Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Στην δικιαμου 46w905 δεν εχει ουτε ιχνος απο clouding ακομα και με ελαχιστο φωτισμο αν εννοεις αυτο για τα συννεφα.Μετα το τηλεοπτικο σημα ηταν και δευτερος λογος που δεν πηρα την SAMSUNG 46F8000 και επελεξα αυτη .

Last edited:
καλησπερα και χρονια πολλα. θελω την συγκεκριμενη τηλεοραση, θα υπαρχει αρχες ιουνιου η θα εχει εξαντληθει μηπως γνωριζει καποιος??

Επειδη αλλαζει το μοντελο αυτο σιγουρα δεν μπορει να στο πει κανεις με σιγουρια.

Παιδιά μετά απο την τελευταία ενημέρωση (PKG4.410EUA) η τν. δεν μου παίζει αρχεία avi , ενώ πριν έπαιζαν κανονικά . . Ισχύει κ σε κανέναν άλλον αυτό ?? Και κάτι άλλο , υπάρχει πουθενά ρύθμισει να μεγαλώνουν οι υπότιτλοι?

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις μου, όποιος τις δοκιμάσει μας λέει :

Attachments

• ΑÎΒ₯ΓŽΛœΓŽΕ“ΓŽβ„’ΓŽΒ£ΓŽβ€’ΓŽβ„’ΓŽΒ£ SONY 55W905A.jpg
    ΑÎΒ₯ΓŽΛœΓŽΕ“ΓŽβ„’ΓŽΒ£ΓŽβ€’ΓŽβ„’ΓŽΒ£ SONY 55W905A.jpg
    206.5 KB · Views: 321
Last edited:
Παιδιά μετά απο την τελευταία ενημέρωση (PKG4.410EUA) η τν. δεν μου παίζει αρχεία avi , ενώ πριν έπαιζαν κανονικά . . Ισχύει κ σε κανέναν άλλον αυτό ?? Και κάτι άλλο , υπάρχει πουθενά ρύθμισει να μεγαλώνουν οι υπότιτλοι?

Παιζει κανονικά

Δοκιμασία τις ρυθμίσεις για τηλεοπτικο σήμα σύμφωνα με την πρωτη στήλη και μου άρεσε το αποτέλεσμα. Πως μπορουμε να κάνουνε και εμείς calibration?

καλησπερα αυριο λεω να περασω μια βολτα σε ενα καταστημα που την βρηκα εκθεσιακη στις 55 ιντσες και να συνδεσω στικακι με λευκο φοντο για να καταλαβω/παρατηρησω αυτες τις μαυρες πλαινες σκιες που διαβαζω. μια χαζη ισως ερωτηση τι διαστασεις πρεπει να ειναι η εικονα περιπου για να μπορεσει η τηλεοραση να την εμφανισει full screen;ενα λευκο φοντο πχ μεσα απο την ζωγραφικη των windows ειναι οκ;
εαν δεν ειναι τιποτα σπουδαιο μεσα στην βδομαδα εφυγα για την tv!

Εγώ θα σου έλεγα, αν σου αρέσει η τηλεόραση πήγαινε << χτύπατη >> γιατί τελειώνουν τα κομμάτια.
Από εκεί και πέρα όταν με το καλό παραλάβεις τότε να ελέγξεις για μήπως τυχόν κανένα καμένο πίξελ ή κανένα άλλο πρόβλημα.
Για αυτό που συζητάμε σε κανονικές συνθήκες θέασης το πιο πιθανό είναι να μη το δεις ποτέ, ή 1/1000 και αυτό αν πας ντε και καλά ψάχνοντας και δε κοιτάζεις το όποιο περιεχόμενο παρακολουθείς και βλέπεις συνεχώς στα άκρα του πάνελ μήπως τυχόν και το ανακαλύψεις.

Leonid να ρωτησω κατι,τις πηγες σου τις εχεις συνδεδεμενες στον ενισχυτη και τον ενισχυτη στην tv η τις εχεις συνδεσει απευθειας στην tv?Βαση ποιανου απο τα 2 που αναφερω ειναι το καλιμπραρισμα της tv???

