Sony PlayStation 4

Re: Sony PS4 tech specs and others...

Killzone : Shadowfall

γραφικά καλύτερα και απο bf4+cod:ghosts μαζι.

full1080p / 60fps

οι αλλοι να λαμβάνουν μαθήματα προγραμματισμού! η κονσόλα μια χαρά ειναι.

Multiplayer runs at 60 FPS, single-player runs at 30 FPS.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=658393

The single-player in Shadow Fall runs at a noticeably lower framerate -- 30 frames per second...

http://uk.ign.com/articles/2013/09/...lls-framerate-isnt-locked-at-60-and-heres-why

Και όχι μόνο αυτό αλλά...

... multiplayer will hit 60fps a lot of the time...

http://www.videogamer.com/ps4/killz...iplayer_will_hit_60fps_a_lot_of_the_time.html

Δεν θα είναι 60 fps συνεχώς δηλαδή.

Last edited:

καλα προφανώς και μπορει να πέσει κατω απο τα 60fps, δεν υπαρχει "κλειδωμα" εκτός αν εχεις τοση ισχύ πια για να εξασφαλίσεις ενα rendering στα 100-200 fps το οποιο μετα ριχνεις στα 60.

τo capture footage που είδαμε πριν λιγες μέρες έτρεχε καρφωμενο στα 60..τωρα αν σε καμια δύσκολη σκηνή πέσει και στα 50 δεν χάλασε ο κόσμος... και στο COD συμβαίνει.....ειδικά αν σε εχει κανει host.

Ξεφτίλα και για τις δύο κονσόλες. 720p το XBOX και 900p το PS4 στο νέο Battlefield....

http://www.inquisitr.com/1018496/xb...-runs-720p-not-900p-or-1080p-60-fps-like-ps4/
Μας βαζεις μονο ενα παραδειγμα.
Battlefield 4 = 1600x900 (60fps)
The Order: 1886 = 1920x800
KillZone: Shadow Fall = 1920x1080 (MP=60fps, SP=30fps)
Infamous: Second Son = 1920x1080
DriveClub = 1920x1080 (Targeting 60fps)
Resogun = 1920x1080 (60fps)
Knack = 1920x1080 (Variable - 30-60fps)
Assassin's Creed 4: Black Flag = 1920x1080
Thief = 1920x1080
Blacklight: Retribution = 1920x1080
Warframe = 1920x1080
Call of Duty: GHOSTS = 1920x1080 (60fps)
Flower = 1920x1080 (60fps)
FIFA = 1920x1080
DC: Universe Online = 1920x1080 (60fps)
NBA 2K14 = 1920x1080 (60fps)

Οι διαφορές μεταξύ SP και MP πάντως πολλές φορές είναι εύκολα εξηγήσιμες, καθώς oi developers συχνά χρησιμοποιούν άλλη μηχανή/κώδικα για το SinglePlayer και άλλη για MultiPlayer.

βλεπω οτι πλεον καθιερώνεται το 60fps στo online gamin, αφου επιτρέπει μικρότερο input lag, πιο αμεση αντίδραση του παίχτη και φυσικα ειναι πολυ πιο ξεκούραστο στο μάρι αφου δεν εχει καθόλου judder. Το offline ειναι πιο "cinematic" και γιαυτό προτιμουν τα 30fps ωστε να βελτιώνουν τα γραφικα.

Βλέπω πάντως την σύγκριση XBOX με PS4 στα γραφικά και παντού το Sony είναι καλύτερο , έχασε δηλαδή το ΧΒΟΧ το πλεονέκτημα που είχε με το 360 που έτρεχε όλα τα παιχνίδια με καλύτερο frame rate και γραφικά από το PS3.

Aν βάλουμε και το πλεονέκτημα των 100 ευρώ στην τιμή τα βλέπω πολύ άσχημα τα πράγματα για την Microsoft.

Υπάρχει και ανάλυση (μέσω χρήσης αντίστοιχων PC) των γραφικών δυνατοτήτων των δύο κονσολών εδώ...

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-can-xbox-one-multi-platform-games-compete-with-ps4

Βλέπω πάντως την σύγκριση XBOX με PS4 στα γραφικά και παντού το Sony είναι καλύτερο , έχασε δηλαδή το ΧΒΟΧ το πλεονέκτημα που είχε με το 360 που έτρεχε όλα τα παιχνίδια με καλύτερο frame rate και γραφικά από το PS3.

Aν βάλουμε και το πλεονέκτημα των 100 ευρώ στην τιμή τα βλέπω πολύ άσχημα τα πράγματα για την Microsoft.

Υπάρχει και ανάλυση (μέσω χρήσης αντίστοιχων PC) των γραφικών δυνατοτήτων των δύο κονσολών εδώ...

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-can-xbox-one-multi-platform-games-compete-with-ps4
Μα φιλε υπεριον λογικη δειχνει αυτη η εξελιξη που μας αναφερεις.Δεν ηταν τυχαια τα νουμερα περι 50%διαφορα στην δυναμη υπερ της κονσολας της σονυ σε σχεση με της κονσολας της μαικροσοφτ.

Απάντηση: Sony PS4 tech specs and others...

Δύο ερωτήσεις απο παλαιό (που το εγκατέλειψε... αλλά ο απόγονος του τα έχει κάνει τούμπανο...)

1) Τα νέα παιγνίδια θα είναι συμβατά με τις παλαιές κονσόλες (ps3)? (θα θελα.......)

2) Kρίνοντας απο τα version 1 των προηγούμενων παιγνιδιμηχανών, πόσα "λάθη" αναμένουμε στη νέα κονσόλα?

