sony KDL 46 HX750 vs KDL 55W805B

Kleanthis1 εσυ ειρωνευτηκες πρωτος φιλε..Δες το σχολιο σου ποιο πανω.

Οχι φίλε μου δεν ήταν ειρωνεία προς θεού, απλά σου παρουσίασα ωμά την πραγματικότητα ως παθών.

Δεν ήξερα ότι η 805A ήταν με IPS panel. Τεσπα την 805b την έχεις τεστάρει καθόλου η μόνο απ´ όσα έχεις δει σε κατάστημα...? Πάντως και η Sammy 6400/500 φαίνεται καλή περίπτωση... την έχεις δει?

Δεν ειχα δει απο κοντα την 50αρα σε καταστημα που πηγα(αλλα την 42αρα)και μου φανηκε εξαιρετικη σε εικονα.Η 805α φοραγε δυστυχως ips πανελ.

Last edited:
Τι εννοείς "φυσικά χρώματα"; Έχουν σπουδάσει φυσική;
Το μαύρο είναι ένα πρόβλημα, το βασικό είναι ο λόγος αντίθεσης. Βέβαια, δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για το τι μπορεί να δείξει η τηλεόραση και τι όχι σε σχέση με κάποια άλλη με υψηλότερο λόγο αντίθεσης...
Δεν εκανα μαθημα σε κανενα.Εσυ προσπαθεις κ καποιοι αλλοι να με κανετε να πιστεψω σε κατι χειροτερο απ αυτα που ειδαν τα ματια μου.Χωρις να μιλησω για μετρησεις χωρις τιποτα.Μονο οτι ειδα τιποτα αλλο.Κ επειδη εισαι καθηγητης εσυ σε αυτα τα θεματα οπως υπονοεις για δωσε μας τα φωτα σου για τον λογο αντιθεσης κ τα υπολοιπα..χαραμιζεσαι εδω μεσα.απορω πως δεν σε εχει παρει καμια sony/samsung να τους κανεις καμια υποδειξη.

Last edited:
Και μάθημα μας έκανες, και ανίδεους μας είπες.
Εσένα δεν προσπαθώ να σε κάνω να πιστέψεις τίποτα, άλλωστε και την αγόρασες, και φίλο έχεις να συμβουλευτείς.
Ντροπή όμως να αφήσω τέτοιες ανακρίβειες αναπάντητες, να παρασύρουν κόσμο. Η lg σου, φτηνή είναι, "μια χαρά" δεν είναι.
Αλίμονο αν σε τεχνολογικό φόρουμ αφήσουμε ασχολίαστους του διθυράμβους αρχάριων.

Στειλε ενα mail φιλε στην lg κ πες τους,βαση της μεγαλης επιστημονικης σου καταρτησης να σταματησει τωρα την παραγωγη ips panel.Πες τους επισης οτι εκτος των μεγαλων προσοντων σου στα θεματα των τηλεορασεων,εχεις κ μαντικες ικανοτητες καθως βγαζεις μετρια κ χαλια καινουργια μοντελα τους που ουτε καν εχουν επισημο review ωστε να δουμε τι αξιζουν.Θα σε ακουσουν πιστευω!! Ευτυχως οπως ειπα ποιο πανω,ο κοσμος εμπιστευεται τα ματια του(για την ωρα τουλαχιστον) κ δεν πεφτει στη λουμπα των 'δηθεν' γνωστικων εδω.

Last edited:
Απλά μαθηματικά είναι φίλε μου , συγκρίνοντας ένα αυτοκίνητο με 50 άλογα με ένα που έχει 150 πάντα το δεύτερο θα είναι πιο γρήγορο. Τώρα αν εσένα σου φτάνουν και τα 50 άλογα δικαίωμα σου βέβαια αλλά μετά από 8 χρόνια στο avclub που έχουμε φάει όλες τις τεχνολογίες με το κουτάλι δεν θα μας βγάλει ένας αλεξιπτωτιστής σαν και εσένα που δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα και τρελούς. Καλύτερα θα ήταν να τα βάλεις με τον φίλο σου που επειδή δεν αγόρασε καλή τηλεόραση σε έβαλε και εσένα στο τριπάκι να πάρεις μια παρόμοια μετριότητα για να μην μείνει πίσω , αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς....

Παιδιά διορθώστε αν κάνω λάθος αλλά σε ένα review που βρήκα η LG δεν τα πάει άσχημα.... το αντίθετο θα έλεγα.

