Sony KDL-46X3500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: SONY Bravia 46X3500

το σωστό είναι να πούμε ότι η Sony καλιμπραρισμένη πλησιάζει αρκετά την pioneer out of box ... Εαν δε καλιμπραριστεί η pioneer , τότε υπάρχει χάσμα γενεών μεταξύ Sony και Pioneer ...

Απάντηση: Tελικα την παραγγειλα SONY KDL 46X3500

φιλε εγω την εχω 4 μηνες και το μονο που εχω κανει λιγες ρυθμησεις ωστε να παιζη καλα στα ματια μου οπως εμενα αρεσει και ουτε στρωσιμο ουτε χαδια.
να ξερης οτι με 300ε εχεισ +3 χρονια εγγυηση σονυ

Re: Tελικα την παραγγειλα SONY KDL 46X3500

έχω την εντύπωση πως με 300 ευρώ η εγγύηση είναι για +4 χρόνια και μπορείς να την αποκτήσεις μέχρι το τέλος της αρχικής εγγύησης του ενός έτους. Απλά δεν έχω δεί κάπου αν καλύπτει ότι και η αρχική ή εξαιρεί κάποια πράγματα λόγω της πολυετίας.
Οσο για τις ρυθμίσεις και εγώ έκανα τα βασικά και βελτίωσα την εικόνα αλλά θα με ενδιέφερε να πάρω το maximum της απόδοσης.

Re: Απάντηση: SONY Bravia 46X3500

το σωστό είναι να πούμε ότι η Sony καλιμπραρισμένη πλησιάζει αρκετά την pioneer out of box ... Εαν δε καλιμπραριστεί η pioneer , τότε υπάρχει χάσμα γενεών μεταξύ Sony και Pioneer ...

αυτο μου ακουγεται πολυ..ατεκμηριωτο να το πω,ακραιο να το πω,......να το πω,-bye-

Re: Απάντηση: SONY Bravia 46X3500

Aυτο ειναι αυθερετο δικο σου συμπερασμα.

Re: SONY Bravia 46X3500

Πάντως μία παρατήρηση μιας και έχω κάνει το Update,η Tv πλέον ζεσταίνεται λιγάκι παραπάνω,αν παίζει για κανά 2ωρο+ και την ακουμπήσω στις σίτες της,ψήνει ολίγον.

Το χάσμα είναι αναπόφευκτο, 1080 motion resolution έναντι 600 μαϊμού (λόγω interpolation).

Ααα δεν μιλούσαμε για την LX ;:ADFADF1::ADFADF1:
Ακυρο, το έχω χάσει..λογικό είναι... 2 μήνες τώρα βλέπω τηλεόραση σε μια 20" απο τα 5 μέτρα..
Υπάρχει άλλος τόσο αναπόφασιστος;

what?

Δεν υπαρχει πλασμα με πανω απο 800 γραμμες motion resolution και μιλαμε παντα για full HD οπως οι LX.

Πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί με τα συγκεκριμένα νούμερα γιατί δεν υπάρχει standard μέθοδος μέτρησης. Από site σε site είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικά αποτελέσματα αφού έχουν να κάνουν με το pattern που χρησιμοποιείται και με την ταχύτητα της κινούμενης εικόνας.

Το HDTVtest με ταχύτητα κίνησης 6.5 pixel/frame έχει μετρήσει 1080 γραμμές ανάλυσης σε PZ70 και LX-508 και 700 γραμμές ανάλυσης στην PX80. Η μόνη LCD που αναλύει πάνω από 600 γραμμές είναι η 9632 με 900 (δημιουργεί μπόλικα artifacts βέβαια αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα). Η V3000 που δεν έχει 100Hz αναλύει 250 γραμμές.

Εδω λεει 900 γραμμες...

Panasonic recently applied this methodology to three of their TVs as shown in Figure 18. As indicated, the 1080p plasma display produced 900 lines of moving resolution with the image moving across the screen at five seconds. The
720p PD reproduced all 720 lines while the 720p LCD only reproduced 300 lines. As the image speed increases, the LCD moving picture resolution significantly deteriorates due to motion blur. According to Panasonic, 120Hz LCDs doubles resolution to 600 lines at a significant premium, but is still well below plasma’s moving picture results.

http://www.plasma-lcd-facts.co.uk/_pdf/pdf-the-future-still-looks-bright-for-plasma-tvs.pdf

Εγω σε αλλο τεστ ειχα διαβασει 800-880 γραμμες αν θυμαμαι καλα.

Εδω λεει 900 γραμμες...

Panasonic recently applied this methodology to three of their TVs as shown in Figure 18. As indicated, the 1080p plasma display produced 900 lines of moving resolution with the image moving across the screen at five seconds. The
720p PD reproduced all 720 lines while the 720p LCD only reproduced 300 lines. As the image speed increases, the LCD moving picture resolution significantly deteriorates due to motion blur. According to Panasonic, 120Hz LCDs doubles resolution to 600 lines at a significant premium, but is still well below plasma’s moving picture results.

http://www.plasma-lcd-facts.co.uk/_pdf/pdf-the-future-still-looks-bright-for-plasma-tvs.pdf

Εγω σε αλλο τεστ ειχα διαβασει 800-880 γραμμες αν θυμαμαι καλα.