Όλες οι πηγές είναι με Hdmi συνδεμένες απεύθειας στη tv, και με δεύτερο hdmi ( σε Pioneer & panasonic που παιζουν BD δισκους και έχουν hd ήχο ) στέλνω στον προενισχυτή και τις υπόλοιπες που παίζουν sd υλικό τις έχω συνδέσει με coaxial. Το ps3 με οπτική στον προενισχυτή γιατί μόνο κανά παιχνίδι από εκεί και δε με νοιάζει για τον HD ήχο σε αυτό.
Επίσης καθότι 4 εισόδους hdmi έχει η tv, έχω βάλει και hdmi σουίτσερ ( 3 in - 1 out ) που εκεί έχω συνδέσει το Ps3 και το media player, οπότε ανάλογα πιο παίζει βάζω σε σίνεμα ή game που έχει κρατήσει στη μνήμη της εισόδου τις ρυθμίσεις για το κάθε mode.
Στον προενισχυτή λοιπόν του home cinema στέλνω από παντού μόνο ήχο και τίποτα από εικόνα, εξάλλου γνώμη μου είναι οτι στους προενισχυτές ή ολοκληρωμένους ενισχυτές Home cinema καλό είναι να στέλνεις μόνο ήχο, γιατί στο κάτω κάτω αυτό πρέπει να κάνουν καλά.....
Άρα λοιπόν οι ρυθμίσεις έχουν γίνει βάσει της κάθε μία πηγής στην έισοδο που είναι συνδεμένη στη τηλεόραση. Όπως θα κατάλαβες στην μία είσοδο που έχω συνδέσει το Hdmi σουιτσερ έχω ρυθμίσει και το σίνεμα και το game ενώ στις υπόλοιπες έχω ρυθμίσει μόνο το σίνεμα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις μου, όποιος τις δοκιμάσει μας λέει :

Φιλε Leonid μια ερωτηση.. οταν βαλεις πχ εξωτερικο σκληρο για να παιξει HD υλικο ποια ρυθμιση θα επιλεξεις απο αυτες τις ρυθμισεις? Την εχω ρυθμισει κι εγω βεβαια ερασιτεχνικα με το δικο μου ματι και εχει βγει καλο αποτελεσμα αλλα θελω να κανω συγκριση με τα δικα σου δεδομενα να δω διαφορες.. Και κατι αλλο που παρατηρησα, παιζει ρολο και σε ποια ενοτητα θα κανεις αυτες τις ρυθμισεις.. μπορει πχ να εχεις τις ιδιες ρυθμισεις στο -χρηστης- και να βαλεις ακριβως ιδιες στο -γενικο- η -cinema- και το αποτελεσμα να ειναι διαφορετικο...Αν ξερει κανεις κατι γιαυτο ας μας πει

Για HD υλικό θα επέλεγα μία από τις ρυθμίσεις που έχω στο Pioneer ή στο Panasonic.
Θα πειραματιζόμουν με αυτές, αν και δε ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε για σκληρό δίσκο να είναι στάνταρ η όποια ρύθμιση κατέληγα. Νομίζω, ότι οι όποιες παράμετροι αφορούν το σήμα που στέλνει στη τηλεόραση , δεν θα είναι πάντα ίδιες όπως από μία πηγή, πρέπει να είναι ανάλογα από που το << κατεβάζεις >>.
Υποθέτω πάντα, δε το ξέρω γιατί δε βλέπω ποτέ υλικό κατεβασμένο και μάλιστα HD, ακόμα και το SD υλικό που θα αποθηκεύσω στο media Player, το γράφω σε dvd iso.

Όσο αφορά το δεύτερο ερώτημά σου, ναι θα υπάρχουν διαφορές, το έχω δοκιμάσει.

