Sony KDL W605B : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: SONY KDL W605B : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οι Sony φημίζονται ότι στα defaults settings τους είναι καλύτερα απ' ό,τι οι άλλες TV στα defaults τους. Εγώ κάτι τέτοιο δεν το συμπέρανα πάντως. Θα ξαναπάω βέβαια στο σπίτι του φίλου και θα ξανατσεκάρω, βάζοντας χέρι και στα settings. Και βέβαια θέλω να δω πως πάει στη μπάλα και στις ταινίες (κίνηση, χρώμα κλπ). Η διαφορά πάντως στην ποιότητα εικόνας μου έκανε πολύ εντύπωση, την περίμενα πιο δυνατή ακόμα και απείραχτη.

Φίλε μου πάνως αν βρεις χρόνο τσέκαρε και λίγο τα υπόλοιοπα που ρωτάω. Κι αν μπορέσεις πες μου έστω και για 1 από τα 3...
Thanks anyway!
Στα defaults settings υποτίθεται ότι είναι καλύτερη , αλλά στην ουσία ισχύει το ότι << στους τυφλούς ο μονόφθλαμος βασιλεύει >> σε σύγκριση με τις άλλες εταιρείες. Πάντως όπως και να έχει, είναι και αυτή πολύ μακριά από αυτό που μπορεί να δώσει και από το όσο πιο σωστά μπορεί να αποδώσει, βάσει των δυνατοτήτων της βέβαια.

Οι Sony φημίζονται ότι στα defaults settings τους είναι καλύτερα απ' ό,τι οι άλλες TV στα defaults τους. Εγώ κάτι τέτοιο δεν το συμπέρανα πάντως. Θα ξαναπάω βέβαια στο σπίτι του φίλου και θα ξανατσεκάρω, βάζοντας χέρι και στα settings. Και βέβαια θέλω να δω πως πάει στη μπάλα και στις ταινίες (κίνηση, χρώμα κλπ). Η διαφορά πάντως στην ποιότητα εικόνας μου έκανε πολύ εντύπωση, την περίμενα πιο δυνατή ακόμα και απείραχτη.

Φίλε μου πάνως αν βρεις χρόνο τσέκαρε και λίγο τα υπόλοιοπα που ρωτάω. Κι αν μπορέσεις πες μου έστω και για 1 από τα 3...
Thanks anyway!
Για το πρώτο που ρώτησες αν ξέρεις καλά αγγλικά διαβασε αυτό http://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/sony-kdl-40w605b-kdl-40w605-p19148/test.html (χρειάζεται να μεταφραστει στα αγγλικά με το google translate) κανει Review στην w605
και γραφει στα αρνητικά της κάτω κάτω ''No motion compensation''
Για το τρίτο που ρωτάς αν έχει υποστήριξη Ethernet η WiFi δεν βλέπω τον λογο να μην λειτουργεί.Εξάλου στο φόρουμ του Serviio βλέπω και νήματα με την W600B που ουσιαστικά είναι ίδιες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: SONY KDL W605B : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για το πρώτο που ρώτησες αν ξέρεις καλά αγγλικά διαβασε αυτό http://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/sony-kdl-40w605b-kdl-40w605-p19148/test.html (χρειάζεται να μεταφραστει στα αγγλικά με το google translate) κανει Review στην w605
και γραφει στα αρνητικά της κάτω κάτω ''No motion compensation''
Για το τρίτο που ρωτάς αν έχει υποστήριξη Ethernet η WiFi δεν βλέπω τον λογο να μην λειτουργεί.Εξάλου στο φόρουμ του Serviio βλέπω και νήματα με την W600B που ουσιαστικά είναι ίδιες.

Σωστός ναι. Στο αντίστοιχο αγγλικό link:
http://www.digitalversus.com/tv-television/sony-bravia-kdl-40w605b-p19148/test.html
το αναφέρει αυτό για το motion interpolation.

Ευχαριστώ φίλε μου, θα δοκιμάσω κανα κανα Serviio την επόμενη φορά που θα πάω στο σπίτι του φίλου. Αν πάρει το μάτι σου πουθενά τίποτα καμιά έτοιμη ρύθμιση, πόσταρε. Βρήκα κι εδώ βέβαια ένα post με ρυθμίσεις, θα τις δοκιμάσω.

Last edited:
Re: SONY KDL W605B : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ρυθμίσεις για τηλεοπτικό σήμα

Ευκρίνεια[backlight]:[0-max],ανάλογα που σου αρέσει,ρυθμίζει την ένταση του οπίσθιου φωτισμού των led.
Αντίθεση:95
Φωτεινότητα:50
Χρώμα:52
Απόχρωση:0
Θερμοκρ Χρώματος:θερμό2/θερμό 1,αν έχεις συνηθίσει να τα βλέπεις με μπλεδίζουσα απόχρωση προς ψυχρό.
Καθαρότητα[sharpness]:55

Μείωση Θορύβου:όχι
Μείωση θορύβ MPEG:όχι
Μείωση θορύβου κουκκίδων:Αυτόμ

Δημιουργία ρεαλισμού:Χειροκ
Ανάλυση:40
Φιλτ/σμα θορύβ:5
Ομαλή διαβάθμιση:μικρή
Λειτουργία Ταινίας:Αυτόμ

