Sony KDL W5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: SONY W5500-Τι πανελ?

Καλώς ήρθες....-bye-

...μιας και πρόκειται για συγκεκριμένο μοντέλο μεταφέρω το μήνυμα σου στο αντίστοιχο θέμα., όπου θα βρεις πολλές πληροφορίες.

Last edited:
Re: Sony KDL W5500 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

Διαβασα τις πρωτες σελιδες αλλα επειδη σε λιγο θα παω να την αγορασω μπορει καποιος να απαντησει?

Χρησιμοποιει και η σονυ αλλο-α πανελ στο συγκεκριμμενο μοντελο (40W5500) εκτος του S-PVA και αν ναι που(στην τν)-ποιος ειναι ο κωδικος που αφορα στο S-PVA πανελ?

Last edited:
Re: Sony KDL W5500 : Review - Εντυπώσεις - Σχόλια

μονο S-PVA,δεν υπαρχει κανενα αλλο πανελ,εκτος των 37" που δεν παραγεται ετσι κι αλλιως S-PVA

Επειδη ειναι πολυ πιθανο να αγορασω τη συγκεκριμενη τηλεοραση 52W5500 στο μελλον και πιθανοτερα απο ιντερνετομαγαζο εκτος και αν εχει προκυψει καμμια καλη προσφορα απο κανα γνωστο κατστημα εως τοτε, μπορει καποιος να μπει στο service menu να ελεγξει τις ωρες λειτουργιας της τηλεορασης και εαν ναι πώς γινεται αυτο? Υπαρχει καποιο αξιοπιστο ιντερνετομαγαζο που μπορει να προτεινει καποιος?

Επισης υπαρχει καποιος εμπειρος ιδιοκτητης της συγκεκριμενης τηλεορασης, που να μπορει να προτεινει τις καλυτερες ρυθμισεις για hd σήμα (ταινιες, παιχνιδια, κλπ απο pc) και για sd (τηλεοπτικο)?

Last edited:
Επειδη ειναι πολυ πιθανο να αγορασω τη συγκεκριμενη τηλεοραση 52W5500 στο μελλον και πιθανοτερα απο ιντερνετομαγαζο εκτος και αν εχει προκυψει καμμια καλη προσφορα απο κανα γνωστο κατστημα εως τοτε, μπορει καποιος να μπει στο service menu να ελεγξει τις ωρες λειτουργιας της τηλεορασης και εαν ναι πώς γινεται αυτο? Υπαρχει καποιο αξιοπιστο ιντερνετομαγαζο που μπορει να προτεινει καποιος?

Επισης υπαρχει καποιος εμπειρος ιδιοκτητης της συγκεκριμενης τηλεορασης, που να μπορει να προτεινει τις καλυτερες ρυθμισεις για hd σήμα (ταινιες, παιχνιδια, κλπ απο pc) και για sd (τηλεοπτικο)?

Έχω την εντύπωση ότι στις σόνυ δεν μπορείς να δεις ώρες λειτουργίας. Νομίζω ότι οι ώρες είναι "κρυπτογραφημένες" με τρόπο που κανείς δεν έχει αποκρυπτογραφήσει. Οπότε, ακόμα και αν μπεις στο service menu, θα δεις ένα νούμερο που κανείς δεν θα μπορεί να σου πει τι σημαίνει...

Κλεινουμε την τηλεοραση με το τηλεκοντρολ (πρασινο κουμπι standby) και γρηγορα παταμε...

i+ , 5 , volume up

και μετα παλι standby , η τηλεοραση ανοιγει στο service menu , προσεχουμε να μην πειραξουμε τιποτα και μετα παταμε το οff πανω στην τηλεοραση.

Ο χρονος λειτουργιας ειναι στην πρωτη καρτελα που γραφει ΕΤΙ1...

Last edited:
Ευχαριστω για αλλη μια φορα για τις πληροφοριες...

Μια τελευταια ερωτηση: Υπαρχει η δυνατοτητα για την ιδια εισοδο (πχ hdmi 1) να αποθηκευσει καποιος δυο διαφορετικα σετ ρυθμισεων και να μπορει να τα ανακαλεσει γρηγορα πατωντας ενα κουμπι ή μια επιλογη?