Aν μεταφράσετε το παρακάτω link μιλάει για 200 πραγματικά hz, λιγότερο input lag της H6400 και λογικά με το local diming θα βελτιώνεται το μαύρο.
http://tweakers.net/reviews/3523/lg-670v-42-inch-televisie-de-webos-generatie-is-hier.html
http://www.fwdmagazine.be/fwd/155428/review-lg-42lb670v/

Λίγο που έριξα μια ματιά στα τεστ μιλάει για αδύναμο μαύρο , κακη ομοιομορφία και προβλήματα στην κίνηση. Αν πάντως υπάρχουν συγκεκριμένες μετρήσεις (κυρίως ANSI) που δείχνουν καλό μαύρο και επιδόσεις τηλεόρασης 200 Hz εγώ θα ήθελα να τις δω. Αν και δεν πρόκειται βέβαια.

Λίγο που διάβασα το ένα τεστ μιλάει για αδύναμο μαύρο και προβλήματα στην κίνηση. Αν πάντως υπάρχουν συγκεκριμένες μετρήσεις (κυρίως ANSI) που δείχνουν καλό μαύρο εγώ θα ήθελα να τις δω. Αν και δεν πρόκειται.

Πως εχει πρόβλημα στην κινηση με 200hz πραγματικά? Οταν μιλάμε για μαύρο αφορά κυρίως movies/σειρές.... στο gaming κομμάτι μας ενδιαφέρει και εκεί?

Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει ότι είναι 200 Hz πραγματικά. Χωρίς συγκεκριμένες μετρήσεις δουλειά δεν γίνεται.

Εδώ που υπάρχουν μετρήσεις το μαύρο της LB650 είναι 0.12 cd/m2 (κακό αποτέλεσμα) και ομοίως κακό Motion resolution με 700 γραμμές (δείχνει τηλεόραση 100 Hz με τον αλγόριθμο της LG όμως να μην λειτουργεί τόσο καλά όσο σε ανταγωνιστικές τηλεοράσεις που πιάνουν με την ίδια ανανέωση οθόνης το μέγιστο των 1080 γραμμών)...το μόνο στο οποίο έχουμε καλό αποτέλεσμα είναι το lag το οποίο αν μετονομαστεί η είσοδος σε PC είναι 29.1 ms...

http://hdtelevizija.com/2014/05/25/lg-42lb650v-cinema-3d-webos-televizor-recenzija/

Last edited:
650 και 670 ίδιο panel ;

Θα μου εξηγήσατε γιατί δίνουμε τόση σημασία στο μαύρο και αν επηρεάζει στο gaming ;

Δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει ότι είναι 200 Hz πραγματικά. Χωρίς συγκεκριμένες μετρήσεις δουλειά δεν γίνεται.

Εδώ που υπάρχουν μετρήσεις το μαύρο της LB650 είναι 0.12 cd/m2 (κακό αποτέλεσμα) και ομοίως κακό Motion resolution με 700 γραμμές (δείχνει τηλεόραση 100 Hz με τον αλγόριθμο της LG όμως να μην λειτουργεί τόσο καλά όσο σε ανταγωνιστικές τηλεοράσεις που πιάνουν με την ίδια ανανέωση οθόνης το μέγιστο των 1080 γραμμών)...το μόνο στο οποίο έχουμε καλό αποτέλεσμα είναι το lag το οποίο αν μετονομαστεί η είσοδος σε PC είναι 29.1 ms...

http://hdtelevizija.com/2014/05/25/lg-42lb650v-cinema-3d-webos-televizor-recenzija/

Φιλε μου εδω εσυ κ ο αλλος ποιο πανω (petasis) βγαζετε 'χαλια' ενα καινουργιο μοντελο (λογω προκαταληψης σας για τα ips panel)χωρις καλα καλα να γινουν μετρησεις οπως μας λες κ επισημα review.Μας το παιζεις κ 'γνωστης κιολας τοσα χρονια'.Αν ειναι ετσι οι γνωστες τοτε αστο καλυτερα φιλε..κανε κατι αλλο.κ εγω γουσταρω πολυ περισσοτερο sony/samsung ( οι δυο προηγουμενες τηλεορασεις μου ηταν samsung κ sony)δεν το κρυβω,αλλα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος με αυτα που ειδαν τα ματια μου.Επισης επιμενεις κ μας λες για την 650V,ενω εγω μιλαω για την 670V.Εχει καποιες διαφορες,διαβασε το review καλυτερα.