Προηγμ Ρυθμίσεις

Διόρθωση Μαύρου:όχι
Προηγμ βελτ αντίθεσης:όχι
Προσαρμογή Γαμμα:0,-1

Αυτόματος περιοριστής φωτός:όχι
Καθαρό Λευκό:όχι
Ζωντανό Χρώμα:όχι
Ισορροπία λευκού:-
Βελτίωση λεπτομερειών:μικρή
Βελτίωση περιγραμμάτων:μικρή/μεσαία
Φυσικότητα χρώματος του δέρμ:όχι

Λειτουρ. κίνησ. LED:όχι

------------------------------------------------

Ρυθμίσεις για HD/blu ray

Options/Επιλογή Σκηνικού/Σινεμά

Options/Εικόνα/Λειτουργία Εικόνας/Σινεμά 1 ή Σινεμά 2

Αλλιώς

Ευκρίνεια[backlight]:[0-max],ανάλογα που σου αρέσει,ρυθμίζει την ένταση του οπίσθιου φωτισμού των led.
Αντίθεση:95
Φωτεινότητα:50
Χρώμα:52
Απόχρωση:0
Θερμοκρ Χρώματος:θερμό2
Καθαρότητα[sharpness]:50

Μείωση Θορύβου:όχι
Μείωση θορύβ MPEG:όχι
Μείωση θορύβου κουκκίδων:όχι

Δημιουργία ρεαλισμού:όχι
Ανάλυση:-
Φιλτ/σμα θορύβ:-
Ομαλή διαβάθμιση:όχι
Λειτουργία Ταινίας:Αυτόμ

Προηγμ Ρυθμίσεις

Διόρθωση Μαύρου:όχι
Προηγμ βελτ αντίθεσης:όχι
Προσαρμογή Γαμμα:-1,-2

Αυτόματος περιοριστής φωτός:όχι
Καθαρό Λευκό:όχι
Ζωντανό Χρώμα:όχι

Ισορροπία λευκού:-

Βελτίωση λεπτομερειών:όχι
Βελτίωση περιγραμμάτων:όχι
Φυσικότητα χρώματος του δέρμ:όχι

Λειτουρ. κίνησ. LED:όχι

Απάντηση: SONY KDL W605B : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πσσσσς σωστός ο @xavito. Για κάποιο λόγο δε βρίσκεις άνετα έτοιμες ρυθμίσεις χρηστών για διάφορες TVs στο internet. Είτε calibrated είτε custom.
Thanks mate! Θα πω εντυπώσεις όταν τις δοκιμάσω.

Με τη προσφορά που παίζει στα 396+ τη σκέφτομαι.
Απο τους κατόχους κάνει για ανάρτηση σε περιστρεφόμενο βραχίωνα;
Δέν είδα να έχει κανονικές υποδοχές vesa πίσω.
Μπορεί να αναρτηθεί απο το πάνω μέρος το λεπτό ή μόνο απο το κάτω που προεξέχει αρκετά πίσω;

evanfotis από το κάτω ,VESA Hole Spacing Compatible Yes, KDL-40W605B 300x200mm

Sony_W605B_dos.jpg

Πσσσσς σωστός ο @xavito. Για κάποιο λόγο δε βρίσκεις άνετα έτοιμες ρυθμίσεις χρηστών για διάφορες TVs στο internet. Είτε calibrated είτε custom.
Thanks mate! Θα πω εντυπώσεις όταν τις δοκιμάσω.
Το εμα είναι ότι δε θα βγαλουν απαραιτητα το ιδιο αποτέλεσμα σε διαφορετικο panel. Μη ξεχναμε και το υποκειμενικο του θεματος

Τρία πραγματάκια παιδιά, λίγο info plzzz:
3). Ενδιαφέρεται ο φίλος να βλέπει σειρές κλπ μέσω δικτύου. Του συνέδεσα την TV ασύρματα (wireless LAN). Έχει η Sony κανένα πρόγραμμα για media server για να περάσει στο laptop του; Π.χ. στη Samsung μας δίνει η μαμά εταιρία software (Samsung Allshare, ή Samsung Link πλέον) οπότε δε χρειαζόμαστε software τρίτου. Ή δουλεύετε με seviio κλπ; Προτείνετε κάτι για καλό streaming με απροβλημάτιστους υπότιτλους για Sony plz...

Η μόνη λύση που βρήκα, και κάνει τη δουλειά σωστά. Είναι Serviio + mkvmerge, θέλει προετοιμασία ώστε να ενώσεις τους υποτίτλους, αλλά με το προγραμματάκι που βρήκα δεν κάνει πάνω από μερικά δευτερόλεπτα ανα ταινία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: SONY KDL W605B : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γνωστό είναι το πρόγραμμα ok (το mkvmerge)...
Γιατί όμως να γίνει ενσωμάτωση; Με srt υπότιτλους δεν παίζει από DLNA; Στις Samsung μας ουδέποτε χρειαστήκαμε την ενσωμάτωση για να δούμε κάτι από δίκτυο.

