Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony KDL W5500

Eπανέρχομαι με ένα ερώτημα που είχα κάνει και παλιότερα μιας και η συγκεκριμένη TV είναι υποψήφια.

5. Το μόνο αρνητικό που έχουμε βρει ως τώρα ( επιβεβαιωμένο από άλλα 5-6 άτομα και τους χρήστες kalergman, Neof1z του φόρουμ ) είναι ότι δε μπορούμε να κάνουμε την ψηφιακή εικόνα από Η/Υ ( dvi-hdmi ) να δουλέψει ΜΑΖΙ ΜΕ αναλογικό ήχο ( πράσινη έξοδος της κάρτας ήχου στη μαύρη pc / HDMI 1 audio in της τηλεόρασης ). Αντίθετα με αναλογική εικόνα (vga) και αναλογικό ήχο, έχουμε και εικόνα και ήχο. Συνιστώ όμως την ψηφιακή σύνδεση καθώς η VGΑ χάνει στην ευκρίνεια σε σχέση με την HDMI που δίνει κρυστάλλινη εικόνα!

Το παραπάνω δεν έχει λυθεί ακόμα, το εγχειρίδιο λέει ότι θα πρέπει να δουλεύει με την παραπάνω σύνδεση. Αναμένουμε νεώτερα από τους τεχνικούς της Σόνυ, αλλά δεν είναι και κάτι τόσο σημαντικό.[/quote]

Ξέρει κανένας αν έχει λυθεί το παραπάνω πρόβλημα.
ή αν υπάρχει καποιος που να δουλέυει κανονικά...
έχω σύνδεση dvi-hdmi και τον ήχο τον δίνω αναλογικά
για μένα είναι σοβάρο πρόβλημα
Ευχαριστώ

Απάντηση: Sony KDL W5500

Δεν έχει και ούτε βλέπω να λύνεται στο μέλλον...
Αν έχει μόνο αυτό το κουσούρι συμβιβάζομαι...

Εκανα μια βολτα και μπορεσα να δω τις w5500 B650 B7000 ,ειμαι κατοχος μιας w4000 και απολυτα ικανοποιημενος ( ας με πρηζει ο L0st2 για τα 100Ηz που δεν εχω) ,η 5500 (δεν ξερω αν εφταιγαν οι ρυθμισεις) με απογοητευσε ειδα ενα πραγμα τοσο ξεθωριασμενο σε σχεση με μια Β650 που επαιζε διπλα που απο τα νευρα μου( Σονακιας ) πηρα το κοντρολ και αρχισα να σκαλιζω αλλα και παλι δεν αλλαξε κατι δραστικα, και ενταξει οι Σονυ δειχνουν τα χρωματα οπως πραγματικα ειναι και δεν τα "εμπλουτιζουν" οπως οι Σαμμυ και Γκοντσταρ ,αλλα αυτο ηταν σαν ξεπλυμα ετσι εδεινε σε σχεση με Ζ4500 στα αριστερα της και μια Β650 στα δεξια της ,εσεις που κατι καλυτερο βλεπετε πειτε μου αν ισχυει αυτο

Δεν αντεξα και ξαναπηγα στο καταστημα (δεν το χωνευα με τιποτα) ,τελικα βρηκα τι εφταιγε και εβλεπα ξεθωριασμενη την εικονα , το πανελ ηταν στημενο χαμηλα και απο το 1,90 που κοιταζα ηταν απαισια , μολις λυγισα τα γονατακια μου και ηρθα προσωπο στο πανελ ολα αλλαξαν ,και ειδα το φως
ισως τελικα ειχαν δικιο που εγραφαν πως ειχε καποιο μικρο "θεμα " με την γωνια θεασης
Η εικονα της τηλεορασης ειναι εκπληκτικα καθαρη , σιγουρα πολυ καλυτερη απο την W4000 που βλεπω τους τελευταιους 5 μηνες ,τελικα ισχυει περισσοτερο για την 5500 το σχολια που ειχα διαβασει σε ενα review της 4000 ,που ελεγε "βλεποντας την εικονα της ειναι σαν να κοιτας εξω απο το παραθυρο σου"

Ήρθε το κτήνος των 52'' τελικά (χωρις αυτοκόλλητα), επιβλητικό μεσα ατην κούτα του και γέμισε το σαλόνι. Σήμερα τα νεότερα αφου παίξω μαζί της και βρω εθελοντή για να την κρεμάσω στον τοίχο...

Ήρθε το κτήνος των 52'' τελικά (χωρις αυτοκόλλητα), επιβλητικό μεσα ατην κούτα του και γέμισε το σαλόνι. Σήμερα τα νεότερα αφου παίξω μαζί της και βρω εθελοντή για να την κρεμάσω στον τοίχο...
Καλοριζικος φιλε!!!! Αντε περιμενουμε εντυπωσεις...-bye-

Απάντηση: Re: Sony KDL W5500

καλοριζικη και οχι πολυ κοντα στην tv.........:vollkommenauf: !!

Το demo της philips με τα πλακάκια το έχει παιξει κανείς στη ΣΟΝΥ για να μας πει εντυπώσεις?

Το demo της philips με τα πλακάκια το έχει παιξει κανείς στη ΣΟΝΥ για να μας πει εντυπώσεις?

Αν ειναι αυτο που κατεβασα πριν 2 εβδομαδες με βαση ενα λινκ απο αλλο μελος καλυτερα μην κανετε τον κοπο, δεν ειναι καν σε HD και η ποιοτητα ειναι ψιλοχαλια.

