απαιτούν 4k κάτι που οι υπόλοιπες hdmi θύρες της τβ δεν παρέχουν

Από το εγxειρίδιο χρήσης:

HDMI IN (2.0b) 1/2/3/4 (υποστηρίζει ανάλυση 4K,συμβατό με HDCP 2.2)

*2 Μόνο για HDMI IN 2/3. Για την υποστήριξη 18Gbps, ορίστε τη ρύθμιση [Μορφή σήματος HDMI] σε [Βελτιωμένη μορφή].

...only HDMI 2 and 3 are full 4K/60P 4:4:4 capable and need to be switched on within the HDMI signal format menu under Enhanced format...

...only HDMI2 and HDMI3 are the full-bandwidth ports that can support 2160p@50/60 at higher bit depth or chroma... you'll need to use these for Apple TV 4K box (with Dolby Vision), Sky Q, PS4 Pro and Xbox One X consoles, and remember to change [HDMI signal format] to "Enhanced format". You can still connect your 4K Blu-ray player (most Ultra HD Blu-rays run at 2160p24) to either HDMI1 or HDMI4...

Last edited:
Καλησπέρα!

Εδώ και κάποιο διάστημα ενώ βλέπω κάποιο κανάλι (αν κ νομίζω συγκεκριμένα μόνο στο Open) μικραίνει η οθόνη και εμφανίζεται μία διαφήμιση για ένα διαγωνισμό. Έκραξα λίγο από μέσα μου :P τα κανάλια και δεν έδωσα περεταίρω σημασία.

Σήμερα όμως η ίδια διαφήμιση πετάχτηκε την ώρα που έβλεπα Netflix! WTF?!?!?

Έχει τύχει σε κανέναν άλλον ρε παιδιά?

Η διαφήμιση που λες, είναι μια νέα μακακία που επιτρέπει η HbbTV (Hybrid TV) και που για κάποια δεύτερα σου μικραίνει το κάδρο και λέει ότι έχει να πει. Το ξεκίνησε η ΕΡΤ με trailer για άλλες εκπομπές, και φυσικά το εξέλιξε η ιδιωτική τηλεόραση με διαφήμιση. Τώρα πως γίνεται αυτό που λες, βλέποντας Netflix, μου κάνει αδιανόητο. Εκτός και αν από προγραμματιστική βλακεία η HbbTV τρέχει στο υπόβαθρο και όταν από TV πήγες σε Netflix η HbbTV έτρεχε στο background και σου το πέταξε.
Απλή λύση, να μένει ο δέκτης σου στο Mega ή Αντ1 που δεν έχουν HbbTV

Στα καλά καθούμενα (εκτός αν το έριξε κάτω ο μικρός και δεν μου το λέει) σταμάτησε να δουλεύει το τηλεχειριστήριο. Δεν είναι μπαταρίες.
Καμιά ιδέα; Παίζει να είναι το ir;

Re: Απάντηση: Sony KD XE9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αλλαξε μπαταριες στο κοντρολ αφου το αφησεις κανενα λεπτο χωρις αυτες. Δοκιμασε αν εχεις καποιο κινητο xiaomi που εχει irda αν η Tv ανταποκρινεται. Αν οχι τοτε σου καηκε και εσενα το Irda πανω στην τηλεοραση. Καλεις την αντιπροσωπεια, την συσκευαζεις και την παιρνουν.
Δοκιμασε αυτό. Ανάβει το λαμπακι μπροστά οταν πατάς κουμπί..δες το στο σκοτάδι.
Εμένα μου το έκανε και επανήλθε με την 2η αλλαγή μπαταριών

Στάλθηκε από το LM-V405 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω xiaomi mi 9 lite. Κατεβάζω κάποιο app; Π.χ. έχει κάποιο η sony; Για να τσεκάρω την ir της τηλεόρασης
Το τηλεκοντρόλ δουλεύει κανονικά, το τσέκαρα με την κάμερα του κινητού.