Το γεγονος οτι το 80% της παγκοσμιας αγορας tv lcd ανηκει στις samsung/lg δεν λεει κατι πιστευω,ετσι?Το γεγονος επισης οτι η sony βαζει panel της lg σε τηλεορασεις της ουτε αυτο λεει κατι.Οπως επισης οτι υιοθετει το παθητικο 3D παλι σε ορισμενα μοντελα της ουτε αυτο λεει κατι..Πολυ εμπειρια εχει πεσει εδω μεσα,ξεχειλιζει θα ελεγα..

Last edited by a moderator:
Στειλε ενα mail φιλε στην lg κ πες τους,βαση της μεγαλης επιστημονικης σου καταρτησης να σταματησει τωρα την παραγωγη ips panel.Πες τους επισης οτι εκτος των μεγαλων προσοντων σου στα θεματα των τηλεορασεων,εχεις κ μαντικες ικανοτητες καθως βγαζεις μετρια κ χαλια καινουργια μοντελα τους που ουτε καν εχουν επισημο review ωστε να δουμε τι αξιζουν.Θα σε ακουσουν πιστευω!! Ευτυχως οπως ειπα ποιο πανω,ο κοσμος εμπιστευεται τα ματια του(για την ωρα τουλαχιστον) κ δεν πεφτει στη λουμπα των 'δηθεν' γνωστικων εδω.

Γιατί, απαγορεύεται ένας κατασκευαστής να βγάζει μετριότατες LCD τηλεοράσεις με IPS πάνελ; Δικαίωμά του. Ειδικά αν μπορεί να βρει και πελάτες να αγοράσουν τα προϊόντα του. Και άλλοι κατασκευαστές το κάνουν.

Επίσης, το φόρουμ δεν σου φταίει σε τίποτα επειδή εσύ προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι έκανες καλή αγορά. Αφού σου αρέσει αυτό που αγόρασες, κάτσε και δες την, και άσε "τους δήθεν γνωστικούς" εδώ στην ησυχία τους. Τι σε απασχολεί τι γνώμη έχω εγώ για την τηλεόρασή σου;
Και στην τελική, γιατί προσπαθείς να μας πείσεις για κάτι που δεν ισχύει, και είναι κόντρα σε όλες τις μετρήσεις;

Φιλε μου εδω εσυ κ ο αλλος ποιο πανω (petasis) βγαζετε 'χαλια' ενα καινουργιο μοντελο (λογω προκαταληψης σας για τα ips panel)χωρις καλα καλα να γινουν μετρησεις οπως μας λες κ επισημα review.Μας το παιζεις κ 'γνωστης κιολας τοσα χρονια'.Αν ειναι ετσι οι γνωστες τοτε αστο καλυτερα φιλε..κανε κατι αλλο.κ εγω γουσταρω πολυ περισσοτερο sony/samsung ( οι δυο προηγουμενες τηλεορασεις μου ηταν samsung κ sony)δεν το κρυβω,αλλα προσπαθω να ειμαι αντικειμενικος με αυτα που ειδαν τα ματια μου.Επισης επιμενεις κ μας λες για την 650V,ενω εγω μιλαω για την 670V.Εχει καποιες διαφορες,διαβασε το review καλυτερα.

Επειδή εσύ είσαι "αντικειμενικός", τι μετρήσεις δίνει η τηλεόρασή σου στην σκακιέρα που μετριέται η αντίθεση κατά ANSI για μαύρο και λευκό;
Τι μετράει το "μάτι" σου; 0.12 cd/m2; Περισσότερο; Λιγότερο; Πόσο λευκό;

Αναρωτιέμαι ότι ούτε καν η "λαϊκή σοφία" δεν καλύπτει την περίπτωση σου. Παροιμίες για την ημιμάθεια μου έρχονται, για την αμάθεια δυσκολεύομαι. :chinscratch:

Last edited by a moderator:
Το γεγονος οτι το 80% της παγκοσμιας αγορας tv lcd ανηκει στις samsung/lg δεν λεει κατι πιστευω,ετσι?Το γεγονος επισης οτι η sony βαζει panel της lg σε τηλεορασεις της ουτε αυτο λεει κατι.Οπως επισης οτι υιοθετει το παθητικο 3D παλι σε ορισμενα μοντελα της ουτε αυτο λεει κατι..Πολυ εμπειρια εχει πεσει εδω μεσα,ξεχειλιζει θα ελεγα..

Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και αλλού. Μπορεί να βρεις άλλα φόρα που οι LG και οι λοιπές τηλεοράσεις με IPS πάνελ θεωρούνται ότι έχουν εξαιρετική ποιότητα απεικόνισης.
Όλο και κάτι θα υπάρχει, μπορεί να έχει και η LG κανένα. Μην συχνωτίζεσαι με αδαείς σαν και μένα, και κολλήσεις τίποτα "επιστήμη" και έχουμε τρεχάματα...

