sony KDL 46 HX750 vs KDL 55W805B

Στην LG 55lb670V εχω καταληξει μετα απο συμβουλη φιλου που ασχολειται πολυ κ εχει επαγγελματικα οργανα για την ρυθμιση τηλεορασεων.Με φοβιζει λιγο το ips panel,αλλα μου ειπε οτι με τις ρυθμισεις που θα σου κανω θα σου φτιαξω το μαυτο τοσο πολυ που δεν θα καταλαβαινεις ουσιαστικη διαφορα.

Εκτός από επαγγελματικά όργανα, θα χρησιμοποιήσει και μαύρη λαδομπογιά, για να βάψει το πάνελ; :flipout:

Και καλά, αυτά τα ακούς. Τα πιστεύεις;

Στην LG 55lb670V εχω καταληξει μετα απο συμβουλη φιλου που ασχολειται πολυ κ εχει επαγγελματικα οργανα για την ρυθμιση τηλεορασεων.Με φοβιζει λιγο το ips panel,αλλα μου ειπε οτι με τις ρυθμισεις που θα σου κανω θα σου φτιαξω το μαυτο τοσο πολυ που δεν θα καταλαβαινεις ουσιαστικη διαφορα.
Φαίνεται πως μπορεί να πετύχει το θαύμα, εκεί δηλαδή που άλλοι προσπάθησαν και απέτυχαν.
Μια ερώτηση μόνο φίλε μου, αν τελικά δε το καταφέρει το <<θαύμα>> , που είναι σίγουρα ότι δεν, αλλά βάζουμε και ένα αν, τότε τη << νύφη >. ποιος τη πληρώνει; γιατί μετά το διαζύγιο το καταλαβαίνεις πως για κάποια χρόνια δε θα βγει εύκολα.

τον αραπη κι αν τον πλενεις...οσο κι αν σου φτιαξει το μαυρο θα εχει χειροτερο απο ενα va...εκτος και αν βλεπεις μονο με πολλα φωτα

Last edited:
Τι να πω ρε παιδια..το ατομο ασχολειται χρονια με αυτα κ πιστευω ξερει πολυ περισσοτερα απ αρκετους εδω.Παντως εχω δει φετινες αλλα κ περσινες lg ips κ δεν ηταν τοσο χαλια το μαυρο οσο το παρουσιαζεται.Ηταν λιγο χειροτερο απο τα va panel αλλα οχι κ τοσο πολυ.Οσο χειροτερο ειναι κ το μαυρο των va απο των plasma θα ελεγα.

Last edited:
Τι να πω ρε παιδια..το ατομο ασχολειται χρονια με αυτα κ πιστευω ξερει πολυ περισσοτερα απ αρκετους εδω.Παντως εχω δει φετινες αλλα κ περσινες lg ips κ δεν ηταν τοσο χαλια το μαυρο οσο το παρουσιαζεται.Ηταν λιγο χειροτερο απο τα va panel αλλα οχι κ τοσο πολυ.Οσο χειροτερο ειναι κ το μαυρο των va απο των plasma θα ελεγα.
Τις έχει παρακολουθήσει με προσοχή και βράδυ με ελάχιστο φως;
Γιατί αν το έχεις κάνει έτσι και το αποτέλεσμα για σένα ήταν αυτό που λες, τότε οκ, δε θα έχεις πρόβλημα να πας και σε ips πάνελ. Αν όμως δε το έχεις δει σε αυτές τις συνθήκες τότε τη πρώτη φορά που θα το κάνεις να είσαι καλά ψυχολογικά προετοιμασμένος..

Τις έχει παρακολουθήσει με προσοχή και βράδυ με ελάχιστο φως;
Γιατί αν το έχεις κάνει έτσι και το αποτέλεσμα για σένα ήταν αυτό που λες, τότε οκ, δε θα έχεις πρόβλημα να πας και σε ips πάνελ. Αν όμως δε το έχεις δει σε αυτές τις συνθήκες τότε τη πρώτη φορά που θα το κάνεις να είσαι καλά ψυχολογικά προετοιμασμένος..

