Sony KDL W705/6B series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: SONY KDL W705/6B series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μου αρέσει που η βάση λέει ALL FOR ONE :2thumb22sup: . Άρα θα πάω μάλλον για τον αντάπτορα εκτός και τελικά την αφήσω εκεί που είναι :)

Καλημέρα, χθες παρέλαβα την 32W705 για την κρεβατοκάμαρα μου.Το είχα ψάξει αρκετά και μετά και από συστάσεις παιδιών του φόρουμ κατέληξα σε αυτήν.Η σύνδεση με το δίκτυο ήταν απροβλημάτιστη, εκείνο που με χάλασε λίγο είναι η εικόνα της.Δεν έχει την καθαρότητα (διάυγεια) που περίμενα.Μπορώ να κάνω κάτι στις ρυθμίσεις?
Ευχαριστώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης γνωρίζει κανείς αν κάνει αυτή η βάση? http://www.kotsovolos.gr/site/sound...με-βραχίωνα-ως-32''-30kg-(sv4620)#prettyPhoto

Το eco αν βάλεις στο όχι , θα βελτιωθεί πολύ η εικόνα σου.

1. Ελληνικούς υπότιτλους σε srt αρχεία με ANSI κωδικοποίηση διαβάζει σε USB mode, ή πρέπει να τους ενσωματώνω στο mkv;
2. Έχει ρυθμίσεις για υπότιτλους; (θέση, χρώμα, μέγεθος)

β) συνδέω ένα εξωτερικό δίσκο με αρκετά αρχεία video, εικόνες κλπ. Πάω να παίξw μια ταινία, αλλά μέχρι να διαβάσει όλο το δίσκο και να μου βγάλει τα περιεχόμενα media, μπορεί να περάσει και 1 λεπτό ή και παραπάνω. Στην ουσία η τηλεόραση δεν σε αφήνει να διαλέξεις τον φάκελο που έχεις την ταινία, αλλά πρέπει να διαβάζει τα πάντα και να στα παρουσιάζει για να διαλέξεις τι θες να δεις. Μέχρι να τα διαβάσει περνάει χρόνος και αν έχεις 100 ταινίες κάνεις και μια ώρα να βρεις την ταινία που θες.
Μπορεί και κάποιος άλλος να επιβεβαιώσει ότι δεν μπορείς να διαλέξεις φάκελο, αλλά σου δείχνει τα περιεχόμενα όλου του δίσκου; Έχω δίσκους με TV σειρές ταξινομημένες σε 50-60 φακέλους (ένας φάκελος ανά σεζόν), οπότε αν η Sony όντως κάνει αυτό που αναφέρει ο φίλος, τότε ζήτω που καήκαμε...

1. Ελληνικούς υπότιτλους σε srt αρχεία με ANSI κωδικοποίηση διαβάζει σε USB mode, ή πρέπει να τους ενσωματώνω στο mkv;
2. Έχει ρυθμίσεις για υπότιτλους; (θέση, χρώμα, μέγεθος)

Μπορεί και κάποιος άλλος να επιβεβαιώσει ότι δεν μπορείς να διαλέξεις φάκελο, αλλά σου δείχνει τα περιεχόμενα όλου του δίσκου; Έχω δίσκους με TV σειρές ταξινομημένες σε 50-60 φακέλους (ένας φάκελος ανά σεζόν), οπότε αν η Sony όντως κάνει αυτό που αναφέρει ο φίλος, τότε ζήτω που καήκαμε...
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι στη δική μου 905, από τις λίγες φορές που δοκίμασα με στικάκι αλλά και σκληρό, διαλέγεις κανονικότατα φάκελο. Δε ξέρω αν παίζει ρόλο που μέσα σε αυτά ήταν όχι πάνω από δέκα φάκελοι; Φαντάζομαι όμως πως όχι. Δε βρίσκω λοιπόν το λόγο να μη μπορούν να κάνουν το ίδιο και τα φετινά μοντέλα;

Ναι οπως αναφερει ο leonid διαβαζει κανονικα τους φακέλους από usb. Και με υποτιτλους σε ansi δεν εχει πρόβλημα (αφου επιλεχθεί το κατάληλο encoding).

SONY KDL W705/6B series : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δυστυχώς όχι. Από την άλλη η εμφάνιση τους είναι ικανοποιητική (κάποιους ίσως να τους ενοχλήσει το μόνιμο γκρι φόντο (background) πίσω από τους υπότιτλους).