Την 670 δεν την εχω παρει ακομα.Αναμενει η παραγγελια,για την ωρα ειμαι με την sony μου.Το οτι ασχοληθηκα τοσο πολυ(που κακως το εκανα εχεις δικιο σε αυτο φιλε) εγινε μονο κ μονο για να σας δειξω το ποσο κολλημενοι/προκατειλειμενοι ειστε.Δεν προσπαθω να πεισω κανενα κ ουτε τον εαυτο μου για κατι.Απλα ειμαι αντικειμενικος οσο μπορω βαση των ματιων μου κ των συμβουλων απο επαγγελματιες.Οπως ειπα κ ποιο πανω το 80% του πλανητη δεν βγαζει κ τοσο χαλια τα ips παρα μονο εσεις.Επισης ο φιλος μου που παλια εγραφε εδω κ ευτυχως σταματησε οπως μου ειπε,ειναι επαγγελματιας στα θεματα κ μου ειπε δεν θα εχεις καποιο σοβαρο θεμα με την νεα ips lg.(plasma μου προτεινε στην αρχη).Επισης ενας αλλος αλλος επαγγελματιας του χωρου συντακτης του pathfinder tech (παλιοτερα στο hdtv) σε ερωτηση που του εκανα οπως κ παλιοτερα review του των 'κακων' ips lg μονο χαλια δεν τις εβγαζε.Τωρα λετε να πιστεψω ολους αυτους κ τα ματια μου η καλυτερα δυο φορουμαδες που απλα γραφουν οτι διαβαζουν απο μετρησεις χωρις να ειναι επαγγελματιες ουτε τιποτα αλλο? Ηδου η απορια??

650 και 670 ίδιο panel ; Θα μου εξηγήσατε γιατί δίνουμε τόση σημασία στο μαύρο και αν επηρεάζει στο gaming ;

Από ότι διαβάζω και εγώ η διαφορά των δύο τηλεοράσεων είναι σχεδιαστική (άλλη βάση και πιο λεπτό πλαίσιο η 670). Δες και εδώ (αν χρησιμοποιείς chrome κάνε δεξί κλικ στο ποντίκι και μετάφραση στα Ελληνικά) , είναι στα 100 Hz πραγματικά (όπως είδαμε στην μέτρηση όμως χωρίς η κίνηση να είναι στα επίπεδα άλλων τηλεοράσεων 100 Hz)...

http://forum.setcombg.com/телевизор...d-oled-tv-faq-на-първа-страница-част-6-a.html

Επισης ενας αλλος αλλος επαγγελματιας του χωρου συντακτης του pathfinder tech (παλιοτερα στο hdtv) σε ερωτηση που του εκανα οπως κ παλιοτερα review του των 'κακων' ips lg μονο χαλια δεν τις εβγαζε.Τωρα λετε να πιστεψω ολους αυτους κ τα ματια μου η καλυτερα δυο φορουμαδες που απλα γραφουν οτι διαβαζουν απο μετρησεις χωρις να ειναι επαγγελματιες ουτε τιποτα αλλο? Ηδου η απορια??

Αν νομίζεις ότι για την αξιολόγηση δύο προϊόντων αρκούν οι περιγραφές τύπου έκθεσης ιδεών και οι μετρήσεις είναι περιττές τότε πίστεψε τους παραπάνω. Ή εναλλακτικά πήγαινε σε κάποιο καφετζή να σου πει ποια τηλεόραση είναι καλύτερη από το φλιτζάνι.

Last edited:
Μετα κ απο μετρησεις εγιναν τα review των επαγγελματιων.Αλλα εχεις δικιο εσεις τα ξερετε καλυτερα τι να λεμε τωρα!!

Μιας και δεν έχουμε review από τις lg 2014 αλλά μιλάμε για ips panel ας δούμε τι γινόταν πέρσι με δαύτα.

lg la690 ips

Low contrast: the LA690V has a contrast ratio of 620:1, at a time when most competing TVs have at least 2,000:1. The untrained eye may not notice it with the lights on, but once you turn the lights off, anything black will look washed out (like the black widescreen bars in the image above). This is such a crucial part of a TV's picture quality that in our rating system, any TV with contrast this low is necessarily limited to three out of five stars on its overall score.