Ναι εχω παρακολουθησει σε σκοταδι την περσινη lg la47690s που πειρε ενας φιλος,μετα απο σωστες ρυθμισεις παντα.Το αποτελεσμα ηταν μια χαρα.Το μαυρο που παρατηρουσα ηταν ικανοποιητικο.Φυσικα κ δεν ηταν οτι καλυτερο,αλλα σε καμια περιπτωση δεν ηταν στο 'χαλια' βαθμο που παρουσιαζεται εδω μεσα.

Last edited:
Ναι εχω παρακολουθησει σε σκοταδι την περσινη lg la47690s που πειρε ενας φιλος,μετα απο σωστες ρυθμισεις παντα.Το αποτελεσμα ηταν μια χαρα.Το μαυρο που παρατηρουσα ηταν ικανοποιητικο.Φυσικα κ δεν ηταν οτι καλυτερο,αλλα σε καμια περιπτωση δεν ηταν στο 'χαλια' βαθμο που παρουσιαζεται εδω μεσα.
Αφού λοιπόν τα δικά σου γούστα τα καλύπτει, τότε είσαι οκ.
Το μόνο θέμα είναι όταν θα την έχεις συνηθίσει και θα έχει περάσει η πρώτη << κάψα >> του καινούργιου, τότε θα σε καλύπτει ή θα δεις τις αδυναμίες στης σε όλο τους το μεγαλείο;
Αν αυτό πιστεύεις ότι δε θα γίνει, τότε προχώρα.

αρκετοι απο εμας παλι ασχολουμαστε σχεδον αποκλειστικα με το αντικειμενο τηλεοραση-μεσο προβολης..επισης πολλοι εχουν μηχανηματα μετρησης (οπως και εγω) και εχουν περασει αρκετες ωρες μετρωντας πολλων ειδων πανελ....οσο αφορα το μαυρο των πλασμα δεν ειναι μονο ποσο χαμηλα κατεβαινει το μαυρο αλλα και ποση αντιθεση μπορει να παραγει οπως σε μια καταμαυρη σκηνη ενα κερι..εκει η πλασμα ειναι ακομα ανικητη

Αφού λοιπόν τα δικά σου γούστα τα καλύπτει, τότε είσαι οκ.
Το μόνο θέμα είναι όταν θα την έχεις συνηθίσει και θα έχει περάσει η πρώτη << κάψα >> του καινούργιου, τότε θα σε καλύπτει ή θα δεις τις αδυναμίες στης σε όλο τους το μεγαλείο;
Αν αυτό πιστεύεις ότι δε θα γίνει, τότε προχώρα.

Ξερεις καμια τηλεοραση φιλε μου που να μην εχει αδυναμιες?Θεωρω οτι 999 ευρω προσφορας για 55αρα μοντελο 2014 δεν γινοταν να βρω κατι καλυτερο.Αν ηθελα το τελειο μαυρο θα πηγαινα σε plasma κ θα τελειωνε το θεμα.

Ξερεις καμια τηλεοραση φιλε μου που να μην εχει αδυναμιες?Θεωρω οτι 999 ευρω προσφορας για 55αρα μοντελο 2014 δεν γινοταν να βρω κατι καλυτερο.

ολες οι τηλεορασεις εχουν αδυναμιες...και ναι τα va εχουν θεμα στην γωνια θεασης...ειδικα στην δικη μου πρεπει να ειμαι καρφι μεση...εαν ηταν υπο γωνια θα την ειχα καταραστει..ομως το ηξερα και παντα καθομαι μεση...στις lg μου αρεσει παρα πολυ η ζωντανια των χρωματων που εχει σε πολλα μοντελα.999 ευρω ειναι μια τιμια προταση για 55 ιντσες για 2014 αν και θα εψαχνα 2013 πιο φθηνο η στα ιδια λεφτα πιο μεγαλη κατηγορια...την εχεις παρει φιλεμου?