Last edited:

Προσπαθω παντα να κατεβασω οσο το δυνατον καλυτερο υλικο υπαρχει αναλογα βεβαια και την ταινια αν εχει πολλα εφε-σκοτεινες σκηνες κτλ.. πχ σε μια αισθηματικη κομεντι δεν θα εδινα και πολυ βαση στη πηγη αρκει να ειναι ανεκτη.. δεν χρειαζεται οσο μια ταινια της marvel για παραδειγμα.. εσενα το media player που εχεις χρησιμοποιει δικια του επεξεργασια εικονας Η απο την TV? Διοτι η σονυ εχει πολυ καλη επεξεργασια και δεν θελω να χρησιμοποιητε απο αλλη πηγη γιαυτο και βλεπω απο εξωτερικο σκληρο.. Σε ρωταω γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε media player και δεν ξερω πως λειτουργουν εσωτερικα με τις επεξεργασιες...

Η αλήθεια είναι ότι με αυτή τη τηλεόραση έχω αφήσει την επεξεργασία στο media Player να την κάνει η TV. Αν η λογική είναι ίδια και στον εξωτερικό σκληρό τότε βάλε αυτές τις ρυθμίσεις. Όμως το MP είναι συνδεμένο σε Hdmi, είναι το ίδιο με σύνδεση USB;

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν:
Στις ρυθμίσεις που σας έδωσα για το ψηφιακό τηλεοπτικό, βάλτε όλες τις παραμέτρους της ΙΣΣΟΡΟΠΟΙΑΣ ΛΕΥΚΟΥ στο 0, και το ΖΩΝΤΑΝΟ ΧΡΩΜΑ στο χαμηλό, όλα τα άλλα αφήστε τα όπως είναι.
Στα μάτια μου χρωματικά είναι καλύτερα, φεύγει μια πολύ πολύ ελαφριά << πρασινάδα >> που αχνοφαίνονταν σε λευκό φόντο, και νομίζω ότι ισορροπεί καλύτερα.

Last edited by a moderator:
θελω την tv αρχες ιουνιου (αν την βρω) αν εχουν τελιωσει τα κομματια αξιζει να την παρω σε εκθεσιακο?

θελω την tv αρχες ιουνιου (αν την βρω) αν εχουν τελιωσει τα κομματια αξιζει να την παρω σε εκθεσιακο?
Εξαρτάται τι τιμή θα τη βρεις. Δηλαδή αν σήμερα έχει η 55αρα γύρω στα 1600 θα πρέπει να τη πάρεις το πολύ στα 1100 και να είναι σε άριστη κατάσταση μετά τον εξονυχιστικό έλεγχο που θα πρέπει να της κάνεις.

τι πρεπει να προσεξω κυριος εκτος απο καμμενα πιξελ? γραφει μηπως πουθενα και τις ωρες που εχει παιξει η tv?

τι πρεπει να προσεξω κυριος εκτος απο καμμενα πιξελ? γραφει μηπως πουθενα και τις ωρες που εχει παιξει η tv?

Σιγουρα το γραφει καπου.. googlare to και θα το βρεις

Η αλήθεια είναι ότι με αυτή τη τηλεόραση έχω αφήσει την επεξεργασία στο media Player να την κάνει η TV. Αν η λογική είναι ίδια και στον εξωτερικό σκληρό τότε βάλε αυτές τις ρυθμίσεις. Όμως το MP είναι συνδεμένο σε Hdmi, είναι το ίδιο με σύνδεση USB;
δε πιστευω να υπαρχει καποια διαφορα.. στον εξωτερικο δε χρειαζεται διοτι δεν εχει ενσωματωμενο mp οποτε στελνεις το υλικο στη tv και τοτε αναλαμβανει αυτη τα υπολοιπα ..
Οποτε αν ειναι ετσι οπως τα λες, δηλαδη να μπορω να επιλεξω απο το mp τη tv να κανει την επεξεργασια εικονας μαλλον πως θα προβω σε αυτο.. αν εχεις να μου προτεινεις καποιο mp καλο πες μου