http://www.digitalversus.com/tv-television/lg-55la690v-p17657/test.html

lg la620 ips

However, IPS technology tends to lack contrast. So while certain entry-level and/or mid-range TVs can sail past 3000:1 with blacks as deep as 0.06 cd/m², the LA620V makes do with 750:1 and a black at 0.22 cd/m². In real terms, that means that the black will look a bit washed out when watching TV in well-lit rooms, and that it'll seem more like grey when viewing in pitch-dark conditions. Only a proper dynamic backlight system could have helped make up for that, but with just one block of LEDs behind the centre of the screen, this LG TV doesn't stand a chance.

http://www.digitalversus.com/tv-television/lg-55la620v-p16819/test.html

panasonic et60 ips

If there’s one area where Panasonic LED TVs has really struggled in the past, it’s here. Whilst their own IPS technology does have its benefits over LG’s implementation, in terms of outright contrast performance, it’s always trailed behind somewhat. As described in the Menus area, the Panasonic ET60 has an active backlight control that can be set at high or low levels and, at first glance, the comparatively deep blacks the max setting provide seem enticing. In fact put up an all-black pattern and the auto-dimming switches in to the extent that we got a reading as low as 0.007 cd/m2. In the words of a sub-par Aussie soap - and sporadic pop – star, catapulted to household name status by virtue of a failed union to a glamour model - ‛insania’ and not really representative of a picture with mixed content. There are two problems with using the Active Backlight Control at Max: a) it’s very sensitive to very mild changes in on-screen luminance meaning dark portions of the picture can fluctuate in their brightness fairly rapidly and frequently, and b) it causes the picture to shift gamma dynamically so content can go from looking just right to very over-blown. In the end we found the Min setting gave a little helping hand without intruding on picture quality in a tangible way and in that configuration the ET60 managed an averaged black level of 0.1 cd/m2 giving an ANSI contrast figure of just under 1000:1, which is good but not great although certainly better than most recent Panasonic LED TVs. Without any dimming assistance, the ET60’s native black level sits at around 0.12 cd/m2.

http://www.avforums.com/review/panasonic-et60-tx-l55et60-3d-led-lcd-tv-review.478

panasonic dt60 ips

Black level is the single most important picture component and the one we give the most credence to when assigning our picture quality score. While the Panasonic DT60 does reasonably well in other aspects -- color, 3D, bright lighting -- it's the light black levels and poor uniformity that bring the TV's score way down. In a theater environment, the TV lacks the punchiness of the other televisions on test, and its decent color doesn't make up the difference.

http://www.cnet.com/products/panasonic-tc-l60dt60/2/

Μπορώ να βάλω και άλλα πολλά αλλά και αυτά αρκούν για να καταλάβει και ο ποιο άσχετος αγοραστής ότι τα ips και κάκιστο μαύρο έχουν (αντίθεση) και πολύ dirty screen υπερτερούν μόνο στην γωνία θέασης.
Δεν θέλω να μειώσω την αγορά που έκανες και μακάρι να μείνεις απόλυτα ευχαριστημενος. Αλλά το οτι το 80% ανήκει σε samsung lg δεν λέει τίποτα γιατί το 90% των αγοραστών είναι παντελώς άσχετος με αυτό που πρόκειται να αγοράσει και συνήθως συμβουλευεται κάποιον πάλι άσχετο πχ τον πωλητή μιλάω για όλα τα προϊόντα ψυγεία τηλεοράσεις πλυντήρια αυτοκίνητα κτλ.Έτσι αγόρασα εγώ προχτές παπούτσια. Ρώτησα την πωλήτρια είναι καλά?Ναι είναι κορυφαία θαρρείς και τα έχει δοκιμάσει.Τέλος πάντων οι απαντήσεις που παίρνεις απο τα παιδιά είναι εμπεριστατωμενες εσύ μιλάς με λόγια του αέρα το 80% τι κάνει με την sony που παίρνει ips και τα μοντέλα της με ips πατώνουν σε πωλήσεις σε σχέση με τα va αλλά τέλος πάντων.

Απάντηση: Re: sony KDL 46 HX750 vs KDL 55W805B

Την 670 δεν την εχω παρει ακομα.Αναμενει η παραγγελια,για την ωρα ειμαι με την sony μου.Το οτι ασχοληθηκα τοσο πολυ(που κακως το εκανα εχεις δικιο σε αυτο φιλε) εγινε μονο κ μονο για να σας δειξω το ποσο κολλημενοι/προκατειλειμενοι ειστε.

Το ότι δεν έχει ασχοληθεί ακόμα κανένας με το ύφος και τον τρόπο σου δεν σημαίνει ότι γίνονται και αποδεκτά. Στο επόμενο μήνυμα με τον ίδιο τόνο, θα απομακρυνθείς από το φόρουμ για ένα τριήμερο. Αρκετά.