Last edited:
ολες οι τηλεορασεις εχουν αδυναμιες...και ναι τα va εχουν θεμα στην γωνια θεασης...ειδικα στην δικη μου πρεπει να ειμαι καρφι μεση...εαν ηταν υπο γωνια θα την ειχα καταραστει..ομως το ηξερα και παντα καθομαι μεση...στις lg μου αρεσει παρα πολυ η ζωντανια των χρωματων που εχει σε πολλα μοντελα.999 ευρω ειναι μια τιμια προταση για 55 ιντσες για 2014 αν και θα εψαχνα 2013 πιο φθηνο η στα ιδια λεφτα πιο μεγαλη κατηγορια...την εχεις παρει φιλεμου?

Την εχω παραγγειλει κ περιμενω να ερθει.Ισα που προλαβα κιολας γιατι η τιμη της εχει παει ηδη στα 1399 απο plaisio/public.Περιμενω να δω κ reviews

Ξερεις καμια τηλεοραση φιλε μου που να μην εχει αδυναμιες?Θεωρω οτι 999 ευρω προσφορας για 55αρα μοντελο 2014 δεν γινοταν να βρω κατι καλυτερο.Αν ηθελα το τελειο μαυρο θα πηγαινα σε plasma κ θα τελειωνε το θεμα.
Μα δε διαφωνώ μαζί σου, αυτό ακριβώς σου είπα, ότι αν οι αδυναμίες της συγκεκριμένης εσένα δε σε ενοχλούν και είσαι σίγουρος και ψαγμένος για αυτό, τότε είσαι απολύτως οκ για την επιλογή σου.
Μιας όμως και το έθεσες έτσι << Αν ηθελα το τελειο μαυρο θα πηγαινα σε plasma κ θα τελειωνε το θεμα. >> δηλαδή θες να πεις ότι δε σε ενδιέφερε και το << τέλειο μαύρο >>;
Αν πάλι θες να πεις ότι με αυτά τα χρήματα , αυτά μπορούσες να πάρεις , τότε συμφωνούμε απολύτως. Αν και νομίζω πως αν ήθελες και πάλι είχε και άλλες επιλογές.
Εσύ όμως όπως φαίνεται, ξέρεις τις απαιτήσεις σου και τις ανάγκες σου, άρα εγώ οφείλω να σεβαστώ τις επιλογές σου και αυτό κάνω.
Με το καλό να παραλάβεις.

Φυσικα κ με ενδιαφερει το τελειο μαυρο.Μονο που plasma δεν μπορω να παρω για αλλο λογο.Στο σημειο που εχω το επιπλο μπαινει πολυ φως,ειναι διπλα στην μπαλκονοπορτα.Οποτε αυτοματως θα εχανα με τη plasma.Τωρα για 55 αρα που ηθελα κ μεχρι χιλιαρικο που διεθετω,δεν μπορεσα να βρω καποια καλυτερη προταση.Δεν κατεληξα αμεσως στην lg.

Κάνεις λάθος. Μεγάλο. Αν ξέρει "πολύ περισσότερα" από αρκετούς εδώ, θα ήταν ήδη μέλος του φόρουμ, και θα τον ξέραμε... :smile:
Χώρια, που δεν θα έλεγε αυτά που αναφέρεις αν ήταν γνώστης του θέματος.
Η δική μου συμβουλή: κοίτα σε άλλη μάρκα και μην δίνεις βάση σε διάφορες σειρήνες που υπόσχονται θαύματα...

Ποιος θα κάνει την παλικαριά να συγκρίνει στάθμη μαύρου και λόγο αντίθεσης μεταξύ HX750 και 805B....?

Επίσης λογικά με τον καλύτερο αλγόριθμο στο motionflow ίσως η 805b να αντισταθμίζει τα 200 πραγματικά hz της 750....?

Στην LG 55lb670V εχω καταληξει μετα απο συμβουλη φιλου που ασχολειται πολυ κ εχει επαγγελματικα οργανα για την ρυθμιση τηλεορασεων.

????!!!!

(Έχω μείνει κάγκελο και αδυνατώ να γράψω κάποιο σχόλιο...)