Και δεν εννοω απλα να αλλαξει το mode (game,cinema,vivid κλπ) που μπορει να το κανει πατωντας ενα κουμπι απο τηλεκοντρολ αλλα και τις επιμερους ρυθμισεις contrast, gamma,backligth, motionflow, mpeg noise reduction, film, live colour κλπ.

Δηλαδη μπορει καποιος για την ιδια εισοδο να εχει ευκολα προσβασιμα δυο ή περισσοτερα διαφορετικα σετ ρυθμισεων? Ή εστω το καθε mode για την ιδια εισοδο αποθηκευει τις ρυθμισεις του ξεχωριστά? Δηλαδη να βαλω στο cinema mode καποιες ρυθμισεις και στο vivid mode τις ιδιες ακριβως με το cinema αλλα πχ με το motion flow και vivid colors ενεργοποιημενα...

Ετσι καθε φορα που θα επιλεγω vivid ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΙΣΟΔΟ να εχω ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις με cinema αλλα με καποια επιμερους παραμετρους αλλαγμενες...

Last edited:
Αυτο δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι γινεται να αποθηκευσεις διαφορετικες ρυθμισεις στο "χρηστης" και στο "cinema" για καθε εισοδο...

Κλεινουμε την τηλεοραση με το τηλεκοντρολ (πρασινο κουμπι standby) και γρηγορα παταμε...

i+ , 5 , volume up

και μετα παλι standby , η τηλεοραση ανοιγει στο service menu , προσεχουμε να μην πειραξουμε τιποτα και μετα παταμε το οff πανω στην τηλεοραση.

Ο χρονος λειτουργιας ειναι στην πρωτη καρτελα που γραφει ΕΤΙ1...

Και δείχνει κανονικά ώρες λειτουργίας; Αν ναι, άκυρο αυτό που έγραψα... :2thumb22sup:

Μπηκα στην 40D3000 και μου λεει 3,652 ωρες , την εχω 28 μηνες περιπου αρα 4,3 ωρες την ημερα...

Θα δω και την 46W4000 καμια ημερα...

:blink:
H 9731 έχει 8742 ώρες, και την έχω μόλις 23 μήνες... :flipout:
Την 9618 που την έχω 7 χρόνια, λέω να μην την κοιτάξω καν... :flipout:

Σε ευχαριστώ petasis, τελικά είναι με -vol.
Η δικιά μου τί να πω, έχει 2455 ώρες λειτουργίας από το Σεπτέμβριο του 07!
Βέβαια πρέπει να προσθέσω και άλλες 1100 περίπου που είχε κάψει πριν την αναβάθμιση του firmware για να ησυχάσουν τα ανεμιστηράκια της, οπότε σύνολο κοντά 3500 ώρες μέσα σε 2 χρονάκια σε υπνοδωμάτιο, pas mal....

μια ερωτηση παιδια...αρχεια mkv bluray με ηχο dts παιζει μεσω σκληρου δισκου usb η sony w5500.??ειμαι αναμεσα σε samsungb650 κ sonyw5500.
η samsung δε τα παιζει αν δεν τα παιζει κ η sony να ξερω ποια θα παρω τελικα!!

μια ερωτηση παιδια...αρχεια mkv bluray με ηχο dts παιζει μεσω σκληρου δισκου usb η sony w5500.??ειμαι αναμεσα σε samsungb650 κ sonyw5500.
η samsung δε τα παιζει αν δεν τα παιζει κ η sony να ξερω ποια θα παρω τελικα!!

Η W5500, όπως και καμία SONY, δεν παίζει mkv. To usb που έχει είναι για αναπαραγωγή αρχείων mp3 και φωτογραφιών.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=787196&postcount=49

μια περίεργη ερώτηση..

σε zapping αλλάζει γρήγορα τα κανάλια? επειδή έχουμε μια toshiba που είναι ανυπόφορη στο θέμα αυτό..