Αυτό ακριβώς θέλω να πω Γιάννη. Τα νούμερα αλλάζουν ανάλογα με το είδος της μέτρησης, οπότε είναι αδόκιμο να κάνουμε συγκρίσεις από διαφορετικές πηγές.

Καλό το link πάντως για μελέτη -bye-

Καλό το link πάντως για μελέτη -bye-

Ναι καλο ειναι , το ειχα ξαναδει παλιοτερα αλλα το βρηκα παλι σημερα που εψαχνα για "moving picture resolution".-bye-

Παντως οι πλασμα υπερτερουν στην κινηση αφου τα pixel τους αναβουν και σβηνουν ενω στις LCD παραμενουν συνεχεια αναμενα.

Απο την αλλη βεβαια γλιτωνουμε στις LCD το flicker.

H JVC εχει βγαλει πειραματικο μοντελο στα 180 Hz που μειωνει ακομη περισσοτερο το Motion blur των LCD:

http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NEWS_EN/20071003/140171/

Aγνωστο ομως ποτε και αν θα δουμε τηλεορασεις των 180 Ηz στην αγορα.

Παντως οι πλασμα υπερτερουν στην κινηση αφου τα pixel τους αναβουν και σβηνουν ενω στις LCD παραμενουν συνεχεια αναμενα.

Απο την αλλη βεβαια γλιτωνουμε στις LCD το flicker.

H JVC εχει βγαλει πειραματικο μοντελο στα 180 Hz που μειωνει ακομη περισσοτερο το Motion blur των LCD:

http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NEWS_EN/20071003/140171/

Aγνωστο ομως ποτε και αν θα δουμε τηλεορασεις των 180 Ηz στην αγορα.

Στην ουσία έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το μάτι μας την κίνηση. Όπως είπες στις πλάσμα το pixel δεν χρειάζεται να είναι αναμμένο όσο διαρκεί η προβολή ενός frame (20ms στα 50Hz), αλλά ανάβει σχεδόν στιγμιαία και μετά σβήνει. Στις LCD από την άλλη τα pixel είναι αναμμένα καθ όλη την διάρκεια του frame. Αυτή η συνεχόμενη φωτεινότητα είναι που δημιουργεί την θολούρα όταν το μάτι μας προσπαθεί να ακολουθήσει την κίνηση. Με τις LCD των 100Hz η κατάσταση βελτιώνεται γιατί το frame διατηρείται λιγότερη ώρα αναμμένο μέχρι να αλλάξει κατάσταση (10ms).

Υ.Γ Έχουμε εκτροχιαστεί από το θέμα του νήματος και θα αναγκάσουμε τον Πάνο να κόψει και να ράψει :D Νομίζω πως θα μπορούσαν τα μηνύματα να μπουν στο νήμα "lcd vs plasma"

Παιδιά για όποιον ενδιαφέρεται, το πρόβλημα με τον ήχο μέσω HDMI που είχα με το VAIO VGN-AR21S λύθηκε με firmware update (του HDMI του VAIO) από τη SONY μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Τώρα κάτι καινούργιο:
Όταν βλέπω ταινίες (BD ή DVD) η εικόνα κολλάει λίγο όταν κουνιέται η κάμερα. Έβαλα το "Ενίσχυση κίνησης" (ή κάπως έτσι) στο Τυπική και η κατάσταση διορθώθηκε κάπως. Απλά επειδή μου κόλλησε τώρα, το προσέχω και παρατηρώ ότι και πάλι κολλάει ελάχιστα. Υπάρχει τίποτα άλλο που μπορώ να κάνω; Αν βάλω υψηλή ενίσχυση κίνησης μου φαίνεται ότι η κατάσταση χειροτερεύει σε σχέση με την τυπική.

Επίσης, δεν βρήκα κάποια ρύθμιση για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των 100Hz... Υπάρχει τέτοια ρύθμιση; Από default είναι 100Hz; Ίσως και αυτό να έχει κάποια σχέση με τα κολλήματα που βλέπω...

Thx in advance!

Επίσης, δεν βρήκα κάποια ρύθμιση για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση των 100Hz... Υπάρχει τέτοια ρύθμιση; Από default είναι 100Hz; Ίσως και αυτό να έχει κάποια σχέση με τα κολλήματα που βλέπω...

Στην D3000 που επισης εχει motionflow βαζεις τον ενισχυτη κινησης στο "οχι". Αλλα πριν το κανεις αυτο δοκιμασε την ρυθμιση για ταινια (κατω απο την προηγουμενη επιλογη στο ιδιο μενου) στο "αυτοματο 2" αν θυμαμαι καλα , μηπως και λυθει το προβλημα.