Δυστυχώς όχι. Από την άλλη η εμφάνιση τους είναι ικανοποιητική (κάποιους ίσως να τους ενοχλήσει το μόνιμο γκρι φόντο (background) πίσω από τους υπότιτλους).

Ευχαριστώ για την απάντησή σου martyras. Την τηλεόραση αυτή την αγόρασα για τους γονείς μου, αφού έκανα μία σχετική έρευνα με βάση κάποια κριτήρια μου.
Αυτό με τους υπότιτλος και το γκρι φόντο το είχα δει και μου φάνηκε βολικό για να δημιουργεί αντίθεση μεταξύ του πιθανώς λευκού background και των λευκών υποτίτλων.

Μερικά σχόλια μου για την TV.
Μιας και ο μπαμπάς έκλεισε τα 86 και ήταν δώρο γενεθλίων ήλπιζα να του αρκεί το μέγεθος των υποτίτλων, πράγμα που δεν πέτυχε, αλλά και το φόντο να βοηθάει, πράγμα που πέτυχε!
Είχα δοκιμάσει τον media player με αρκετά αρχεία απο το HD αποκλειστικά υλικό μου, και δεν 'μάσησε' σε κανένα. Ούτε σε high bitrate 1080p, ούτε σε Dolby TrueHD, ούτε σε DTS MA.
Σε αυτά που ομολογουμένως χαλάστηκα, και δεν τα είχα προσέξει στο Sony center που την δοκίμασα, είναι τα ακόλουθα:
Το απίστευτα γελοίο του εξωτερικού τροφοδοτικού! Προς τι ο λόγος;
Δεν είχαν χώρο να είναι εσωτερικό για να είναι λεπτή στο πάνω μέρος και έτσι για VESA βάση να χρειάζομαι 30 adaptor μήπως;
Ο τρόπος εμφάνισης της λίστας των videos για να επιλέξεις. Μικρά εικονίδια, μη δυνατότητα αλλαγής ταξινόμησης, όχι PageUp και PageDown, περιορισμένος χώρος για το όνομα αρχείου και αργό και σε NAS αλλά και σε 3TB HD.
Η μη δυνατότητα browsing by folder.
Η μη υποστήριξη shared folders, πάρα μόνον DLNA.
Η μη δυνατότητα resume σε ένα video που αναπαραγόταν στον media player και σταμάτησε.
Το τραγικό manual που δεν λέει τίποτα για τις εισόδους, εξόδους.
Το αποκλειστικό δέσιμο του αποθηκευτικού μέσου για PVR με την τηλεόραση. Δεν μπορώ δηλαδή τον 3TB σκληρό δίσκο που του έχω για τα videos να τον χρησιμοποιήσω και για εγγραφές.

Αυτά που είχα δει/ακούσει, και κατάπια εσκεμμένα είναι:
Η αστεία βάση, χαμηλή και ασταθής και χωρίς swivel.
Η μη χρήση του ονόματος των ενσωματωμένων στη ματρόσκα υποτίτλων.
Ο αστείος ήχος.
Την εικόνα δεν θα τη σχολιάσω. Panasonic plasma έχω στο σπίτι μου και την αγόρασα την Sony, για άλλα μάτια όμως.

Γεια σου winlink,

Το ότι το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό μπορεί από αισθητικής/πρακτικής(λογω χώρου) να μην είναι ότι καλύτερο αλλά κατά την άποψή μου θεωρώ ότι είναι ευκολότερο σε περιπτωση που βγάλει βλάβη να το αλλάξεις χωρίς να ανοιχτεί η tv και έχεις λιγότερη θερμότητα στην πλάτη του panel.

Για τη βάση τοίχου έχω αναφερθεί τι λύσεις έχεις για να τη βάλεις σε οποιαδήποτε βάση με ρυθμιζόμενους βραχίονες πλάτης.Δες λίγο το νήμα από την αρχή.

Τα video μπορείς να τα βλέπεις σε μορφή φακέλων και όχι χύμα.Αρκει να πάς στο παραλληλόγραμμο κάτω που γράφει περισσότερα και μετά να πατήσεις το κουμπί option και να επιλέξεις προβολή φακέλων.

Αναλυτικό manual έχεις στην τηλεοραση πατώντας στο τηλεχειριστήριο το πλήκτρο i manual(λευκό) .Αλλιώς μπορεις από το sony support europe να το έχεις στον υπολογιστή.Πλέον δεν βάζουν σε βιβλίο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης.

