Sony KDL-40X2000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Παρουσίαση SONY40X2000

Εχθές Σάββατο παρέλαβα επιτέλους την Sony 40X 2000. Όταν την έστησα είχα αγονία να δω τι εικόνα θα είχε σε NOVA και Astra (βλέπω και πολύ γερμανική ΤV.).

Στημένη στο Σαλόνι τρόμαξα, πόσο μεγάλη είναι. Στα Μαγαζιά μου φαινόταν ούτε μισή ! Σύνδεσε λοιπόν τον (παλιό)- αποκωδικοποιητη της Nova με Scart και ήταν πολυ καλύτερα απ ότι περίμενα. Τα κρατικά Κανάλια Γερμανίας μεσω Astra ήταν βέβαια πολύ καλύτερα. Πρέπει βέβαια να τηρείς τουλάχιστον 4 Μέτρα απόσταση για να μην απελπίζεσαι. Και μεσω κεραιας βλέπεις μια χαρα, δεν κάνει μονο να ξεχαστεις και να πας πολυ κοντά

Έκανα μερικές ρυθμίσεις αλλά δεν κατάφερα να δω φυσικά χρώματα, η τουλάχιστον αυτό που είχα συνηθίσει από την Sony CRT.

Όταν τελικά μένω κάπως ευχαριστημένος με κάποιο κανάλι χρειάζομαι ξανά Ρύθμιση όταν αλλάζω Π.Χ. από Mega σε Star, πάντα μεσω NOVA βέβαια. Το ίδιο γίνεται και με τα γερμανικά κανάλια μεσω Astra. Δεν ξέρω ίσος χρειάζεται λίγο συνήθεια του ματιού στην νέα Τεχνολογία.

Τα Menu και το Control είναι πολύ εύχρηστα. Δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου να ανοίξεις το Manual. Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι δεν υπάρχει ένα Κουμπί στο Control για να αλλάξεις απευθείας μεταξύ των προρυθμισμενων τύπων εικόνας (Vivid,Standard,Custom), πρέπει να μπεις μεσω του Menu (πατας το "Τools"). Ακόμα και H CRT μου του 1999 το έχει αυτό. Μήπως μου ξεφεύγει κάτι ???

Φιλικά Drak

Απάντηση: Παρουσίαση SONY40X2000

Τουλάχιστον 4 μέτρα απόσταση?
Ναι ε?
Με έβαλες σε σκέψεις?
Εννοείς οτι φαίνεται υπερβολική στο μάτι για αυτήν την απόσταση ή οτι σ'αυτήν την απόσταση κρύβει τα όποια μειονεκτήματα της?

Re: Απάντηση: Παρουσίαση SONY40X2000

Ναι ε?
Με έβαλες σε σκέψεις?
Εννοείς οτι φαίνεται υπερβολική στο μάτι για αυτήν την απόσταση ή οτι σ'αυτήν την απόσταση κρύβει τα όποια μειονεκτήματα της?

σ'αυτήν την απόσταση κρύβει τα όποια μειονεκτήματα της !!!

Σε HD- Σημα μπορεις να βλεπεις και απο 1,5 μετρο αποσταση με απολαυση

Ναι ε?
Με έβαλες σε σκέψεις?

Νομίζω ότι εννοεί το δεύτερο :chinscratch:

Τα Menu και το Control είναι πολύ εύχρηστα. Δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου να ανοίξεις το Manual. Αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι δεν υπάρχει ένα Κουμπί στο Control για να αλλάξεις απευθείας μεταξύ των προρυθμισμενων τύπων εικόνας (Vivid,Standard,Custom), πρέπει να μπεις μεσω του Menu (πατας το "Τools"). Ακόμα και H CRT μου του 1999 το έχει αυτό. Μήπως μου ξεφεύγει κάτι ???

Η εικονα στο vivid και standard δεν ειναι οτι καλυτερο. Φτιαξε ρυθμισεις εικονας στο custom και κρατα αυτες για τα τηλεοπτικα καναλια. Μπορεις να φτιαξεις και αλλες ρυθμισεις για καθε εξοδο (Scart , HDMI) κτλ. ωστε να μην χρειαζεσαι το τηλεκοντρολ καθολου.

Να ξερεις επισης οτι θα δεις πολυ καλυτερη εικονα μολις στρωσουν οι κρυσταλλοι και το backlight (100-200 ωρες λειτουργιας).-bye-

έχω θέσει ένα νέο ερώτημα, πώς να συνδέσω την sony40x2000 με το laptop μου, έαν γνωρίζετε πλιζζζ στείλτε απαντησούλα!

το νέο ποστ το έβαλα στην ομάδα θεμάτων ρυθμίσεων, κλπ τηλεοράσεων.
thnx

Η εικονα στο vivid και standard δεν ειναι οτι καλυτερο. Φτιαξε ρυθμισεις εικονας στο custom και κρατα αυτες για τα τηλεοπτικα καναλια. Μπορεις να φτιαξεις και αλλες ρυθμισεις για καθε εξοδο (Scart , HDMI) κτλ. ωστε να μην χρειαζεσαι το τηλεκοντρολ καθολου.

Να ξερεις επισης οτι θα δεις πολυ καλυτερη εικονα μολις στρωσουν οι κρυσταλλοι και το backlight (100-200 ωρες λειτουργιας).-bye-

To έχεις δεί κάπου ότι στρώνει η οθόνη ή από εμπειρεία το αναφέρεις;
Εγώ πιστεύω ότι με σωστό καλιμπρεισον για κάθε πηγή η εικόνα είναι τέλεια.
Στο δικό μου σαλόνι με σκοτάδι οι ρυθμίσεις πού έχει δώσει ο αξιολογητής στο cnet και τις έχω´αναφέρει στην αρχή του thread σε είσοδο μέσω σκαρτ dvd είναι πολύ καλές αλλά για ημέρα και τηλεοπτικό αναλογικό δεν κάνουν (πολύ σκοτινή οθόνη).
Χρειάζεται να βρεθούν από επαγκελματία οι σωστές ρυθμίσεις για κάθε πηγή και φωτεινότητα στο χώρο (και η γνώση να διαχέεται).

