Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Sony KDL W5500

Υποθέτω edge led, σωστά; (το οποίο σε κάποια μοντέλα δεν είναι καλό, αλλά τέλος πάντων... :flipout:)

Βασιζομαι στις μετρησεις δυο site , flatpanels και digitalversus...-bye-

Παντως και στο HDTVtest που δοκιμασαν την Β7020 μιλανε για πολυ καλο μαυρο...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue40b7020-ue40b7000-20090502147.htm

Βασιζομαι στις μετρησεις δυο site , flatpanels και digitalversus...-bye-

Παντως και στο HDTVtest που δοκιμασαν την Β7020 μιλανε για πολυ καλο μαυρο...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue40b7020-ue40b7000-20090502147.htm

On a totally black screen (video black), the Samsung UE40B7000’s calibrated black level – enhanced by auto-dimming – was measured at 0.01 cd/m2, a superb figure that is beaten only by 9G Pioneer Kuro plasmas (e.g. the PDP-LX5090) and Samsung local-dimming LED-backlit LCD TVs like the F96, A786 and A956 series. On an ANSI checkerboard test pattern, we recorded a still excellent 0.06 cd/m2.

In [Game Mode] where auto-dimming is disabled by switching off [Dynamic Contrast], calibrated black level was 0.04 cd/m2, matching that measured on the CCFL-backlit LE40B650 LCD TV.

We measured the calibrated black level on our Panasonic TX-P42G10 review unit to be 0.03 cd/m2, which puts it on par with the Pioneer PDP-4280XD 8G Kuro plasma, but still some way off the 0.0031 cd/m2 record currently held by the Pioneer PDP-LX5090 9G Kuro plasma TV.

Calibrated black level on the Sony KDL40W5500 HDTV was 0.05 cd/m2. Although numerically this was a hair lower than that on the Samsung B650, we were hard-pressed to tell the difference in a side-by-side comparison. If anything, the slightly wider viewing angles on the Sony KDL40W5500 meant that the blacks at the sides washed out less than those on the Samsung, contributing to marginally more immersive blacks.

Εγώ βλέπω μετρήσεις γύρω στο 0.05-0.06, το διπλάσιο της G10. Και για την 7000, και την Β650 και την W5500. Και αυτό αν πέσεις σε SPVA πάνελ. Αν πέσεις σε κινέζικο, θα φτάσει και 0.09!!!! (http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl37w5500-20090524150.htm).

Και όλα αυτά τα έχω δει σε κατάστημα. Έχω δει 7000 αξιοπρεπή (αποδεκτό μαύρο αν και ενοχλούσε λίγο το auto-dimming), 7000 με πρόβλημα, 6000 με μεγάλο πρόβλημα στο μαύρο. Γενικά το μαύρο δεν είναι το δυνατό σημείο στις edge led της samsung. 8000 δεν έχω δει, στην 7000 είναι υποφερτό, στην 6000: καλύτερα μια Β650...

Δυστυχως το δικο μου ματι δεν φτανει μεχρι τα 0.03 cd/m2 ωστε να μετρησω με αυτο σε καταστημα...:flipout:-bye-

Γενικα η μετρηση του μαυρου δεν ειναι σταθερη γιατι εξαρταται και απο τις αλλες παραμετρους της εικονας...οποτε βλεπουμε αποκλισεις αναλογα τον δοκιμαστη και την μεθοδο που χρησιμοποιειται...

Η V10 εχει μετρηθει στα 0.05 cd/m2 και γενικοτερα μιλαμε για την ιδια ταξη μεγεθους αφου λογω μειωμενης μεγιστης φωτεινοτητας βγαινει το ιδιο περιπου contrast με W5500, B7000 κτλ.

Δυστυχως το δικο μου ματι δεν φτανει μεχρι τα 0.03 cd/m2 ωστε να μετρησω με αυτο σε καταστημα...:flipout:-bye-

Γενικα η μετρηση του μαυρου δεν ειναι σταθερη γιατι εξαρταται και απο τις αλλες παραμετρους της εικονας...οποτε βλεπουμε αποκλισεις αναλογα τον δοκιμαστη και την μεθοδο που χρησιμοποιειται...

Η V10 εχει μετρηθει στα 0.05 cd/m2 και γενικοτερα μιλαμε για την ιδια ταξη μεγεθους αφου λογω μειωμενης μεγιστης φωτεινοτητας βγαινει το ιδιο περιπου contrast με W5500, B7000 κτλ.

Εγώ νομίζω ότι οι διαφορές οφείλονται κατά κύριο λόγο στις ανοχές των μετρητικών συσκευών, που ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι σημαντικές. Μετά στις ανοχές των τηλεοράσεων (που 2 συσκευές δεν βγάζουν το ίδιο μαύρο ακόμα και αν είναι το ίδιο μοντέλο). Μετά από το πως έχει "καλιμπράρει" ο καθένας...

Η ουσια ειναι -αν μου επιτρεπετε- πως η Σονυ εχει λυσει το θεμα του μαυρου εδω και χρονια,πως και γιατι δεν ξερω ,οι λοιπες το παλευουν με πιο κοντα στον στοχο την Σαμσουνγκ-bye-

Η ουσια ειναι -αν μου επιτρεπετε- πως η Σονυ εχει λυσει το θεμα του μαυρου εδω και χρονια,πως και γιατι δεν ξερω ,οι λοιπες το παλευουν με πιο κοντα στον στοχο την Σαμσουνγκ-bye-

Samsung και απο κοντα και Sony λογω κοινων πανελ...

Μιας και πρόκειται να αποκτήσω την εν λόγο τηλεόραση μέσα στον Σεπτέμβριο θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους κατόχους της.
Μπορώ να αποθηκεύσω διαφορετικές ρυθμίσεις ανάλογα με την είσοδο;
Δηλαδή άλλες ρυθμίσεις για την είσοδο HDMI 1 όπου έχω το PS3, άλλες για την HDMI 2 όπου έχω το WDTV και άλλες για την Nova / αναλογική TV;
Ευχαριστώ!

Μπορώ να αποθηκεύσω διαφορετικές ρυθμίσεις ανάλογα με την είσοδο;
Δηλαδή άλλες ρυθμίσεις για την είσοδο HDMI 1 όπου έχω το PS3, άλλες για την HDMI 2 όπου έχω το WDTV και άλλες για την Nova / αναλογική TV;
Ευχαριστώ!

Ναι γινεται...