Αν μπορείς δοκίμασε στον σκληρό δισκο που έχεις να το χωρίσεις σε 2 μέρη.Το ένα για pvr (max ως 2tb) και το άλλο για media player.

Το ήχο της μπορείς να τον βελτιώσεις στις χαμηλές συνδέοντας sub woofer στην έξοδο των ακουστικών(υπάρχει ρύθμιση σχετική).Ακόμη και ασύρματο sub (της Sony μπορείς να βάλεις).Αυτό είναι το τίμημα της λεπτής τηλεόρασης,μικρά ηχεία που κοιτούν προς τα κάτω.Αντί να είναι εκατέρωθεν του panel και να κοιτούν προς το χρήστη(όπως παλιά και τώρα όπως στην KD-X9005B).

Η βάση (χωροταξικά πιάνει λίγο χώρο για τοποθέτηση σε έπιπλο) είναι και σταθερή βάση τοίχου.Το χαμηλό της tv γίνεται ψηλό.

Last edited:

Φιλε Winlink, αφου φαινεσαι γνωστης του αντικειμενου περι nas κτλ θα ξερεις οτι ολοι εμεις με nas και shared folders ειτε σε samba ειτε σε nfs δεν βασιζομαστε στο λειτουργικο της tv αλλα παίρνουμε εναν player οπως το wd tv live και κανουμε τη δουλεια μας γρηγορα. Παλι καλα που έχει dnla και mirecast, αυτά είναι πιο κατανοητά για τον απλό χρήστη που κάνει sharing υλικό.

Όσο για την εικόνα μήπως είσαι λίγο αυστηρός; Για τα λεφτά της έχει πάρα πολύ καλή εικόνα πιστεύω.

Thanks martyras, τα γνωρίζω αυτά που λές.
Off topic ---> 3 WD TV έχω, από το HD μέχρι το Gen3. Το δε πρώτο το έχει ο πατήρ στον οποίο πήρα την Sony. Αλλά για πές μου η Sansung UE40D5800 που είχα πάρει το '12 για το υπνοδωμάτιο, γιατί σε DLNA κάνει αναζήτηση by date, by folder κτλ. Οι Κορεάτες είναι ποιό έξυπνοι από τους Ιάπωνες? Τέλος πάντων, και το παλιό μου Promise NAS στον μπαμπά θα πάει , στο εξοχικό που περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, για να μπορώ να του φορτώνω υλικό μέσω internet. Και ήλπιζα σε λογική ευχρηστία της sony, που δεν βρήκα. Όπως έχω προαναφέρει ο πατήρ είναι 86, έ και τα μάτια δεν είναι πολύ super! Η λογική του interface του media player μου φάνηκε αστεία, τα δε μεγέθη τραγικά για το ζητούμενο. Το WD TV HD παίζει και θα συνεχίζει να παίζει μέχρι να τους πάω το NAS. ---|.

Το ανέφερα εδώ, ότι είμαι κάτοχος σχετικά παλιάς plasma και ώς κάτοχος HD δορυφορικού δέκτη σε κάτοπτρο με 4 LNB και WD Gen3 έχω συνηθίσει να βλέπω καλή εικόνα σε αυτά που βλέπω, και δεν είναι Digea. Ξέρω, η Plasma πέθανε (ή την σκότωσαν για το κέρδος), θέλει σκοτεινούς χώρους, αλλά κι εγώ έχω τάση προς κατσαρίδα, και βγάζει τρελή ζέστη. Έ, και το χειμώνα πως ζεσταινόμαστε νομίζεις? Με ταινίες!
Έχασα και στο παρά τσακ ένα από τα τελευταία κομμάτια τησ 50άρας Pany VT60 και το φυσάω και δεν κρυώνει. Γιατί κάτι άλλο που να μου αρέσει, για εμένα, δεν βρίσκω και η Pany πουλιόταν στα 1000 !
Γι αυτό και δεν σχολίασα την εικόνα, για μένα τον μίζερο δεν κάνει, αλλά για την μπαμπά με την έξτρα φωτεινότητα είναι σούπερ. Δεν απαξιούσα.
Στο κάτω κάτω εγώ την αγόρασα, προφανώς κάτι εκτίμησα!