Παρόλα αυτά, θα ήθελα να ακούσω πως το χειρίζεται μια σόνυ...

Προς τους τυχερούς κατόχους και δη σε αυτούς με 46 αρα.

Τι γίνεται με τις γωνίες θέασης. Η θέαση από το πλάι ξεθωριάζει τα μαύρα και σε πιο βαθμό? Αν είναι δυνατό να έχουμε και κάποιες φωτογραφίες. Το τεστ κατά προτίμηση να γίνει σε σκοτεινές χωρίς πολύ κοντραστ σκηνές (πχ the dark night προς το τέλος εκεί που ο δικαστικός πιάνει όμηρο το παιδί). Και αυτό γιατί παρατηρείτε μια τάση στις νέες LCD για πολύ περιορισμένη γωνία θέασης της τάξης των + - 20 μοιρών με τα μαύρα πλαισια σε 4:3 να μπλεδίζουν και τα μαύρα να έχουν διαφορά ακόμη και από τη μία άκρη του πανελ στην άλλη αν πχ κάθεσtε σε πολυ κοντινή απόσταση (2μ).

Δέστε εδώ
http://www.televisioninfo.com/conte...5100-LCD-HDTV-Review-1000/Viewing-Effects.htm

http://images.televisioninfo.com/im...100/charts/Sony-KDL-46Z5100-viewingangle2.jpg

σε συνέχεια του προηγούμενου για τη γωνία θέασης δέστε το ακόλουθο

http://img521.imageshack.us/img521/17/testayd.jpg

Παρατηρήστε πόσο μικρή είναι η γωνία θέασης και ότι κατευθείαν έχουμε washout. Επίσης δέστε το γαλάζιο στα letterbars. Οσο για την εικόνα από τη δομή των pixels μήπως σαs θυμίζει τη φωτό από το τεστ της 40z5500 στο http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/lcd-tvs/1217-sony-kdl-40z5500.html

επίσης αυτό γράφει στο τεστ της 46w5500
http://www.digitalversus.com/article-364-4903-16.html

"The outcome is unanimous: the panel is perfectly black when you are opposite the screen. You can’t legitimately say then that the W5500 suffers from clouding.
However, once you move to the side slightly, the blacks do get lighter. The colours don’t vary but also get lighter. The closer you are to the panel then, the fewer the number of viewers that get high image quality. At a distance of 3 m, two to three people can watch an ideal image at the same time. The next two (4th and 5th) will start to see zones where the blacks are less than optimal. This might look light clouding but isn’t in fact, as you don’t get the effect when you are directly in front of the screen. One thing is sure: the W5500 doesn’t have a wide angle of vision."

και φυσικά ο έλεγχος να γίνει όχι σε dynamic mode αλλά σε cinema ή movie

Εμένα πάλι οι εντυπώσεις μου είναι λίγο αντίθετες. Το site που αναφέρεις παραπονιέται για μικρές γωνίες θέασης στα SPVA πάνελ (samsung/sony), ενώ λέει ότι δεν έχουν clouding. Εγώ πάλι βλέπω clouding κυρίως σε αυτά τα πάνελ, αλλά δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα στις γωνίες θέασης.
Χώρια που έχουν το καλύτερο μαύρο της "πιάτσας" των LCD...

Εμένα πάλι οι εντυπώσεις μου είναι λίγο αντίθετες. Το site που αναφέρεις παραπονιέται για μικρές γωνίες θέασης στα SPVA πάνελ (samsung/sony), ενώ λέει ότι δεν έχουν clouding. Εγώ πάλι βλέπω clouding κυρίως σε αυτά τα πάνελ, αλλά δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα στις γωνίες θέασης.
Χώρια που έχουν το καλύτερο μαύρο της "πιάτσας" των LCD...

Δεν κατάλαβα. Έχεις τη συγκεκριμένη τηλεόραση ή αναφέρεσαι γενικά? Αν είσαι κάτοχος θα μπορούσες να μας δώσεις κάποιες αντιστοιχες φωτο.?

Εδώ είναι μια μεγαλύτερη έκδοση της προηγούμενης φωτό

Σημειωτέων πως οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με τρίποδα και τη μηχανή σε manual mode για να μην έχουμε διαφορετικές παραμέτρους έκθεσης δηλαδή με την ίδια ταχύτητα και διαφραγμα

Επειδη τυχαινει να ειχα τρεις τηλεορασεις Sony με τρεις διαφορετικες γενιες πανελ S-PVA (32S2010-40D3000-46W4000) εχω να πω οτι η γωνια θεασης σταδιακα μειωνεται απο γενια σε γενια , δηλαδη την καλυτερη γωνια την εχει η S2010 και την χειροτερη (χωρις μεγαλη διαφορα παντως) η W4000.

Οσο ομως μειωνεται η γωνια θεασης τοσο αυξανει η αντιθεση και βελτιωνεται το μαυρο με την W4000 περυσι να υπερτερουσε στον τομεα αυτο των περισσοτερων τηλεορασεων LCD και plasma της αγορας (πλην Kuro βεβαια).

Φετος βλεπω οτι στην W5500 εχει μειωθει και αλλο η γωνια θεασης αλλα ταυτοχρονα το μαυρο και η αντιθεση εχουν φτασει ξανα σε κορυφαια επιπεδα.

Με λιγα λογια Samsung και Sony κανουν υποχωρησεις στις γωνιες θεασης αλλα ταυτοχρονα προσφερουν μαυρο και αντιθεση που αλλοι κατασκευαστες LCD μονο να ονειρευτούν μπορουν...