Ή παίζει θέμα με το Serviio; Αλλά δε θυμάμαι να υπήρχε πρόβλημα με τους εξωτερικούς υποτίτλους και το Serviio...

Last edited:

καλησπερα σε ολους.
προσφατα την αγορασα και εγω.
και θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται οταν χρησιμοποιω τον web browser η οταν θελω να ψαξω κατι,να μην το κανω με το τηλεχειριστηριο.

Υπαρχει το Tv SideView της Sony για android και ios.

Υπαρχει το Tv SideView της Sony για android και ios.

οκ σευχαριστω.
το δοκιμασα και δειχνει να βοηθαει καπως.
μονο στην αναζητηση youtube δεν κανει τιποτα.
αλλα ειναι οκ απο το καθολου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κατι ακομα.
δεν θυμαμαι ακριβως τι πειραξα στην αρχη,αλλα νομιζω ηθελα να στειλω την εικονα του λαπτοπ μου στην οθονη και πειραζοντας καποιες ρυθμισεις(που τελικα δεν το κατορθωσα) πλεον βλεπω και ενα νεο wifi που ειναι απο την sony.
πως το διαγραφουμε αυτο απο την sony?
για να μην εκπεμπει καθολου?

Πρεπει να συνδεθεις σε αυτό το wifi direct για να δειξεις εικονα. Αυτό για απευθειας συνδεση, αλλιως μεσω του modem σου

Εγω επαιξα video από το κινητο μου με το wifi direct.

Πρεπει να συνδεθεις σε αυτό το wifi direct για να δειξεις εικονα. Αυτό για απευθειας συνδεση, αλλιως μεσω του modem σου

Εγω επαιξα video από το κινητο μου με το wifi direct.

αφου συνδεθεις μετα τι κανεις?

Θα σου πω για το κινητο μου (android)
Πας στη συλλογη ανοίγεις πχ μια φωτογραφια, και στο πανω μερος εχει καποια εικονίδια, τον καδο, επεξεργασια κλπ
Αυτό που σε ενδιαφερει είναι μια οθονη με το σημα του wifi, σε landscape γραφει αλλαγη Player. To πατας και διαλέγεις. Αν εχεις σε καποιο PC το PowerDVD 12 θα το δεις και αυτό*
Μπορεις να στειλεις και μουσικη από τη μαμα εφαρμογή του κινητου σου

*μονο μεσω modem όχι direct

Δεν χρειάζεται νομίζω να έχεις ενεργό συνέχεια το wifi direct γιαυτό τον σκοπό... μπορείς πατώντας το "home" στην αρχική σελίδα εκεί που έχει στην μια μεριά κάποιες βασικές εφαρμογές και στην άλλη τις δικές σου, να επιλέξεις το "κατοπτρισμός οθόνης" και αφού η τηλεόραση μπει σε αναμονή για συσκευή τότε μπορείς να συνδεθείς με την συσκευή σου με την αντίστοιχη επιλογή (κατοπτρισμός οθόνης απ τις ρυθμίσεις για android ή widi/miracast φαντάζομαι για windows κτλ).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με τη προσφορά που παίζει στα 396+ τη σκέφτομαι.
Απο τους κατόχους κάνει για ανάρτηση σε περιστρεφόμενο βραχίωνα;
Δέν είδα να έχει κανονικές υποδοχές vesa πίσω.
Μπορεί να αναρτηθεί απο το πάνω μέρος το λεπτό ή μόνο απο το κάτω που προεξέχει αρκετά πίσω;

Το θετικό είναι ότι δεν είναι σαν τα περσινά μοντέλα που ήθελαν επεκτάσεις στις πάνω 2 τρύπες για να μπουν σε vesa βάση (τις έδιναν στα καταστήματα αν τους πίεζες)
αλλά δυστυχώς υποστηρίζει vesa 300x200 νομίζω που αν και η τηλεόραση με το βάρος της μπαίνει άνετα σε οποιαδήποτε βάση θεωρητικά ακόμα και κάτω απο "40 ιντζες" (καθώς είναι μόνο 12 κιλά τηλεόραση) στην πράξη οι περισσότερες τέτοιες βάσεις είναι 100x100 ή 200x200 κτλ.. εγώ την έβαλα σε μια περιστρεφόμενη και στους 2 άξονες βάση (μέχρι 37 ιντζες ήταν θεωρητικά αυτή που είχα αλλά πήγαινε μέχρι 200x200) και το "300ρι" το πέτυχα με Μαγκαϊβεριές και custom επεκτάσεις.
Κανονικά vesa compatible είναι πάντως.

srt ελληνικους υποτιτλους δεν παιζει ,σωστα?
γιατι σε εμενα μου τα βγαζει κινεζικα.

Θα αλλαξεις την κωδικοσελιδα σε καποιο κωδικο που τελειωνει σε -7, νομιζω

Θα αλλαξεις την κωδικοσελιδα σε καποιο κωδικο που τελειωνει σε -7, νομιζω

αναφερεσαι στο μενου της sony?
στην επιλογη υποτιτλων που εχει την κωδικοποιηση?