Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημερα μαγκες, χθες το βραδυ συνεβη το εξης, βαζω να δω μια ταινια απο εξωτερικο σκληρο στον media player της τηλεορασης, οταν τελειωσε το εργο σβηνω την tv και περιμενω 5 λεπτα μεχρι να σβησει το ρελε για να βγαλω το σκληρο οπως και εγινε ακουστηκε ενα "τσακ" και εσβησε το λαμπακι. ΔΕΝ το εβγαλα ομως πανω απο την την τηλεοραση, το αφησα ετσι σβηστω και κοιμηθηκα. σε καποια φαση σηκωνομαι το βραδυ να παω τουαλετα και ξαφνικα ακουω ενα "τσακ" και αναβει το λαμπακι του σκληρου - ενεργοποιείται με σβηστη την τηλεοραση, και υστερα απο 5 λεπτα ακουγεται παλι το τσακ και απενεργοποιείται. Να φωναξω εξορκιστη, εχω φαντασματα, η συνεβη κατι αλλο???

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται απλά για κάποιο update του EPG...

Επίσης αν την έχεις συνδεμένη στο ιντερνετ με καλωδιο, να ξέρεις πως ποτέ δεν είναι εκτός ακόμα και με σβηστή τη τηλεόραση, οπότε μπορεί να σου κατέβασε κανένα update, η το πιο πιθανό να έκανε ψάξιμο για νέο update. Το λέω αυτό γιατί και εγώ το ίδιο έπαθα ένα βράδυ που σηκώθηκα να πιω νερό, είδα το λαμπάκι του σκληρού να αναβοσβήνει. Την άλλη μέρα όταν την άνοιξα είχε νέο update.

Η συνδεση μου ειναι ασυρματη.

και με σβηστη τηλεοραση κανει update? δεν το ηξερα.

μπορω να ακουσω μουσικη στο youtube μεσω home cinema, και αν ναι πως? συνδεσα το hdmi στο arc αλλα κατι δεν παει καλα δε μου βγαζει ηχο.

και κατι ακομα μπορω να γραψω σε σκληρο το mudial απευθειας υπαρχει τροπος??

Μαλλον πως και με ασυρματη συνδεση παραμενει ενεργο το wifi γιατι κι εμενα τα περισοτερα update τα εχει κανει οταν ειναι απενεργοποιημενη.. καπου εχει επιλογη να διαλεγεις τι ωρα να ψαχνει για update, εγω το εχω βαλει να ψαχνει στις 3 τα ξημερωματα καθε μερα αν κι απ'οτι θυμαμαι την εχει σαν προεπιλογη.. το λεω αυτο διοτι εχω κι ενα κλιματιστικο samsung το οποιο μπορω να το ενεργοποιω μεσω wifi οπου κι αν βρισκομαι κι ας ειναι απενεργοποιημενω για μερες..

Που βρισκω τον οπ φωτισμο??
Αν έχεις τα μενού στα ελληνικά πας :χειριστήριο options -> εικόνα -> ευκρίνεια.
Ναι είναι κουφό, αλλά έτσι ονομάζει τον οπίσθιο φωτισμό στα ελληνικά. Αν το βάλεις στα αγγλικά θα το καταλάβεις. Ευτυχώς δεν έχει άλλο τέτοιο κουφό ατόπημα στη μετάφραση των μενού στα ελληνικά.

Ευχαριστω Λεωνιδα.

μηπως μπορεις να μου πεις αν ξερεις πως θα ακουσω μουσικη sto youtube απτο home cinema?
ψαχνω απο δω ψαχνω απο κει αλλα δε μπορω να τα καταφερω

Δε το έχω επιχειρήσει ποτέ, αλλά φαντάζομαι αν συνδέσεις την οπτική έξοδο της τηλεόρασης με την ανάλογη οπτική είσοδο στο Home cinema, θα ακούς τη μουσική και οτιδήποτε υλικό που θα παίζει η τηλεόραση από εκεί.
Εγώ έτσι την έχω συνδέσει και παίζει τα πάντα μια χαρά, εκτός από youtube που δεν έχω δοκιμάσει, αλλά γιατί να μη το παίζει, δε βρίσκω το λόγο;

οπτικη εξοδο με hdmi εννοεις ε?
κατι δεν καταφερνω στις ρυθμισεις θα το προσπαθησω

οπτικη εξοδο με hdmi εννοεις ε?
κατι δεν καταφερνω στις ρυθμισεις θα το προσπαθησω
Όχι οπτική έξοδο, που είναι στη πλάτη της τηλεόρασης, την ονομάζει << optical >> και συνδέεις με καλώδιο οπτική ίνας. Δεν είναι ακριβό βρίσκεις και με 5 ευρώ, το παίρνεις και από πλαίσιο ή άλλου τέτοιου είδους καταστήματα. Έλεγξε όμως και το Home cinema, να βεβαιωθείς ότι έχει οπτική είσοδο. Αν έχει, θα τη λέει και αυτός Digital Optical input, ή κάπως έτσι.

δηλαδη αυτος ειναι ο τροπος που μπορουμε να ακουσουμε απο youtube δεν υπαρχει αλλος....
ακουσα οτι απο οπτικη ινα δεν βγαζει καλο ηχο ειναι αληθεια?