έχω θέσει ένα νέο ερώτημα, πώς να συνδέσω την sony40x2000 με το laptop μου, έαν γνωρίζετε πλιζζζ στείλτε απαντησούλα!

Όταν παραλάβεις την TV θα δείς ότι στην συσκευασία περιλαμβάνεται καλόδιο vga Για σύνδεσή της με υπολογιστή.
Ελπίζω το λαπτοπ (όλα έχουν) να έχει έξοδο vga για οθόνη

Φίλε drak καλορίζικη και καλοθέατη (άντε και με ένα καλό σετ ηχείων;) )

Σήμερα το βράδυ παρέλαβα την 40Χ2000:Banane0:

Μετά λοιπόν την χαρά του ανοίγματος της συσκευασίας και των απαραίτητων συνδέσεων,
ήρθε το απόλυτο ξενέρωμα :slapface: του τηλεοπτικού σήματος, που παρεπιμπτόντως στην CRT μου ήταν πολύ καλό.

Φίλοι μου, η εν λόγω LCD δεν χαρίζει κάστανα σε κακό σήμα (από όποια πηγή και εάν προέρχεται).

Για να διώξω λοιπόν το ξενέρωμα την σύνδεσα με το laptop μου με απλή σύνδεση VGA και έπαιξα κλιπάκια 720p, 1080i και 1080p.
Παρόλο που η σύνδεση ήταν VGA το σαγόνι μου έφυγε στο πάτωμα:music-smiley-005: :award:
Η τηλεόραση σε καταστάσεις HD σκοτώνει:violent-smiley-030:

Μόλις χαλαρώσω από την δουλεία μου θα φωνάξω τον "άρχοντα" του calibration Μανώλη Καστρούνη :grinning-smiley-043 για τις απαραίτητες ρυθμίσεις (διότι οι εργοστασιακές είναι για τα πανηγύρια) και θα σας πω νέες εντυπώσεις.

Όσον αφορά το τηλεοπτικό σήμα θα προσπαθήσω να το βελτιώσω και ίδωμεν.

Καταλήγοντας θα ήθελα να σας πώ ότι από άποψη desing,
ενώ στην έκθεση δεν είχα τρελαθεί, βλέποντάς την μέσα στο χώρο μου πραγματικά ενθουσιάστηκα.

Αυτά τα ολίγα γιατί πήγε 3 η ώρα και θα τα ξαναπούμε.

Καληνύχτα σε όλους τους ξενύχτες :ernaehrung004: του avclub.
-bye- -bye-

Τι έγινε Αλέξη έκανες το Calibration
Ενημέρωσε πως βλέπεις (με τι ρυθμήσεις) για τηλεοπτικά;

Κάποιος παρέλαβε σήμερα...:chinscratch:

Που είναι και κρύβεται και δεν γράφει κάτι για την Χ???:nounder:

Άντε αγόρι μου εμφανίσου!!!!:flipout: :flipout: :flipout:

Κάποιος παρέλαβε σήμερα...:chinscratch:

Που είναι και κρύβεται και δεν γράφει κάτι για την Χ???:nounder:

Άντε αγόρι μου εμφανίσου!!!!:flipout: :flipout: :flipout:

τον silent εννοείς

Ναι αλλά εξαφανίστηκε ο άτιμος...

=silent= δεν δαγκώνουμε αγόρι μου, εμφανίσου!-bye-

Σαν να τον βλέπω...
Έχει ενσωματωθεί στην tv, του τρέχουν τα σάλια στο χαλί και φυσικά παλεύει με ρυθμίσεις κανάλια κ.λ.π:flipout:

Τι έγινε Αλέξη έκανες το Calibration
Ενημέρωσε πως βλέπεις (με τι ρυθμήσεις) για τηλεοπτικά;

Γεια σου betor,

το calibration δεν το έκανα ακόμα,
αλλά με διάφορες δικές μου ρυθμίσεις και με αλλαγή της κεραίας
υπήρξε τρομερή βελτίωση.:Banane0: :aktion033: :music-smiley-005: :award:

Διάβασε και το σχετικό post μου Νο.156.

Το calibration θα γίνει μόλις ξεκλέψω χρόνο, γιατί είμαι πραγματικά πιγμένος
με την δουλειά αυτή την περίοδο.:slapface:

-bye- -bye-

@ EvanL ευχαριστω πολυ

@ Rivers:

Kai sta treis Rytmniseis: Vivid, Standard kai Customk mporeis na allakseis opos sou kathontai kalytera.

Ayto pou ennoo einai oti vlepo p.x. Mega meso Nova kai allazo se Alter kai prepei na allaxo tin fotinotita h to colour.

Filika, Drak

Ξεχασατε να πειτε για την Χ2000 οτι για να μπει στην θεση της θελει 2 ατομα. Με βγηκε η πιστη εχθες!!! Φωναξα τον αδερφο μου στο σπιτι να την στησουμε στο επιπλο. Το μοσχαρι!!!! Δεν μπορουσα να την κουμανταρω!

Το κουτι της ειναι τοσο τεραστιο που μονο αυτοι που την εχουνε παρει μπορουνε να αντιληφθουνε το μεγεθος.