Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Τις τελευταίες ημέρες το control εχει παρά πολύ αργή απόκριση και ψιλό διορθώνεται για λίγο το πρόβλημα όταν κανεις αποσύνδεση και επανασύνδεση απο την επιλογή για την ενεργοποίηση του Bluetooth. Οι μπαταρίες ειναι καινούργιες (90% δείχνει). Επίσης η απόκριση ειναι φυσιολογική απο την Android-iOS εφαρμογή απο κινητό. Έχω κανει αρκετές φορές restart στην τηλεόραση, αλλα δυστυχώς μετα απο λίγη ώρα, ενώ εχει σωστή απόκριση, μετα αργεί χαρακτηριστικά. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία reset της τηλεόρασης, γιατι θα πρεπει να εγκαταστησω εκ νέου όλες τις εφαρμογές και να συντονίσω-ταξινομήσω απο την αρχή τα κανάλια, γιατι θέλει πολύ χρόνο για όλη την διαδικασία. Να τονίσω οτι ο ελευθερος αποθηκευτικός χώρος της τηλεόρασης ειναι στα 9gb. Πως μπορω να τσεκάρω αν φταίει το control και όχι η ir της τηλεόρασης, που απο όσο διαβάζω εδώ, εχει προβλήματα και το αντικαταστούν;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές-λύσεις που θα προτείνετε.

To iR της tv αν χρησιμοποιησεις καποιο αλλο κοντρολ ή ακομη και ενα κινητο με iR οπως τα xiaomi που εχει εφαρμογη για κοντρολ.
Του remote σε αλλη τηλεοραση sony ή ακομη και με την καμερα του κινητου σου να "δεις" το led αν αναβει οταν πατας καποιο κουμπι.

Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα, δουλεύει το ir του κοντρόλ, δυστυχώς δεν έχω άλλη τηλεόραση Sony για να τσεκάρω αν δουλεύει σωστά. Το ir της τηλεόρασης πως μπορούμε να το τσεκάρουμε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα, δουλεύει το ir του κοντρόλ, δυστυχώς δεν έχω άλλη τηλεόραση Sony για να τσεκάρω αν δουλεύει σωστά. Το ir της τηλεόρασης πως μπορούμε να το τσεκάρουμε;

Με αλλο ir remote της sony ή κινητο που εχει ir και εφαρμογη remote. Δεν υπαρχει διαγνωστικο μεσα στην στην TV. Αν λειτουργει σημαινει οτι το προβλημα ειναι αλλου(remote) ή και software.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony KD XF9005 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αν ειναι το remote προβληματικό, το καλύπτει η εγγύηση; Επειδή εχει αναφερθεί γενικά πρόβλημα στο νήμα σχετικά με το control και την απόκριση του, αντικατάσταση στο ir της tv πως ξέρουμε οτι ειναι απαραίτητο ; Δεν δουλεύει καθόλου το control για να γίνει η επισκευή; Ρωτάω για μην πάω και δώσω 25-30 για να πάρω καινούριο και τελικά να φταίει κάτι αλλο.

Αν δεν δοκιμασεις με ενα κινητο οπως ειπα ή αλλο remote δεν ξερεις αν φταιει το iR της τηλεορασης ή το remote. Τοσα xiaomi κινητα υπαρχουν , δεν μπορεις να βρεις ενα να δοκιμασεις; Αν φταιει το ir της Tv μετα απο επαναφορα δεν μπορεις ουτε το αρχικο σεταρισμα να κανεις(επιλογη χωρας, γλωσσα, καναλια κλπ).

Επισης θα αφηνα χωρις μπαταριες το remote και την tv εκτος πριζας για 10 λεπτα και θα εβλεπα αν το προβλημα συνεχιζει.

Κανονικα το καλυπτει το remote η εγγυηση.

Ευχαριστώ πολύ, θα δοκιμάσω οτι προτείνεις και βλέπουμε. Αυτό που θέλω να αποφύγω είναι το reset της tv για να μην ξεκινάω πάλι από την αρχή με ρυθμίσεις εικόνας, ήχου, συντονισμούς καναλιών και εγκατάσταση vpn και άλλων apps. Αν δεν, τότε θα κάνω και το reset.

Για σκέφτομαι να παρω το επόμενο μοντέλο H9000 αλλα μιας και δεν υπάρχουν και πολλές πληροφορίες ακομα να το ρωτήσω εδω. Διαβαζω οτι (το επόμενο μοντέλο) εχει μονο 2 γιγα ελεύθερο χώρο, αφού σβήσεις τα βιντεο μάλιστα, για εγκατάσταση εφαρμογών. Πολυ λιγα καθώς μονο το kodi με διαφορά plugin θα πιασει σχεδόν ολο το χώρο.
Λεει βέβαια οτι μπορείς να βάλεις usb για να μεταφέρεις εκει όσες εφαρμογές το επιτρέπουν αλλα διαβάζω σε ξενο φόρουμ οτι ελάχιστες σε αφήνουν.
Μιας και δεν εχω εμπειρία απο android tv, (μονο απο android box), εσείς που εχετε την F9000 τι κάνετε όσον αφορά την εγκατάσταση εφαρμογών? Υπάρχει τρόπος πχ για ροοτ οπως στα κινητά οπότε κανεις οτι θες? Ποσο χώρο ελεύθερο έχει το F μοντέλο?
Ευχαριστώ.

So far so good, για την ώρα ειναι ΟΚ. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Που βλέπω ποια έκδοση android έχω και πως μπορώ να τσεκάρω για διαθέσιμο update;

Αν πατήσεις το πλήκτρο Help πάνω δεξιά γράφει ποια έκδοση έχεις.

