Sony KDL-46X3500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SONY 46X3500

Φίλε μου κοίτα σύμπτωση.. και εγώ εχθές στην ίδια τηλεόραση έβλεπα το ίδιο έργο...Πραγματικά μερικές σκηνές ήταν κατάμαυρες..

Αν αναφέρεσαι στη ρύθμιση εξοικονόμηση ενέργειας νομίζω ότι αν το βάλεις στο OFF θα είναι πιο φωτεινή...
.
.
βάλτε άλλον έναν στην σύμπτωσή σας!!:flipout:
.
μόνο που δεν έχω την σόνυ δυστυχώς αλλά το είδα σε μια 26" φιλιπς 5532....
.
στην εν λόγω σκηνή ούτε και γω έβλεπα τίποτα...ή υπάρχει όντως απόλυτο σκοτάδι στην σκηνή ή φταίει λίγο και η ποιότητα του divx...

ασχετα αλλα πως ειναι δυνατον να υπαρχει μια ταινια με πολυ καλη ποιοτητα και μαλιστα με 5.1 ηχο τη στιγμη που τωρα παιζεται στο cinema (μιλαω για το I am legend που ειδα) ενω για αλλες πχ national treasure 2 να υπαρχουν μονο κατι αθλια αρχεια τραβηγμενα με καμερα που για να δεις τι γινεται πρεπει η σκηνη να ειναι στον ηλιο!

οκ το πρωτο ειναι dvd screaner, δεν μπορουν να βρουν screaner για ολες τις ταινιες?

Re: Tελικα την παραγγειλα SONY KDL 46X3500

εγω την εχω ρυθμηση για τα δικα μου ματια και δεν ψαχνομαι για ρυθμισεις.
τελεια κινηση και χρωματα που δεν τα χορτενης οσο και να βλεπης

στις μαυρες σκηνες η τηλεοραση αυτοματα γινεται πολυ σκοτεινη...αυτο ειναι καλο για το μαυρο αλλα εξαφανιζει την ευκρινεια...
το παρατηρησες αυτο? σε ενοχλησε?

Ακούγεται σα να είναι ενεργοποιημένο το σύστημα δυναμικής αντίθεσης της συσκευής. Στις crt της Σόνυ ονομαζόταν Τεχνητή Νοημοσύνη. Πρέπει να είναι απενεργοποιημένο, προκειμένου να αποδοθεί σωστά η κλίμακα του γκρι, ακόμη και αν σε πρώτη θέαση η εικόνα είναι λιγότερο εντυπωσιακή.

Last edited:

Τα screeners είναι στην ουσία κόπιες της ταινίας που προορίζονται για θέαση από διάφορους κριτικούς κτλ. Σε ποιότητα κυμαίνονται από VHS screener μέχρι τα αρκετά ποιοτικά με 5.1 ήχο όπως αυτό που λές. Το άν και πότε θα κυκλοφορήσουν screeners εξαρτάται από τις "διασυνδέσεις" κάθε "group" που τα κυκλοφορεί. Το NT2 που λές ουσιαστικά τραβήχτηκε με κάμερα, είναι έκδοση CAM δηλαδή, αν και κυκλοφόρησε και μια TS, νομίζω, αλλά είμαστε πολύ off-topic.

Ακούγεται σα να είναι ενεργοποιημένο το σύστημα δυναμικής αντίθεσης της συσκευής. Στις crt της Σόνυ ονομαζόταν Τεχνητή Νοημοσύνη. Πρέπει να είναι απενεργοποιημένο, προκειμένου να αποδοθεί σωστά η κλίμακα του γκρι, ακόμη και αν σε πρώτη θέαση η εικόνα είναι λιγότερο εντυπωσιακή.

δεν απενεργοποιειται παντως..το εψαξα στο νετ...μονο στο game mode δεν υπαρχει αλλα εκει πλεον χανεις πολλα καλα της τηλεορασης οποτε...θα ζησω με αυτο (ο ηχος το αναφερει ως προβλημα αναλογα με τον τηλεθεατη)

δεν απενεργοποιειται παντως..το εψαξα στο νετ...μονο στο game mode δεν υπαρχει αλλα εκει πλεον χανεις πολλα καλα της τηλεορασης οποτε...θα ζησω με αυτο (ο ηχος το αναφερει ως προβλημα αναλογα με τον τηλεθεατη)

Τελικα εχει και η δικια σου ..................

ελια στο μαγουλο:flipout:
Καλο βραδυ

Περίεργο μου ακούγεται να μην υπάρχει επιλογή. Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση απενεργοποίησης στο service menu της συσκευής;

Last edited:

Έχει κανείς παρατηρήσει κάτι που συμβαίνει με το χρώμα όταν υπάρχει κίνηση?
Βλέπω π.χ. σε κοντινά προσώπου να κινούνται διάφορα πάνω στην επιδερμίδα (χρωματικές σκιές θα το έλεγα). Υπάρχουν ταινίες (ακόμα και απο blue-ray δίσκους) που είναι πολύ έντονο.
Βλέπαμε χτες το "Open Season", που είναι animation με κορυφαία ανάλυση και υπήρχε σε μεγάλο βαθμό.
Κατάφερα να το μειώσω αρκετά απενεργοποιώντας τα 100hz εντελώς. Από το έντονα φανερό, έπεσε στο 5% με τη ρύθμιση.