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ισχύει κάτι τέτοιο. Απλώς η οπτική έχει περιορισμένο (σχετικά με το HDMI) bandwidth και δεν μπορεί να υποστηρίξει DTS-MA και Dolby TrueHD.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ισχύει κάτι τέτοιο. Απλώς η οπτική έχει περιορισμένο (σχετικά με το HDMI) bandwidth και δεν μπορεί να υποστηρίξει DTS-MA και Dolby TrueHD.
Ακριβώς έτσι.

Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θελω να μου προτεινετε ενα καλο σετακι home cinema 5.1 αλλα και για 2.1 (δεν εχω αποφασισει ακομα γιατι εχω προβλημα με τα καλωδια και θα φαινονται αρκετα οτι κι αν κανω) που να υποστηριζει ολα τα φορμα ηχου και οσο γινεται πιο οικονομικα με το καλυτερο δυνατο για τα λεφτα του ηχο (πολλα ζηταω το ξερω.!)..δε θελω να ξεπερασω τα 400 ευρω για ευνοητους λογους εκτος κι αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στη ποιοτητα του ηχου

Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θελω να μου προτεινετε ενα καλο σετακι home cinema 5.1 αλλα και για 2.1 (δεν εχω αποφασισει ακομα γιατι εχω προβλημα με τα καλωδια και θα φαινονται αρκετα οτι κι αν κανω) που να υποστηριζει ολα τα φορμα ηχου και οσο γινεται πιο οικονομικα με το καλυτερο δυνατο για τα λεφτα του ηχο (πολλα ζηταω το ξερω.!)..δε θελω να ξεπερασω τα 400 ευρω για ευνοητους λογους εκτος κι αν υπαρχει μεγαλη διαφορα στη ποιοτητα του ηχου

Kανε υπομονη και μαζεψε κανα λεφτο παραπανω,ετσι ωστε να αγορασεις ενα home cinema κομματι κομματι.Με μια τοσο premium tv ειναι κριμα να ειναι τοσο πισω ο ηχος σε σχεση με την εικονα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θα κοιταξω τωρα που μπαινουν οι εκπτωσεις μπας και βρω κατι αξιολογο.. επειδη ομως δε θελω να μπω στη διαδικασια: κομματι,κομματι (εχεις δικιο παντως,το ξερω) θα ηθελα να ξερω ποια απο τα all in one αξιζουν για να εχω ενα σχετικα αξιοπρεπες ηχο..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θα κοιταξω τωρα που μπαινουν οι εκπτωσεις μπας και βρω κατι αξιολογο.. επειδη ομως δε θελω να μπω στη διαδικασια: κομματι,κομματι (εχεις δικιο παντως,το ξερω) θα ηθελα να ξερω ποια απο τα all in one αξιζουν για να εχω ενα σχετικα αξιοπρεπες ηχο..
Ο βασικός κανόνας στα all in one, της ίδιας κατηγορίας τιμής, και κυρίως έως τα 500 ευρώ περίπου, είναι πως λίγο πολύ σε δυνατότητες αλλά και ηχητικά με μικροδιαφορές ( όλα υστερούν σίγουρα στις μεσαίες συχνότητες που είναι πολύ βασικές τόσο σε στερεοφωνική αλλά και σε πολυκάναλη απόδοση, και έχουν συνήθως πολύ προβολικές τις υψηλές και πλαδαρές τις χαμηλές ) είναι σχεδόν ίδια, αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο συνήθως στην αγορά τους και διαφοροποιεί το ένα από το άλλο είναι το ντιζάιν τους.
Οπότε αν αποφασίσεις να κάνεις μια τέτοια αγορά, μη προβληματιστείς και πολύ για την ηχητική ποιότητα του ένα ή του άλλου, όπως σου είπα λίγο ή καλύτερα πάρα πολύ τα ίδια είναι, βάλε σαν κύριο γνώμονα της επιλογής σου το ντιζάιν που σου αρέσει και το τι βολεύει στο χώρο σου να τοποθετηθεί. Μία γνώμη πάντως ακόμη αν θες, είναι ότι και αν επιλέξεις μη πάρεις κάτι που να λειτουργούν τα ηχεία ασύρματα. Αν δεν έχεις από την αρχή θέματα, είναι σίγουρα πως στη πορεία θα έχεις. Το λέω από γνωστούς που πήραν, δεν υπάρχει ένας που αν όχι αμέσως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα είχε προβλήματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony KDL W905A : Reviews - Εντυπώσεις - Σχό

Αυτο ειναι το κυριος προβλημα που θελω να αντικαταστισω αυτα που εχω.. οι μεσαιες-χαμηλες συχνοτητες.. πχ οταν σε μια σκηνη μιλανε χαμηλοφωνα,για να ακουω πρεπει να ανεβασω το volume καμποσο και ξαφνικα οταν φτανει σε σκηνη δρασης μου σπαει τα αυτια... δηλαδη θελω κατι που να ακουγονται οι χαμηλες συχνοτητες χωρις να χρειαζεται να αυξομειωνω καθε φορα που αλλαζει επιπεδο ο ηχος.. μια ισοροπια χρειαζομαι με καλη ποιοτητα..