Α και μία τρίτη, επειδή δεν έχω παρακολουθήσει επαρκώς το αντικείμενο ούτε το νήμα.
Πότε αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε κατάστημα για δοκιμή?

Re: Απάντηση: Sony PS4 tech specs and others...

Δύο ερωτήσεις απο παλαιό (που το εγκατέλειψε... αλλά ο απόγονος του τα έχει κάνει τούμπανο...)

1) Τα νέα παιγνίδια θα είναι συμβατά με τις παλαιές κονσόλες (ps3)? (θα θελα.......)

2) Kρίνοντας απο τα version 1 των προηγούμενων παιγνιδιμηχανών, πόσα "λάθη" αναμένουμε στη νέα κονσόλα?

Α και μία τρίτη, επειδή δεν έχω παρακολουθήσει επαρκώς το αντικείμενο ούτε το νήμα.
Πότε αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε κατάστημα για δοκιμή?
1 Συμβατοτητα δεν θα υπαρχει με τα τωρινα παιχνιδια, διοτι μιλαμε για αλλη αρχιτεκτονικη στην cpu των καινουργιων μηχανηματα,σε σχεση με τις τωρινης γενιας.
2 Απο οτι δειχνουν τα πρωτα στοιχεια στο θεμα ψυξης φαινεται οτι εχουν κανει καλυτερη δουλεια(αλλα και παλι κανεις δεν ξερει τι κουσουρια μπορει να ξαναδουμε)
3 Επισημος το πσ4 θα το εχουμε για πωληση στα καταστηματα στις 13 δεκεμβριου,αλλα για δοκιμη πιστευω οτι θα το δουμε πιο νωρις(απο αρχες δεκεμβριου)
Υ.Γ Η κυκλοφορια του χβοχ ονε για την χωρα μας προς το παρον παραμενει αγνωστη.

Δε ξέρω την πραγματικότητα
Αλλά οι υποψίες μου ότι θέλουν να μας σπρώξουν σε άλλο media player/stream device ισχυροποιούνται και από την έλλειψη 3D-BD

Γενικά θυμάμαι MS & Sony (Nintendo όχι τόσο) να μας λένε ότι οι κονσόλες τους είναι το ένα και μοναδικό επίκεντρο της διασκέδασης στο σαλόνι. Αυτά τα έλεγαν με την προηγούμενη γενιά. Η MS εντωμεταξύ με το One ακόμα περισσότερο κυνηγάει το ένα μηχάνημα για το σαλόνι.
H Sony αυτή τη στιγμή προφανώς όχι.
Βγάζουν κονσόλα για παιγνια – και αφήνουν στην άκρη τα λοιπά – δε ξέρω εάν θα αλλάξουν συνολικά ρότα, ή αν απλά θα μας δώσουν δυο στάλες συμπάθειας με κανα πετσοκομμένο Player.

έτσι φαίνεται Τάσο!

αλλά συγνώμη κιόλας, ίσως να είναι αφελής η απορία μου.

είναι δυνατόν να βγάζουν μηχανάκι με λιγότερες συμβατότητες και ιδιαίτερα αυτές του CD και ΒD-3D και να μην ρίχνουν την τιμή?
υπάρχει κάτι αντίστοιχο παγκοσμίως?

Και ότι ήμουν έτοιμος ρε γ@μώτο!

Re: Απάντηση: Sony PS4 tech specs and others...

έτσι φαίνεται Τάσο!

αλλά συγνώμη κιόλας, ίσως να είναι αφελής η απορία μου.

είναι δυνατόν να βγάζουν μηχανάκι με λιγότερες συμβατότητες και ιδιαίτερα αυτές του CD και ΒD-3D και να μην ρίχνουν την τιμή?
υπάρχει κάτι αντίστοιχο παγκοσμίως?

Και ότι ήμουν έτοιμος ρε γ@μώτο!

Οι HTPCαδες βγαίνουμε πάντα κερδισμένοι στον τομέα της υποστήριξης media/standards σε σχέση με κονσόλες/mediaplayers κ.ο.κ.
Οι κονσόλες ποτέ δεν ήταν συνολικά-συμβατές λύσεις.
Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση κάτι βρωμάει περισσότεροι από άλλες φορές.

η νέα φιλοσοφία ειναι: η sony θέλει κονσόλα για παιχνίδια. ΤΕΛΟΣ! Αν θες media, τότε θα στραφείς στα αντίστοιχα προιόντα της.

Πάντως επειδή έγινε ενας ψιλο-χαμός με τα media features, έχουν δηλώσει οτι σε επόμενα firmware updates θα αρχίσουν σταδιακά να τα υποστηρίζουν. Η γνώμη μου ειναι ,οποιος θέλει την κονσόλα και για media playback, ας περιμένει 2-3 firmware updates να δούμε πως θα πορευτούν.

Σίγουρα θα δοκιμάσω πρώτα σε ένα mac mini μήπως τρέχουν καλά τα παιγνίδια που παίζει ο πιτσιρικάς (οκ δεν έχω και πολλές προσδοκίες) αλλά μου φαίνεται ότι τελικά (αν επαληθευθούν όσα διαβάζω) θα πάρω αυτή τη μπακατέλα το ultra slim που το μοιράζουν μαζί με γαριδάκια... τι διάλο, μέχρι να λήξει η εγγύηση θα φτουρήσει... και μετά έχει ο θεός, κάτι θα έχει ξαναβγεί σίγουρα...

όντως βρωμάει η υπόθεση και μάλιστα πολύ.