Ξανά ευχαριστώ martyras και xavito

Μα με τον τρόπο που σου ανεφερε o xavito, μεσω dlna κανει sort ανα folder. Ποιο dlna server χρησιμοποιεις, μπας και εχει θεμα με τη sony. Εγω σε synology nas μεσω dlna ή dlna server οπως Serviiο και Plex, μπορώ να κανω sort ανα folder.

Καλησπέρα και από μένα.Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.Μόλις πήρα ένα PCH A-410 τον οποίο τον έχω στο σαλόνι.Η Sony που είναι στην κρεβατοκάμαρα τον βλέπει αλλά βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει λήψη περιεχομένου.Τί κάνω λάθος?
Ευχαριστώ

Το popcorn στα χαρακτηριστικα λεει οτι εχει υποστήριξη για να γίνει unpn server/windows media connect/player streamer και οχι dlna server/streamer - γιαυτό μάλλον η sony το βλέπει αλλά μετά στο διάβασμα σκαλώνει. Αλλά ας μας απαντήσει στα σιγουρα κάποιος που το έχει.

Καλησπέρα και από μένα.Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.Μόλις πήρα ένα PCH A-410 τον οποίο τον έχω στο σαλόνι.Η Sony που είναι στην κρεβατοκάμαρα τον βλέπει αλλά βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει λήψη περιεχομένου.Τί κάνω λάθος?
Ευχαριστώ

Αφού το έχεις υποβάλει το ερώτημα και στο σωστό μέρος τι παραπάνω περιμένεις από εδώ?

Ίσως να πάρω κάποια απάντηση από την στιγμή που στο "σωστό" μέρος δεν έχω πάρει ακόμα.Η δική σου ερώτηση δεν μπορώ να καταλάβω τί σκοπό έχει...

Έψαξα να βρώ το thread για το PopCorn A-400/410 για να σου το δώσω κι έτσι είδα το ερώτημα σου εκεί, πού είχε ήδη απαντηθεί πριν κάνεις το ερώτημά σου εδώ. Και το βρίσκω λίγο άκομψο να μπαίνει κόσμος σε κόπο να σου απαντήσει σε κάτι που ήδη ξέρεις από θεωρητικά πιο έγκυρη πηγή. Λογικό?

Και το βρίσκω λίγο άκομψο να μπαίνει κόσμος σε κόπο να σου απαντήσει σε κάτι που ήδη ξέρεις από θεωρητικά πιο έγκυρη πηγή. Λογικό? Καθόλου λογικό.
1) Το φόρουμ είναι για να βοηθάνε αυτοί που ξέρουν αυτούς που δεν ξέρουν
2) Όποιος μπαίνει σε κόπο απλά δεν απαντάει
3) Αν ήξερα δεν θα ρώταγα.Αν αναφέρεσαι στην απάντηση του Σταύρου δυστυχώς δεν λύθηκε το πρόβλημα αν και με προσωπική επικοινωνία που είχαμε με βοήθησε πολύ.Φυσικά η επικοινωνία αυτή έγινε μέσω πμ και τηλεφώνου για να μην "καταχραστώ" το νήμα με ερωτήσεις που μπορεί να κουράσουν κάποιους.
4) Πόσο λογικό σου φαίνεται εσένα να έχω πάρει απάντηση και να ρωτάω το ίδιο πράγμα?
5) Αν δεις λίγο καλύτερα η ερώτηση εδώ διαφέρει από του άλλου νήματος γιατί τελικά βλέπω τον player πλέον στην tv αλλά δεν μπορώ να κάνω λήψη περιεχομένου.
6) Καλό θα είναι να μείνουμε στα του νήματος και να τελειώσει εδώ.

Να ρωτήσω, ξέρεις κανείς τι υπάρχει από επεκτάσεις εγγύησης για τη W7, πουλάει εδώ στην Ελλάδα η Sony;

Να ρωτήσω, ξέρεις κανείς τι υπάρχει από επεκτάσεις εγγύησης για τη W7, πουλάει εδώ στην Ελλάδα η Sony;
Τι εννοείς αν πουλάει; Αν έχει ικανό αριθμό πωλήσεων γενικώς ; ναι έχει αρκετά καλές πωλήσεις.
Αν ρωτάς που πουλάνε μόνο σονυ, στα sony center, και έχουν επέκταση εγγύησης και στην σειρά 7 και τα sony center αλλά και ο Κοτσόβωλος. Ίσως να έχει και άλλη γνωστή αλυσίδα.