Αυτό είναι το smearing που γίνεται λόγος?

Τελικά αυτά τα 100Hz όλοι απενεργοποιημένα τα έχουν. Δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απο αυτά που πάνε να λύσουν.

τα 100 hz ειναι μονο για ποδοσφαιρο και formula
στις ταινιες και μαλιστα στα bluray (οπου η τηλεοραση διαφημιζει πραγματικα τα 24hz) δεν πρεπει να τα εχεις ενεργοποιημενα.

τα 100 hz ειναι μονο για ποδοσφαιρο και formula
στις ταινιες και μαλιστα στα bluray (οπου η τηλεοραση διαφημιζει πραγματικα τα 24hz) δεν πρεπει να τα εχεις ενεργοποιημενα.

Τελικά είδες που όσο ψάχνουμε ανακαλύπτουμε και την ορθότητα στις ρυθμίσεις! Δεν ήξερα από πριν ότι δεν πάνε μαζί αυτά τα δυο. Το βρήκα τυφλοσούρτη!

Δώστε κι άλλα τέτοια tips για μας τους αμύητους, μη παιδευόμαστε pls!

ασχετα αλλα πως ειναι δυνατον να υπαρχει μια ταινια με πολυ καλη ποιοτητα και μαλιστα με 5.1 ηχο τη στιγμη που τωρα παιζεται στο cinema (μιλαω για το I am legend που ειδα) ενω για αλλες πχ national treasure 2 να υπαρχουν μονο κατι αθλια αρχεια τραβηγμενα με καμερα που για να δεις τι γινεται πρεπει η σκηνη να ειναι στον ηλιο!

οκ το πρωτο ειναι dvd screaner, δεν μπορουν να βρουν screaner για ολες τις ταινιες?
Κι εγώ είδα το συγκεκριμένο Screener στην ίδια τηλεόραση στις 4/1/08 και όντως στην σκηνή που μπαίνει να βρει το σκύλο του η 46Χ3500 χαμηλώνει αυτόματα τον φωτισμό επειδή είναι σχεδόν κατάμαυρη η σκηνή και δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα.

Και τώρα το :offtopic:.
Φίλε Βασίλη δεν βγαίνουν για όλα DVD Screeners αλλά για όσα έχουν πιθανότητες για υποψηφιότητες για βραβεία και ειδικά για περιπτώσεις όπου χρονικά δεν προλαβαίνουν να προβληθούν παντού πριν να λάβει χώρα η εκδήλωση απονομής των βραβείων για να μπορέσουν να τα δούνε όλοι οι κριτικοί που ψηφίζουν. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να βγάλουνε ένα DVD Screener εφόσον γνωρίζουνε ότι ούτως η άλλως θα διαρεύσουν και θα χάσουν εισιτήρια από την ταινία. Γιατί πες μου ειλικρινά αν τώρα που την είδες στην 46άρα και σε τόσο καλή ποιότητα (εμένα τουλάχιστον με το HTPC και μερικά tweakings που έχω κάνει στο ffdshow έδειχνε σαν DVD και καλύτερα) θα πας να την δεις και στον κινηματογράφο. Εγώ πάντως θα πάω :smile:

-bye-δεν θα παω για εναν λογο..ο lx60 με σηκωσε στον αερα 2 φορες..στο λιονταρι που ερχεται απο πισω στην αρχη και οταν το ζομπι-γκομενα ξαφνικα σηκωθηκε στο κρεβατι του ''γιατρου''..λεω να μην το ξαναζησω αυτο:flipout:

Από χθές είμαι και εγώ κάτοχος της πιο μικρής όμως 40Χ3500. Έυχαριστημένος με πρώτη ματιά και χωρίς να έχω κάνει κάποια ρύθμιση, πράγμα που θα προσπαθήσω να κάνω μέσα στο ΣΚ. Σ'αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω το γνωστό μέλος Σάββα Μοσχίδη για την άψογη εξυπηρέτηση καθόλη τη διάρκεια από την παραγγελία έως και την παράδοση. Έπεται και συνέχεια...

αποψε θα δω το 30 days of night...
α ρε auto dimmιng που θα δουλεψει..τιποτα δεν θα καταλαβω παλι

Το auto dimmιng σε πειραξε .................. το οτι θα θες καμμια ενδοφλεβια για να συνερθεις απο το "ξυδι" το παραβλεπουμε εεεεε ?
Α ξεχασα σαββατο αυριο .......... δε βαζεις εναν ορο καλυτερα :flipout::flipout:

:food-smiley-005:
δεν υπαρχει αυριο...το αυριο ξεκινησε σημερα κατα τις 10 και θα συνεχιστει μεχρι την Κυριακη (σε πρωτη φαση)
πολυ μακρυ το Σαββατο μερικων -bye-