Για να δεις αν υπάρχει update πήγαινε στα Settings > About > System software update

Το σχετικό link για την 55άρα https://www.sony.gr/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs-android-/kd-55xf9005

Καλησπέρα σε όλους. Παιδιά έχει κανείς άλλος πρόβλημα με τα κανάλια; Έχω τεράστιο πρόβλημα, δεν πιάνω σχεδόν τίποτα. ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤHD, δεν τα πιάνω ποτέ (γράφει "Απουσία σήματος. Παρακαλώ, ελέγξτε τη σύνδεση της κεραίας σας). Όλα τα ιδιωτικά HD (ΑΝΤ1, MEGA, ALPHA, STAR, OPEN) συνήθως κολλάνε απίστευτα σε βαθμό που δεν μπορείς να δεις και τέλος κάποια κανάλια όπως BBC, TV5, DW, MAD, NICKELODEON δεν τα βρίσκει καν στην ανίχνευση. Η κεραία είναι αρκετά παλιά που υπάρχει στο κτήριο αλλά η διπλανή μου που έχουμε την ίδια κεραία τα πιάνει όλα μια χαρά, χωρίς κολλήματα, χωρίς τίποτα. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν φταίει η τηλεόρασή μου. Έχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει ή τι μπορώ να κάνω για να πιάνω τα κανάλια;

Καλησπέρα σε όλους. Παιδιά έχει κανείς άλλος πρόβλημα με τα κανάλια; Έχω τεράστιο πρόβλημα, δεν πιάνω σχεδόν τίποτα. ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤHD, δεν τα πιάνω ποτέ (γράφει "Απουσία σήματος. Παρακαλώ, ελέγξτε τη σύνδεση της κεραίας σας). Όλα τα ιδιωτικά HD (ΑΝΤ1, MEGA, ALPHA, STAR, OPEN) συνήθως κολλάνε απίστευτα σε βαθμό που δεν μπορείς να δεις και τέλος κάποια κανάλια όπως BBC, TV5, DW, MAD, NICKELODEON δεν τα βρίσκει καν στην ανίχνευση. Η κεραία είναι αρκετά παλιά που υπάρχει στο κτήριο αλλά η διπλανή μου που έχουμε την ίδια κεραία τα πιάνει όλα μια χαρά, χωρίς κολλήματα, χωρίς τίποτα. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν φταίει η τηλεόρασή μου. Έχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει ή τι μπορώ να κάνω για να πιάνω τα κανάλια;

Εμένα πάντως για πρόβλημα της κεραίας μου φαίνεται. Οπότε έλεγξε πρώτα το καλώδιο από την tv σου στην πρίζα, αλλοιώς έχει πρόβλημα στην κεντρική εγκατάσταση ο κλάδος που έρχεται στο διαμέρισμά σου. Βέβαια για να σιγουρευτείς 100% ότι δεν φταίει η τηλεόραση ένας τρόπος υπάρχει. Να την δοκιμάσεις με άλλη κεραία. Στη χειρότερη πήγαινέ τη στη διπλανή σου για δοκιμή!

Κι εμένα για θέμα κεραίας μου κάνει, αλλά μου δημιουργεί και μια απορία.
Την τηλεόραση την πήρες όταν πήγες σε αυτό το σπίτι; Αν ναι, λογικά δεν έχει δοκιμαστεί σε άλλη εγκατάσταση, αλλά άλλη TV πριν δεν είχες στο παλιό σπίτι; Γιατί δεν την συνδέσεις για να δεις το επίπεδο τηλεοπτικού σήματος στον χώρο σου;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ναι, η τηλεόραση είναι η πρώτη που μπήκε σε αυτό το σπίτι. Δεν υπάρχει άλλη παλιότερη για να δοκιμάσω. Μάλλον θα πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο να ελέγξει γενικά την κεραία, την καλωδίωση κτλ... Και βλέπουμε!

Να κάνω κι εγώ δυό ερωτήσεις.

1. Σε συνδεδεμένο ενισχυτή με HDMI/ARC όταν αλλάζεις το volume στην tv αλλάζει αντίστοιχα η ένταση στον ενισχυτή; Η προηγούμενη sony 10ετίας που είχα το έκανε, αυτή όχι.

2. Αν συνδέσεις έξοδο ήχου με οπτική ίνα, ελέγχεται το volume κανονικά από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή είναι fixed;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ναι, η τηλεόραση είναι η πρώτη που μπήκε σε αυτό το σπίτι. Δεν υπάρχει άλλη παλιότερη για να δοκιμάσω. Μάλλον θα πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο να ελέγξει γενικά την κεραία, την καλωδίωση κτλ... Και βλέπουμε!
Πιστεύω πως πρέπει για τα κρατικά ΕΡΤ κλπ να γίνουν χειροκίνητα κάποιες αλλαγές στις συχνότητες λήψης που γίνονται από τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Μίλα με τον τεχνικό σου

Καλησπερα και απο μενα.αλλαξα dns στην tv καρφωτα αλλα οταν κανω το τεστ στο dnsleaktest μου βγαζει του παροχου παλι.το εχει δοκιμασει κανεις αλλος αν τους παιρνει;;;παροχος wind.

Καλησπερα και απο μενα.αλλαξα dns στην tv καρφωτα αλλα οταν κανω το τεστ στο dnsleaktest μου βγαζει του παροχου παλι.το εχει δοκιμασει κανεις αλ
λος αν τους παιρνει;;;παροχος wind.
Ελπιζω να μην βγαινω εκτος θεματος αλλα ρωταω για την συγκεκριμενη.

Εγώ τους αλλάζω στο router για να μην το κάνω σε κάθε συσκευή ξεχωριστά.

Same Sh1t...Different Day